Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

Reaction score
0
Απάντηση: Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

μην κοιτατε ποτε μονο την ονομαστικη ισχυ ενος ενισχυτη,δηλ.τι δινει στα 8Ω.Συνηθως,το καλο μπασο βγαινει απο ηχεια που πεφτουν στα 3Ω και παρακατω.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Συνηθως,το καλο μπασο βγαινει απο ηχεια που πεφτουν στα 3Ω και παρακατω.

Αυτο πως προκυπτει?

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

Γιατί να επαρκεί?
Κι εγώ Artemis έχω και ξέρω πολύ καλά ότι είναι ευκολοδήγητα ηχεία. Τα έχω οδηγήσει με μικρούς ενισχυτές με πολύ καλά αποτελέσματα. Γι αυτό μού φάνηκε περίεργο που είπε ο φίλος ότι κατάπιαν τον Audiolab.
Χωρίς να τον έχω ακούσει αυτόν τον ενισχυτή θεωρώ ότι είναι υπερεκτιμημένος... Αν ισχύει αυτό που λέει ο φίλος τότε ενισχύεται η εικόνα αυτή του υπερεκτιμημένου...

Πάντως πράγματι τα Artemis όσο περισσότερα και καλύτερα watts παίρνουν τόσο καλύτερα παίζουν, όπως όλα τα ηχεία άλλωστε...

Reaction score
70
Εντάξει μωρέ δεν τον κατάπιε ακριβώς.Εμένα δεν με γέμιζε που είμαι πολύ απαιτητικός στο θέμα της ισχύος.Σε απαλές μουσικές μπορώ να πω ότι ήταν αξιοπρεπέστατος μόνος του ο ολοκληρωμένος άλλα δεδομένου ότι δεν ακούω απαλές μουσικές άλλα σκληρές ροκιές με μπάσσο που τραβάνε πολύ ρεύμα δεν με γέμιζε το αποτέλεσμα.Πάντως επειδή ήμουν παλαιότερα κάτοχος των audio spectrum axxia μπορώ να πω ότι τα artemis είναι αρκετά ποιο εύκολα από τα axxia.Τα axxia και μάλλον και τα xanadu μου είχαν δώσει την εντύπωση ότι με λιγότερο από 200 watt δεν παίζουν ούτε για πλάκα.Ενώ τα artemis με έναν καλό 100άρη παίζουν πολύ άνετα.

Reaction score
1.187

Tα axxia δεν τα έχω ακούσει.

Tο Xanadu όμως είναι εξαιρετικό ηχείο αλλά τρομερά απαιτητικό. Καταπίνει ενισχυτές αμάσητους. Αν μού έλεγες δηλαδή ότι έχεις το Xanadu και ο Audiolab δεν το κούνησε δεν θα με παραξένευσε.

H Αρτεμις όμως βρίσκεται στην άλλη άκρη. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ηχείο αλλά και πολύ ευκολοδήγητο.
Πάντως το ότι πρόσθεσες τον τελικό για τα μπάσα ήταν μια πολύ σωστή κίνηση που σίγουρα θα σού ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση. Η άτιμη η Αρτεμις όσο καλύτερα την οδηγείς τόσο "απογειώνεται" και δείχνει να μην έχει άνω όρια... :444:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Δύο ενισχυτές αθροίζονται παράλληλα;

Η άτιμη η Αρτεμις όσο καλύτερα την οδηγείς τόσο "απογειώνεται" και δείχνει να μην έχει άνω όρια... :444:
Ακριβώς όπως τα λες είναι...

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Δεν παρακάμπτεται (άρα ακυρώνεται) ο τελικός του ολοκληρωμένου;
...όταν ο τελικός συνδεθεί στις εξόδους pre-out που προϋποτίθεται πως έχει ο ολοκληρωμένος ενισχυτής;

(ο audiolab του φίλου - εγώ δεν ξέρω άλλον, διαθέτει τη δυνατότητα να αξιοποιεί και τον εντός του τελικό μαζί και με κάποιον άλλο τελικό. Για όσους όμως ολοκληρωμένους δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα ενώ έχουν pre-out, υπάρχει λύση αξιοποίησης του εμπεριεχομένου τελικού τους;).

cbk

Reaction score
5

(ο audiolab του φίλου - εγώ δεν ξέρω άλλον, διαθέτει τη δυνατότητα να αξιοποιεί και τον εντός του τελικό μαζί και με κάποιον άλλο τελικό.
Θα μπορούσε κάποιος να γράψει ένα-δυο ακόμη μοντέλα με αυτή τη δυνατότητα; Ευχαριστώ!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Θα μπορούσε κάποιος να γράψει ένα-δυο ακόμη μοντέλα με αυτή τη δυνατότητα; Ευχαριστώ!
Το κάνουν οι περισσότεροι NAD και ARCAM.

Reaction score
0

Οπότε: πλην των εξαιρέσεων Audiolab/Nad/Arcam που αναφέρθηκαν και της περίπτωσης διενίσχυσης, όταν στο pre-out ενός ολοκληρωμένου συνδέσω εναν τελικό ενισχυτή, το τελικό στάδιο του ολοκληρωμένου παρακάμπτεται και άρα τελικά έχω μόνο την ισχύ του τελικού ενισχυτή.
Σωστά?

Reaction score
1

Όχι ακριβώς... στους Nad τουλάχιστο που γνωρίζω (αλλά και σε αρκετούς αντίστοιχους, νομίζω και οι advance είναι έτσι), στο πίσω μέρος του ενισχυτή υπάρχουν 2 "βραχυκυκλωτήρες" που ενώνουν το Pre Out με το Main In. Αφαιρείς λοιπόν αυτά και τα αντικαθιστάς με καλώδιο συνδεσης από το Pre Out προς τον τελικό. Σε αυτήν την περίπτωση απλώς παρακάμπτεις το τελικό στάδιο του ολοκληρωμένου, στην ουσία εξακολουθεί να λειτουργεί. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις έναν αντάπτορα "Τ" και να δώσεις σήμα από τον προ του ολοκληρωμένου στον τελικό του αλλά και σε άλλον τελικό.

cbk

Reaction score
5

Όχι ακριβώς... στους Nad τουλάχιστο που γνωρίζω (αλλά και σε αρκετούς αντίστοιχους, νομίζω και οι advance είναι έτσι), στο πίσω μέρος του ενισχυτή υπάρχουν 2 "βραχυκυκλωτήρες" που ενώνουν το Pre Out με το Main In. Αφαιρείς λοιπόν αυτά και τα αντικαθιστάς με καλώδιο συνδεσης από το Pre Out προς τον τελικό. Σε αυτήν την περίπτωση απλώς παρακάμπτεις το τελικό στάδιο του ολοκληρωμένου, στην ουσία εξακολουθεί να λειτουργεί. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις έναν αντάπτορα "Τ" και να δώσεις σήμα από τον προ του ολοκληρωμένου στον τελικό του αλλά και σε άλλον τελικό.
Χωρίς επικίνδυνες ή κακόηχες "παρενέργειες" ;

(δηλαδή η δυνατότητα ορισμένων προενισχυτών να "δίνουν" σε δύο τελικούς, είναι απλά θέμα παράλληλης - με το "Τ" - εξόδου, ανεξαρτήτως ρευμάτων;

Reaction score
1.187

Ναι όταν αφαιρέσεις τους βραχυκυκλωτήρες από τον ολοκληρωμένο, το τελικό στάδιο εξακολουθεί να λειτουργεί, τροφοδοτείται με ρεύμα αλλά όχι με σήμα. Οπότε η λύση ενός καλωδίου Υ που θα παίρνει σήμα από τον προ και θα δίνει στον εσωτερικό και σε έναν εξωτερικό τελικό είναι η ιδανική. Δεν θα έχει πρόβλημα.
Γιατί μήπως οι προενισχυτές που έχουν δύο εξόδους για τελικά στάδια στην ουσία αυτό δεν έχουν; Δύο ζεύγη παράλληλα RCA σάν να ήταν ένα καλώδιο Υ

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Δεν νομιζω πως ειναι τοσο απλο. Το οτι θα παιξει,θα παιξει ειναι σιγουρο και περιπτωση ζημιας δεν υπαρχει. Οι εμπεδησεις εισοδων -εξοδων ομως,θα πανε αλλου για αλλου,με αποτελεσμα η σταθμη να χαμηλωσει,τα πριμα θα θολωσουν,τα μπασα θα χαλαρωσουν. Αν μιλαμε κιολας για χαμηλης εξοδου ( 1V πχ) προενισχυση,τοτε τα πραγματα χειροτερευουν πολυ. Επιπροσθετως,αν πχ το τελικο σταδιο του Advance εχει ευαισθησια εισοδου 1volt και του δευτερου τελικου 2.83 volts,θα γινει μπαχαλο...Αν φυσικα μιλαμε για προενισχυτικο σταδιο ''βαρβατο'' ,με εξοδο 8 και 10 volts,τοτε το πιθανοτερο ειναι πως δεν υπαρχει προβλημα,αλλα απο οσα γνωριζω,οι ολοκληρομενοι των κατηγοριων που συζηταμε εδω ειναι ''πτωματα'' στο προενισχυτικο τους σταδιο. Η πιθανη λυση ειναι η προσεκτικη επιλογη του δευτερου τελικου,ωστε να ταιριαζει η ευαισθησια εισοδου του με το τελικο σταδιο του ολοκληρομενου και η προσθηκη ενος buffer,ετσι ωστε να μην ''κρεμασει'' η εξοδος του προενισχυτη.Καλο ειναι επισης,να υπαρχει η δυνατοτητα ρυθμισης gain στον δευτερο τελικο. Οι δοκιμες εξυπακουονται πριν την οποια αποφαση αγορας...

cbk

Reaction score
5

Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις έναν αντάπτορα "Τ" και να δώσεις σήμα από τον προ του ολοκληρωμένου στον τελικό του αλλά και σε άλλον τελικό.
Μήπως έχει κάποιος εύκαιρο κάποιο λινκ που μπορώ να βρώ τέτοιους αντάπτορες (στην Ελλάδα!) ?

(όσο κι'αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρώ...)

Reaction score
25.569

ασχετο αλλα χρησιμο , οι nad εχουν δυο ζευγη εξοδου line out, ενα στον δικο τους ενισχυτη (με γεφυρες) και ενα χυμεξ για οποιαδηποτε χρηση και μαλιστα με ρυθμιση κερδους.

cbk

Reaction score
5

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως επιλογέας εισόδων; (αν έχεις μόνιμα συνδεδεμένες 2 πηγές επάνω του και ενεργοποιείς όποια θέλεις να παίξει; - φυσικά δύο κομμάτια σαν της φωτό, ένα για κάθε κανάλι)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.984
Members
38.524