Jukebox

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους σας, κάνω αυτό το post γιατί περίπου πριν από ένα χρόνο περίπου είπα να ξεκινήσω να φτιάξω ένα ξεχασμένο Jukebox AMI G-200 που είχα σπίτι. Το συγκεκριμένο jukebox είναι χρονολογίας 1956 και συγκεκριμένα είναι το πρώτο μοντέλο της ΑΜΙ με χωρητικότητα 100 δίσκων.
To jukebox ήταν σε μια κατάσταση πολύ χάλια θα έλεγα ήταν βαμμένο με πινέλο πάνω από 10 φορές παντού είχε τρέξει και στάξει χρώμα, επίσης όλα τα χρώμια του ήταν θαμπά και γκριζαρισμένα. Και η όσον αφορά την λειτουργία του ήταν κολλημένο με ένα δισκάκι πάνω στο πλατό.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησα και λέω πως μάλλον θα τα καταφέρω να το φτιάξω ένα καλό φύσημα ήταν η αρχή (προς θεού να το βγάλετε έξω από το σπίτι, γιατί μετά θα θέλει τρεις μέρες πλύσιμο το σπίτι, την πάτησα!!). Η πρώτη κρυάδα και απογοήτευση ήρθε όταν έμαθα πως κανένας οίκος δεν βγάζει ανταλλακτικά για το jukebox μου για την εξωτερική του διακόσμηση (τίποτα όμως ούτε ένα σιδεράκι). Οπότε άρχισε η περιπλάνηση μου για να βρω κάποιον επισκευαστή να με βοηθήσει. Πρώτη στάση λοιπόν στον Κ. Κοντανδριόπουλο στην Πειραιώς, ο οποίος με βοήθησε αρκετά ήρθε σπίτι και επειδή δεν είχα και πολλά λεφτά το έκανε να δουλέψει κάπως βέβαια αλλά οι βλάβες ήταν πολλές. Και μου εξήγησε ότι για την εξωτερική διακόσμηση θα έπρεπε να κάνω ότι μπορώ να επαναφέρω αυτά που έχει το jukebox ήδη.
Και άρχισα να κάνω βόλτες στο κάτω μέρος της οδού Ερμού όπου τα κοσμοπολιτικά καταστήματα ρούχων τελειώνουν και είναι μαγαζάκια ανθρώπων ηλικιωμένων πια για επεξεργασία μέταλλων, συγκολλήσεις και διάφορα εργαλεία. Εκεί μου εξήγησαν τι πρέπει να κάνω έτσι γέμισα μια τσάντα με γυαλόχαρτα , βούρτσες μπογιές και υλικά στιλβώσεως. Και ξεκίνησα να φτιάχνω την καμπίνα.
Όταν με το καλό ξεκίνησα να φτιάξω τους μηχανισμούς έκανα μια επίσκεψη στον κύριο Τάκη Παρίση στην Καλογρέζα. Πραγματικά αξιόλογος τεχνικός με τεράστια πείρα και πολλές γνώσεις του έλεγα τι κάνει το jukebox και ήξερε κατευθείαν τι φταίει. Με συμβούλεψε να αγοράσω ένα manual και ότι ο μόνος τρόπος να παίξει ένα jukebox είναι να τα βγάλω όλα να τα καθαρίσω τις πλατίνες να ελέγχω καλώδια και να τα ξανά ενώσω και να τα ρυθμίσω από την αρχή και έτσι, όλες οι βλάβες θα λυθούν στην πορεία.
Με αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο προσπάθεια το jukebox να είναι έτοιμο και να παίζει όπως τότε. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο αγάπησα πάρα πολύ αυτά τα μηχανήματα και είπα να δημιουργήσω αυτό το post για να βρεθούμε όλοι οι κάτοχοι των jukebox να ανταλλάσουμε απόψεις “τεχνικές” είτε δισκάκια είτε ανταλλακτικά, και αν πάμε καλά ίσως αποχτήσουμε και μια δικιά μας γωνία στο Forum.

Reaction score
0
Απάντηση: Jukebox

Η αλήθεια είναι ότι αν ξεκινήσει κάποιος δεν τελειώνει ποτέ όλο
κάτι θέλει να φτιάξει ακόμα οπότε θα πρέπει να αρέσει σε κάποιον
για να ξεκινήσει. Και προς θεού δεν είναι και ότι πιο φθηνό να
σχοληθείς φεύγουν πολλά λεφτά στην πορεία άλλα σίγουρα το αποτέλεσμα τα αξίζει.

Ανταλλακτικά

http://global.ebay.com
www.jukeboxparts.co.uk
www.jukeboxparts.com
www.thejukeboxman.com
www.jukebox-world.de

Τεχνικοί στην Ελλάδα

Δ. Κοντανδριόπουλος Πειραιως 60 Αθήνα
Τηλ: 2105239300 – 2106527077

Τάκης Παρίσης Οκταβίου Μερλιέ 26
Τηλ 210 2755279
www.servicejukebox.gr

Εργαλεία- Σπρέυ – Διαφορά

Dupli Color Spray Απομίμηση Γρανίτη
Dupli Color Spray εφέ τριών διαστάσεων - 3d

Λίγες πληροφορίες

http://www.flippers.com/ami-rowe.html

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.680

Μπράβο αγόρι μου! Εκτός από Τόλη, τί άλλο έχεις βάλει να παίζει;

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Το εχω γεμίσει με παλιά λαικά Τσιτσάνης, Τσαουσάκης, Διονυσίου , Μπιθικώτσης, Διαμαντη, Καζαντζίδης, Γκρευ, Γαβαλάς, Περπινιάσδης, Χρηστάκης, Λίγα ξένα όπως Boney-m, Rolling stones, Olympians (Το σχολείο). Και ότι βρίσκω που μου αρέσει το προσθέτω και αυτό

Reaction score
0

Είναι Dual Credit και παίζει με 10δρχ 5 τραγούδια και με 5δρχ
2 τραγούδια. Ευτυχώς που είχα κρατήσει κοντα στα 150 δεκάρικα.

Reaction score
1

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο αγάπησα πάρα πολύ αυτά τα μηχανήματα και είπα να δημιουργήσω αυτό το post για να βρεθούμε όλοι οι κάτοχοι των jukebox να ανταλλάσουμε απόψεις “τεχνικές” είτε δισκάκια είτε ανταλλακτικά, και αν πάμε καλά ίσως αποχτήσουμε και μια δικιά μας γωνία στο Forum.

Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο, αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο. :121:

Είμαστε βλέπεις λίγοι, ελάχιστοι θα έλεγα, όσοι είμαστε βαθιά ερωτευμένοι με αυτά τα πανέμορφα μηχανήματα... :442:

Σε αυτό το θέμα μπορείς να δεις τη δική μου διαδρομή σε αυτήν την απόλυτη σχέση πάθους που διατηρώ εδώ και πολλά χρόνια με το δικό μου AMI H του 1957. Δεν θα το πουλούσα ποτέ και για κανέναν λόγο...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=50357

Reaction score
0
Η δουλιά που έχεις κάνει φίλε είναι καταπληκτική!
Πραγματικά αξίζει το κάθε ευρώ που ξόδεψες για αυτό το αποτέλεσμα !
Άσχετο αλλά οι φώτο το αδικούν, στην πραγματικότητα είναι πολύ
πιο όμορφο και εντυπωσιακό!

Reaction score
4.919

Συγχαρητήρια και απο μένα, περιττο να πω ότι ζηλεύω...αν και δεν θα ειχα ποτε την υπομονή να κάνω την αναμόρφωση που του έκανες!
Jukebox, φλιπερακι και μπιλιάρδο σε έναν ειδικό χώρο (που δεν έχω) είναι τα όνειρά μου για ...όταν μεγαλώσω! (Το Home Cinema με τον προβολέα κατάφερα και το έφτιαξα στο σαλόνι, το καταφερα σχετίζεται με την άδεια του κογκρέσου...)

Reaction score
4

Συγχαρητήρια για την υπομονή και το μεράκι που έδειξες, το έκανες σαν καινούργιο !

Θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει ένα, από την πρώτη φορά που είδα...., μέχρι σήμερα. :137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.565
Σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την αγάπη και το μεράκι που έδειξες.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ όλους πολύ ! Πάντως οποιο μέλος φτιάχνει και αυτός καποιο jukebox έχω ενα μοτέρ για να δοκιμάσει αν το χρειαστεί 28vdc το οποίο κάνει για πολλά Ami jukebox. Είναι ίδιο με την παρακάτω φωτογραφία.

Reaction score
1

Το να πω οτι η δουλειά που έκανες είναι αξιοθαύμαστη θα έχω πει το understatement της χρονιάς. Ακόμα και τα μπράβο μου φαίνονται πολύ λίγα!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.974

Ολόκληρο τέρας μέσα στο σπίτι, τι το θες!!!

Να σου πάρω ένα Mp3 που παίρνει και περισσότερα κομμάτια να μου το δώσεις;:138:

Ωραία δουλειά, μπράβο σου!

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Jukebox

Ολόκληρο τέρας μέσα στο σπίτι, τι το θες!!!

Να σου πάρω ένα Mp3 που παίρνει και περισσότερα κομμάτια να μου το δώσεις;
Εσυ τι το θες;

Αν θες ενα τετοιο να φτιαξεις μονος σου. :136: Μπορεις ή τρεμουν τα χερια σου;:138:

Ειδες μερακι το παλλικαρι; Αυτο θα πει υπομονη και επιμονη στο να δημιουργησεις κατι ωραιο.

Χιλια μπραβο ειναι λιγα φιλε cosworth.

Συγχαρητηρια για το μερακι, την υπομνη σου και το αποτελεσμα.:126:

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.750

Ζήτω!!! Υπάρχουν και άλλοι τρελοί-ρομαντικοί σαν και εμένα. Λοπιπόν έχω και εγώ στα σκαριά ένα Κ της AMI από το περασμένο καλοκαίρι και το ζαλίζω. Ανταλλακτικά έφερα από ένα Ολανδικό ιντερνετομάγαζο, δεν τα έχω τοποθετήσει ακόμα, το Service manual το αγόρασα και τώρα ψάχνω για χρόνο. Ευτυχώς το δικό μου είναι ακόμα με το αρχικό βάψιμο, αν και ξεθωριασμένο λίγο, αλλά νομίζω θα τα καταφέρω να το αποκαταστήσω. Τεχικοί είναι καλοί αυτοί που αναφέρθηκαν, αλλά υπάρχει και ο κορυφαίος κάπου στο Μπαχάμι. Πουλάει και αναταλλακτικά. Όλα αυτά τα γράφω πρόχειρα από την δουλειά, για λεπτομέρειες ονομάτων και διευθύνσεων όταν ανοίξω τις σημειώσεις μου που έχω στο εργαστήριο. Πάντως είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε συζήτηση-οργάνωση μιας ομάδας για το συγκεκριμένο θέμα και φυσικά σε οποιαδήποτε πληροφορία και σχόλιο.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
0

Φιλε Jpaudio, μόλις μπορέσεις ανέβασε και εσύ τα τηλέφωνα και τις σελίδες που έχεις βρεί γιατι με ενδιαφέρουν και εμένα αρκετά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.460
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO