Ενισχυτης μεχρι 1000 ευρω?

Reaction score
1.187
Απάντηση: Ενισχυτης μεχρι 1000 ευρω?

Πηγε λοιπον στο εργοστασιο που εκρινε πως τον καλυπτε προιοντικα,εθεσε τις δικες του απαιτησεις-αλλαγες-ιδιαιτεροτητες και βελτιωσεις,ετσι ωστε να αποκτησουν τα μηχανηματα του την δικη τους ''ταυτοτητα'' αφου μελετησε το βασικο μοντελο,του το φτιαξανε και...τελος!

http://yadi.manufacturer.globalsources.com/si/6008800826672/pdtl/Hi-fi/8820505116/Hi-fi-System.htm
Νάτη η μαϊμουδιά! Την βρήκα! Thanks!

Όσον αφορά αυτό που λες είσαι σίγουρος πως πήγε π.χ. ο Γάλλος και "έθεσε" τις δικές του απαιτήσεις - αλλαγές; Γιατί εγώ την μοναδική αλλαγή που βλέπω στο ξεκοιλιασμένο CD είναι οι 4 μεγάλοι κόκκινοι πυκνωτές δεξιά που στο Advance είναι κίτρινοι!!! Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως δεν τους άλλαξε ο κινέζος από μόνος του και απλώς δεν ενημέρωσε την φωτογραφία στο site...
Τι με κάνει να νομίζω ότι ο Γάλλος πήρε το μηχάνημα ΩΣ ΕΧΕΙ και απλώς παρήγγειλε να γράφει Advance στην πρόσοψη αντί για winner;

Από αύριο γίνομαι κι εγώ "κατασκευαστής" hi-fi μηχανημάτων σαν την Advance!!!

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Αφενος αναφερομουνα στον XTZ,αφαιτερου,το μεμπτο δεν καταλαβαινω που ειναι ,καθως και η μαιμουδια. Μαιμου θα ηταν,αν το μηχανημα ηταν ενα κακο αντιγραφο,ενος καλου πρωτοτυπου,κατι το οποιο σιγουρα δεν συμβαινει εδω. Το να πουλαει καποιο εργοστασιο OEM,ειναι καλο για ολους μας,για τους λογους που προανεφερα. Απο την στιγμη που ο Κος Advance θεωρει πως το ετοιμο προιον του εργοστασιου τον καλυπτει,γιατι να το πειραξει? Αν το πειραζε,πιθανως να το βλεπαμε στα 3000χιλιαρα και βαλε...
Το αλλο που καπου ανεφερες για την Sansui,ευχαριστως να το δεχτω,γιατι εχω δει κατι τερατουργηματα που φερουν το ονομα της και απορω... εκει,ναι,μιλας για μαιμουδια,εκτος και αυτος ο καποιος εχει αγορασει το brand name και φτιαχνει κοκοκοψαρα και ψιψιψινια με το λογοτυπο της ιστορικης αυτης εταιρια και νομιμα κιολας.. επιλογη του φυσικα...
Την θυμασαι την Scott? Πριν απο πολλα χρονια,ητανε πρωτο ονομα στην Αμερικη,ειδικα οσον αφορα τα ενισχυτικα της και πρωτη σε πωλησεις. Εκλεισε και το 1999 αν θυμαμαι καλα,αγορασαν Κινεζοι το brand name ,οπου και αλλαξαν το προφιλ της εταιριας και το εβαλαν στο κλιμα της εποχης μας,αλλα με αλλο προιοντικο προσανατολισμο. Δες στο λινκ κατα ποσο σχεση εχει η τοτε με την τωρα... Με λιγα λογια,αλλαξαν οι εποχες...
http://www.audioscott.com/
Βγηκα και εκτος θεματος γμτ ...

Reaction score
1.187

Φυσικά υπάρχουν και οι Κινέζοι που κάνουν κατά μέτωπο επίθεση και βγαίνουν με το δικό τους όνομα! (Αυτά που εγώ χαραχτηρίζω μεταξύ αστείου και σοβαρού ... γνήσια Κινέζικα!).
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα και πωλούνται με το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ όνομα. Φερ' ειπείν την Opera Consonance την θεωρώ κορυφαία εταιρία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες παρόλο που προέρχεται από την Κίνα. Είναι γνήσια κινέζικη όπως λες κι εσύ.

Την CAV επίσης την θεωρούσα "γνήσια"... Αλλά από ότι φαίνεται μαιμουδιάρηδες φασονατζήδες είναι κι αυτοί... Διαφορετικά πως δικαιολογείται η ύπαρξη του Aeron A10 που συζητούσαμε στο άλλο thread;

Έχω πάντως την εντύπωση ότι μεταξύ των μεν και των δε δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά... Απλά κάποιοι δέχονται να βάλουν επάνω στο προϊόν που δειγμάτισαν, στον Ευρωπαίο η Αμερικανό πελάτη τους, το όνομά του! (Εννοείται πως ο σχεδιασμός είναι Κινέζικος όπως και η κατασκευή! Έτοιμο προϊόν πουλιέται!).
:107:
Αντιθέτως έχω πρόβλημα με τους μαϊμουδιάρηδες φασονατζήδες διότι όταν αγοράζω κάτι ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάρω το winner CD που γράφει επάνω winner. Αλλά βρε πούστη Γάλλε δεν μπορείς να μού βάζεις τον πύργο του Αϊφελ στο κουτί και να μού πουλάς "γαλλικό" CD το winner μετονομάζοντάς το σε Advance. Αυτό το θεωρώ κοροϊδία.
Να παραγγείλω κι εγώ μερικά κομμάτια να βάλω την Ακρόπολη στο κουτί και να τα πουλάω με την επωνυμία Parthenon! Εγινα κι εγώ κατασκευαστής και πουλάω "ελληνικά" CD players!!! Α! να μην ξεχάσω να αλλάξω και τους κόκκινους πυκνωτές με πράσινους για να διαφοροποιούμαι ηχητικά από το προϊόν της Advance που έχει κίτρινους!

Reaction score
11

Τι με κάνει να νομίζω ότι ο Γάλλος πήρε το μηχάνημα ΩΣ ΕΧΕΙ και απλώς παρήγγειλε να γράφει Advance στην πρόσοψη αντί για winner;
Φίλε komhst τα πράγματα είναι πολύ απλά: κάποιοι δεν θέλουν το όνομα winner η το ... komhst και βάζουν το δικό τους! Εκεί είναι το πρόβλημα; Το εργαλείο είναι ωραίο; Είναι ανταγωνιστικό; Αυτό μετράει! Και επειδή στην Κίνα γίνεται σοβαρή δουλειά, (όρα και Ολυμπιάδα, όπου έγινε μία εκπληκτική επίδειξη τεχνολογίας), μπορεί κάποιος που είναι σε αυτόν τον χώρο να επιλέξει και να προχωρήσει! Απλά προσπαθούν να αποφύγουν τον σκόπελο που λέγεται προκατάληψη και ψιλοκοροϊδεύουν όταν δεν δίνουν την Κινέζικη φίρμα! Σε λίγο που θα απορρίπτουμε ότι δεν είναι... Κινέζικο, ε, αυτό θα αλλάξει!

Reaction score
1.187

Αφενος αναφερομουνα στον XTZ,αφαιτερου,το μεμπτο δεν καταλαβαινω που ειναι ,καθως και η μαιμουδια. Μαιμου θα ηταν,αν το μηχανημα ηταν ενα κακο αντιγραφο,ενος καλου πρωτοτυπου,κατι το οποιο σιγουρα δεν συμβαινει εδω. Το να πουλαει καποιο εργοστασιο OEM,ειναι καλο για ολους μας,για τους λογους που προανεφερα. Απο την στιγμη που ο Κος Advance θεωρει πως το ετοιμο προιον του εργοστασιου τον καλυπτει,γιατι να το πειραξει? Αν το πειραζε,πιθανως να το βλεπαμε στα 3000χιλιαρα και βαλε...
Το αλλο που καπου ανεφερες για την Sansui,ευχαριστως να το δεχτω,γιατι εχω δει κατι τερατουργηματα που φερουν το ονομα της και απορω... εκει,ναι,μιλας για μαιμουδια,εκτος και αυτος ο καποιος εχει αγορασει το brand name και φτιαχνει κοκοκοψαρα και ψιψιψινια με το λογοτυπο της ιστορικης αυτης εταιρια και νομιμα κιολας.. επιλογη του φυσικα...
Την θυμασαι την Scott? Πριν απο πολλα χρονια,ητανε πρωτο ονομα στην Αμερικη,ειδικα οσον αφορα τα ενισχυτικα της και πρωτη σε πωλησεις. Εκλεισε και το 1999 αν θυμαμαι καλα,αγορασαν Κινεζοι το brand name ,οπου και αλλαξαν το προφιλ της εταιριας και το εβαλαν στο κλιμα της εποχης μας,αλλα με αλλο προιοντικο προσανατολισμο. Δες στο λινκ κατα ποσο σχεση εχει η τοτε με την τωρα... Με λιγα λογια,αλλαξαν οι εποχες...
http://www.audioscott.com/
Βγηκα και εκτος θεματος γμτ ...
Δεν παίζει ρόλο αν είναι η Advance ή η ΧΤΖ ή οποιοσδήποτε άλλος...
Την Scott σαφώς και την θυμάμαι. Ηταν πρωτοκλασάτο όνομα κάποτε στην Αμερική. Τώρα κάποιοι μαϊμουδιάρηδες έχουν αγοράσει το όνομα και βγάζουν ότι βλακεία θέλουν την οποία την παίρνουν από αλλού και τελικά χάνεται η μπάλα...

Δες αυτό:

πάει να "το παίξει" Tivoli Εδώ γράφει Scott, στις στοές στην πλατεία Κάνιγγος θα το δεις να πωλείται ως Roadstar, ως Eltax και ως οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους σου. Και κανείς δεν ξέρει ποιός το φτιάχνει...

Ενα άλλο σημερινό δράμα με αγορασμένο brand name και άθλια προϊόντα είναι αυτό:
http://www.nakamichi.com/flash.html
και αυτό:
http://www.akai.com/product_list.asp?id=5&id2=58

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάρω το CD player της winner και να γράφει winner. Αλλά όχι πύργους του Αϊφελ, France και μπαρμπούτσαλα...

Αλήθεια θα αγόραζες εσύ ποτέ ένα αυτοκίνητο που δεν θα ήξερες από πού προέρχεται και αν υπάρχουν ανταλλακτικά κλπ. το οποίο θα πωλούσα εγώ με το δικό μου brand name π.χ. komhst GTi ???

Reaction score
11

@ komhst

Όσο για τον Γάλλο και τον Σουηδό που έθεσε ... όρους στην κατασκευή ενός προϊόντος που ήδη είναι έτοιμο και απλά προτείνεται από τον κατασκευαστή, (γιατί όσοι ξέρουν από κατασκευές σε εργοστασιακή ευρεία κλίμακα γνωρίζουν ότι δεν γίνεται διαφορετικά), κάποια στιγμή θα κυκλοφορεί σαν ... βιομηχανικό χαϊφιντελικό ανέκδοτο! Ίσως οι Κινέζοι να γελάνε αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, εαν το έχει πάρει το αυτί τους!

Reaction score
1.187

@ komhst

Όσο για τον Γάλλο και τον Σουηδό που έθεσε ... όρους στην κατασκευή ενός προϊόντος που ήδη είναι έτοιμο και απλά προτείνεται από τον κατασκευαστή, (γιατί όσοι ξέρουν από κατασκευές σε εργοστασιακή ευρεία κλίμακα γνωρίζουν ότι δεν γίνεται διαφορετικά), κάποια στιγμή θα κυκλοφορεί σαν ... βιομηχανικό χαϊφιντελικό ανέκδοτο! Ίσως οι Κινέζοι να γελάνε αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, εαν το έχει πάρει το αυτί τους!

Σίγουρα!!! Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο!!!

Reaction score
11

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάρω το CD player της winner και να γράφει winner. Αλλά όχι πύργους του Αϊφελ, France και μπαρμπούτσαλα...
Kαι το "winner" OEM είναι...

:142:

Η σειρά όμως των εργαλείων αυτών, cd, dac, integrated amplifier, monoblock κτλπ, φυσάει...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ενα άλλο σημερινό δράμα με αγορασμένο brand name και άθλια προϊόντα είναι αυτό:
http://www.nakamichi.com/flash.html

Μεγαλο δραμα αυτο.
Ενταξει τα κασετοφωνα καταργηθηκαν αλλα αν δεν ειχαν κλεισει τον Niro στο τρελλαδικο, κατι θα ειχε σκεφτει για ν ακολουθησει την νεα εποχη.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Πηγαινοντας ο Κος Advance( τυχαιο το ονομα) στο εργοστασιο,το πρωτο πραγμα που υπογραφει στην συμφωνια του,ειναι να μην κυκλοφορησει το προιον του στην Ευρωπη. Αυτος ειναι και ο λογος που τα Winner κυκλοφορουν στην Αμερικη και μαλιστα μονο σε εκδοση 110volts. Δεν το κανει για λογους οικονομιας στα τυλιγματα του μετασχηματιστη,αλλα για να αποθαρυνει την εξαγωγη του. Για τον ιδιο ακριβως λογο,δεν θα δεις Winner στην Ευρωπη,γιατι αυτο θα σημαινε καταστρατηγηση των συμφωνηθεντων ορων. Ασφαλως και θα μπορουσες και εσυ και εγω και ο καθενας μας να παρει ΟΕΜ μηχανηματα,αλλα αυτο ειναι απλα μια κουβεντα... Δεν εχεις,παρα να δοκιμασεις να τους πλησιασεις,για να καταλαβεις πως τα κεφαλαια που χρειαζονται για κατι τετοιο,ειναι τουλαχιστον απαγορευτικα. Σκεψου τις απαιτουμενες ποσοτητες για καθε μοντελο ( που ειναι μεγαλυτερες οταν του ζητησεις να ''επεμβεις'' σε καποια σημεια του μηχανηματος...) και μπορεις να ανατριχιασεις με την ησυχια σου...:) Τις ποσοτητες δε αυτες,πρεπει να τις υποστηριξεις με δικτυο διανομης-αντιπροσωπων-service κλπ κλπ,οποτε οπως καταλαβαινεις,τα πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα. Να σου πω ομως και το αλλο? Ετσι οπως μου το λες,ολα τα μηχανηματα μαιμουδιες ειναι τελικα. Αφου κανενας τελικα δεν ειναι εξ ολοκληρου κατασκευαστης καποιας συσκευης! Ανοιγεις ενα μηχανημα και βλεπεις μεσα εξαρτηματα απο 1456 κατασκευαστες...Δεν ειναι ομως ετσι. Για να μην μακρυγορω,μακαρι να ειχαμε και εμεις την δυνατοτητα για τετοιες προσπαθειες,αλλα εδω ειναι Ελλαδα,οπου το κρατος δεν σε αφηνει να κανεις κατι και ας μην επεκταθω και χαλασω τη διαθεση μου... Χαζευω το ματσακι;)

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Kαι το "winner" OEM είναι...

:142:

Η σειρά όμως των εργαλείων αυτών, cd, dac, integrated amplifier, monoblock κτλπ, φυσάει...

Δεν ειναι ΟΕΜ... Φτιαχνει πολλα για πολλους,τα οποια δεν βγαινουν με το ονομα της πουθενα,αλλα μονο με το brand name του αγοραστη. Αν θελετε να σκοτωσετε την ωρα σας,ψαξτε να δειτε ποιοι ειναι καποιοι απο τους πελατες της... Θελετε παραδειγμα? Σας το σκαω. Denon...

Reaction score
11

Πηγαινοντας ο Κος Advance( τυχαιο το ονομα) στο εργοστασιο,το πρωτο πραγμα που υπογραφει στην συμφωνια του,ειναι να μην κυκλοφορησει το προιον του στην Ευρωπη. Αυτος ειναι και ο λογος που τα Winner κυκλοφορουν στην Αμερικη και μαλιστα μονο σε εκδοση 110volts. Δεν το κανει για λογους οικονομιας στα τυλιγματα του μετασχηματιστη,αλλα για να αποθαρυνει την εξαγωγη του. Για τον ιδιο ακριβως λογο,δεν θα δεις Winner στην Ευρωπη,γιατι αυτο θα σημαινε καταστρατηγηση των συμφωνηθεντων ορων. Ασφαλως και θα μπορουσες και εσυ και εγω και ο καθενας μας να παρει ΟΕΜ μηχανηματα,αλλα αυτο ειναι απλα μια κουβεντα... Δεν εχεις,παρα να δοκιμασεις να τους πλησιασεις,για να καταλαβεις πως τα κεφαλαια που χρειαζονται για κατι τετοιο,ειναι τουλαχιστον απαγορευτικα. Σκεψου τις απαιτουμενες ποσοτητες για καθε μοντελο ( που ειναι μεγαλυτερες οταν του ζητησεις να ''επεμβεις'' σε καποια σημεια του μηχανηματος...) και μπορεις να ανατριχιασεις με την ησυχια σου...:) Τις ποσοτητες δε αυτες,πρεπει να τις υποστηριξεις με δικτυο διανομης-αντιπροσωπων-service κλπ κλπ,οποτε οπως καταλαβαινεις,τα πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα. Να σου πω ομως και το αλλο? Ετσι οπως μου το λες,ολα τα μηχανηματα μαιμουδιες ειναι τελικα. Αφου κανενας τελικα δεν ειναι εξ ολοκληρου κατασκευαστης καποιας συσκευης! Ανοιγεις ενα μηχανημα και βλεπεις μεσα εξαρτηματα απο 1456 κατασκευαστες...Δεν ειναι ομως ετσι. Για να μην μακρυγορω,μακαρι να ειχαμε και εμεις την δυνατοτητα για τετοιες προσπαθειες,αλλα εδω ειναι Ελλαδα,οπου το κρατος δεν σε αφηνει να κανεις κατι και ας μην επεκταθω και χαλασω τη διαθεση μου... Χαζευω το ματσακι;)

Άψογος! Το γεγονός πάντως είναι ότι όλα αυτά μάλλον ενισχύουν παρά μειώνουν την ποιότητα! Φαντάσου τον Χ Advance, εκτός από όλα τα άλλα που έχει στο κεφάλι του να πρέπει να κάνει και παραγωγή! Με απεργίες! Με ένα αρνητικό, (τουλάχιστον στην προδομένη Ελλάδα), κράτος, με με με...

:117:

Reaction score
11

Δεν ειναι ΟΕΜ... Φτιαχνει πολλα για πολλους,τα οποια δεν βγαινουν με το ονομα της πουθενα,αλλα μονο με το brand name του αγοραστη. Αν θελετε να σκοτωσετε την ωρα σας,ψαξτε να δειτε ποιοι ειναι καποιοι απο τους πελατες της... Θελετε παραδειγμα? Σας το σκαω. Denon...

Είναι η νέα πραγματικότητα...

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Άψογος! Το γεγονός πάντως είναι ότι όλα αυτά μάλλον ενισχύουν παρά μειώνουν την ποιότητα! Φαντάσου τον Χ Advance, εκτός από όλα τα άλλα που έχει στο κεφάλι του να πρέπει να κάνει και παραγωγή! Με απεργίες! Με ένα αρνητικό, (τουλάχιστον στην προδομένη Ελλάδα), κράτος, με με με...

Μη με ''φτιαχνεις'' βραδιατικο... Μου φερνεις στο μυαλο την Νισσαν,την Πιρελι... Τα μαζεψαν οι Ιταλοι σε μια νυχτα,πηγαν το εργοστασιο στην Τουρκια,απο οπου ψωνιζει λαστιχα ο περηφανος Ελληνικος στρατος μας...Δεν συνεχιζω,ειμαι ηδη πολυ εκτος θεματος,γιατι καποια πραγματα με πληγωνουν...Για ενισχυτη ρωτησε ο ανθρωπος και φτασαμε το τοπικ του στην ανακαλυψη της πυριτιδας! :)) Καλη σας νυχτα:)

Reaction score
11

Μη με ''φτιαχνεις'' βραδιατικο... Μου φερνεις στο μυαλο την Νισσαν,την Πιρελι... Τα μαζεψαν οι Ιταλοι σε μια νυχτα,πηγαν το εργοστασιο στην Τουρκια,απο οπου ψωνιζει λαστιχα ο περηφανος Ελληνικος στρατος μας...Δεν συνεχιζω,ειμαι ηδη πολυ εκτος θεματος,γιατι καποια πραγματα με πληγωνουν...Για ενισχυτη ρωτησε ο ανθρωπος και φτασαμε το τοπικ του στην ανακαλυψη της πυριτιδας! :)) Καλη σας νυχτα:)

+ 1000

Reaction score
33

Ναι για ενισχυτη ρωτησα,αλλα πιστευω πως ενημερωθηκα για αρκετα πραγματα τα οποια δεν παιρνουσαν απο το μυαλο μου και σας ευχαριστω ολους! Οσο για τον ενισχυτη εχω εντυπωσιαστει απο την κατασκευη του ιαπωνο-κινεζικου(?) Yamaha.Οχι,μαλλον ¨ιαπωνο-μαλαισιανου¨!

Reaction score
11

Ναι για ενισχυτη ρωτησα,αλλα πιστευω πως ενημερωθηκα για αρκετα πραγματα τα οποια δεν παιρνουσαν απο το μυαλο μου και σας ευχαριστω ολους! Οσο για τον ενισχυτη εχω εντυπωσιαστει απο την κατασκευη του ιαπωνο-κινεζικου(?) Yamaha.Οχι,μαλλον ¨ιαπωνο-μαλαισιανου¨!

Kαλό μήνα και καλή αγορά!

Μία "λεπτομέρεια": δες, με την κρίση που υπάρχει, μήπως, μέσα στον προϋπολογισμό σου, μπορείς να "κτυπήσεις" τον 2000 που έχει balanced εξόδους! Όπως λέει και ο ημίθεος, τα balanced μηχανήματα, είναι "ανώτερη ράτσα"!

Reaction score
33

Το εχω σκεφτει για τον S2000,αλλα φοβαμαι οτι θα με βαλει πιο γρηγορα στα εξοδα για αναβαθμιση της πηγης. Τωρα υπαρχει το Dac magic μαζι με το 540v2 της Cambridge.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas