Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

Reaction score
0
Ξέρω, η ερώτησή μου είναι νηπιαγωγείου, αλλά θα την κάνω διότι έχου ακούσει αντίθετες απόψεις κατά καιρούς:
Έστω ότι ως προενισχυτή χρησιμοποιήσω έναν ολοκληρωμένο 2χ50 και του κοτσάρω έναν τελικό 2χ100.
Η τελική ισχύς του συστήματος ποια θα είναι? Αυτό που ρωτάω δλδ είναι αν τα Watt προστίθενται (επομένως θα έχω 2χ150 στην έξοδο) η όχι.
Ευχαριστώ!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104
Απάντηση: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Η ισχύς αθροίζεται, αλλά έχει σημασία το φορτίο. Δεν είναι (τόσο) απλό.

Reaction score
10
Re: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Οταν παρεις την αποφαση να πηδηξεις το ποταμι και να πας απο ολοκληρωμενο σε προ-τελικο, θα καταλαβεις τη διαφορα...

Μπορεις να κοιταξεις στις "entry-level" εταιριες, που θα βρεις αξιοπρεπεστατα μηχανηματα που καμια σχεση δεν εχουν με τα προ-αναφερθεντα.
Πχ. Adcom, Parasound και γιατι οχι ενα Ελληνικο Τσακιριδη.

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Η ισχύς αθροίζεται, αλλά έχει σημασία το φορτίο. Δεν είναι (τόσο) απλό.
Δεν παρακάμπτεται (άρα ακυρώνεται) ο τελικός του ολοκληρωμένου;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104
Απάντηση: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Κάτσε γιατί μπερδεύομαι. Πώς θα τους συνδέσεις;

cbk

Reaction score
5
Re: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Ξέρω, η ερώτησή μου είναι νηπιαγωγείου, αλλά θα την κάνω διότι έχου ακούσει αντίθετες απόψεις κατά καιρούς:
Έστω ότι ως προενισχυτή χρησιμοποιήσω έναν ολοκληρωμένο 2χ50 και του κοτσάρω έναν τελικό 2χ100.
Η τελική ισχύς του συστήματος ποια θα είναι? Αυτό που ρωτάω δλδ είναι αν τα Watt προστίθενται (επομένως θα έχω 2χ150 στην έξοδο) η όχι.
Ευχαριστώ!
Σε αυτή την περίπτωση αναφερόμουν...

Αν υπάρχει τρόπος να προστεθούν οι δυνάμεις ολοκληρ. και τελικού, ακόμη καλύτερα!

Reaction score
70
Εγώ πάντως έχω τον ολοκληρωμένο audiolab 8000a (60watt) με τον τελικό audiolab 8000p (100 watt)(αγγλικά κομμάτια και τα δύο) οδηγώντας τα audio spectrum artemis.Τον τελικό στα μπάσσα και τον ολοκληρωμένο στα στα ψηλά.Έχουν ακριβώς το ίδιο gain οπότε αυτό που έκανα δεν δημιουργεί προβλήματα λόγω της διαφορετικής ισχύος των ενισχυτών.Στην αρχή έβαλα τα artemis μόνο με τον ολοκληρωμένο και σχεδόν δεν ακουγόνταν.Ήταν εμφανές ότι η οδήγηση ήταν ελλειπέστατη.Όταν έκανα την διπλοενίσχυση το αποτέλεσμα απογειώθηκε και το ηχείο φάνηκε να παίζει πολύ άνετα πλέον.

Reaction score
10
Ωραία άψογα. Λοιπόν, πως γίνεται αυτό?? Δηλαδή ποιά συνδεσμολογία χρησιμοποιήται??? Γιατί ούτε καν του νηπιαγωγείου δεν είμαι σε αυτό το ζήτημα.

Reaction score
70
Η συνδεσμολογία στα ηχεία είναι όπως φαίνεται στο σχήμα.Άλλα πρέπει να συνδεθούν και οι ενισχυτές μεταξύ τους.Το σήμα από το cd player μπαίνει στην αντίστοιχη είσοδο του ολοκληρωμένου και από την έξοδο pre-out του ολοκληρωμένου στέλνουμε σήμα στον τελικό.Έτσι έχουμε διπλοενίσχυση.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

Στην αρχή έβαλα τα artemis μόνο με τον ολοκληρωμένο και σχεδόν δεν ακουγόνταν.Ήταν εμφανές ότι η οδήγηση ήταν ελλειπέστατη.Όταν έκανα την διπλοενίσχυση το αποτέλεσμα απογειώθηκε και το ηχείο φάνηκε να παίζει πολύ άνετα πλέον.
Ωχ δηλαδή θες να πεις ότι ο ολοκληρωμένος Audiolab δεν επαρκούσε να οδηγήσει τα Αρτεμις; Είσαι σίγουρος; Αν είναι έτσι έχουμε θέμα...

Reaction score
968
Για την ακρίβεια αυτό είναι παθητική διπλοενίσχυση. Ο ένας τελικός ενισχυτής οδηγεί τα δύο woofers, ενώ ο άλλος οδηγεί τα tweeters των δύο ηχείων. Σε αυτήν την περίπτωση, τα φίλτρα crossover των ηχείων παραμένουν σε λειτουργία και είναι αυτά που τελικά διαχωρίζουν τις συχνότητες.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

Για την ακρίβεια αυτό είναι παθητική διπλοενίσχυση. Ο ένας τελικός ενισχυτής οδηγεί τα δύο woofers, ενώ ο άλλος οδηγεί τα tweeters των δύο ηχείων. Σε αυτήν την περίπτωση, τα φίλτρα crossover των ηχείων παραμένουν σε λειτουργία και είναι αυτά που τελικά διαχωρίζουν τις συχνότητες.

Σωστα.

Δεν δεχονται ομως ολα τα ηχεια διενισχυση-διπλοκαλοδιωση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: Re: Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

Ελα ντε .
Οσο πιο πολυ δυναμη , τοσο καλυτερα.

Nικόλα δεν το λέω απο αυτή την άποψη.
Με 60 βατ(αν τα βγάζει,δεν είναι και κανα τερας τροφοδοσίας ο audiolab,κάτι ξέρω:126:) να οδηγησεις σωστα δυο 6.5άρια ?
Δύσκολο.....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

Τα 60 βατακια του Αudiolab τα καταπινει .
Συμφωνουμε.

Reaction score
0
Απάντηση: Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

μαλλον χρειαζεσαι ποιο στιβαρο μηχανημα.παλια ειχα εναν Krell ksa 100s που οδηγουσε για πλακα τα PROAC RESPONSE 3.5,κατι θηρια 60 kg με 250W μεγιστη προσληψη ισχυος.προσεξε ομως τα ρευματα του KRELL:2x100W στα 8ohm,2x200W στα 4ohm,2x400Wστα 2ohm,2x800W στο 1ohm

Reaction score
70
Παιδιά εγώ αυτό που είδα είναι ότι τον 60άρι τον κατάπιναν για πλάκα.Έβαλα σκληρό ροκ και σχεδόν δεν μπορούσα να ακούσω το μπάσσο τους ήταν αναιμικό.Όταν έβαλα τον τελικό μόνο του το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο και με την διπλοενίσχυση τα ηχεία πλέον παίζουν πολύ άνετα.Τα audio spectrum θέλουν αρκετά watt για να παίξουν καλά.Παρόλο που τα artemis δεν είναι τόσο δύσκολα σαν κάποια άλλα μοντέλα τους(είχα βάλει ενισχυτή 70 watt με audio spectrum axxia και σχεδόν δεν μπορούσε να κουνήσει τα γούφερ) θέλουν αρκετά watt (>100-120watt) για να παίξουν άνετα.Όσο πιο πολύ ρεύμα τους δώσεις τόσο το καλύτερο.Όπως όλα τα ηχεία άλλωστε....

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas