YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Reaction score
0
Γεία σας Φίλοι μου! Καθότιν λίγο αδαής με τα ηλεκτρονικά αλλά πολύ μουσικόφιλος από την άλλη λίγο πριν αγοράσω ενισχυτή μου δημιουργήθηκε το δίλημμα του θέματος.
Η εύκολη απάντηση είναι ο S2000. Τί γίνεται όμως αν λάβουμε υπόψη το κόστος (600 ευρω διαφορά περίπου). Αξίζουν τα +600 ευρουλάκια; Υπόψιν ότι τα ηχεία που έχω είναι τα θρυλικά Black Diamond V1 της AUDIO PRO. Θα χαρώ να ακούσω... χμ να διαβάσω τις απόψεις σας.

Reaction score
4
Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

οταν ακουσα τον 1000 δεν μου αρεσε οσο, ο χρηστης Χαραλας εχει τον 2000 και λεει τα καλυτερα

τσεκαρε και τον Harman Kardon HK990, βρισκεται οικονομικα καπου στη μεση και ακουγονται καλα λογια

εχει και δικο του ντακ ενσωματομενο

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Η βασική τους διαφορά έγκειται στο γεγονός πως ο S2000 είναι πλήρως διαφορικός (fully balanced), από την είσοδο έως την έξοδο, και διαθέτει μια τέτοια είσοδο line. Επίσης, ο S2000 φέρει τον επιλογέα ΜΜ – ΜC στην πρόσοψη, κάτι που είναι βολικό για κάποιον που έχει δύο πικάπ, ένα με κεφαλή κινητού μαγνήτη και ένα με κινητού πηνίου (ή ένα πικάπ με δύο βραχίονες και ανάλογες κεφαλές). Αμφότεροι φέρουν βρόχο εγγραφής, πράγμα καθόλου αυτονόητο στους σημερινούς ενισχυτές, αλλά και αδιάφορο για τους περισσότερους (πλέον), αφού η παρουσία εγγραφέα στο ρακ έχει σχεδόν εκλείψει. Επίσης έχουν και ρυθμιστικά μπάσων και πρίμων, όπως πρέπει, τα οποία δειλά – δειλά επανεμφανίζονται μετά την 20ετή υστερία του «flat» ήχου και της αποστροφής των χαϊεντάδων σ’ αυτά τα «κακά» κυκλώματα που «λερώνουν το σήμα», (τρομάρα τους, ανάθεμα κι αν ήξεραν ποιος από τους δίσκους που έχουν είναι γραμμένος flat, αλλά τέλος πάντων).

Το ενισχυτικό κύκλωμα είναι βασικά το ίδιο, και ανεξαρτήτως της ισχύος που ανακοινώνει η Yamaha, μπορείς να τους λογαριάσεις σαν ενισχυτές των 55W στα 8Ω, που διπλασιάζουν την ισχύ τους έως τα 2Ω, (55 – 110 – 220W). Αυτό, για να μη βρεθεί κανένα από τα γνωστά, δίποδα χαϊεντοπιθηκοειδή, και σ’ αρχίσει τις παρλαπίπες πως αυτοί οι δύο ενισχυτές έχουν «αναιμικό τροφοδοτικό» και άλλες τέτοιες αηδίες.

Από πλευράς ηχητικής ποιότητας, χοντρικά, μπορείς άνετα να έχεις κατά νου, πως παίζουν τόσο καλά, ώστε να υποσκελίζουν ακόμη και ενισχυτές των 15000 ευρώ. (Από ένα σημείο και μετά, το μυστικό της ηχητικής ποιότητας έχει να κάνει με τη σχεδίαση και όχι με τα λεφτά).

Προσωπικά θα σου έλεγα να πάρεις τον S2000, αλλά είναι δύσκολο να σε πείσω για το πόσο διαφορετικής ράτσας είναι ένα fully balanced κύκλωμα, άσε δηλαδή που δεν θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις αν η πηγή σου (προφανώς το CD player) δεν έχει έξοδο balanced, οπότε στάθμισε τα χρήματα και τις ανάγκες σου και αποφάσισε.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Από πλευράς ηχητικής ποιότητας, χοντρικά, μπορείς άνετα να έχεις κατά νου, πως παίζουν τόσο καλά, ώστε να υποσκελίζουν ακόμη και ενισχυτές των 15000 ευρώ. (Από ένα σημείο και μετά, το μυστικό της ηχητικής ποιότητας έχει να κάνει με τη σχεδίαση και όχι με τα λεφτά).

.
Πολύ χοντρό !

Reaction score
2.566
Kι εμένα καλές εντυπώσεις μου άφησε ο S2000, αλλά όχι και ισάξιος με 15000€ βρε συ...
Εδώ με 4-5000 που έχω ακούσει και δεν υπήρχε καμία σύγκριση...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Δεν το χωράει το μυαλό σας, ε; Χμ... :126:

Reaction score
0

Guys thanks a lot! Πέστε μου όμως επειδή έχω ήδη τα ηχεία θα έχω κανενα προβλημα οδήγησης τους? Συνήθως για κάποιον άσχετο σαν κι εμένα που κρινω μόνο εκ του αποτελέσματος λέω όσα πιο πολλά Watt τόσο πιο εύκολη η οδήγηση των ηχείων. Αλλά τί γίνεται με αυτούς τους δύο?

Reaction score
1.187

Η βασική τους διαφορά έγκειται στο γεγονός πως ο S2000 είναι πλήρως διαφορικός (fully balanced), από την είσοδο έως την έξοδο, και διαθέτει μια τέτοια είσοδο line.
Οπως φαίνεται και στις δύο φωτογραφίες οι ενισχυτές έχουν κάποιες ψιλοδιαφορές στα υλικά αλλά η βασική είναι η ύπαρξη fully balanced κυκλώματος (και όχι μαϊμού balanced όπως σε πολλούς άλλους) στον 2000 όπως φαίνεται πάνω δεξιά στην φωτογραφία.

http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/a-s1000_Interior.jpg

http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/a-s2000_intern.jpg

Επίσης, ο S2000 φέρει τον επιλογέα ΜΜ – ΜC στην πρόσοψη, κάτι που είναι βολικό για κάποιον που έχει δύο πικάπ, ένα με κεφαλή κινητού μαγνήτη και ένα με κινητού πηνίου (ή ένα πικάπ με δύο βραχίονες και ανάλογες κεφαλές).
Καλύτερα είναι να τον έχει πίσω. Γιατί φαντάζεσαι τι θα γίνει όταν παίζει το πικάπ σου με την κεφαλή κινητού μαγνήτη και το πιτσιρίκι με τα "θαυματουργά" χεράκια του θα πατήσει τον διακόπτη να το γυρίσει σε κινητού πηνίου; 'H θα τον έχει γυρίσει σε ανύποπτο χρόνο σε κινητού πηνίου και δεν θα το έχεις προσέξει όταν θα πας να βάλεις το καινούργιο βινύλιο που μόλις αγόρασες και ανυπομονείς να το απολαύσεις....

Αμφότεροι φέρουν βρόχο εγγραφής, πράγμα καθόλου αυτονόητο στους σημερινούς ενισχυτές, αλλά και αδιάφορο για τους περισσότερους (πλέον), αφού η παρουσία εγγραφέα στο ρακ έχει σχεδόν εκλείψει.
Τι λες; Εγώ έχω δύο εγγραφείς στο rack μου: MiniDisc και κασετόφωνο. Και αν είχα χώρο θα έβαζα και το μαγνητόφωνο της AKAI που το έχω και κάθεται. Στο επόμενο έπιπλο που θα σχεδιάσω...

Επίσης έχουν και ρυθμιστικά μπάσων και πρίμων, όπως πρέπει, τα οποία δειλά – δειλά επανεμφανίζονται μετά την 20ετή υστερία του «flat» ήχου και της αποστροφής των χαϊεντάδων σ₼ αυτά τα «κακά» κυκλώματα που «λερώνουν το σήμα», (τρομάρα τους, ανάθεμα κι αν ήξεραν ποιος από τους δίσκους που έχουν είναι γραμμένος flat, αλλά τέλος πάντων).
Σωστός!

Το ενισχυτικό κύκλωμα είναι βασικά το ίδιο, και ανεξαρτήτως της ισχύος που ανακοινώνει η Yamaha, μπορείς να τους λογαριάσεις σαν ενισχυτές των 55W στα 8Ω, που διπλασιάζουν την ισχύ τους έως τα 2Ω, (55 – 110 – 220W). Αυτό, για να μη βρεθεί κανένα από τα γνωστά, δίποδα χαϊεντοπιθηκοειδή, και σ₼ αρχίσει τις παρλαπίπες πως αυτοί οι δύο ενισχυτές έχουν «αναιμικό τροφοδοτικό» και άλλες τέτοιες αηδίες.

Κι εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα. Μόνο όποιος τον έχει ακούσει (χωρίς κόμπλεξ) μπορεί να το παραδεχτεί αυτό.

Προσωπικά θα σου έλεγα να πάρεις τον S2000, αλλά είναι δύσκολο να σε πείσω για το πόσο διαφορετικής ράτσας είναι ένα fully balanced κύκλωμα, άσε δηλαδή που δεν θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις αν η πηγή σου (προφανώς το CD player) δεν έχει έξοδο balanced, οπότε στάθμισε τα χρήματα και τις ανάγκες σου και αποφάσισε.
Ισως να αξίζει να δώσει κανείς κάτι παραπάνω προκειμένου να πάρει τον fully balanced S2000
εδώ πάνε και δίνουν πολύ παραπάνω για κάτι ψευτοhi-endάδικους (κατασκευασμένους στην Κίνα) με μαϊμού XLR όπου είναι συνδεδεμένο το ένα ποδαράκι και η γείωση. Το άλλο ποδαράκι είναι στον αέρα αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο κύκλωμα από πίσω.
Τουλάχιστον η Yamaha ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ.

Reaction score
0

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Λοιπόν το ηχείο δ'ίδεται ως 4ωμο,άρα απαιτεί ενισχυτή με ισχυρό ρευμα(δλδ ιδανικά να διπλασιάζει τα βατ του από τα 8ωμ στα 4ωμ κοκ).
Τα 91 db ευαισθησία δεν διευκρινίζει αν είναι μετρημένο στα 4 ή τα 8ωμ οπότε δεν ξέρουμε αν είναι όντως 91 ή 88 db.Για να είσαι καλυμένος από άποψη έντασης θες από 100 βατ και πάνω αλλά και με τους εν λόγω γιαμαχεους δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Βέβαια αυτά όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι.Το πως θα παίξουν δεν το ξέρω,οπότε αν μπορείς τα ζαλώνεσαι και πας να τ ακούσεις με τον ενισχυτή που θες.

(ελπιζώ να μην έχεις πρόβλημα με τον ενικό.)

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Λοιπόν το ηχείο δ'ίδεται ως 4ωμο,άρα απαιτεί ενισχυτή με ισχυρό ρευμα(δλδ ιδανικά να διπλασιάζει τα βατ του από τα 8ωμ στα 4ωμ κοκ).
Αυτό περί διπλασιασμού από πού προκύπτει;

Τα 91 db ευαισθησία δεν διευκρινίζει αν είναι μετρημένο στα 4 ή τα 8ωμ οπότε δεν ξέρουμε αν είναι όντως 91 ή 88 db.
Ποιά 8Ωhm; Αφού το ηχείο είναι 4Ωhm είναι σαφές αυτό.
Αντίσταση 4Ωhm ευαισθησία 91dB
Πού σημαίνει ότι όταν ο ενισχυτής θα του δώσει 1watt αυτό θα παίξει στα 91dB. Ευαίσθητο θεωρείται.
Ποιός μίλησε για 88dB;

Για να είσαι καλυμένος από άποψη έντασης θες από 100 βατ και πάνω αλλά και με τους εν λόγω γιαμαχεους δεν νομίζω να έχεις
Αυτό πάλι από πού προκύπτει; Αφού στις προδιαγραφές του λέει προτεινόμενοι ενισχυτές από 20 έως 150watts.
Και ακούγεται λογικό λόγω της ευαισθησίας του.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Εντάξει, αφού λέει 91dB στο 1W, σημαίνει πως η μέτρηση αφορά σήμα 2VRMS. Αλλά έχω την απορία, τί σόι 6.5άρι γούφερ είναι αυτό, που ανεβαίνει στα 91dB. 88, 89 το πολύ, εντάξει, αλλά 91dB, ξέρω 'γώ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

1)Αυτό περί διπλασιασμού από πού προκύπτει;

2)Αυτό πάλι από πού προκύπτει; Αφού στις προδιαγραφές του λέει προτεινόμενοι ενισχυτές από 20 έως 150watts.
Και ακούγεται λογικό λόγω της ευαισθησίας του.

1)Aν και δεν βλέπω πουθενά κάποιο διάγραμα αντίστασης (για να δω διακυμάνσεις) το ηχείο δηλώνετε ως 4ωμο.Άρα θα πρέπει να κοιτάξει τι ισχύ βγάζει ο ενισχυτής στα 4ωμ και όχι στα 8ωμ(που δηλώνουν οι περισσότεροι).Ως φορτίο τα 4 ωμ είναι χαμηλό αρα και δύσκολο για τους ενισχυτές από άποψης ρευμάτων (και όχι ισχύος),τα οποιά φανερώνονται από την ικανότητα του ενισχυτή να διπλασιάζει τα βατ σε κάθε πτώση του φορτιου( 8,4,2 ωμ κοκ)

2)Αν θέλει ο ενισχυτής να μην ζορίζεται για να επιτύχει ικανές στάθμες τότε πρέπει να κινηθεί στο άνω ακρο(ή και παραπάνω)της προτεινόμενης ισχύος.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Εντάξει, αφού λέει 91dB στο 1W, σημαίνει πως η μέτρηση αφορά σήμα 2VRMS. Αλλά έχω την απορία, τί σόι 6.5άρι γούφερ είναι αυτό, που ανεβαίνει στα 91dB. 88, 89 το πολύ, εντάξει, αλλά 91dB, ξέρω 'γώ...

Και ποιός είπε ότι το 6.5αρι ανεβαίνει στα 91db?Μήπως είναι υπερευαίσθητο το τουιτερ και δείνουν το 91?

Reaction score
0

Οπως φαίνεται και στις δύο φωτογραφίες οι ενισχυτές έχουν κάποιες ψιλοδιαφορές στα υλικά αλλά η βασική είναι η ύπαρξη fully balanced κυκλώματος (και όχι μαϊμού balanced όπως σε πολλούς άλλους) στον 2000 όπως φαίνεται πάνω δεξιά στην φωτογραφία.

http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/a-s1000_Interior.jpg

http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/a-s2000_intern.jpg

Καλύτερα είναι να τον έχει πίσω. Γιατί φαντάζεσαι τι θα γίνει όταν παίζει το πικάπ σου με την κεφαλή κινητού μαγνήτη και το πιτσιρίκι με τα "θαυματουργά" χεράκια του θα πατήσει τον διακόπτη να το γυρίσει σε κινητού πηνίου; 'H θα τον έχει γυρίσει σε ανύποπτο χρόνο σε κινητού πηνίου και δεν θα το έχεις προσέξει όταν θα πας να βάλεις το καινούργιο βινύλιο που μόλις αγόρασες και ανυπομονείς να το απολαύσεις....

Τι λες; Εγώ έχω δύο εγγραφείς στο rack μου: MiniDisc και κασετόφωνο. Και αν είχα χώρο θα έβαζα και το μαγνητόφωνο της AKAI που το έχω και κάθεται. Στο επόμενο έπιπλο που θα σχεδιάσω...

Σωστός!

Κι εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα. Μόνο όποιος τον έχει ακούσει (χωρίς κόμπλεξ) μπορεί να το παραδεχτεί αυτό.

Ισως να αξίζει να δώσει κανείς κάτι παραπάνω προκειμένου να πάρει τον fully balanced S2000
εδώ πάνε και δίνουν πολύ παραπάνω για κάτι ψευτοhi-endάδικους (κατασκευασμένους στην Κίνα) με μαϊμού XLR όπου είναι συνδεδεμένο το ένα ποδαράκι και η γείωση. Το άλλο ποδαράκι είναι στον αέρα αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο κύκλωμα από πίσω.
Τουλάχιστον η Yamaha ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ.
Όσον αναφορά το θέμα fully balanced η οποία είναι και η βασική διαφορά των 2 ενισχυτών (ευχαριστώ παιδιά που το αναφέρατε μιας και το αγνοούσα παντελώς) διαβασα κάπου το εξής: "XLR is not necessarily better. It is used primarily for pro audio applications. It can also be used effectively for home audio applications if you have long cable runs". Τα δικά μου τα καλώδια είναι 1μ από το player στον ενισχυτή και 3μ για το κάθε ηχείο. Αλλού πάλι γράφουν: "XLR is unquestionably better due to the fully balanced circuitry internal to better amplifiers" Εν τω μεταξυ τσεκάρετε όσοι τα καταλαβαίνεται κάτι κυκλώματα σε μορφή διαγραμμάτων στο site της yamaha http://www.yamaha.com/yec/products/...566250&CTID=5002300&RLTID=1504&DETYP=RELATION
http://www.yamaha.com/yec/products/...015420&CTID=5002300&RLTID=1504&DETYP=RELATION

Reaction score
0
Απάντηση: Re: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Τα 91 db ευαισθησία δεν διευκρινίζει αν είναι μετρημένο στα 4 ή τα 8ωμ οπότε δεν ξέρουμε αν είναι όντως 91 ή 88 db.Για να είσαι καλυμένος από άποψη έντασης θες από 100 βατ και πάνω αλλά και με τους εν λόγω γιαμαχεους δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Βέβαια αυτά όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι.Το πως θα παίξουν δεν το ξέρω,οπότε αν μπορείς τα ζαλώνεσαι και πας να τ ακούσεις με τον ενισχυτή που θες.

(ελπιζώ να μην έχεις πρόβλημα με τον ενικό.)
Δεν ξέρω πως τα μετράνε τα db αλλά κάτι μου λέει ότι το κλάσμα 1W/1M κάτι λέει ! ?

Όσο φίλε μου για να τα πακεταρω και να παω από τον Φιλιππο Νακα εδω στη Θεσνικη δυστυχως δεν παίζει... και κανείς άλλος δεν τους φέρνει αν δεν τους παραγγείλεις

Reaction score
0

Όσον αναφορά το θέμα οδήγησης των Black Diamond η audio pro όντως δηλώνει ότι τα ηχεία ειναι 4Οhm και όταν τα αγόρασα μου είχαν πει ότι είναι σχετικά ευαίσθητα από τα σύνηθη. Για όσους δεν τα έχουν ακούσει σας λέω ότι παίζουν πολύ καλα στις μεσαιές, έχουν δυνατό, ξερό χωρις να βουίζει μπάσο και ικανοποιητικά στις υψηλές. Και όλα αυτά για ενα ηχείο δαπέδου 2 δρόμων που είναι ασυνηθιστο στην αγορά.

Η ισχύς που δίνουν οι Υamaha - προς αποφυγή παρεξηγησεων φαίνεται εδώ:
http://www.yamaha.com/yec/products/...15420&CTID=5002300&ATRID=1010&DETYP=ATTRIBUTE

Από αυτά που μου έχεται πει ως τωρα μάλλον ο 2000 είναι μια ισχυρή επένδυση (τα εχει όλα και συμφέρει) αλλά δεν ξέρω αμα το αυτί μου το αξίζει (ας πούμε ότι τα διαθέτω τα +600ευρω)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

... διαβασα κάπου το εξής: "XLR is not necessarily better. It is used primarily for pro audio applications. It can also be used effectively for home audio applications if you have long cable runs".
Για πες μας τώρα και το καϊνάρι που γράφει αυτές τις ανοησίες... :114:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.123
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON