Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Reaction score
1.845
Απάντηση: Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Υπονοείς πως οι κατασκευαστές πουλάνε παπατζιλίκι, εποφθαλμιώντας τα μπικικίνια του αξιοσέβαστου πελάτου; :116:

Είσαι μηδενιστής, για να μη πω αναρχο ... κάτι τέλος πάντων! :119:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Κουίζ: Το βρίσκετε και κερδίζετε...

Τί μη καταστροφικού ελέγχου και πράσινα άλογα. Ασκήσεις επί χάρτου θα κάνουμε; Όποιος αντιπρόσωπος έχει εμπιστοσύνη στον ενισχυτή του, εδώ είμαι. Και θα απαθανατίσουμε το event στο youtube. Εφ' όσον ο ενισχυτής έχει αποτελεσματικό σύστημα προστασίας, ανεβαίνει πολύ στην εκτίμηση του κόσμου. Ηλεγμένο.
Ναι βρε παιδί μου...Ο αντιπρόσωπος έχει εμπιστοσύνη.Αλλα αν η μέθοδος σου του τον κάψει?
Βασικά δεν καταλαβαίνω και τον έλεγχο που θα γίνει...Θα δούμε αν καήκαν οι ασφάλειες??

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Τί δεν καταλαβαίνεις από τον έλεγχο βρε; Μετά τη δοκιμασία ο ενισχυτής οφείλει να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, άντε να θέλει ένα restart. Ούτε καμένες ασφάλειες ούτε τίποτα.

Reaction score
777

Τί δεν καταλαβαίνεις από τον έλεγχο βρε; Μετά τη δοκιμασία ο ενισχυτής οφείλει να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, άντε να θέλει ένα restart. Ούτε καμένες ασφάλειες ούτε τίποτα.
Ναι αλλα λέω εγώ...αν βραχυκυκλώσεις τις εξόδους των ηχείων μπορεί να μήν εχει ρελέ αλλα ασφάλειες.
Ένας παλιός που έχω έτσι δουλεύει...Εκτός αν κάτι χάνω...:138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Να πας να τον πετάξεις! Οι ασφάλεις βγάζουν κόκκο στα 1362Hz.

Reaction score
70
Break ρε...!! Τι brake;;... Σιγά μην είναι και ABS. :138:
Μ@μώ τα Proficiency μου.. :120:
Σε αυτό το site κάποιοι πλέον μιλάνε με τον εαυτό τους και τον ειρωνεύονται κιόλας.Δίνεται νέα διάσταση στην επικοινωνία.Κάνουμε και αυτοψυχοθεραπεία.:138:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Σε αυτό το site κάποιοι πλέον μιλάνε με τον εαυτό τους και τον ειρωνεύονται κιόλας.Δίνεται νέα διάσταση στην επικοινωνία.Κάνουμε και αυτοψυχοθεραπεία.:138:
Τέτοια χοντρά λάθη ούτε στον εαυτό μου δε μπορώ να τα συγχωρήσω... :136:
Προχτές διάβαζα ένα παλιό μου post και είχα γράψει "φύσιμα" αντί για "φύσημα" και μάλιστα σε 4-5 σημεία... Ας μην ήταν παλιό το thread (ομολογώ ντράπηκα να το ξεθάψω μόνο και μόνο για να με βρίσω) και θα σου έλεγα εγώ... :116:

Βέβαια εδώ κολλάει αυτό που έγραψε πρόσφατα ο έτερος μέντοράς μου (έχει τον τρόπο του να τα λέει ο άτιμος!):

Διόλου δεν αποκλείω να λέω μ@λ@κίες. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό. Πρόβλημα έχω όταν δεν υπάρχει κανείς άξιος να τις διορθώσει
:126:

Reaction score
141
Θες να μιλήσουμε για λάμπες?Άνετα.Όχι όμως στο τελικό στάδιο.Εκτός και να σε ενδιαφέρει να ακούς μόνο τις μισές συχνότητες.Γιατί αυτές θα ακούς σωστά.Αλλιώς θα ακούς την μπότα σαν gay dramer με σπασμένο αστράγαλο.Τώρα τί σχέση μπορεί να 'εχει αυτό με την δύναμη και την πίεση της μπότας άγνωστο.Άποψη μπορεί να είναι.HI-FI ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ!!!
Εδω μαλλον αστειευαισαι υποθετω.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Βέβαια εδώ κολλάει αυτό που έγραψε πρόσφατα ο έτερος μέντοράς μου (έχει τον τρόπο του να τα λέει ο άτιμος!):

"Διόλου δεν αποκλείω να λέω μ@λ@κίες. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό. Πρόβλημα έχω όταν δεν υπάρχει κανείς άξιος να τις διορθώσει"
Είναι γεγονός οτι η ταπεινοφροσύνη δεν είναι από τις κύριες αρετές του zonepress. Δεν πειράζει όμως, αξίζει για τις υπόλοιπες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Βλέπω ενδιαφέρουσα την κουβέντα οπότε το πρόσφατο συμβάν μπορεί να περιμένει...:137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Αλήθεια να συζητήσουμε, για παράδειγμα, τη περίπτωση που ένας τεχνικός έχει ασχοληθεί μέρες ολόκληρες για το σχεδιασμό κάποιων φίλτρων και βέβαια έχει επενδύσει και σε σοβαρό εργαστηριακό εξοπλισμό.

Πόσο και πως κοστολογείται όλο αυτό?

Εμείς παίρνουμε στα χέρια μας ένα ηχείο και αρχίζουμε τη ψυχρή κοστολόγηση...

Τόσο τα ξύλα, τόσο τα μεγάφωνα, τόσο το κύκλωμα διαχωρισμού.
Άρα το κόστος του ηχείου είναι υψηλό.

Σκεφτήκαμε το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενός ενημερωμένου εργαστηρίου?

Την αμοιβή κάποιων, όχι βέβαια πάντα, σοβαρών τεχνικών?
Και αναφέρομαι μόνο στο σχεδιαστικό τομέα.
Αν προχωρήσουμε στη διαδικασία ενημέρωσης και την αλυσίδα προώθησης εκεί τα πράγματα γίνονται ποιο πολύπλοκα.

Αναφέρομαι σε χειροπιαστά θέματα και καταστάσεις και όχι στη τάδε μαγεία που κοστίζει 5 ευρώ και πουλιέται όσα χρήματα λείπουν στον κάτοχο της ιδέας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.871

Το λάθος σου σε αυτό το συλλογισμό πιτερμένη μου είναι ότι το τελικό προϊόν δεν οφείλει να κουβαλάει το κόστος των πάντων, συμπεριλαμβανομένων των χρυσαφικών που πχ οφείλει να αγοράσει ο ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρίας στη γυναίκα του ή το κότερο και την κάβα (για να το ξεφτιλίσω δηλαδή).

Γι'αυτό αγοράζεις ένα cd-player από τη SONY και δε πληρώνεις τις εγκαταστάσεις της SONY, τον εξοπλισμό της SONY, τη διαφήμιση της SONY κλπ κλπ κλπ

Γι'αυτό αγοράζεις ένα Matiz, ένα C4, ένα Focus κι ένα Punto και δε πληρώνεις το κόστος μια αυτοκινητοβιομηχανίας.

Γι΄αυτό είναι παράλογο ένα phono-stage να είναι πιο ακριβό από αυτοκίνητο.

Τι θέλω να πω:

Αυτός που φτιάχνει μια βιοτεχνία Hi-Fi, κανονικά θα πρέπει να έχει το σκεπτικό ότι επενδύει σε κάτι που θα του αποδώσει μακροπρόθεσμα ένα αξιοπρεπές εισόδημα και δεν απαιτεί με την πώληση 3 τεμαχίων να αποσβέσει το συνολικό κόστος της επένδυσής του.

Κοίτα κατά KingRex πλευρά, κοίτα κατά NAD πλευρά, κοίτα τόσα παραδείγματα phono-stage που κυκλοφορούν και δες και τις ....υπερβολές.

Αναφέρομαι λοιπόν επίσης σε "χειροπιαστά θέματα και καταστάσεις" όπως λες, ενώ δυστυχώς η κοστολόγηση κάποιων από αυτά (συνδεδεμένη η όχι με μαγεία) όντως πάει να καλύψει όσα χρήματα λείπουν στον κάτοχο της υλοποίησης.

Δεν οφείλει όμως να είναι έτσι.

Γι'αυτό μη το παρουσιάζεις ως πρέπων και επιθυμητό και λογικό.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Το λάθος σου σε αυτό το συλλογισμό πιτερμένη μου είναι ότι το τελικό προϊόν δεν οφείλει να κουβαλάει το κόστος των πάντων, συμπεριλαμβανομένων των χρυσαφικών που πχ οφείλει να αγοράσει ο ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρίας στη γυναίκα του ή το κότερο και την κάβα (για να το ξεφτιλίσω δηλαδή).

Γι'αυτό αγοράζεις ένα cd-player από τη SONY και δε πληρώνεις τις εγκαταστάσεις της SONY, τον εξοπλισμό της SONY, τη διαφήμιση της SONY κλπ κλπ κλπ

Γι'αυτό αγοράζεις ένα Matiz, ένα C4, ένα Focus κι ένα Punto και δε πληρώνεις το κόστος μια αυτοκινητοβιομηχανίας.

Γι΄αυτό είναι παράλογο ένα phono-stage να είναι πιο ακριβό από αυτοκίνητο.

Τι θέλω να πω:

Αυτός που φτιάχνει μια βιοτεχνία Hi-Fi, κανονικά θα πρέπει να έχει το σκεπτικό ότι επενδύει σε κάτι που θα του αποδώσει μακροπρόθεσμα ένα αξιοπρεπές εισόδημα και δεν απαιτεί με την πώληση 3 τεμαχίων να αποσβέσει το συνολικό κόστος της επένδυσής του.

Κοίτα κατά KingRex πλευρά, κοίτα κατά NAD πλευρά, κοίτα τόσα παραδείγματα phono-stage που κυκλοφορούν και δες και τις ....υπερβολές.

Αναφέρομαι λοιπόν επίσης σε "χειροπιαστά θέματα και καταστάσεις" όπως λες, ενώ δυστυχώς η κοστολόγηση κάποιων από αυτά (συνδεδεμένη η όχι με μαγεία) όντως πάει να καλύψει όσα χρήματα λείπουν στον κάτοχο της υλοποίησης.

Δεν οφείλει όμως να είναι έτσι.

Γι'αυτό μη το παρουσιάζεις ως πρέπων και επιθυμητό και λογικό.
Κώστα μου λυπάμαι αλλά οι συλλογισμοί σου δεν είναι απόλυτα σωστοί. Το λάθος βρίσκεται στο οτι ένας μεγάλος κατασκευαστής
επενδύει πολλά και στηριζόμενος στον μεγάλο τζίρο μπορεί να δώσει χαμηλές τιμές. Μία μικρή βιοτεχνία με ανεβασμένο κόστος
υλικών λόγω μικρής ποσότητας, με πάρα πολλες εργατόρες ψαξίματος, μικρό τζίρο, ακριβές και πολυτελείς κατασκευές, μη βιομηχανοποιημένες και κατασκευασμένες σε αντίστοιχες μικρές ευρωπαικές βιοτεχνίες, έχει πολλαπλάσιο κόστος.
Όταν κάποτε ρώτησα τον Daniel Weiss γιατί δεν παραγγέλνει το κουτί του Medea στην Κίνα, μου είπε οτι αν είχε το κεφάλαιο να παραγγείλλει 1000 κουτιά, όσα ζητούσαν, πράγματι το κόστος του θα ήταν -40%.
Η ΧΤΖ καταφέρνει λόγω τζίρου και παραγγέλνει στην Κίνα κουτιά σε piano black και φτιάχνει τα ηχεία της στη Σουηδία με καλές μονάδες SEAS. Αν αυτή την καμπίνα την εφτιαχνε στην Σουηδία θα κόστιζε 5 φορές πάνω και λίγα λέω.
Δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε τα πράγματα, και ναι πράγματι πολλοί χρεώνουν παράλογα, αλλά σ' αυτούς χρωστάμε την ομορφιά του χόμπυ μας, στον χρόνο τους, την γνώση και τα αυτιά τους, και όχι στους μεγάλους Γιαπωνέζους.
Οι τελευταίοι αυτούς διαχρονικά ακολούθησαν και από αυτούς διδάχθηκαν και όχι από δική τους έρευνα, όσο αφορά στην ποιότητα ήχου πάντα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438

Δηλαδή πιστεύεις πως αυτές οι εταιρίες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα που, χωρίς να αποσκοπούν στο κέρδος, προσφέρουν φτηνά αγαθά στον καταναλωτή?

Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται...

Πριν από χρόνια αγοράζει ένας φίλος μου έναν ενισχυτή αυτοκινήτου SONY.
Λόγο βραχυκυκλώματος από δικό του λάθος (έπεσε καπάκι αναψυκτικού στις επαφές) του κάηκε.

Τον είχε αγοράσει, σε πολύ καλή τιμή, 38000 δρχ. τότε, το 2000 αν θυμάμαι καλά.
Στο τμήμα επισκευών της εταιρίας του ζήτησαν 35000 δρχ. γιατί όπως του είπαν ήταν καμμένα τα στάδια εξόδου και το τροφοδοτικό.
Φυσικά και δεν τον άφησε για επισκευή γιατί η τιμή της επισκευής ήταν κοντινή με του καινούριου.

Του προτείνω λοιπόν να ρίξω μια ματιά μπας και βρω άκρη.

Τον ανοίγω και βρίσκω καμένο ένα τρανζίστορ του τροφοδοτικού και τίποτα άλλο.
Τυχερός είσαι του λέω και θα τη βγάλεις φτηνά. Ένα τρανζιστοράκι φταίει και μόνο. Με 150-200 δραχμές το πολύ καθάρισες.

Ψάχνω να βρω το τρανζίστορ αλλά δεν το είχε κανείς. Η απάντηση...
Κάθεσαι?
Φίλε το τρανζίστορ αυτό έχει καταργηθεί εδώ και 15 περίπου χρόνια. Δεν θα το βρεις πουθενά.

Τι είχε γίνει?
Πήγε η κυρία SONY και αγόρασε με το κιλό έναν καταργημένο τύπου τρανζίστορ και με αυτό έφτιαξε μηχανήματα.:141::141::141:

Αναγκάστηκα να το αγοράσω από την αντιπροσωπεία...
Πόσο?
7500 δραχμές παρακαλώ.
Εεε αφού γνώριζαν πως δεν υπήρχε πουθενά το πουλούσαν όσο ήθελαν.
Κανονικά θα κόστιζε το πολύ 150 δραχμές.

Πως να μη ρίξουν το κόστος έτσι?:140:

Reaction score
11

Eπιτρέψτε μου μία κατάθεση (εις είδος!):

Δηλώνω κατηγορηματικά και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, ότι τα παρακάτω περιστατικά είναι
εντελώς φανταστικά και κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς συμπτωματική!

Ο κ. Γιώργος τυχαίνει να είναι reviewer σε γνωστό περιοδικού ήχου. Είναι στο αυτοκίνητό του, με τον 10 χρονο ανηψιό του στο κέντρο της Αθήνας όπου κινούνται με μεγάλη δυσκολία λόγω κίνησης και τον έχει πιάσει τρέλλα! Τον καλεί από το περιοδικό ο συνεργάτης του στο κινητό:

κ. Γιώργος: -Λέγε!
συνεργάτης: -Ήρθαν τα ηχεία για το test! Δεν είναι δύο κουτιά αλλά τέσσερα!
κ. Γιώργος: -Γιατί;
συνεργάτης: -Ο… έστειλε το μοντέλο που είναι δορυφόροι με sub για
καλύτερα. Έχουν μικρή διαφορά στην τιμή από τα άλλα!
κ. Γιώργος: -Στην τιμή; Ποια τιμή; Του είπα εγώ ποια είναι για αυτά η
τιμή;! Τέλος πάντων! Κάνε επιστροφή τους… δορυφόρους
στο διάστημ… θέλω να πω στον διάολ… στείλε τους πίσω!
συνεργάτης: -Και το test πως θα γίνει;
κ. Γιώργος: -Με τα υπόλοιπα!
συνεργάτης: -Μα μένουν μόνο τα sub!
κ. Γιώργος: (σκέπτεται λίγο, στο μεταξύ πετιέται το ανηψάκι που βλέπει
κάποιο συνομήλικό του να περπατάει στο πεζοδρόμιο)
ανηψάκι: - Θείο Γιώργη, θείο Γιώργη, αυτός τρώει παγωτό!!!
κ. Γιώργος: - Σκάσε ρε! Δηλαδή άμα έτρωγε αυτός κουραμπιέ θα έπρεπε
εγώ να σου βρω Χριστούγεννα και Χριστουγεννιάτικο δέντρο;
κ. Γιώργος (προς συνεργάτη)
-Λοιπόν κοίτα τι θα κάνεις! (Γ .. την ψυχή μου μέσα…).
Κράτα ένα δορυφόρο και στείλε όλα τα άλλα πίσω! Αυτό το
πράμα βγάζει μέχρι 150 HZ. Eμείς έτσι κι αλλιώς μέχρι 200
HZ μετράμε!
συνεργάτης: - Mα τα μπάσα του sub…
κ. Γιώργος: - Ρε κατάλαβες τι σου είπα; Αυτά τα μετράγαμε πριν 10
χρόνια! Εκεί θα μείνουμε; (Γ… την τρέλλα μου γ..)
συνεργάτης: - Μα με ένα ηχείο θα γίνει το test; Το βάθος πεδίου, η
στερεοφωνική εικόνα, το ύψος της σκηνής…
κ. Γιώργος: - Θα έχω από την άλλη του αλλουνού του αρ….
συνεργάτης: - Mα με δύο διαφορετικά ηχεία θα γίνει το test ζεύγους;
κ. Γιώργος: - Nαι ρε! Φώναξα προχθές αυτόν τον μ… τον ηλεκτρολόγο
και τράβηξε μία γραμμή balance, (γιατί είναι λέει high end
και δεν έχει), από αυτόν το αγγούρι τον
τελικό που μου σπάει τα αρ… κάθε φορά μέχρι να ζεσταθεί,
και έτσι θα γυρίζω πότε στο ένα ηχείο του…. και πότε στο
άλλο και θα κάνω άμεση σύγκριση Α-Β! Α και πούσαι!
Δώσε στο δημιουργικό την βαθμολογία για να προχωράμε
μπας και προλάβουμε την γ… την κ..φυλάδα! 4,5 παίρνει
ο ένας και 3,3 ο άλλος με το διαστημ… (γ … την
τρέλλα μου), θέλω να πω αυτή τη μ… τον γ .. τον δορυφόρο!
συνεργάτης: - Μα στο προηγούμενο test πριν πέντε μήνες του είχατε βάλει
3,2, (δηλαδή σχεδόν τον ίδιο βαθμό), στο πολύ μικρότερο
μοντέλο!
κ. Γιώργος: - Nαι ρε! άλλαξε η ταρ… η τεχνολογία θέλω να πω και αυτός
ο αλητ… δεν πληρ… καταλαβαίνει!
ανηψιός: - Θείο Γιώργη! Θείο Γιώργη! Μόλις πατήσαμε μια ανήμπορη
γριούλα!
κ. Γιώργος: - Σκάσε ρε! Μόλις τους πατήσεις όλοι ανήμπορες γριούλες το
παίζουν!!!

Nα ένα σημείο που συμφωνούμε, (μονίμως). φίλε PeterMeni...

:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Εδω μαλλον αστειευαισαι υποθετω.
Όχι.
Έχω παμπολες εμπειρίες με την ντράμ και ξέρω:126:

(εκτός και αν βρούμε λαμπάτο μηχανάκι που μπορεί να κουνήσει ηχείο που κατεβαίνει αβίαστα στα 30-40 hz,στα 100+db.Eκεί πάω πάσο.Πόσα τέτοια λαμπάτα όμως υπάρχουν.Τα Lamm?Kαι γιατί να μη πάρω κάτι άλλο(κανα telos) σε αυτήν την τιμή?)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Eπιτρέψτε μου μία κατάθεση (εις είδος!):

Δηλώνω κατηγορηματικά και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, ότι τα παρακάτω περιστατικά είναι
εντελώς φανταστικά και κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς συμπτωματική!

Ο κ. Γιώργος τυχαίνει να είναι reviewer σε γνωστό περιοδικού ήχου. Είναι στο αυτοκίνητό του, με τον 10 χρονο ανηψιό του στο κέντρο της Αθήνας όπου κινούνται με μεγάλη δυσκολία λόγω κίνησης και τον έχει πιάσει τρέλλα! Τον καλεί από το περιοδικό ο συνεργάτης του στο κινητό:

κ. Γιώργος: -Λέγε!
συνεργάτης: -Ήρθαν τα ηχεία για το test! Δεν είναι δύο κουτιά αλλά τέσσερα!
.....
κ. Γιώργος: - Nαι ρε! άλλαξε η ταρ… η τεχνολογία θέλω να πω και αυτός
ο αλητ… δεν πληρ… καταλαβαίνει!
ανηψιός: - Θείο Γιώργη! Θείο Γιώργη! Μόλις πατήσαμε μια ανήμπορη
γριούλα!
κ. Γιώργος: - Σκάσε ρε! Μόλις τους πατήσεις όλοι ανήμπορες γριούλες το
παίζουν!!!

Nα ένα σημείο που συμφωνούμε, (μονίμως). φίλε PeterMeni...

:107:
Όπως και το ομώνυμο αεροπλάνο,απογειωτικός...:612:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON