Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Βλαση,

Εκανες ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Πολυ καλη πληροφορηση ! Αγαπες ειναι αυτες για τους περισσοτερους απο εμας.

Τωρα φανταζομαι οτι..επονται οι πυκνωτες.:113: και μετα τα πηνια!

Ωραια καλουδια που οταν μπουν στη θεση τους (και τυχει να ''παιζει'' η συνταγη , γιατι δεν παιζει παντα ) τοτε...!!!!
Νικολα οπως λες αγαπες ειναι αυτες.......αυτα τα ηλεκτρονικα μαντζουνια σαφως μετα απο ψαξιμο-ακουσμα εχουν την χαρη τους και φυσικα ακολουθουν και αυτα τον κανονα της υπερτιμολογησης πονταροντας στην καψα του καθενος μας!!!!!!!!!
Αλλα ...χαλαλι τους......

Reaction score
1.685
Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Ασυγχωρητος επειδη "ξεχασες" τις βασικοτερες φιλε μου, για κανενα αλλο λογο. Οντως εκανες καλη δουλεια αν και οι περισσοτερες απο αυτες που εβαλες δεν κανουν με τιποτα για εφαρμογες ηχου, ανεξαρτητα απο το αν ειναι καλες ως αντιστασεις.

Ελπιζω να θυμασαι οτι εχει περασει απο τον "παγκο" οτι πεταει και αναπνεει για να μπορεσω να καταληξω στο τι ηχο θα παρω εκ των προτερων αν τοποθετηθει καποια απο αυτες στο ταδε σημειο του ταδε κυκλωματος.....!!!

Και μιλαμε για αρκετα μηχανηματα......

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Φυσικα συμφωνω οτι η καθε μια για συγκεκριμενη δουλεια σε συγκεκριμενο σημειο και με συγκεκριμενη ηχητικη υπογραφη..
Γιατί μιλάς έτσι ρε; Ρηβιούερ είσαι;

Reaction score
4

Εμένα μου αρέσει αυτή με το πράσινο σώμα και τις πορτοκαλοκόκκινες ρίγες. :137:
Δεν ακούγονται σαν τις μπλε αλλά είναι πιο μεστές και ζεστές.

Οι άλλες (που είναι σαν δυναμιτάκια) κάνουν το μπάσο να σκάει ενώ οι πολύχρωμες κάνουν μόνο για μουλτιμίντια και όχι χάηεντ.

Μετά από πολλά χρονιά ζωντανής μουσικής εμπειρίας, αντιστέκομαι στις αντιστάσεις !

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Γιατί μιλάς έτσι ρε; Ρηβιούερ είσαι;
Το παλευω βρε Κωτσο......μου ειπανε οτι ειναι καλα τα λεφτα και ας βαριακους και λιγο!!!!!!!!!! Αλλωστε δεν χρειαζεται να βγαινουν και ολα τα μασινια απο τις κουτες!!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθολογια..

Ο Τανταλος......χαχαχα.....στο σημα εμπαινε και αυτος?????????
Άλλες αντιστάσεις φτιάχνονται γιά να περνάει το σήμα κι άλλες γιά να περνάει το...χρήμα:612:

Reaction score
3.619

Ασυγχωρητος επειδη "ξεχασες" τις βασικοτερες φιλε μου, για κανενα αλλο λογο. Οντως εκανες καλη δουλεια αν και οι περισσοτερες απο αυτες που εβαλες δεν κανουν με τιποτα για εφαρμογες ηχου, ανεξαρτητα απο το αν ειναι καλες ως αντιστασεις.

Ελπιζω να θυμασαι οτι εχει περασει απο τον "παγκο" οτι πεταει και αναπνεει για να μπορεσω να καταληξω στο τι ηχο θα παρω εκ των προτερων αν τοποθετηθει καποια απο αυτες στο ταδε σημειο του ταδε κυκλωματος.....!!!

Και μιλαμε για αρκετα μηχανηματα......
Εσείς αγαπητέ, από τα πόσα Ωμ και πάνω αντιλαμβάνεστε διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους αντιστάσεων και με ποια ηχεία κάνετε τις δοκιμές σας ?

Reaction score
1.685

Ασφαλως γνωριζετε οτι η ερωτηση ειναι λαθος αγαπητε μου.
Η τιμη σε Ωμ της αντιστασεως δεν επιτρεπεται να αλλαξει σε ενα υπαρχον κυκλωμα παρα μονο ο τυπος της. Ο δε τυπος επιλεγεται βασει του ηχητικου χαρακτηρα της αντιστασης σε συναρτηση με το σημειο του κυκλωματος που θα τοποθετηθει. Η μελετη του κυκλωματος και η εμπειρια μας διασφαλιζουν κατα 99% οτι το αποτελεσμα θα ειναι αυτο που θελουμε, αποτελεσμα εκ των προτερων αποφασισμενο και οχι οτι μας κατσει ετσι για να πουμε οτι κατι καναμε.

Τουλαχιστον για αυτα που αναφερω υπαρχει στο παρον μαλιστα νυμα ατομο το οποιο εχει δεχτει τις "φροντιδες" μου σε προσωπικα του μηχανηματα και θα μπορουσε αν ηθελε να απαντησει πιο καταλληλα για τον τροπο με τον οποιο εγιναν οι επεμβασεις κι αν αυτο που πηρε ηταν τελικα το αρχικα ζητουμενο. Αν δεν θελει ας το "δηλωσει" για να συνεχισω παρακατω.

Οσο για τα ηχεια που αποκαλυπτουν αυτες τις αλλαγες (αν αυτο ρωτας) το συστημα μου φαινεται στο προφιλ μου....!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Ασφαλως γνωριζετε οτι η ερωτηση ειναι λαθος αγαπητε μου.
Η τιμη σε Ωμ της αντιστασεως δεν επιτρεπεται να αλλαξει σε ενα υπαρχον κυκλωμα παρα μονο ο τυπος της. Ο δε τυπος επιλεγεται βασει του ηχητικου χαρακτηρα της αντιστασης σε συναρτηση με το σημειο του κυκλωματος που θα τοποθετηθει.
Μήπως μπορούμε να μάθουμε κι εμείς ποιος είναι ο "ηχητικός χαρακτήρας" καθεμιάς από όλες αυτές τις μάρκες που έχει αραδιάσει ο Βλάσης; Κι επίσης, πώς συνδυάζεται αυτός ο "χαρακτήρας" με τα διάφορα σημεία ενός κυκλώματος. Ποια είναι αυτά τα σημεία, και τί αντίσταση ταιριάζει σε καθένα απ' αυτά;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

Kι επίσης τί είναι ορθότερο,να σχεδιάζεται ένα συγκεκριμένο κύκλωμα με βάση τις αντιστάσεις(και τα υλικά γενικότερα) που θα χρησιμοποιηθούν σ'αυτό,ή να επιλέγονται τα χαρακτηριστικά αυτών με βάση τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου κυκλώματος;:612:

Reaction score
1.685

Kι επίσης τί είναι ορθότερο,να σχεδιάζεται ένα συγκεκριμένο κύκλωμα με βάση τις αντιστάσεις(και τα υλικά γενικότερα) που θα χρησιμοποιηθούν σ'αυτό,ή να επιλέγονται τα χαρακτηριστικά αυτών με βάση τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου κυκλώματος;:612:
Ουτε το ενα ουτε το αλλο κατα την ταπεινη μου γνωμη αν και το δευτερο ειναι ορθοτερο και πιο συνηθες απο τους extreme κατασκευαστες.
Οι αλλαγες ενος υλικου εχουν να κανουν μονο με το ποσα κανταρια "λοξα" περι διαφορας-βελτιωσης του μηχανηματος εχει ο κατοχος του. Δεν ειναι απαραιτητο οτι η αλλαγη σημαινει βελτιωση αλλα τις περισσοτερες φορες το αποτελεσμα δικαιωνει.
Δεν ειμαι εγω η ο Βλασης ο εφευρετης της βελτιωσης μεσω των υλικων, αλλωστε....

Ο Coyias ξερει την απαντηση σ αυτο που ο ιδιος ρωταει και δεν γνωριζω το γιατι ρωταει.....Επισης γνωριζει (οπως αρκετοι) οτι η οποια απαντηση δεν χωραει σε μερικες γραμμες δεν ειναι τυποποιημενη και το κυριοτερο ειναι αμφιλεγομενη.

Reaction score
3.619

Φοβάμαι ότι δεν είστε σε θέση να αντιληφτείτε τις διαφορές ανάμεσα σε τρεις (3) διαφορετικούς τύπους αντιστάσεων (10 Ω) που θα τοποθετηθούν στην "πορεία του σήματος"(δηλαδή εν σειρά), μεταξύ του προενισχυτή και του τελικού ενισχυτή σας.
Αν θέλετε μεγαλύτερη αντίσταση, πείτε μου.

Η δοκιμή θα είναι τυφλή.

Reaction score
1.685

Ο πληθυντικος σημαινει οτι απευθυνεσαι στο κοινο η ειναι απλως ειναι...ευγενεια?

Φοβαμαι οτι κρινεις εξ ιδιων τα αλωτρια οπως επισης φοβαμαι οτι δεν εχεις κανει ποτε αναλογο πειραμα , τουλαχιστον σε συσκευες και με συσκευες που θα το αναδειξουν.....

Μια αντισταση οφειλει να ειναι μονο υποβιβαστης και τιποτα αλλο, κατι που οι αντιστασεις του κιλου των 2 σεντς δεν........Πως να το κανουμε.!!!

Πριν απο 10 μερες παντως που παρεδωσα ενα phono stage (καποιων χιλιαρικων) που ηθελε να παιξουμε με τις αντιστασεις φορτιου της κεφαλης (500 Ωμ) καθε αντισταση ιδιας τιμης που μπηκε εδωσε τετοια ακουστη διαφορα που την ακουγαν οχι οι τυφλοι αλλα και οι κουφοι.... Βεβαια αυτη ηταν παραλληλα και μεγαλυτερη των 10 Ωμ.... αν δεν σε πειραζει.:126:

Τα υπολοιπα ειναι απλα μπαρουφες και η κριτικη καλη ειναι αλλα πρεπει να ξερεις τι κρινεις, ποτε, πως και ποιον....

Reaction score
3.619

Μια αντισταση οφειλει να ειναι μονο υποβιβαστης και τιποτα αλλο, κατι που οι αντιστασεις του κιλου των 2 σεντς δεν........Πως να το κανουμε.!!!
Στον ενικό λοιπόν , αφού είμαστε και συμφορουμίτες.

Με αυτά που γράφεις είμαι πλέον σίγουρος ότι έχεις κοροϊδέψει πολυ κόσμο.

Reaction score
1.685

Τιμη μου που τα καταφερα...εγω ολοι οι αλλοι στον πλανητη που τις χρησιμοποιουν και οι κατασκευαστες τους.

Reaction score
3.619

Μάλλον δεν κατάλαβες, οι διαφορές υπάρχουν και αυτό αποδεικνύεται με μετρήσεις των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών των αντιστάσεων.

Απλώς εσύ , αλλά και ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να ακούσει αυτές τις διαφορές .

Το πείραμα που σου πρότεινα με τις 3 αντιστάσειις είναι απλό. Κάνε προπόνηση με δικές σου αντιστάσεις γιατί τον άλλο μήνα θα γίνει το ματς.

Το "δοκιμαστήρι" αντιστάεεων ετοιμάζεται ...

Θα χρησιμοποιήσω δύο αντιστάσεις από αυτές που εσύ είπες σε κάποιο άλλο μέλος του avsite ότι δεν κάνουν για χρήση σε audio εφαρμογές. H τρίτη αντίσταση θα είναι αυτή που θεωρείς εσύ ότι κάνει για audio.

Νομίζω ότι πιο απλά δεν γίνεται

Reaction score
3.619

... Ασυγχωρητος επειδη "ξεχασες" τις βασικοτερες φιλε μου, για κανενα αλλο λογο. Οντως εκανες καλη δουλεια αν και οι περισσοτερες απο αυτες που εβαλες δεν κανουν με τιποτα για εφαρμογες ηχου, ανεξαρτητα απο το αν ειναι καλες ως αντιστασεις.

......
:118:

Reaction score
1.685

Προσοχη σ αυτα που γραφω...και δεν ειναι μονο δικη μου αποψη, ο μεγας γκουρου λεγεται Steve....

Μερικα στοιχεια για αυτες που "εβαλα",,

CADDOCK TF020 Ultra-Precision Film Resistor
* Non-Inductive oxide design, 15ppm/°C TCR, 1% tolerance, .33 Watt to 70°Centigrade, 300V maximum operating voltage.
* Constructed with Caddock Tetrinox film for long term stability of .01%/1000 hours, tinned copper round wire radial leads.
* Excellent alternative to the more costly Vishay TX-2352, and preferred over the S102 by some, particularly at higher Ω values where
there is also a considerable cost savings. This is absolutely the most transparent resistor Caddock manufactures and ideal for ultra
critical audio applications where the best possible sound is required. Values below 1.00K are identical USF340, but 0.1% & 5ppm
Please take careful note of large physical size

VISHAY Bulk Foil Resistors TX-2352 nude type
*S102 (Usa TX-2352) series non-inductive bulk metal foil resistor for best audio applications with best sonics, TCR ±2.0ppm max, radial lead package, copper leads.
*Nominal tolerance is 1% but measures typically ≤.25%, Current noise <.025μV/volt of applied voltage.
*Values below 100K = .6W/70°C, values above 100K = .4W/70°C, 300VDC maximum voltage.

CADDOCK MK-132 Precision Power Film Resistor
* Non-Inductive, 50PPM Temperature Coefficient (5Ω-5MΩ), 1% tolerance, .75W full power rated to 125° C, 400VMax.
* Constructed with Caddock Micronox film fired onto ceramic substrate with tinned copper round wire radial leads.
* Excellent resistor for moderate power applications, very conservative .75W rating in a very compact package. These are an
excellent alternative to the Vishay S102 where higher power is required, or to the Caddock TF-020 where smaller size, power, or
values below 1.0K are required. Extended life stability is typically better than .1% per 1000 hours.

Τα στοιχεια προερχονται απο τους κατασκευαστες τους...

Reaction score
3.619

ασε τώρα τι λέει ο "μέγας γκουρού" ο Steve

και διάλεξε με ποια από τις παραπάνω αντιστάσεις θα κάνεις την τυφλή δοκιμή.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.194
Members
38.541