- Reaction score
- 10
Μην λες τέτοια πράγματα, και έχεις δημιουργήσει καλή εντύπωση μέχρι τώρα...:116:Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης εάν είμαι εκπαιδευμένος ή ανεκπαίδευτος ακροατής.
Μην λες τέτοια πράγματα, και έχεις δημιουργήσει καλή εντύπωση μέχρι τώρα...:116:Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης εάν είμαι εκπαιδευμένος ή ανεκπαίδευτος ακροατής.
πολυ χλωμο να ακουσουν το ιδιο...Να κανω μια ερωτηση υποθετικη. Βρισκονται 20 ατομα που τους ενδιαφερει το βινυλιο σαν προοπτικη. Πανε να ακουσουν δισκους σε ενα ακριβο πικαπ των 20.000 και βαλε με την κεφαλη των 4-5.000. Και μετα ακουνε τα ιδια απο σκληρο με το dacmagic των 350 ευρω. Πιστευεται οτι θα υπαρχει στην συνεχεια εστω και ενας απ αυτους που θα εξακολουθει να τον προβληματιζει το βινυλιο. Γιατι εαν νομιζεται οτι θα υπαρχει προτεινω να το κανουμε και στην πραξη.
Φυσικα και συμφωνω οτι δεν θα παιξουν το ιδιο. Το ζητημα ειναι ομως οτι οι διαφορες θα ειναι τοσο μικρες που ειμαι σιγουρος οτι ολοι θα γελανε για το αν θα πρεπει να δωσουν εστω και 1000 ευρω παραπανω για να παρουν αυτες τις μικροδιαφορες που θα πρεπει να ιδρωσει το αυτι σου για να τις ακουσειπολυ χλωμο να ακουσουν το ιδιο...
Δεν υπάρχουν χρυσά αυτιά.
.......
Νομίζω ότι αυτό εννοούν "χρυσά αυτιά".Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης εάν είμαι εκπαιδευμένος ή ανεκπαίδευτος ακροατής.
Πάμε πάλι.Νομίζω ότι αυτό εννοούν "χρυσά αυτιά".
Τα χαρακτηριστικά του "εκπαιδευμένου ή ανεκπαίδευτου" ποια είναι ;
Πολλές φορές έχω ρωτήσει αλλά η απάντηση των περισσότερων είναι "από τι ακούς".?
Όσο πιο ακριβό σύστημα έτσι αναλογεί και η εκπαίδευση (για αυτούς).
ε τότε να πούμε ότι οι καταστηματάρχες είναι χρυσά αυτιά που καλύπτουν όλα τα παραπάνω, σωστά ?..
Εκπαιδευμένο αυτί:
1) Έχει ακούσεις άπειρα μηχανήματα σε άπειρους συνδυασμούς. (Όχι σε εκθέσεις για 5 λεπτά)
2) Ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό το hobby (έχεις ακούσει απολύτως κορυφαία συστήματα)
3) Έχεις κάποια εμπειρία ζωντανής μουσικής
4) Ξέρεις περίπου σε ποιο κρίκο του συστήματος οφείλεται το κάθε τι που ακούς
και πολλά άλλα.
Δεν είπα χρυσό, είπα εκπαιδευμένο. Ναι οι περισσότερες καταστηματάρχες έχουν εκπαιδευμένο αυτί. Φυσικά και οι μηχανικοί ήχου καλύπτουν τα 1-2-4!ε τότε να πούμε ότι οι καταστηματάρχες είναι χρυσά αυτιά που καλύπτουν όλα τα παραπάνω, σωστά ?
Και δεν ανήκουν στα "χρυσά αυτιά" οι μηχανικοί ήχου (ηχολήπτες) που δεν ξέρουν το 1-2-4, σωστά ;
Εδώ έχεις λάθος :126: και στο λέω εγγυημένα !....
Φυσικά και οι μηχανικοί ήχου καλύπτουν τα 1-2-4!
Κακώς! Θα έκαναν πολύ καλύτερα τη δουλειά τους αν ήξεραν!Εδώ έχεις λάθος :126: και στο λέω εγγυημένα !
Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι το Hi-End.
Λαμπάτα;; :138:Aν και ξέρω κάποιους που όχι μόνο ξέρουν τι είναι το high-end αλλά χρησιμοποιούν και μηχανήματα που είναι πολύ αποδεκτά στο χώρο.
:137:Λαμπάτα;; :138:
Ευχαριστώ που το αναφέρεις. Με τα ABX tests έχουμε ασχοληθεί εμπεριστατωμένα στο παρελθόν και μάλιστα έχουμε κάνει και ένα event στο οποίο παρουσιάσαμε αναλυτικά την διαδικασία. Αν θέλεις παραθέτω τα links. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παρά την αντικειμενικότητα της εν λόγω διαδικασίας, κανένας ακραιφνής χαϊεντάς, (από αυτούς της εμπειρίας και της αμπελοφιλοσοφίας), δεν την παραδέχεται. Προτιμούν να περιαυτολογούν περί των βιονικών τους αυτιών και των ακουστικών τους δυνατοτήτων, θεωρώντας ότι αυτοί στους οποίους απευθύνονται θα καταπιούν τόσο εύκολα το ίδιο χαπάκι. Και ενώ κάποιοι είναι έτη φωτός μακρυά από αντικειμενικές διαδικασίες αξιολόγησης, φτάσαμε σε σημείο, στις γραμμές αυτού του thread να διαβάζουμε ότι κάποιος δύναται να καταλάβει εάν το mastering έχει γίνει από τρανζιστορικό ή λαμπάτο ενισχυτικό. Μιλάμε για θαύματα της φύσεως αυτοί οι "οπαδοί" παντός αναλογικού μηχανήματος, (φαντάζομαι ότι κρατάνε ακόμη την αναλογική τους φωτογραφική μηχανή, τα VHS για να βλέπουν ταινίες καθώς και τις τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα).Το πιο αξιόπιστο συγκριτικό test θεωρείται το ΑΒΧ. Με το test αυτό έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι (και των χρυσών αυτιών).
το αμιγώς τεχνικό σπορ της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής του ήχου δεν έχει σχέση με:Νίκο δεν κάνεις τίποτε από το να διαστρεβλώνεις τις απόψεις που ακούγονται υπέρ των αναλογικών μέσων αναπαραγωγής μουσικής.
Είναι δικαίωμα του καθένα να έχει τις όποιες απόψεις έχει. Αν δεν σου αρέσει μη τις διαβάζεις, ειδ' άλλως μάθε να ανέχεσαι και να υπομένεις ένα διάλογο. Η δημοκρατία δεν ταιριάζει σε όλους.
Αυτές τις απόψεις έχουμε, σου αρέσουν δεν σου αρέσουν.
Αυτά γίνονται στους Κουτόφραγκους. Τα ιθαγενή χρυσά αυτιά δεν την πατάνε, γιατί μόλις ακούνε για τεστ που δεν χωράει η παραπλάνηση, Τιγκανά μ' ελαφρά! :125:... Υπάρχουν ακόμη και διάσημοι εκπαιδευμένοι ακροατές οι οποίοι την έχουν πατήσει με τα τυφλά ΑΒΧ test ...
Κάτι μας είπες κι εσύ τώρα.Ένα ψηφιακό μέσο, μπορεί άνετα να παίξει σαν βινύλιο, ένα βινύλιο έχει τόσους περιορισμούς που δεν μπορεί να παίξει σαν cd.
το αμιγώς τεχνικό σπορ της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής του ήχου δεν έχει σχέση με:
1. απόψεις
2. δικαίωμα στην άποψη
1. δημοκρατία
2. διάλογο
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα....:143:
(ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΑΞΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ "ΕΦΕΥΡΕΣΗ", ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ)