Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Εχεις μετοχες του Κατουμα και ....καταλαβαινεις....ειναι πολλα τα λεφτα Αρη....
μπααα...
καμια καταθεση ποτε-ποτε.

Reaction score
1.685
Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Δεν χαλιεμαι βρε Κωστακι με τετοια πραγματα......
Γουσταρα να κανω μια παρουσιαση με θεμα τις αντιστασεις και να να κουβεντιασουμε για αυτες.........οποιος θελει μας λεει οτι πιστευει σχετικα με την χρηση τους!!!!

Ερχοντε και οι πυκνωτες....οι ζημιαρηδες!
Μα εδω ειναι το θεμα φιλε.
Για πες μας εσυ (μιας και καποιοι δεν...) τι αλλαγες ειδες καθε φορα οταν αλλαζαμε αντιστασεις στον ενισχυτη σου, τοτε στην αρχη.
Ηταν το αποτελεσμα απο πριν προδιαγεγραμμενο? Υπηρχαν διαφορες-βελτιωσεις? Μικρες , μεγαλες?

Μην μου το κανεις αυτο με τους πυκνωτες.................

Reaction score
23

Μην μου το κανεις αυτο με τους πυκνωτες.................
Το παραδειγμα με τις τυροπιτες παει και στους πυκνωτες ελαιου.
Δεχομαι να παρω μερος στο ''κρυφο'' τεστ.

Reaction score
3.619

θα χαρώ να τα πούμμε και στους πυκνωτές όπου έχω κάνει τη διατριβή μου
Παρακαλώ συνεχίστε με αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα

Reaction score
2
ο ήχος αλλάζει ανάλογα με την μάρκα της αντίστασης???
LOL τι άλλο θα ακούσουμε...προφανώς αλλάζετε τα χαρακτηρισιτκά της αντίστασης και όχι τα Ohm.
αλλά άμα έχετε λεφτά για πέταμα...τι να πω..τουλάχιστον να το πούμε και στους συγγραφείς να αλλάξουν όλη την βιβλιογραφία των ηλεκτρονικών!

Reaction score
777
Σε αυτό το όμορφο χόμπι της υψηλής πιστότητας έχω δεί διάφορες παλαβομάρες.Δυστυχώς παρατηρώ οτι αυτές γίνονται πανελλαδικά μόδα.Γιατί λέω πανελαδικά....

Ο πατέρας μου που ασχολείται μία μέρα ήρθε με ένα πολύμπριζο.Μου λέει "γίνεται χαμός αλλάζει τα πάντα".Σαφέστατα δέν μπήκα στη λογική να ακούσω...
Προ λίγο ημερών με ξύπνησε πρωινιάτικα να του ξηλώσω τις ασφάλειες απο τον KRELL.Αφού λοιπόν έβγαλα βιδάκια,παραβιδάκια και καπάκια...τις ξήλωσα.Μου έδωσε κάτι Furutech και έβαλα.
Δέν μπήκα στον κόπο να ακούσω...
Έτσι λοιπόν μπαίνω σήμερα μετά απο έξοδο και βλέπω αυτό το θέμα.Λέω μα καλα...εγώ ο Βλάσης που τον έχω και συμπάθεια δέν φταίει σε κάτι.του το σφύριξαν οι έμποροι.Σαν τον πατέρα μου καλή ώρα...Αλλα διερωτώμαι...

Να αλλάξω όλο το κύκλωμα με αυτές τις αντιστάσεις πάει στο διάολο.Να αλλάξω τους κύριους πυκνωτές ενός ενισχυτή πραγματικά θα δώ διαφορά.Να αλλάξω όμως 5 αντιστάσεις μες στο σέτ των 1500 που έχει ένας ενισχυτής...

_Αν δώ διαφορά σε τί θα δώ??
_Αν πάλι κάνω τη μ@λ@κία να αλλάξω τα ωμ σε μία αντίσταση...ποιός θα μου πληρώσει τον καμένο ενισχυτή??Χάνω την εγγύηση,γι αυτό το λέω.
_Υπάρχει κάποιος έμπορος ή μή που να έχει άποψη??Ή να ρωτήσω τους χιλιάδες στα κανάλια που έχουν άποψη απο το προφιτερόρ του Ανδριά-χτύπησα ένα πριν λίγο-μέχρι τα του Cern????
_Αν υπάρχει κάποια τεχνική διαφορά...ποιά είναι αυτή??εννοώ σε μία αντίσταση τί διαφορετικό υπάρχει εκτός των ωμ που την κάνει ξεχωριστή??Είναι μετρήσιμη?Έχει μονάδες,τύπο?
_Απο τη στιγμή που είναι μετρήσιμη με κάποιο όργανο είναι μετρήσιμη και με το αυτί??
Πραγματικά η άποψη μου είναι οτι η μόνη διαφορά που δέχομαι είναι η αντοχή στο χρόνο.Καμία άλλη....

Reaction score
777
Μια αντισταση οφειλει να ειναι μονο υποβιβαστης και τιποτα αλλο, κατι που οι αντιστασεις του κιλου των 2 σεντς δεν........Πως να το κανουμε.!!!
Δηλαδή οι αντιστάσεις στο pc μου...δέν??

αμφιλεγομενη.
Γιατί??

Ο δε τυπος επιλεγεται βασει του ηχητικου χαρακτηρα της αντιστασης σε συναρτηση με το σημειο του κυκλωματος που θα τοποθετηθει. Η μελετη του κυκλωματος και η εμπειρια μας διασφαλιζουν κατα 99% οτι το αποτελεσμα θα ειναι αυτο που θελουμε, αποτελεσμα εκ των προτερων αποφασισμενο και οχι οτι μας κατσει ετσι για να πουμε οτι κατι καναμε.

Οσο για τα ηχεια που αποκαλυπτουν αυτες τις αλλαγες (αν αυτο ρωτας) το συστημα μου φαινεται στο προφιλ μου....!!!
Πώς κρίνουμε τον ηχητικό χαρακτήρα μίας αντίστασης?Τί είναι γενικά?

Φίλε Κώστα.Είδα το σύστημα σου...Μπορώ ως μικρός και άπειρος να το αμφισβητήσω??Το ηχείο στο b&w802matrix είναι εικοσαετίας. δέν συγκρίνεται με τα μεταγενέστερα nautilus και diamond ούτε σε μελέτη αλλα ούτε και σε τεχνολογία.Είναι κάτι μεταξύ εμπειρικά σχεδιασμένου ηχείου με ελαφρά τεχνολογικές πινελιές.Πιθανότατα έχει αρκετές φθορές στα μεγάφωνα αλλα και στα κυκλώματα.Έχει τόσες που πάλι πιθανότατα αν αλλάξεις το κύκλωμα του crossover να δείς ένα άλλο ηχείο.Πιθανότατα κιόλας αυτό να έκανες...και γι αυτό να υποστηρίζεις τις εν λόγω αντιστάσεις.
Και εγώ έχω ένα σύστημα του 1978.Μου αρέσει όπως παίζει και δέν σκοπεύω να το αλλάξω μεχρις ότου έχω μισθό άνω των 4000ε το μήνα με αυτοκίνητο και τηλέφωνο:142:.Πίστεψε με τα προβλήματα που έχει είναι τόσα...μία φορά άλλαξα δύο πυκνωτές και είδα μεγάλη διαφορά.Αλλα οι άλλοι είχαν σαπίσει.Σχεδόν δέν έπαιζε.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Η τυφλή δοκιμή θα μπορούσε να γίνει στην Κόρινθο, να γνωριστούμε και από κοντά .
Τυφλή δοκιμή σημαίνει ότι δεν θα δείτε ο ένας τον άλλον. ΑΣΧΕΤΕ!!!

Reaction score
3.619

To προφίλ του kostas Papas εμένα μου άρεσε πολύ.

Επιτέλους είδα και ένα σωστό phono stage με 500 Watts τροφοδοτικό ισχύος.

PHONO PREAMP Clearaudio SYMPPHONO ( Diy Upgrated, 500 Watt power supply - 40000 μF filter capacitors, etc)

Reaction score
1.685

Εχω την εντυπωση πως εχουμε χασει λιγο τη μπαλα..

Κανεις δεν μιλα και δεν προτεινει να αλλαξεις την τιμη της αντιστασης, η καποιου υλικου, αλλα την ποιοτητα της.

Σ ενα κυκλωμα οταν αλλαξεις εστω οπως ειπατε 5 αντιστασεις μονο (κι ετσι πρεπει αφου επιλεξεις σωστα τα σημεια) με υψηλης ποιοτητος αυτο που θα κερδισεις ειναι η σωστοτερη λειτουργια του κυκλωματος δηλαδη εκεινη που ακριβως υπολογισαν τα μαθηματικα του σχεδιαστη του (μηδαμινες ανοχες και αποκλισεις). Ε αυτο ειτε το πιστευουν καποιοι ειτε οχι ακουγεται, αλλος λιγο αλλος πολυ. Οταν δε αυτες οι αντιστασεις ειναι φτιαγμενες ειδικα για κυκλωματα ηχου τοτε εχουν και την δικη τους ηχητικη πινελια και η διαφορα μεγαλωνει.

Μια υψηλης ποιοτητος αντισταση σε σχεση με μια απλη ακριβειας εχει τεραστιες διαφορες στη σταθεροτητα της τιμης της σε βαθος χρονου και σε θερμοκρασιακες μεταβολες και στην χωρητικοτητα και στην αυτεπαγωγη της κλπ κλπ, τα τελευταια χαρακτηριστικα μαλιστα ειναι αυτα που απαγορευεται να εχει μια αντισταση και απεχθανονται τα κυκλωματα ηχου ειδικα σε κρισιμα σημεια. Γι αυτο γραφω οτι μια αντισταση οφειλει να ειναι μονο αντισταση.

Μετα το υλικο κατασκευης της ιδιας αλλα και των ακροδεκτων μια αντιστασης και ο τροπος συνδεσης του ακροδεκτη στο σωμα της παιζει κι αυτο τεραστιο ρολο που κι αυτο στο μετρο του ακουγεται.

Πολλοι κατασκευαστες παρουσιαζουν κιτ αναβαθμισης των μηχανηματων τους ακριβως γι αυτους τους λογους. Χρηστες που μπηκαν στον κοπο να κανουν αυτες τις επισημες αναβαθμισεις εχουν αναφερει διαφορες προς το καλυτερο στον βαθμο που το συστημα τους το επετρεπε. Παντα ομως υπηρξαν και ηταν θετικες.

Ολα τα ανωθεν συγκεντρωνονται στον ορο "αμφιλεγομενη".
Ο λογος? Ολο αυτο το νημα........και οι αποψεις των μισων αναγνωστων του.

Φιλε teachertza θα συμφωνησω οτι το b&w802matrix ειναι ενα καπως παλιο ηχειο, δυστηχως η συγκριση με το nautilus ομως (και οχι απο μενα) το εχει δειξει καλυτερο του ηχητικα στους τομεις του monitoring, αυτο ομως ειναι μια αλλη ιστορια.
Χωρις να εχω αλλαξει τιποτα πανω του δεν μπορω να πω οτι το εχω ως απολυτο οπλο κρισης του αποτελεσματος αλλα υπογραφω οτι ειναι το απολυτο οπλο συγκρισης του πριν και του μετα και αυτο ειναι που ενδιαφερει. Δεν θα το αλλαζα ποτε και για κανενα αλλο ακομα κι οταν φτασει στην ηλικια μου..!!!

Αγαπητε g.kar, αν και κλασικος "αμφισβητιας" των παντων, εκανες αθελα σου μια σωστη παρατηρηση για το τροφοδοτικο του phono stage. Ο "κοροιδευτικος" τονος που την συνοδευει ισως σου κοπει αν αναλογιστεις οτι ενας μεγαλος μετασχηματιστης εχει τεραστια προτερηματα απο εναν μικροτερο ακομα κι οταν τραβας 10 Watt. Θα ελεγα μαλιστα οσο μπορεις μεγαλυτερο ακομα καλυτερα.

Δρα απο μονος του ως φιλτρο για καθε δεινο κακο που υπαρχει πανω στο δικτυο, εκμηδενιζει ακομα και την DC συνιστωσα.
Ναι το αποτελεσμα ακουγεται, ακριβως οπως θα το ακουγες εαν τροφοδοτουσες το phono απο μπαταριες. Αυτο δεν θελουμε?
Απο την αλλη μπορει να ειμαι και λιγο υπερβολικος.......:126:

Το οτι ενα πραγμα δεν το πιστευω "εγω" οτι γινεται δεν σημαινει αυτοματως οτι δεν γινεται καθολου, αυτο πρεπει να το σεβαστουμε.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Τυφλή δοκιμή σημαίνει ότι δεν θα δείτε ο ένας τον άλλον. ΑΣΧΕΤΕ!!!
το συστυμα θα δοκιμασουνε καλε,δεν θα κανουνε ερωτα :116:

Reaction score
777

Φιλε teachertza θα συμφωνησω οτι το b&w802matrix ειναι ενα καπως παλιο ηχειο, δυστηχως η συγκριση με το nautilus ομως (και οχι απο μενα) το εχει δειξει καλυτερο του ηχητικα στους τομεις του monitoring, αυτο ομως ειναι μια αλλη ιστορια.
Χωρις να εχω αλλαξει τιποτα πανω του δεν μπορω να πω οτι το εχω ως απολυτο οπλο κρισης του αποτελεσματος αλλα υπογραφω οτι ειναι το απολυτο οπλο συγκρισης του πριν και του μετα και αυτο ειναι που ενδιαφερει. Δεν θα το αλλαζα ποτε και για κανενα αλλο ακομα κι οταν φτασει στην ηλικια μου..!!!
Μα και να δεχτώ-που δέν θα δεχτώ γιατί έχω ακούσει όλη τη σειρά 802m-802n-802d-800d με τα αγαπημένα μου να είναι 802n και 800d-οτι το matrix είναι καλύτερο, τα χρόνια που υπάρχει και λειτουργεί το αναδεικνύουν σε μή μόνιτορ ηχείο.Σίγουρα το πρώτο θα είναι τα woofer να είναι ελαστικά με αποτέλεσμα τσιμπημένες χαμηλομεσαίες.Για το κύκλωμα μέσα δέν το συζητώ.Μιας και ασχολείσαι κάντου μία αλλαγή με αυτά τα επώνυμα που έβαλε ο Βλάσης.Ίσως το μόνο μή λαβωμένο να είναι το κουτί...αν δεν το έχουν φάει τα σαράκια:142:.Εντάξει μήν πάρεις οτι σε κοροιδεύω...Είναι εξαιρετικό ηχείο αλλα για την εποχή του.Δέν συγκρίνεται με τα επόμενα αλλα...περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.Αλλα δέν μπορούμε να συγκρίνουμε το καινούργιο golf με το golf του 92.Άλλες υλικοτεχνικές δομές,άλλη τεχνολογία,άλλες δυνατότητες παραγωγής.Οι καμπίνες τότε υπολογίζονταν με εμπειρικούς τύπους.Καμία σχέση σήμερα.
Σε δικαιολογώ βέβαια γιατί στα ηχεία υπάρχει η δύναμη της συνήθειας.Αυτό σημαίνει οτι οτι συνηθίσουμε μας αρέσει...
Επίσης μιας και το πάμε μακριά με τις αντιστάσεις έχεις αναλογιστεί το εξής?Ο κατασκευαστής έχει μια Α κόληση στις αντιστάσεις.Αν εσύ βάλεις μία Β αλλα παντού αλλού υπάρχει η Α τί γίνεται?Η κόληση μετά θα είναι το ίδιο καλή?ή θα σου ξεφύγει πουθενά?Επίσης δέν ανέφερες τα 5 σημεία που πιστεύεις οτι η αλλαγή είναι εμφανής...

Νομίζω οτι είναι υπεραρκετό να αλλάξει κανείς μόνο πυκνωτές σε καναν ενισχυτή.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

...
Σ ενα κυκλωμα οταν αλλαξεις εστω οπως ειπατε 5 αντιστασεις μονο (κι ετσι πρεπει αφου επιλεξεις σωστα τα σημεια) με υψηλης ποιοτητος αυτο που θα κερδισεις ειναι η σωστοτερη λειτουργια του κυκλωματος δηλαδη εκεινη που ακριβως υπολογισαν τα μαθηματικα του σχεδιαστη του (μηδαμινες ανοχες και αποκλισεις). Ε αυτο ειτε το πιστευουν καποιοι ειτε οχι ακουγεται, αλλος λιγο αλλος πολυ. Οταν δε αυτες οι αντιστασεις ειναι φτιαγμενες ειδικα για κυκλωματα ηχου τοτε εχουν και την δικη τους ηχητικη πινελια και η διαφορα μεγαλωνει.
...
Off topic, αν είσαι όντως 44 ετών και έχεις αυτόν τον ενθουσιασμό, φύλαξέ τον, είναι πολύτιμος.

Επί του θέματος, και πριν συνεχίσουμε την κουβέντα, θέλω σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις ένα πράγμα. Σε τί διαφέρει μια αντίσταση που είναι φτιαγμένη για κυκλώματα ήχου, σε σχέση με όλες τις άλλες. Πώς την κατασκευάζει το εργοστάσιο δηλαδή. Αν αυτό δεν είναι ανακοινώσιμο, πάω πάσο, αλλά αν είναι κάτι που μπορεί να λεχθεί δημοσίως, πολύ θα ήθελα να μάθω.

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Μιας και ασχολείσαι κάντου μία αλλαγή με αυτά τα επώνυμα που έβαλε ο Βλάσης
Αρα παραδεχεσαι οτι τα επωνυμα υλικα χρειαζονται και κανουν την δουλεια τους?

Τον Βλαση ποιος νομιζεις οτι τον εμαθε τι κανουν τα επωνυμα υλικα??? Για να μας πει....

Reaction score
777

Σε τί διαφέρει μια αντίσταση που είναι φτιαγμένη για κυκλώματα ήχου, σε σχέση με όλες τις άλλες. Πώς την κατασκευάζει το εργοστάσιο δηλαδή. Αν αυτό δεν είναι ανακοινώσιμο, πάω πάσο, αλλά αν είναι κάτι που μπορεί να λεχθεί δημοσίως, πολύ θα ήθελα να μάθω.
Νόμιζα οτι το είχα ρωτήσει και εγώ αλλα...μου ξέφυγε.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Αρα παραδεχεσαι οτι τα επωνυμα υλικα χρειαζονται και κανουν την δουλεια τους?
Δέν παραδέχτηκα κάτι τέτοιο ανοιχτά.Είπα οτι αν κάποιος φτιάξει ένα κύκλωμα με επώνυμες και ένα με ανώνυμες τότε το επώνυμο θα έχει καλύτερη αντοχή στο χρονο.Επομένως μία επένδυση για ηχείο των 50ευρώ δέν είναι και τόσο ακριβή ετσι ώστε να σκεφτείς να πάρεις κάτι φθηνό...Και εκεί θα δείς τη διαφορά γιατί σε ηχείο 20αετίας το κύκλωμα μπορεί και να έχει χαλάσει.

Τον Βλαση ποιος νομιζεις οτι τον εμαθε τι κανουν τα επωνυμα υλικα??? Για να μας πει....
Λογικά οι έμποροι.Όπως και τον πατέρα μου....

Reaction score
1.685

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Επί του θέματος, και πριν συνεχίσουμε την κουβέντα, θέλω σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις ένα πράγμα. Σε τί διαφέρει μια αντίσταση που είναι φτιαγμένη για κυκλώματα ήχου, σε σχέση με όλες τις άλλες. Πώς την κατασκευάζει το εργοστάσιο δηλαδή. Αν αυτό δεν είναι ανακοινώσιμο, πάω πάσο, αλλά αν είναι κάτι που μπορεί να λεχθεί δημοσίως, πολύ θα ήθελα να μάθω.
Να πω ένα παράδειγμα. Πάω σε ένα εργοστάσιο και τους παραγγέλνω από 1000 αντιστάσεις για τέσσερις διαφορετικές εφαρμογές. Για λαμπάτο προενισχυτή, για phono με τελεστικούς, για την πλακέτα ελέγχου ενός πυραύλου αέρος - αέρος, και για μια συσκευή blue tooth. Ας πούμε ότι όλες τις θέλω στη στάνταρ ισχύ 0,75W, και με στήριξη through hole, (όχι SMD). Σε τί θα διαφέρουν αυτές οι αντιστάσεις, εκτός από τα Ωμ;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Reaction score
1.685

Αν ο ενας και ο αλλος ειναι ο κατασκευαστης των αντιστασεων τοτε εγω θα σου πω οταν κατασκευασω τις δικες μου...Μεχρι τοτε θα πιστευω αυτους.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.194
Members
38.541