Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

αν και εκτος θεματος, αφηνω την συζητηση να συνεχιστει, για να δουν οι οχτροι μας, ποσο φιλοσοφημενα ειναι τα ατομα που ασχολουνται με το βινυλιο
δεν το κλειδωνεις να παμε για υπνο?

Reaction score
40
Απάντηση: Mία είναι η ουσία,δεν υπάρχει...αθανασία

Χαίρομαι ειλικρινά που γίνεται αυτή η συζήτηση κι επειδή καταλαβαίνω εκ προοιμίου ότι δε μπορώ να πείσω κανέναν,πείθω τον εαυτό μου σε όσα έχω υποστηρίξει...
Ότι δηλαδή δεν υπάρχει νοήμον ον στην ψυχή του οποίου να μην συνυπάρχουν αδιαίρετα τα θετικά και τ'αρνητικά συναισθήματα.Κι ο Ιησούς Χριστός ακόμα δε μπόρεσε ν'αποφύγει τη διαπάλη μεταξύ τους των δύο αυτών αντίθετων συναισθημάτων(΄΄...Απελθέτω απ'Εμού το ποτήριον τούτο...΄΄κλπ).
Όλοι μας λοιπόν θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι από καταβολής κόσμου κάδοι άχρηστων απορριμάτων υπάρχουν,αλλά γιά κάδους άχρηστων συναισθημάτων πρώτη φορά διαβάζω...
Αν ήταν τόσο εύκολο,θα χε ο καθένας έναν έξω από το σπίτι του και θα ζούσε μιά...ρομποτική ζωή.Στο χέρι μας είναι όχι να πετάμε τ'αρνητικά ως άχρηστα,μα να τα μετουσιώνουμε σαν χρήσιμα...:612:
Δεν έγραψα πουθενά για κάδους άχρηστων συναισθημάτων απλά έγραψα τη λέξη ξεσκαρτάρισμα ή αλλιώς τα συναισθήματα που εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να ξεδιαλύνουμε αν δηλ είναι καλά ή κακά.
Ο Χριστός τον οποίον ανέφερες έδωσε την μάχη του αλλά τα κατάφερε στο τέλος...αυτό γνωρίζουμε εμείς σαν άνθρωποι.

Δεν πετάμε τα αρνητικά συναισθήματα πουθενά σε κανένα κάδο (εκτός κι αν είναι ανακύκλωσης):142:
Ότι είναι βλαβερό είναι και στην ουσία άχρηστο άσχετα αν αυτό το αφήνουμε να μας περιβάλλει και έχει γίνει συνήθεια ή ακόμα και ανάγκη...υπάρχουν πολλά παραδείγματα.
Η μόνη χρησιμότητα των κακών συναισθημάτων είναι ότι μέσω αυτών μπαίνουμε σε μια διαδικασία πάλης για το αν υπερισχύσουν ή όχι μέσα μας.
Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να τα μετουσιώσει όπως είπες σε θετικά συναισθήματα ενώ κάποιοι άλλοι φτάνουν στο σημείο να τους καταβάλουν ολοκληρωτικά και φυσικά τα αποτελέσματα γνωστά.

Στο θέμα μας τώρα. Πολλοί θεωρούν καλά τα βινύλια ενώ τα cd κλπ κακά ή κακά τα βινύλια και καλά τα cd κλπ.
Σίγουρα υπάρχουν καλές και κακές ηχογραφήσεις που συναντάμε και στα βινύλια αλλά και στα cd............Tότε εμείς σύμφωνα με την αισθητική μας και της ακουστικές δυνατότητες ξεδιαλίνουμε τις καλές από τις κακές ηχογραφήσεις και να διαλέξουμε τι θα πάρουμε και τι θ'αφήσουμε πίσω μας....:142:
Τώρα όπως έγραψα πολλά post πριν το βινύλιο έχει 1 μεγάλο αβαντάζ έναντι του cd για παράδειγμα....είναι η λεγόμενη ιεροτελεστία όχι της άνοιξης αλλά της ακρόασης που μας συνδέει συνειρμικά με την αγνότητα , με το παρελθόν, με τις αρχικές καλές πρωτότυπες ηχογραφήσεις.....
Ορίστε Θανάση.. πάλι μπήκαμε στο σωστό δρόμο:142:

Reaction score
40
Απάντηση: Συν-αίσθημα

Ετσι λες εσυ.Αλλοι υποστηριζουν το αντιθετο.Ποια ευκολα θα συμφιλιωθουν βινυλιακηδες και ψηφιακοι παρα θα οριστουν τα ορια της Τεχνης.Τελος , περασε η ωρα.:137:
Ο σαδισμός δεν είναι τέχνη αλλά με τέχνη γίνεται φετίχ :143:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

δεν το κλειδωνεις να παμε για υπνο?
:138: Τώρα που μπήκαμε στο θέμα μας? :601:

Reaction score
1.213

Τώρα όπως έγραψα πολλά post πριν το βινύλιο έχει 1 μεγάλο αβαντάζ έναντι του cd για παράδειγμα....είναι η λεγόμενη ιεροτελεστία όχι της άνοιξης αλλά της ακρόασης που μας συνδέει συνειρμικά με την αγνότητα , με το παρελθόν, με τις αρχικές καλές πρωτότυπες ηχογραφήσεις.....
Που το ειδες το αβανταζ ?

Οπως καποιοι φτιαχνονται με την ιεροτελεστια του βινυλιου ετσι και εγω φτιαχνομαι να ανοιγω τον υπολογιστακο μου , να βλεπω τα f(l)acelakia moy , με την ταπετσαρια (μουσικου θεματος περικαλω ) που τα εχω επενδυσει, να χαζευω το εξωφυλακι μου ,να εχω προσβαση σε οτιδηποτε πληροφορια αφορα το cd μεσω ιντερνετ...

Ποια αγνοτητα και παρελθον? Τι λετε ρε παιδια...

Παλι καλα που δεν γραφετε στην κατηγορια εικονα..να ζητατε την αγνοτητα των crt τηλεορασεων και του vhs...:142:

Reaction score
59
΄Κάντε τον *κόπο* να ακούσετε ζωντανά ακουστική μουσική και μετά πείτε μας τί αξίζει.
Δεν νοείται, κατ΄εμέ, φιλόμουσος χομπίστας που δεν έχει τέτοιου είδους εμπειρείες. Λ.Σ.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Πεστε απλα οτι σας αρεσει....αυτη η φαση ....:137:

Reaction score
40

Που το ειδες το αβανταζ ?

Οπως καποιοι φτιαχνονται με την ιεροτελεστια του βινυλιου ετσι και εγω φτιαχνομαι να ανοιγω τον υπολογιστακο μου , να βλεπω τα f(l)acelakia moy , με την ταπετσαρια (μουσικου θεματος περικαλω ) που τα εχω επενδυσει, να χαζευω το εξωφυλακι μου ,να εχω προσβαση σε οτιδηποτε πληροφορια αφορα το cd μεσω ιντερνετ...

Ποια αγνοτητα και παρελθον? Τι λετε ρε παιδια...

Παλι καλα που δεν γραφετε στην κατηγορια εικονα..να ζητατε την αγνοτητα των crt τηλεορασεων και του vhs...:142:
Πολύ μοναχική η ''τέχνη'' τελικά του πληκτρολόγιου:105:

Reaction score
1.213

Πολύ μοναχική η ''τέχνη'' τελικά του πληκτρολόγιου:105:
Μοναξια μου ολα , μοναξια μου τιποτα....:137:

Τουλαχιστον καθως εγραφες τα παραπανω ..με ενιωθες...:137:

Reaction score
40

Μοναξια μου ολα , μοναξια μου τιποτα....:137:

Τουλαχιστον καθως εγραφες τα παραπανω ..με ενιωθες...:137:
Μπα όχι δεν σε νιώθω.... η αγάπη όπως και το βινύλιο θέλουν....δύο για να ζεσταθεί να παλέψει με το κρύο να στεριώσει να χαρεί:143:

Reaction score
1.213

Μπα όχι δεν σε νιώθω.... η αγάπη όπως και το βινύλιο θέλουν....δύο για να ζεσταθεί να παλέψει με το κρύο να στεριώσει να χαρεί:143:
Eννουσα καθως πληκτρολογουσες...:138:

Η αγαπη μπορει να θελει δυο ..η και περισσοτερους , το βινυλιο γιατι ?

Απο την αλλη ετσι οπως μου τα λες βεβαια ...''να ζεσταθει , να στεριωσει , να χαρει''..το νιωθω το βινυλιακι σαν δικο μου ανθρωπο....

..... δωστου ενα φιλακι στην κεφαλη απο εμενα....:137:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

΄Κάντε τον *κόπο* να ακούσετε ζωντανά ακουστική μουσική και μετά πείτε μας τί αξίζει.
Δεν νοείται, κατ΄εμέ, φιλόμουσος χομπίστας που δεν έχει τέτοιου είδους εμπειρείες. Λ.Σ.
Συμφωνώ!! πόσο μάλλον να ακούσει ζωντανή μουσική χωρίς ηχητική κάλυψη :126: Δεν μπορεί θα ξεχωρίσει μετά στις διάφορες ηχογραφήσεις την χροιά των διαφορετικών μουσικών οργάνων καθώς και τον απόηχο αυτών

Reaction score
40

Eννουσα καθως πληκτρολογουσες...:138:

Η αγαπη μπορει να θελει δυο ..η και περισσοτερους , το βινυλιο γιατι ?

Απο την αλλη ετσι οπως μου τα λες βεβαια ...''να ζεσταθει , να στεριωσει , να χαρει''..το νιωθω το βινυλιακι σαν δικο μου ανθρωπο....

..... δωστου ενα φιλακι στην κεφαλη απο εμενα....:137:
Θα το κολλήσω στην οθόνη για να του μεταβιβάσεις την...λατρεία σου επί της κεφαλής του μόνο μην ζηλέψει η....βελόνα του πικ άπ μου και θέλει κι αυτή :127::143:

Reaction score
1.213

Θα το κολλήσω στην οθόνη για να του μεταβιβάσεις την...λατρεία σου επί της κεφαλής του μόνο μην ζηλέψει η....βελόνα του πικ άπ μου και θέλει κι αυτή :127::143:

Δεν πειραζει ...μη σε βαζω σε κοπο.Μεταβιβασε του την αγαπη μου απο μακρια....μη το μετακινεις...γιατι μετα θα θελει μια ολοκληρη μερα ρυθμισμα....:142: :142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Ανακάλυψη ... Τώρα

Δεν έγραψα πουθενά για κάδους άχρηστων συναισθημάτων απλά έγραψα τη λέξη ξεσκαρτάρισμα ή αλλιώς τα συναισθήματα που εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να ξεδιαλύνουμε αν δηλ είναι καλά ή κακά.
Ο Χριστός τον οποίον ανέφερες έδωσε την μάχη του αλλά τα κατάφερε στο τέλος...αυτό γνωρίζουμε εμείς σαν άνθρωποι.

Δεν πετάμε τα αρνητικά συναισθήματα πουθενά σε κανένα κάδο (εκτός κι αν είναι ανακύκλωσης):142:
Ότι είναι βλαβερό είναι και στην ουσία άχρηστο άσχετα αν αυτό το αφήνουμε να μας περιβάλλει και έχει γίνει συνήθεια ή ακόμα και ανάγκη...υπάρχουν πολλά παραδείγματα.
Η μόνη χρησιμότητα των κακών συναισθημάτων είναι ότι μέσω αυτών μπαίνουμε σε μια διαδικασία πάλης για το αν υπερισχύσουν ή όχι μέσα μας.
Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να τα μετουσιώσει όπως είπες σε θετικά συναισθήματα ενώ κάποιοι άλλοι φτάνουν στο σημείο να τους καταβάλουν ολοκληρωτικά και φυσικά τα αποτελέσματα γνωστά.

Στο θέμα μας τώρα. Πολλοί θεωρούν καλά τα βινύλια ενώ τα cd κλπ κακά ή κακά τα βινύλια και καλά τα cd κλπ.
Σίγουρα υπάρχουν καλές και κακές ηχογραφήσεις που συναντάμε και στα βινύλια αλλά και στα cd............Tότε εμείς σύμφωνα με την αισθητική μας και της ακουστικές δυνατότητες ξεδιαλίνουμε τις καλές από τις κακές ηχογραφήσεις και να διαλέξουμε τι θα πάρουμε και τι θ'αφήσουμε πίσω μας....:142:
Tελικός στόχος επετεύχθη στοπ.Σύγκλιση απόψεων έγινε στοπ.Οι ΄΄κάδοι΄΄ ήταν νοητοί προς παραλληλισμό στοπ.Το σαιτ και το φορουμ αυτό έχει λόγο ύπαρξης,χαράς,υπερηφάνειας στοπ.
Τα συναισθήματα δε θα πάψουν ποτέ ν'αποτελούνται από την πρόθεση σ υ ν το α ί σ θ η μ α στοπ.Το αίσθημα είναι ζήτημα ΄΄καρδιάς΄΄στοπ.Απορροφάται,δεν πετιέται δεν ξεχνιέται,μαγεύει και μα γ ε ύ ε τ α ι στοπ.
that's Life stop...stop...stop...
Παρατίθενται λοιπόν οι τελικές σκηνές της ταινίας ΄΄Ο τελευταίος Σαμουράϊ΄΄ και αφήνονται οι αναγνώστες να οδηγηθούν στους δικούς τους συνειρμούς...
http://www.youtube.com/watch?v=4UND_K_f6l0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GfNOKUjWu3o&feature=related
Όσο γιά τον ΄΄πρωτάρη΄΄(όπως και στη γοργόνα την αδελφή του Μεγαλέξανδρου),δε θα του λέω ποτέ πως πέθανε το βινύλιο,αλλά πάντα πως ζει,προσθέτοντας μόνο ότι το ταξίδι και η ΄΄ιεροτελεστία΄΄ βρίσκονται όπως και η ανακάλυψη(discovery) πρώτα και πάνω απ'όλα μέσα σε μας τους ίδιους...
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=848778&postcount=13
:612:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Συμφωνώ!! πόσο μάλλον να ακούσει ζωντανή μουσική χωρίς ηχητική κάλυψη :126: Δεν μπορεί θα ξεχωρίσει μετά στις διάφορες ηχογραφήσεις την χροιά των διαφορετικών μουσικών οργάνων καθώς και τον απόηχο αυτών
Φαίδρα αυτό ακριβώς εννοώ με το "ζωντανή ακουστική μουσική"
"χωρίς ηχητική κάλυψη" όπως λες εσύ.
Ήθελα να ξέρω αν ακούν βινύλια και πως τα ακούν όσοι καταφέρονται κατά. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Ανακάλυψη ... Τώρα

Όσο γιά τον ΄΄πρωτάρη΄΄(όπως και στη γοργόνα την αδελφή του Μεγαλέξανδρου),δε θα του λέω ποτέ πως πέθανε το βινύλιο,αλλά πάντα πως ζει,προσθέτοντας μόνο ότι το ταξίδι και η ΄΄ιεροτελεστία΄΄ βρίσκονται όπως και η ανακάλυψη(discovery) πρώτα και πάνω απ'όλα μέσα σε μας τους ίδιους...
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=848778&postcount=13
:612:
Δεν μπορείς σημερα να παραμυθιάζεις κάποιον με γοργόνες όσο πρωτάρης και αν είναι.
Το βυνίλιο δεν πέθανε και δεν χρειάζεται να του λες ότι ζει.Λ.Σ.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef