Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
10
Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης εάν είμαι εκπαιδευμένος ή ανεκπαίδευτος ακροατής.
Μην λες τέτοια πράγματα, και έχεις δημιουργήσει καλή εντύπωση μέχρι τώρα...:116:

Reaction score
684
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Να κανω μια ερωτηση υποθετικη. Βρισκονται 20 ατομα που τους ενδιαφερει το βινυλιο σαν προοπτικη. Πανε να ακουσουν δισκους σε ενα ακριβο πικαπ των 20.000 και βαλε με την κεφαλη των 4-5.000. Και μετα ακουνε τα ιδια απο σκληρο με το dacmagic των 350 ευρω. Πιστευεται οτι θα υπαρχει στην συνεχεια εστω και ενας απ αυτους που θα εξακολουθει να τον προβληματιζει το βινυλιο. Γιατι εαν νομιζεται οτι θα υπαρχει προτεινω να το κανουμε και στην πραξη.
πολυ χλωμο να ακουσουν το ιδιο...

Reaction score
968
Διαφορές πάντοτε υπάρχουν. Δεν είναι όμως πάντοτε αντιληπτές από το ανθρώπινο ψυχο-ακουστικό σύστημα.

Υπάρχει και ο όρος JND (Just Noticeable Differences).

http://en.wikipedia.org/wiki/Just_noticeable_difference

Το πιο αξιόπιστο συγκριτικό test θεωρείται το ΑΒΧ. Με το test αυτό έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι (και των χρυσών αυτιών).

http://en.wikipedia.org/wiki/ABX_test

Reaction score
4.250

πολυ χλωμο να ακουσουν το ιδιο...
Φυσικα και συμφωνω οτι δεν θα παιξουν το ιδιο. Το ζητημα ειναι ομως οτι οι διαφορες θα ειναι τοσο μικρες που ειμαι σιγουρος οτι ολοι θα γελανε για το αν θα πρεπει να δωσουν εστω και 1000 ευρω παραπανω για να παρουν αυτες τις μικροδιαφορες που θα πρεπει να ιδρωσει το αυτι σου για να τις ακουσει

Reaction score
4

Δεν υπάρχουν χρυσά αυτιά.

.......
Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης εάν είμαι εκπαιδευμένος ή ανεκπαίδευτος ακροατής.
Νομίζω ότι αυτό εννοούν "χρυσά αυτιά".

Τα χαρακτηριστικά του "εκπαιδευμένου ή ανεκπαίδευτου" ποια είναι ;
Πολλές φορές έχω ρωτήσει αλλά η απάντηση των περισσότερων είναι "από τι ακούς".?
Όσο πιο ακριβό σύστημα έτσι αναλογεί και η εκπαίδευση (για αυτούς).

Reaction score
968
Πολύ σημαντικό:

Υπάρχουν πολλά άτομα που είναι εξαιρετικά επιρρεπή να παρασύρονται από τις παραινέσεις των άλλων και τη γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η προσωπική τους γνώμη δεν έχει καμμία αντικειμενική αξία, καθόσον ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν την άποψη των υπολοίπων, συνήθως ισχυρότερων χαρακτήρων με άποψη.

Ο εκπαιδευμένος ακροατής είναι αυτός που έχει αρκετές εμπειρίες, ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται και να εκτιμά τις διαφορές που υπάρχουν, εφόσον βέβαια αυτές ξεπερνούν τα JND (να είναι ανθρωπίνως πραγματικά παρατηρήσιμες).

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Νομίζω ότι αυτό εννοούν "χρυσά αυτιά".

Τα χαρακτηριστικά του "εκπαιδευμένου ή ανεκπαίδευτου" ποια είναι ;
Πολλές φορές έχω ρωτήσει αλλά η απάντηση των περισσότερων είναι "από τι ακούς".?
Όσο πιο ακριβό σύστημα έτσι αναλογεί και η εκπαίδευση (για αυτούς).
Πάμε πάλι.

Εκπαιδευμένο αυτί:

1) Έχει ακούσεις άπειρα μηχανήματα σε άπειρους συνδυασμούς. (Όχι σε εκθέσεις για 5 λεπτά)
2) Ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό το hobby (έχεις ακούσει απολύτως κορυφαία συστήματα)
3) Έχεις κάποια εμπειρία ζωντανής μουσικής
4) Ξέρεις περίπου σε ποιο κρίκο του συστήματος οφείλεται το κάθε τι που ακούς

και πολλά άλλα.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

..

Εκπαιδευμένο αυτί:

1) Έχει ακούσεις άπειρα μηχανήματα σε άπειρους συνδυασμούς. (Όχι σε εκθέσεις για 5 λεπτά)
2) Ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό το hobby (έχεις ακούσει απολύτως κορυφαία συστήματα)
3) Έχεις κάποια εμπειρία ζωντανής μουσικής
4) Ξέρεις περίπου σε ποιο κρίκο του συστήματος οφείλεται το κάθε τι που ακούς

και πολλά άλλα.
ε τότε να πούμε ότι οι καταστηματάρχες είναι χρυσά αυτιά που καλύπτουν όλα τα παραπάνω, σωστά ?

Και δεν ανήκουν στα "χρυσά αυτιά" οι μηχανικοί ήχου (ηχολήπτες) που δεν ξέρουν το 1-2-4, σωστά ;

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

ε τότε να πούμε ότι οι καταστηματάρχες είναι χρυσά αυτιά που καλύπτουν όλα τα παραπάνω, σωστά ?

Και δεν ανήκουν στα "χρυσά αυτιά" οι μηχανικοί ήχου (ηχολήπτες) που δεν ξέρουν το 1-2-4, σωστά ;
Δεν είπα χρυσό, είπα εκπαιδευμένο. Ναι οι περισσότερες καταστηματάρχες έχουν εκπαιδευμένο αυτί. Φυσικά και οι μηχανικοί ήχου καλύπτουν τα 1-2-4!

Reaction score
968
Άντε πάλι με τα χρυσά αυτιά.

Υπάρχουν ακόμη και διάσημοι εκπαιδευμένοι ακροατές οι οποίοι την έχουν πατήσει με τα τυφλά ΑΒΧ test.

Ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο

....
Φυσικά και οι μηχανικοί ήχου καλύπτουν τα 1-2-4!
Εδώ έχεις λάθος :126: και στο λέω εγγυημένα !
Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι το Hi-End.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βιν

Εδώ έχεις λάθος :126: και στο λέω εγγυημένα !
Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι το Hi-End.
Κακώς! Θα έκαναν πολύ καλύτερα τη δουλειά τους αν ήξεραν!

Reaction score
10
Aν και ξέρω κάποιους που όχι μόνο ξέρουν τι είναι το high-end αλλά χρησιμοποιούν και μηχανήματα που είναι πολύ αποδεκτά στο χώρο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Aν και ξέρω κάποιους που όχι μόνο ξέρουν τι είναι το high-end αλλά χρησιμοποιούν και μηχανήματα που είναι πολύ αποδεκτά στο χώρο.
Λαμπάτα;; :138:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το πιο αξιόπιστο συγκριτικό test θεωρείται το ΑΒΧ. Με το test αυτό έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι (και των χρυσών αυτιών).
Ευχαριστώ που το αναφέρεις. Με τα ABX tests έχουμε ασχοληθεί εμπεριστατωμένα στο παρελθόν και μάλιστα έχουμε κάνει και ένα event στο οποίο παρουσιάσαμε αναλυτικά την διαδικασία. Αν θέλεις παραθέτω τα links. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παρά την αντικειμενικότητα της εν λόγω διαδικασίας, κανένας ακραιφνής χαϊεντάς, (από αυτούς της εμπειρίας και της αμπελοφιλοσοφίας), δεν την παραδέχεται. Προτιμούν να περιαυτολογούν περί των βιονικών τους αυτιών και των ακουστικών τους δυνατοτήτων, θεωρώντας ότι αυτοί στους οποίους απευθύνονται θα καταπιούν τόσο εύκολα το ίδιο χαπάκι. Και ενώ κάποιοι είναι έτη φωτός μακρυά από αντικειμενικές διαδικασίες αξιολόγησης, φτάσαμε σε σημείο, στις γραμμές αυτού του thread να διαβάζουμε ότι κάποιος δύναται να καταλάβει εάν το mastering έχει γίνει από τρανζιστορικό ή λαμπάτο ενισχυτικό. Μιλάμε για θαύματα της φύσεως αυτοί οι "οπαδοί" παντός αναλογικού μηχανήματος, (φαντάζομαι ότι κρατάνε ακόμη την αναλογική τους φωτογραφική μηχανή, τα VHS για να βλέπουν ταινίες καθώς και τις τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα).

Για του λόγου το αληθές, πέραν της γνωστής ανούσιας ακρόασης ψηφιακών και αναλογικών αναπαραγωγέων με πτι φουρ και λικεράκι, κανείς δεν καταδέχεται να κάνει σοβαρή τυφλή ακρόαση σε σοβαρό σύστημα χώρο, με σωστές συνθήκες και ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ μηχανές, ενός αναλογικού μέσου και ενός ψηφιακού. Η μεταφορά ενός βινυλίου σε ψηφιακό μέσο και η αναπαραγωγή του από ψηφιακό αναπαραγωγέα, είναι ο μοναδικός τρόπος σύγκρισης των δύο format. Η πικρή αλήθεια είναι ότι με κλειστά τα μάτια, κανείς δεν θα καταλάβει πότε παίζει το ένα και πότε το άλλο. Τούτο διότι πολύ απλά ισχύει αυτό που ο συνάδελφος πιο πάνω πολύ σωστά είπε: Ένα ψηφιακό μέσο, μπορεί άνετα να παίξει σαν βινύλιο, ένα βινύλιο έχει τόσους περιορισμούς που δεν μπορεί να παίξει σαν cd.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.029

Νίκο δεν κάνεις τίποτε από το να διαστρεβλώνεις τις απόψεις που ακούγονται υπέρ των αναλογικών μέσων αναπαραγωγής μουσικής.
Είναι δικαίωμα του καθένα να έχει τις όποιες απόψεις έχει. Αν δεν σου αρέσει μη τις διαβάζεις, ειδ' άλλως μάθε να ανέχεσαι και να υπομένεις ένα διάλογο. Η δημοκρατία δεν ταιριάζει σε όλους.
Αυτές τις απόψεις έχουμε, σου αρέσουν δεν σου αρέσουν.
το αμιγώς τεχνικό σπορ της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής του ήχου δεν έχει σχέση με:

1. απόψεις
2. δικαίωμα στην άποψη
1. δημοκρατία
2. διάλογο

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα....:143::138::142:

(ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΑΞΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ "ΕΦΕΥΡΕΣΗ", ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ)

Reaction score
1.844

... Υπάρχουν ακόμη και διάσημοι εκπαιδευμένοι ακροατές οι οποίοι την έχουν πατήσει με τα τυφλά ΑΒΧ test ...
Αυτά γίνονται στους Κουτόφραγκους. Τα ιθαγενή χρυσά αυτιά δεν την πατάνε, γιατί μόλις ακούνε για τεστ που δεν χωράει η παραπλάνηση, Τιγκανά μ' ελαφρά! :125:

Αμ πως, χαζοί είναι; :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.029

Ένα ψηφιακό μέσο, μπορεί άνετα να παίξει σαν βινύλιο, ένα βινύλιο έχει τόσους περιορισμούς που δεν μπορεί να παίξει σαν cd.
Κάτι μας είπες κι εσύ τώρα.

είναι σα να μας λες πως μια πόρσε καρέρα μπορεί να πάει στην πίστα με την ίδια ταχύτητα που πάει ένα λάντα νίβα, ενώ το λάντα δε μπορεί να πάει στην πίστα με την ταχύτητα που θα πάει η πόρσε.

σοβαρά?

τι με λες?:143::135::142:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

το αμιγώς τεχνικό σπορ της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής του ήχου δεν έχει σχέση με:

1. απόψεις
2. δικαίωμα στην άποψη
1. δημοκρατία
2. διάλογο

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα....:143:

(ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΑΞΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ "ΕΦΕΥΡΕΣΗ", ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ)

Κωστα μου με ολον τον σεβασμο, θα διαφωνισω.

1. Μπορω να εχω αποψη, καθ νακριτικαρω ενα μεσον το οποιο μου στερει το δικαωμα να απολαμβανω την δευτερη και τριτη αρμονικη.

2. Ειναι δικαιωμα μου να εχω αποψη, στο ακουστικο μερος.

3. Αποτελει δημοκρατικη διαδικασια η ανταλλαγη αποψεων με φιλους.

4. Η παραπανω ενεργεια, εντασεται στα πλαιδια του διαλογου.

Αν εν παση περιπτωση, ο ψηφιακος ηχος ηταν τοσο τελειος, οσο προσπαθουν να τον παρουσιαζουν, γιατι υπαρχει η αναγκη του up - over - ταδε δεινα sampling; Τι δεν μας ικανοποιει και προσπαθουμε να βελτιωσουμαι;

Διαφωνεις; :138:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members