Τι θα κάνατε αν ...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.004
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Κοιτα, δεν ξερω, ειλικρινα δεν ξερω κατα ποσο, αυτα που λεγονται εδω, εννοουνται κιολας.
Εγώ μιλάω σοβαρότατα.

Δε μου αρέσουν τα μπερδέματα, όλων των ειδών.
Άσπροι-μαύροι-κίτρινοι, φτωχοί-μεσαίοι-πλούσιοι, αριστεροί-κεντρώοι-δεξιοί, λαϊκά-ποπ-κλασσική κλπ :145:

Reaction score
8

Εγώ μιλάω σοβαρότατα.

Άσπροι-μαύροι-κίτρινοι, φτωχοί-μεσαίοι-πλούσιοι, αριστεροί-κεντρώοι-δεξιοί, λαϊκά-ποπ-κλασσική κλπ :145:
Αποψη σου. Απολυτα σεβαστη.

Reaction score
6

Αν μπορεσεις να ζησεις καποια χρονια με εναν ανθρωπο αλλης νοοτροπιας, σημαινει οτι τελικα μπορειτε να κανετε χωριο και στο δρομο μπορουν να βρεθουν λυσεις για τα οποια προβληματα.

Δεν υπαρχει κανενα πολιτισμικο σοκ Λεωνιδα, στις σχεσεις.

Υπαρχει γενικα σοκ στις σημερινες σχεσεις και ξερεις γιατι;

Διοτι δεν ξερουμε να σεβομαστε ο ενας τον αλλον. Και αυτο δεν εχει να κανει με κανενα χρωμα φιλαρακι.
Μα δεν μίλησα για χρώμα βρε Βασίλη. Ίσα ίσα που είπα ότι δεν μου κάνει και καμιά εντύπωση το χρώμα.

Το είπες και μόνος σου. Αν μπορείς. Το να μπορέσεις είναι εξαίρεση κατά τη γνώμη μου. Από ένα σημείο και ύστερα οι διαφορές κάνουν την εμφάνισή τους επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη σχέση. Αυτό είπα.

Reaction score
6
Λοιπόν επειδή αύριο δε δουλεύω :608: και έχω διάθεση για τρελό ξενύχτι:142: θα γράψω τι ακριβώς πιστεύω ότι συμβαίνει.

Στην αρχή το διαφορετικό όντως ενθουσιάζει, εξιτάρει, κινεί την περιέργεια. Καθώς προχωράει ο καιρός και, όπως είναι πολύ φυσικό, γνωρίζει ό ένας τον άλλο, αρχίζει και ξεθωριάζει ο αρχικός ενθουσιασμός. Αν στο χρονικό αυτό διάστημα το ζευγάρι έχει δημιουργήσει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς ή το ένα από τα δύο άτομα έχει "αποροφήσει" την κουλτούρα του άλλου τότε έχει καλώς. Διαφορετικά ο ένας θα πάει για Χίο και ο άλλος για Μυτιλήνη. Τότε, το διαφορετικό δε θα φαντάζει πια εξωτικό αλλά ενοχλητικό.

Reaction score
8

Μα δεν μίλησα για χρώμα βρε Βασίλη. Ίσα ίσα που είπα ότι δεν μου κάνει και καμιά εντύπωση το χρώμα.

Το είπες και μόνος σου. Αν μπορείς. Το να μπορέσεις είναι εξαίρεση κατά τη γνώμη μου. Από ένα σημείο και ύστερα οι διαφορές κάνουν την εμφάνισή τους επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη σχέση. Αυτό είπα.
Εκει κολησες εσυ; στο Αν;;

Οκ. Εφ' οσον μπορεις λοιπον.

Καλα ρε. Ενταξη. Θυμησε μου μονο οταν βρεθουμε να σε ραπισω και εγω, διοτι σου χρωσταε, απ' οτι ξερω, και καποιος αλλος ενα ραπισμα.:138:

Μονο σε παρακαλω να μου το θυμισεις γιατι..........ξερεις τωρα.....ηλικιιιιιαα. Ε, μην τα λεμε συνεχεια.:142::142:

Reaction score
6

Εγώ μιλάω σοβαρότατα.

To μπέρδεμα πλουσιος - φτωχός πως σου φαίνεται?:142:

Το ανέφερες ήδη!!!!!:142::142:

Άσχετα όμως αν δεν υπάρχει και ελαφρό μπέρδεμα θα υπάρχει μεγάλη μονοτονία!!!

Reaction score
8
Λοιπόν επειδή αύριο δε δουλεύω :608: και έχω διάθεση για τρελό ξενύχτι:142: θα γράψω τι ακριβώς πιστεύω ότι συμβαίνει.

Στην αρχή το διαφορετικό όντως ενθουσιάζει, εξιτάρει, κινεί την περιέργεια. Καθώς προχωράει ο καιρός και, όπως είναι πολύ φυσικό, γνωρίζει ό ένας τον άλλο, αρχίζει και ξεθωριάζει ο αρχικός ενθουσιασμός. Αν στο χρονικό αυτό διάστημα το ζευγάρι έχει δημιουργήσει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς ή το ένα από τα δύο άτομα έχει "αποροφήσει" την κουλτούρα του άλλου τότε έχει καλώς. Διαφορετικά ο ένας θα πάει για Χίο και ο άλλος για Μυτιλήνη. Τότε, το διαφορετικό δε θα φαντάζει πια εξωτικό αλλά ενοχλητικό.
Συμφωνω απολυτα εδω.

Αν λοιπον ταιριαξουν και καταληξουν σε γαμο, σημαινει οτι εχουν αποδεχθει ολα αυτα που τσαμπουνισε η Myrtw.

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Μη μου στεναχωριέσαι βρε και θα σου πάρω εγώ ένα αρκουδάκι να παίζεις.

Λοιπόν κοίτα να δεις. Πάντοτε μου κινούσε την περιέργεια το διαφορετικό, πάντοτε μου άρεσε και έβρισκα πολύ ενδιαφέρον (από μικρός περίπου στην ηλικία σου 2+ ) πως κάποιοι άνθρωποι μπορούσαν να βγάζουν διαφορετικούς ήχους (άλλη γλώσσα) και να καταφέρνουν να συννενοούνται.
Τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής (Μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι, πράσινοι, μπλε) δε μου έκαναν και πολύ μεγάλη εντύπωση.
Τη μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου την έκαναν οι διαφορετικές συνήθειες.
Όταν αναφέρομαι στην εντύπωση, εννοώ την περιέργειά μου να μάθω περισσότερα για τις διαφορετικές συνήθειες και τη ζωή τους.
Ήταν άκρως ενδιαφέρον το να αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά από εσένα. Το ενδιαφέρον γινόταν ακόμα μεγαλύτερο όταν σκεφτόσουν τα μέρη από όπου κατάγονταν και έμπαινες σε ένα πολύ όμορφο mode ανακάλυψης.
Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός φαίνεται στα μάτια μας ένας Ινδός. Τώρα φέρτε στο μυαλό και εικόνες από την τίγρη της Βεγγάλης και τη χώρα του. Άκρως ενδιαφέρον.

Μεγαλώνοντας όμως και πλησιάζοντας την ηλικία των 137 (μαζί με το ΦΠΑ ) και έχοντας την εμπειρία της συμβίωσης για αρκετά χρόνια με έναν άνθρωπο, η γνώμη μου είναι πως έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα.
Σκεφτείτε σε αυτά τα προβλήματα να προστεθούν η όχι και τόσο ευρεία κοινωνική αποδοχή του εγχειρήματος συμβίωσης με παπούτσι που δεν είναι από τον τόπο σου, αλλά και τις διαφορετικές συνήθειες και πρακτικές και ό,τι άλλο.
Σκεφτείτε έναν μουσουλμάνο να έχει σχέση με μια αλλόθρησκη (χωρίς να την έχει παντρευτεί) και η οικογένειά του να προσπαθεί να αντιληφθεί την έννοια αυτού του πράγματος. Μιλάμε για πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μιλάμε για πολιτισμικό σοκ. Μιλάμε για απίστευτες αντιδράσεις οι οποίες είτε το θέλουμε είτε όχι, θα δημιουργήσουν περισσότερα (και καμιά φορά ανυπέρβλητα) προβλήματα στη σχέση.

Ναι είμαι μαζί σας για το "σωστό" του πράγματος.
Δεν είμαι μαζί σας στο "αποτέλεσμα" του πράγματος.

Να μου το παρεις το αρκουδακι γιατι συγχιστηκα. :137: Δεν μπορω να ακουω για χαρακτηριστικα φυλων και τα τοιουτα...

Το θεμα ξεκινησε κυριως για την αντιδραση του γονιου.Απο κει και περα τι θα εκανε ο καθενας μας , και αν θα εκανε μια τετοια σχεση ειναι αλλο.Στο κατω κατω θα παντρευτεις..πριν απο ολα αυτα..τα εχεις συζητησει με τον ανθρωπο σου, τι προβληματα θα αντιμετωπισετε ,πολυ περισσοτερο αυτος που δεν εχει παει σαν μεταναστης σε ενα ξενο κρατος.Εχεις κανει ενα ταξιδι να γνωρισεις τον τοπο του , την οικογενεια του,..και στο κατω κατω..αν καποιος στην πορεια νομιζει οτι δεν μπορει να αντεξει αυτο το τροπο ζωης..υπαρχουν και τα διαζυγια.Εσυ μου εφερες ενα ιδιαιτερο παραδειγμα ,θρησκευτικων διαφορων.Που και αυτες ξεπερνιουνται αν υπαρχει αγαπη στο ζευγαρι , και αν υπαρχει λογικη στον περιγυρο του.Και ακου να δεις..δεν ειπε κανεις οτι θα πρεπει να ζεις συνεχεια με τα πρεπει των γυρω σου , η τις συνηθειες αυτων.Βουτας την γυναικα σου και ζεις τελειως ξεκομμενος απο ολα και ευτυχισμενος.

Τωρα ..τα περι μαυρων και ασπρων...τι να πω...μηπως να τους βαλουμε να κατουρουν και σε ξεχωριστες τουαλετες ?

Ασε τη γειτονια..τι θα πει με τα μαυρακια...

Reaction score
6
Συμφωνω απολυτα εδω.

Αν λοιπον ταιριαξουν και καταληξουν σε γαμο, σημαινει οτι εχουν αποδεχθει ολα αυτα που τσαμπουνισε η Myrtw.
Aχ βρε Βασίλη! Είσαι πολύ ρομαντικός. Όλα μετά το γάμο εμφανίζονται!:142::142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.004

Αποψη σου. Απολυτα σεβαστη.
Και για να εξηγηθώ σαφέστερα.

Δε λέω ότι σώνει και καλά, οι μεν είναι ανώτεροι σε κάτι από τους δε.
Μου αρέσει όμως να είμαι ανέμελος (όχι anemelos:137:) κι όταν ξεκινάω οποιαδήποτε νέα κατάσταση, θέλω τις πιθανότητες με το μέρος μου. Γιατί από την αρχή να έχω άλλο έναν παράγοντα που έχει πιθανή αρνητική εξέλιξη;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Να μου το παρεις το αρκουδακι γιατι συγχιστηκα. :137: Δεν μπορω να ακουω για χαρακτηριστικα φυλων και τα τοιουτα...

Το θεμα ξεκινησε κυριως για την αντιδραση του γονιου.Απο κει και περα τι θα εκανε ο καθενας μας , και αν θα εκανε μια τετοια σχεση ειναι αλλο.Στο κατω κατω θα παντρευτεις..πριν απο ολα αυτα..τα εχεις συζητησει με τον ανθρωπο σου, τι προβληματα θα αντιμετωπισετε ,πολυ περισσοτερο αυτος που δεν εχει παει σαν μεταναστης σε ενα ξενο κρατος.Εχεις κανει ενα ταξιδι να γνωρισεις τον τοπο του , την οικογενεια του,..και στο κατω κατω..αν καποιος στην πορεια νομιζει οτι δεν μπορει να αντεξει αυτο το τροπο ζωης..υπαρχουν και τα διαζυγια.Εσυ μου εφερες ενα ιδιαιτερο παραδειγμα ,θρησκευτικων διαφορων.Που και αυτες ξεπερνιουνται αν υπαρχει αγαπη στο ζευγαρι , και αν υπαρχει λογικη στον περιγυρο του.Και ακου να δεις..δεν ειπε κανεις οτι θα πρεπει να ζεις συνεχεια με τα πρεπει των γυρω σου , η τις συνηθειες αυτων.Βουτας την γυναικα σου και ζεις τελειως ξεκομμενος απο ολα και ευτυχισμενος.

Τωρα ..τα περι μαυρων και ασπρων...τι να πω...μηπως να τους βαλουμε να κατουρουν και σε ξεχωριστες τουαλετες ?

Ασε τη γειτονια..τι θα πει με τα μαυρακια...
Καλά τα τελευταία περί χρώματος δεν με αφορούν. Εγώ μιλάω για τις διαφορετικές συνήθειες και το διαφορετικό πολιτισμικό background που θα επιφέρει πιο πολλά προβλήματα.

Πολύ ιδανικά τα λέτε παίδες. Εδώ υπάρχει και η οικογένεια. It's just the way it is.
Άμα ζούσαμε σε διαφορετική χώρα ίσως να είχε περισσότερη ισχύ αυτό που λέτε. Στην Ελλάδα δύσκολο.

Reaction score
6

...θέλω τις πιθανότητες με το μέρος μου. Γιατί από την αρχή να έχω άλλο έναν παράγοντα που έχει πιθανή αρνητική εξέλιξη;
Αυτό ακριβώς! Και γίνεται πολύ σημαντικό όταν μιλάμε σε βάθος χρόνου.

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Καλά τα τελευταία περί χρώματος δεν με αφορούν. Εγώ μιλάω για τις διαφορετικές συνήθειες και το διαφορετικό πολιτισμικό background που θα επιφέρει πιο πολλά προβλήματα.
Κοιτα ας μιλησουμε πιο συγκεκριμενα..γιατι σε βλεπω αγχωμενο..:142:

Το πιο πιθανο ειναι αν παντρευτει ενα ζευγαρι να μεινει στην χωρα οπου εχει ερθει σαν μεταναστης ο ενας απο τους δυο.Αλλωστε εφυγε απο την χωρα του για αναζητηση καλυτερης τυχης.

Αλλα ας μην παμε ουτε μεχρι εκει εκει.

Αν ειχες κορη θα την εδινες σε ενα εγχρωμο που οικογενεια του και αυτος ζουν χρονια στην Ελλαδα ?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Αν ειχες κορη θα την εδινες σε ενα εγχρωμο που οικογενεια του και αυτος ζουν χρονια στην Ελλαδα ?
Τη συγκατάθεσή μου εννοείς διότι άμα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός... :121:

Θα είμαι απολύτως ειλικρινής: Όχι.
Κι ας έκοβε και δέκα πόντους που λέει το ανέκδοτο. :116:

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Τη συγκατάθεσή μου εννοείς διότι άμα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός... :121:

Θα είμαι απολύτως ειλικρινής: Όχι.
Εμμμμ....τα βλεπεις...αρα δεν ειναι το πολιτισμικο σοκ..και τα παρεμφερη..

Ειναι οτι δεν εχουμε αποβαλλει(εγω το εχω κανει να πω την αληθεια )..το τι θα πει η γα@ η γειτονια και ο κοσμος...

Για αυτο συγχιζομαι...:137:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν

Ειναι οτι δεν εχουμε αποβαλλει..το τι θα πει η γα@ η γειτονια και ο κοσμος...

Για αυτο συγχιζομαι...:137:
Γιατί συγχίζεσαι?!!! Αν οι άλλοι είναι στενόμυαλοι πρόβλημά τους!:137:

Είμαι τελείως αναίσθητη!:142:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν

Ειναι οτι δεν εχουμε αποβαλλει..το τι θα πει η γα@ η φειτονια και ο κοσμος...

Για αυτρο συγχιζομαι...:137:
Γι' αυτό και γράφεις αυτρό και φειτονιά; :143:

Η γα@ η γειτονιά δυστυχώς υπάρχει και συμφωνώ ότι είναι γα@.
Υπάρχει όμως. Όπως υπάρχει και η προκατάληψη η οποία μόνο εμπόδια θα φέρει.

Θέλει πολύ θάρρος να πεις ότι εγώ θα πάω αντίθετα σε όλη μου τη ζωή.
Δηλαδή και μόνο να σκεφτεί κανείς τι θα περάσουν τα καημένα τα παιδάκια στο σχολείο, απογοητεύεσαι.

Και μη σου πω τι θα κάνει ο μπαμπάς της κοπέλας (που εν τω μεταξύ επειδή αγαπάει την κόρη του έχει συμπαρασταθεί στην απόφασή της με χίλια) όταν αρχίσει η κόρη να έχει δεύτερες σκέψεις και μια μέρα πει στον μπαμπά, "Μπαμπά θέλω να χωρίσω".
Εκεί να δεις πως ο μπαμπάς αμέσως αλλάζει στάση προς τον γαμπρό.

Reaction score
0
Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Χμμμμ πολύ προβληματίστηκα με το θέμα!!! :111:
Αν μου συμβεί, αρχικά φαντάζομαι ότι θα πάθω κάτι!!
Τώρα, ντουβρουτζά να το πω! Εγκεφαλικό να το πω!!
Πάντως, κάτι θα μου έρθει!! :121:
Αφού συνέλθω λοιπόν, θα ..... ξαναπάθω κάτι!! ...... ανακοπή αυτή τη φορά!! :131:
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αποκλείεται το καμάρι μου .... να κάνει τέτοια επιλογή!!
Εξάλλου, ολόκληρος Μάικλ Τζάκσον ήθελε να γίνει λευκός... :126:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Αν μπορεσεις να ζησεις καποια χρονια με εναν ανθρωπο αλλης νοοτροπιας, σημαινει οτι τελικα μπορειτε να κανετε χωριο και στο δρομο μπορουν να βρεθουν λυσεις για τα οποια προβληματα.
Είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις, που άνθρωποι ίδιας νοοτροπίας και φυλής δεν μπορούν να.... "συνεννοηθούν", πόσο μάλλον, άνθρωποι με διαφορετικά ήθη, έθιμα, νοοτροπία, συνήθειες, απόψεις, απωθημένα κλπ.!!!:109:

Το ότι κάποιοι μπορεί να συμβιώνουν καλά μαζί, αυτό νομίζω, αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα!! :145:

Συμφωνώ λοιπόν, με το .... παπούτσι από τον τόπο σου..........!!!

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/7/4/9/68749/490589tmp_med.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.270
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos