Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αντιγράφω από το in.gr:

"Η εταιρεία Digea - Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ, η οποία θα αναλάβει την εκπομπή ψηφιακού σήματος για τους επτά ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη με εκδήλωση στο θέατρο Παλλάς.
Σε πρώτη φάση, η εταιρεία θα εκπέμπει ψηφιακό σήμα για τους μετόχους της, δηλαδή τα κανάλια Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, Star και Σκαϊ.

Οι μεταδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την προοπτική να έχουν επεκταθεί στις αρχές του 2010 στο 60% του ελληνικού πληθυσμού.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2012, οπότε οι αναλογικές εκπομπές θα σταματήσουν οριστικά.

«Η πολιτεία θα κάνει ό,τι πρέπει, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά με μαθήματα από τα λάθη του παρελθόντος» δήλωσε στην εκδήλωση της Digea ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλους.

Παρόντες ήταν επίσης ο Τηλέμαχος Χυτήρης του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της Digea Κώστας Κιμπουρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαθιός.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη ή αναλογική τηλεόραση συνδεδεμένη με ψηφιακό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει συμπίεση MPEG4/H.264/AVC."

Να υπενθυμίσω ότι η ΕΡΤ Ψηφιακή εκπέμπει σε mpeg2...

Reaction score
451
Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη ή αναλογική τηλεόραση συνδεδεμένη με ψηφιακό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει συμπίεση MPEG4/H.264/AVC."
φαντάζομαι αυτός που έχουν ήδη αυτές που κυκλοφορούν (πχ Panasonic PX70) κάνει εε..??

κατά τ'άλλα καιρός ήταν...να δούμε και μια εικόνα της προκοπής...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Όχι όλες οι Νίκο... Δυστυχώς.
Τα τελευταία μοντέλα ναι, αλλά τα παλιότερα δεν...
Π.χ. η δικιά μου (PX80) δεν παίζει ενώ τα μοντέλα της Panasonic που υπάρχουν τώρα στην αγορά είναι ΟΚ.
Πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα στα specs την υποστήριξη της συγκεκριμένης συμπίεσης..

Reaction score
451

χχμμμ...στα περισσότερα sites με τα specs της αναφέρει απλά DVB Digital Tuner...

μήπως να πάρω ένα AZBox HD..?? θα κάνει δουλειά..??

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Συνήθως στις καινούργιες το αναφέρουν ως MPEG4 Digital tuner ή HD DVB Digital tuner και άλλα τέτοια..
Το σκέτο "DVB Digital Tuner" που έχουν οι δικές μας δεν κάνει...

Μην αγχώνεσαι πάντως. Θα βγουν πολλοί και σε ξεφτίλα τιμή.. Σκέψου ότι TV με τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμου..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

...να δούμε και μια εικόνα της προκοπής...
Πολύ αμφιβάλλω... Έτσι που στήνεται το σκηνικό, μου φαίνεται ότι οι σταθμοί θα εξακολουθούν να εκπέμπουν PAL και η Digea θα το μετατρέπει σε Mpeg4. Σαν τη nova ένα πράμα...

Reaction score
0
Εγώ πάντως την πρώτη κρυάδα μου την έφαγα, η καινούργια τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει MPEG4... :kseneromenos: (sic)

Reaction score
59

Kαι κουβεντα παλι για ληψη στην KΡΗΤΗ !!!! :141::141::141:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Kαι κουβεντα παλι για ληψη στην KΡΗΤΗ !!!! :141::141::141:
Λες να μείνει απ'έξω ολόκληρη Κρήτη; :123: Σιγά σιγά. Σήμερα άκουσα στο ΣΚΑΙ ότι θα ξεκινήσουν από το Ξυλόκαστρο, επειδή είναι από τις λίγες περιοχές που δεν είναι κατειλημμένο όλο το φάσμα των συχνοτήτων, και έτσι δε θα επηρεαστούν τα υπάρχοντα αναλογικά κανάλια.

(Edit: clicky)

Reaction score
0

Με τα μισά κανάλια MPEG-2 και τα υπόλοιπα MPEG-4 ωραία ψηφιακή μετάβαση θα γίνει, μούρλια. :135:

Ελπίζω μέχρι το 2012 να το γυρίσει και η ΕΡΤ στο MPEG-4.

Reaction score
786

Με τα μισά κανάλια MPEG-2 και τα υπόλοιπα MPEG-4 ωραία ψηφιακή μετάβαση θα γίνει, μούρλια.
Οι δεκτες που παιζουν MPEG4 προφανως παιζουν και MPEG2

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Πολύ αμφιβάλλω... Έτσι που στήνεται το σκηνικό, μου φαίνεται ότι οι σταθμοί θα εξακολουθούν να εκπέμπουν PAL και η Digea θα το μετατρέπει σε Mpeg4. Σαν τη nova ένα πράμα...
Το αυτό, από ποιότητα δεν το βλέπω, τουλάχιστον για κάποια χρόνια. :406:

Reaction score
451
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Εγώ πάντως την πρώτη κρυάδα μου την έφαγα, η καινούργια τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει MPEG4... :kseneromenos: (sic)

that makes 2 of us...kseneroua 100%..:108:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

that makes 2 of us...kseneroua 100%..:108:
Ναι, και για να ρίξουν και λίγο αλατάκι στην πληγή, το αμέσως επόμενο μοντέλο (Α756) το υποστηρίζει... :117:

Reaction score
451
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Όχι όλες οι Νίκο... Δυστυχώς.
Τα τελευταία μοντέλα ναι, αλλά τα παλιότερα δεν...
Π.χ. η δικιά μου (PX80) δεν παίζει ενώ τα μοντέλα της Panasonic που υπάρχουν τώρα στην αγορά είναι ΟΚ.
Πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα στα specs την υποστήριξη της συγκεκριμένης συμπίεσης..
τελικά έγινε ακόμα καλύτερο το ξενέρωμα...και εγώ την PX80EA έχω...:108::130:...κάθε μέρα λέω τι σούπερ εικόνα έχει και τώρα...βάλε φίνα..και σε φέτες...:117:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Κι εγω PX 80 E εχω αλλα τα μοντελα αλλαζουν ...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Τελείως έτσι. :141:

Reaction score
1
Τώρα το να μας βάλουν σε τέτοιο μπελά (πχ μια και θα πάρω νέα TV να βρώ να έχει οπωσδήποτε H.264) και τελικά να μας δίνουν κανα Low-def σήμα του στύλ 600Χ400 το σκέφτικε κανένας; Ερε γέλια (ή κλάματα)

Reaction score
1
Ρε παιδιά το βίντεο στο in.gr λέει ένας τύπος οτι θέλει απλα εναν αποκοδικοποιητη κόστους 40-60€!!!

Mπας και το MPEG4/H.264/AVC κομμάτι που γράφει το in.gr είναι απο λάθος εκει; ή μπας και στέλνει mpeg4 + mpeg2?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας