Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Οι χρήστες των εν λόγω ηχείων (ανεξαιρέτως) προσπαθούν να μαζέψουν το σαγόνι τους, ακόμα και με το μικρότερο, το 300D που παρουσιάστηκε πέρσι στην AES.

Το "κλασσικό" πλεον που διαβάζω σε διάφορες κριτικές από στούντιο για τα εν λόγω ηχεία, είναι πως μόνο με αυτά καταφέρνουν να ακούν ξεκάθαρα μικροεπεμβάσεις στο εκουαλάιζερ, καθώς η διαφοροποίηση του ήχου είναι πάντα αισθητή και αναμφισβήτητη, ακόμα και σε ελάχιστες επεμβάσεις.

Ταυτόχρονα, όλοι εκθειάζουν τον ξεκούραστο ήχο των ηχείων της Klein+Hummel, που καταφέρνει και τον συνδυάζει με ακρίβεια πυροβόλου και ανάλυση απίστευτη για τα ως τώρα δεδομένα τους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Και τωρα μια ευλογη ερωτηση για τα ηχεια που απ οτι προλαβα να διαβασω αν μη τι αλλο εχουν πολυ καλα τεχνικα χαρακτηριστικα για ηχειο βασης. Τα 7.000 ευρω που ζηταει ο κατασκευαστης για το ζευγος δεν ειναι και λιγα χωρις το σαμπ. Μονο διαβαζοντας τα χαρακτηριστικα ειναι αρκετα για προβει καποιος για αγορα αν πρωτα δεν τ ακουσει καπου? Απ οτι διαβασα ειναι Ιρλανδεζικα και μαλλον δεν εχουν αντιπροσωπο εν Ελλαδι. Αρα λοιπον σ εναν ενδιαφερομενο ποιο ειναι το επομενο βημα στην προκειμενη περιπτωση? :113:
Τα φέρνει ο Νάκας, αν και από τον thomann θα κερδίσεις κανα χιλιάρικο συνολικά...

ΙΜΗΟ ο thomann είναι ...εγγύηση!

Είναι γερμανικά, και κάποια κατασκευάζονται στην ιρλανδία. Στη γερμανία πάντως έχουν κατακλύσει όλα τα μεγάλα στούντιο, επιπέδου CBS και βάλε...

Όσο για τα 7.000 ευρώ που ζητάει ο κατασκευαστής για το ζεύγος, είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΙΓΑ. Στο χώρο του Hi-End και 350.000 ευρώ να ζητούσε, πάλι λίγα θα ήταν....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Μια προσεκτική ανάγνωση των δυνατοτήτων τους και των χαρακτηριστικών τους, είναι αναγκαία για να καταλάβετε για τι "ηχεία" μιλάμε.

Βασικά δεν είναι ηχεία, είναι πλήρες ηχοσύστημα. Τα συνδέεις με ένα media-player και παλαβώνεις κόσμο....

Εμπεριέχουν ενεργά κρος, 3 ενισχυτικά στάδια έκαστο, DSP, DAC, πολλαπλές δυνατότητες και δίνουν ακρίβεια διαβήτη.

Δίνεις που δίνεις 7 ή και 10 χιλιάδες ευρώπουλα, πάρε τουλάχιστον κάτι που να αντιπροσωπεύει στο έπακρο τα χρήματά σου και μη παρασύρεσαι από καλογυαλισμένα ξύλα, κακοσχεδιασμένα κρος, άθλιες κόρνες, αναιμικά λαμπάτα ενισχυτικά, πληθώρα καλωδίων και άθλιες υλοποιήσεις προενισχυτικών σταδίων....

Αυτή είναι η "δύναμη της λογικής" που έγραψα και στον τίτλο του εν λόγου θρεντ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Όσο για το μεγαλύτερό τους ηχείο, το Ο 500 C, θα σταθώ μόνο σε 2 χαρακτηριστικά του:

Extremely high dynamics: 129 dB(lin) / 132 dB(A)

Very low nonlinear distortion (THD+N): bass: <110 dB (0.0003 %), midrange: <100 dB (0.001 %), and treble <90 dB (0.003 %)

ενώ το Impulse Response του και το Frequency Response είναι για ....σεμινάρια.

Το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημά του 500 (λόγω "ηλικίας", καθότι από το 2004 δεν αλλάξαν ακόμα εισόδους) είναι ότι δε δέχεται ψηφιακό σήμα δειγματοληψίας >48KHz.

Από την οικονομική πλευρά του θέματος, το 500-άρι είναι σε υπερδιπλάσιο κοστολόγιο, καθώς το τεμάχιο βγαίνει περί τα 7500 ευρώ, ενώ το σαμπ (900) είναι παθητικό και κοστολογείται φτηνά (~2500) αλλά ο ενισχυτής της φίρμας (2220) είναι στα 3500...

Όπως και νά'χει, καμιά σχέση με τις ανοησίες που κυκλοφορούν στα 100-150.000 ευρώ, οι οποίες δεν είναι καν ενεργές.....

είπαμε: η δύναμη της λογικής...

Αυτά........

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Υπάρχει και άλλη λύση "όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα", αυτή των ενεργών ηχείων της Meridian, παραπλήσιες δυνατότητες και τιμές. Απλά είναι περισσότερο home audio και λιγότερο pro audio.

http://www.meridian-audio.com/produ...stems/dsp5200-digital-active-loudspeaker.aspx

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Προφανώς και η λύση της Meridian είναι κορυφαία, αν και θα προτιμούσα 1000% την λύση της Κ+Η.

Και για τις "κακές γλώσσες", όχι, δεν θα αλλάξω ηχεία, τα 3.6 της Magnepan μου αρκούν και δε μου περισσεύουν ευρώπουλα.

Αλλά όταν αγόραζα τα Magnepan, αν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα, δε θα έδινα κας 7200 ευρώ για τα 3.6 και μετά να ψάχνω για ενισχυτικά και DAC.

Θα έπαιρνα "δαγκωτά" τα 410. Και 2 σαμπ 870, έτσι, σα βάσεις ρε παιδί μου για τα 410...

Σκοπός μας είναι πιστεύω να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας ώστε οι επόμενοι να ΜΗΝ κάνουν τα ίδια σφάλματα με μας....

Φυσικά, αν κάποτε πλουτίσω, το παραπάνω σετάκι θα είναι το Νο1 στις προτιμήσεις μου.....

Reaction score
4.250

Και τωρα κατι γενικο, τι μειονεκτημα μπορει να εχει ενα επαγγελματικο ηχειο οταν το χρησιμοποιεις για οικιακη χρηση?

Πριν απο 15 μερες αγορασα ενα αγγλικο περιοδικο οπου ειχαν ρεβιου το καινουριο Meridian φυσικα με διθυραμβικες κριτικες με τιμη ομως στα 38.000 ευρω!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δηλαδης doc(να μαθαίνουμε και εμείς οι αμαθείς) με ένα 15000(χονδρικά,πλην πηγης,αυτο άντε να είναι ένα pc ή mac) έχεις καλύτερο ήχο από ότι τώρα?
Παρόλο που έχεις κάνει τρελή δουλειά στο θέμα dac?(την δουλειά ενισχυτή-ηχείο δεν τη συζητάω καν)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Και τωρα κατι γενικο, τι μειονεκτημα μπορει να εχει ενα επαγγελματικο ηχειο οταν το χρησιμοποιεις για οικιακη χρηση?
Tην αισθητική.
Δεν θα μπορείς να ακους κακογραμμένα album.
Δεν έχει 5 πόντους βουρτσισμένο αλουμίνιο στη πρόσοψη.:138:
Είναι μαυρα:137:

Βασίλη αν όντως κάποιος ενδιαφέρεται για hi fidelity με την πραγματική έννοια του όρου,δλδ να ακούει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ,και όχι για άποψη,πουλ-μουρ,μαγείες κτλ,είναι μονόδρομος τέτοιου είδουε ηχεία.Όλα τ άλλα είναι αλχημείες(IMHO).

Απλως επειδή τ αυτάκια μας έχουν μάθει στην '''άποψη'' μας κακοφαίνεται το monitor.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Tην αισθητική.

Είναι μαυρα:137:

Λιγο ειναι ? Που να το βαλεις το klein στο σαλονι ? Θελεις και ειδικο χωρο μετα...:137:

Reaction score
4.250

Απ οτι ξερω σε επαγγελματικους ενισχυτες ακουγεται ενας θορυβος (μαλλον απο ανεμιστηρα που εχει μεσα ο ενισχυτης). Στις συναυλιες αυτο δεν ενοχλει καθολου στο σπιτι ομως τα πραγματα ειναι διαφορετικα.

Πιστευω οτι οταν κατι χαρακτηριζεται επαγγελματικο καποιο κουσουρι θα εχει για οικιακη χρηση. Επειδη την εταιρια την ενδιαφερει να πουλαει, γιατι να μην διαφημιζει οτι πετυχε κατι μοναδικο "τα ηχεια μου κανουν και τις δυο δουλειες εξισου καλα, παρε κοσμε!"

Reaction score
1.213

Εγω θελω ενα klein , με αυτα τα χαρακτηριστικα σε μια ομορφη , με μαματο φινιρισμα ξυλινη καμπινα.

Εχετε ?

Αλλιως δεν το ...αγοραζω :405::405:

Αληθεια ποσοι εχετε ειδικο για audio ακροασεις χωρο σπιτι σας ? :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Δηλαδης doc(να μαθαίνουμε και εμείς οι αμαθείς) με ένα 15000(χονδρικά,πλην πηγης,αυτο άντε να είναι ένα pc ή mac) έχεις καλύτερο ήχο από ότι τώρα?
Παρόλο που έχεις κάνει τρελή δουλειά στο θέμα dac?(την δουλειά ενισχυτή-ηχείο δεν τη συζητάω καν)
ΝΑΙ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Απ οτι ξερω σε επαγγελματικους ενισχυτες ακουγεται ενας θορυβος (μαλλον απο ανεμιστηρα που εχει μεσα ο ενισχυτης). Στις συναυλιες αυτο δεν ενοχλει καθολου στο σπιτι ομως τα πραγματα ειναι διαφορετικα.

Πιστευω οτι οταν κατι χαρακτηριζεται επαγγελματικο καποιο κουσουρι θα εχει για οικιακη χρηση. Επειδη την εταιρια την ενδιαφερει να πουλαει, γιατι να μην διαφημιζει οτι πετυχε κατι μοναδικο "τα ηχεια μου κανουν και τις δυο δουλειες εξισου καλα, παρε κοσμε!"
Ο θόρυβος των εν λόγω ηχείων (κοινώς "φύσημα" ενισχυτικών) είναι μετρήσιμος και αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου.

Πάω στοίχημα ότι είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μικρότερος από το "φύσημα" που έχεις σπίτι σου....:143::137::138:

Reaction score
4.250

Και για τις "κακές γλώσσες", όχι, δεν θα αλλάξω ηχεία, τα 3.6 της Magnepan μου αρκούν και δε μου περισσεύουν ευρώπουλα.

Αλλά όταν αγόραζα τα Magnepan, αν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα, δε θα έδινα κας 7200 ευρώ για τα 3.6 και μετά να ψάχνω για ενισχυτικά και DAC.

Θα έπαιρνα "δαγκωτά" τα 410. Και 2 σαμπ 870, έτσι, σα βάσεις ρε παιδί μου για τα 410...
Χμμ, μαλλον θα σου περισευαν και για κανα καλο πικαπ :140::116::143::139:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Ναι,ε?

Λοιπόν:
Πωλείται γκόμενα άριστα εκπαιδευμένη(you know boys),υπάκουη,μαγειρεύει,πλένει,σιδερώνει,φέρνει μπύρες και αφήνει να δείτε ποδόσφαιρο.Νέο μοντέλο,full extra.

Tιμή 16.000 ευρά
:137:

Reaction score
4.250

Ο θόρυβος των εν λόγω ηχείων (κοινώς "φύσημα" ενισχυτικών) είναι μετρήσιμος και αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου.

Πάω στοίχημα ότι είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μικρότερος από το "φύσημα" που έχεις σπίτι σου....
Κοιτα Κωστα εγω το φυσημα το εχω γιατι τελευταια εχω προβλημα με το αιρκοντισιον και ανοιγω πορτες και παραθυρα για να κανει ρευμα .

Ομως να κανω μια ερωτηση, αυτο το ηχειακι διενισχυση δεχεται? Δηλαλη λεω εγω, αν δεχεται διενισχυση να του κοτσαρουμε και τους λαμπατους για να του προσθεσουμε και λιγες χροιες , να του βαλουμε λιγο βιλουδο ρε παιδι μου. Τι λες εσυ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

βρε παιδί μου, άσε τις χροιές στην ησυχία τους......

Reaction score
4.250

Εσυ παλι γιατι οταν ακους για χροιες βγαζεις σπυρακια σ ολο το σωμα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

απέκτησα κι εγώ τις αλλεργίες μου, τι να κάνω...

είναι και (βασικός συντελεστής) τα καλώδια που έχουν λόγο στις χροιές, και στα συγκεκριμένα ηχεία τι καλώδιο Interconnect και τι καλώδιο ηχείων, δεν έχει τίποτα, μόνο καλώδιο ρεύματος θέλει, και δίνει βαρβάτο η K+Η, τι να λέμε για χροιές, άδικος κόπος....

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef