Επαγωγικές ή κεραμικές εστίες;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Eπαγωγικές τότε Φώτη.
Απλώς μπορεί να σας καεί το φαγητό μερικές φορές στην αρχή.
Δεν πειράζει,τα delivery κλέφτες θα γίνουν?

Reaction score
4
Απάντηση: Επαγωγικές η κεραμικές εστίες???

Από ό,τι ξέρω, οι επαγωγικές εστίες αποτελούν εξέλιξη της τεχνολογίας των κεραμικών εστιών με τις οποίες παρουσιάζουν εμφανείς ομοιότητες.
Δεν είναι και ειδικός αλλά δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Οι επαγωγικές εστίες είναι εστίες που αντί για θερμαντικό σώμα έχουν έναν ισχυρό ηλεκτρομαγνήτη.

Αναπτύσουν ισχυρό μαγνητικό πεδίο, το οποίο το μαγειρικό σκεύος το μετατρέπει σε θερμότητα.

Με τον τρόπο αυτό η επιφάνεια της κουζίνας (το τζάμι) μένει ψυχρό και είναι ασφαλές ακόμα και να το ακουμπήσει κάποιος. Η όποια θερμότητα στο τζάμι οφείλετε αποκλειστικά στην θερμότητα που έχει αναπτύξει το σκεύος και την έχει μεταφέρει στο τζάμι. Με άλλα λόγια, ακόμα και 1 ώρα να έχεις ανοιχτό το μάτι της κουζίνας δεν υπάρχει ίχνος θερμότητας πάνω στο τζάμι.

Η επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνετε πολύ γρηγορότερα απο τις συμβατικές/κεραμικές κουζίνες καθώς και η απώλεια ενέργειας είναι ελάχιστη, καθώς δεν γίνετε μεταφορά ενέργειας απο το θερμαντικό σώμα στο κεραμικό υλικό και απο εκει στο σκεύος.
Αρα επιτυγχάνουν καλύτερη οικονομία.

Τώρα τα θέματα του νερού που αναφέρεται, δεν τα γνωρίζω. Γνωρίζω πάντως ότι τα σκεύη που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι ειδικά αποκλειστικά για επαγωγικές εστίες και από όσα ξέρω καταστρέφονται αν χρησιμοποιηθούν σε συμβατικές.

Reaction score
47

Δεν είναι και ειδικός αλλά δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Οι επαγωγικές εστίες είναι εστίες που αντί για θερμαντικό σώμα έχουν έναν ισχυρό ηλεκτρομαγνήτη.

Αναπτύσουν ισχυρό μαγνητικό πεδίο, το οποίο το μαγειρικό σκεύος το μετατρέπει σε θερμότητα.

Με τον τρόπο αυτό η επιφάνεια της κουζίνας (το τζάμι) μένει ψυχρό και είναι ασφαλές ακόμα και να το ακουμπήσει κάποιος. Η όποια θερμότητα στο τζάμι οφείλετε αποκλειστικά στην θερμότητα που έχει αναπτύξει το σκεύος και την έχει μεταφέρει στο τζάμι. Με άλλα λόγια, ακόμα και 1 ώρα να έχεις ανοιχτό το μάτι της κουζίνας δεν υπάρχει ίχνος θερμότητας πάνω στο τζάμι.

Η επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνετε πολύ γρηγορότερα απο τις συμβατικές/κεραμικές κουζίνες καθώς και η απώλεια ενέργειας είναι ελάχιστη, καθώς δεν γίνετε μεταφορά ενέργειας απο το θερμαντικό σώμα στο κεραμικό υλικό και απο εκει στο σκεύος.
Αρα επιτυγχάνουν καλύτερη οικονομία.

Τώρα τα θέματα του νερού που αναφέρεται, δεν τα γνωρίζω. Γνωρίζω πάντως ότι τα σκεύη που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι ειδικά αποκλειστικά για επαγωγικές εστίες και από όσα ξέρω καταστρέφονται αν χρησιμοποιηθούν σε συμβατικές.
Εκτός την τελευταία πρόταση είσαι 100% σωστός
Οσο για τα σκεύη μπορούν να δουλεύουν και στις 2
Π.χ. αυτα που αγοράσαμε τώρα δουλεύουν άνετα σε εμαγιέ εστίες
όπως και σε κεραμικές και θα δουλεύουν ακόμα καλύτερα στις επαγωγικές
Για να δείτε αν είναι τα σκεύη σας κανουν σε επαγωγικές εστίες αρκεί να τοποθετήσετε ένα μαγνητάκι στο πάτο του σκεύους

Reaction score
4

Εκτός την τελευταία πρόταση είσαι 100% σωστός
Οσο για τα σκεύη μπορούν να δουλεύουν και στις 2
Π.χ. αυτα που αγοράσαμε τώρα δουλεύουν άνετα σε εμαγιέ εστίες
όπως και σε κεραμικές και θα δουλεύουν ακόμα καλύτερα στις επαγωγικές
Για να δείτε αν είναι τα σκεύη σας κανουν σε επαγωγικές εστίες αρκεί να τοποθετήσετε ένα μαγνητάκι στο πάτο του σκεύους
Ετσι μου είχαν πει τζιμάνια πωλητές :114:

Απο πλευράς κόστους/ποιότητας κατασκευής-μαγειρέματος, τι ψάρια πιάνουν οι επαγωγικές? ή καλύτερα τα σκεύη που "παίζουν" με επαγωγικές?
Είμαι (κοντά) στην διαδικασία εξοπλισμού νέου σπιτιού και το ψάχνω....

sk

Reaction score
501

Απο πλευράς κόστους/ποιότητας κατασκευής-μαγειρέματος, τι ψάρια πιάνουν οι επαγωγικές? ή καλύτερα τα σκεύη που "παίζουν" με επαγωγικές?
Σκεύη που δουλεύουν στις επαγωγικές, συνήθως δουλεύουν και σε όλες τις άλλες.
Το ανάποδο δεν συμβαίνει.

Το πλεονέκτημα τους είναι ότι μοιάζουνε με αυτές του γκαζιού.
Δηλαδή είναι ταχύτατες και ρυθμίζουν άμεσα και με ακρίβεια την θερμοκρασία.

Τα παραπάνω – σε σχέση με τις κεραμικές - σημαίνουν πρακτικά λιγότερο χρόνο και μικρότερη κατανάλωση.

Εγώ πάντως πείστηκα από τα χαρακτηριστικά τους και τώρα που οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά, το τόλμησα.
– μένει να τις δω και στην πράξη !:109:

Reaction score
47

Σκεύη που δουλεύουν στις επαγωγικές, συνήθως δουλεύουν και σε όλες τις άλλες.
Το ανάποδο δεν συμβαίνει.

Το πλεονέκτημα τους είναι ότι μοιάζουνε με αυτές του γκαζιού.
Δηλαδή είναι ταχύτατες και ρυθμίζουν άμεσα και με ακρίβεια την θερμοκρασία.

Τα παραπάνω – σε σχέση με τις κεραμικές - σημαίνουν πρακτικά λιγότερο χρόνο και μικρότερη κατανάλωση.

Εγώ πάντως πείστηκα από τα χαρακτηριστικά τους και τώρα που οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά, το τόλμησα.
– μένει να τις δω και στην πράξη !:109:
Και γω θα το τολμήσω τελικώς

Reaction score
47

Υπάρχουν σκεύη που έχουν απίστευτη ποιότητα και κάνουν τρομερή οικονομία, σου χω στείλει και pm για να μην κανουμε διαφήμιση από εδώ
Και φαντάζομαι με τις επαγωγικές θα είναι ο τελειος συνδυασμός

Reaction score
0

Υπάρχουν σκεύη που έχουν απίστευτη ποιότητα και κάνουν τρομερή οικονομία, σου χω στείλει και pm για να μην κανουμε διαφήμιση από εδώ
μπορεις να μου στειλεις και μενα μερικες πληροφοριες για τα σκευη?ειμαι και γω ετοιμος να διαλεξω εστια επαγωγικη και ψαχνω να δω τι παιζει..

Reaction score
0

μπορεις να μου στειλεις κ εμενα καπιοες προτασεις?ευχαριστω

Reaction score
132
Γκάζι ούμπερ άλες...
Οικονομία, ταχύτητα, έλεγχος θερμοκρασίας.
Δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο.

Reaction score
25.531
επαγωγικη FTW

τα περισσοτερα σκευη δουλευουν (πρακτικα αυτα με χοντρο πατο)

το μπρικι το ξεχνας (μονο στην τυχη θα βρεις ενα που να δουλεψει σε επαγωγικη)

η οικονομια ειναι πολυ σημαντικη για τους λογους που αναφερθηκαν (καμια σχεση με κεραμικες , μονο στην οψη μοιαζουν λιγο)

η ταχυτητα στην προθερμανση του νερου ειναι ασυλληπτη (ουτε με αεριο δεν το πετυχαινεις) καθως το σκευος ειναι πλεον η πηγη θερμοτητας απευθειας.

πρεπει ομως να συνηθισεις να χαμηλωνεις την ισχυ , ενα χερακι πχ να βγαινει απο τον απορροφητηρα και να ριχνει σφαλιαρες.
πρακτικα (παλι) δεν υπαρχει κανενας λογος να μαγειρεψεις το οτιδηποτε πανω απο το 5 η 6 της κλιμακας.
η διαφορα που πρεπει (δυσκολο μεν) να κατανοησει καποιος ειναι οτι η ποσοτητα (σε βαρος πρακτικα παλι) του φαγητου στο σκευος ειναι αυτη που εν μερη θα καθορισει το ποσο μεγαλη θα ειναι η ισχυς στην εστια (πεεεεεεριπου σαν τον φουρνο μικροκυματων οχι ακριβως το ιδιο).
αν η κατσαρολα εχει πολυ νερο θελει αρχικα μεγαλυτερη ισχυ στην κλιμακα. στην συμβατικη εστια επειδη ρυθμιζεις θερμοστατη με την ισχυ να ειναι σταθερη , η ποσοτητα του φαγητου δεν παιζει τοσο ρολο.

παραδειγμα , στο τηγανι αν ξεκινησεις σε πληρη ισχυ για να καψει το λαδι (μερικα δευτερολεπτα πρακτικα γιατι ειναι πολυ μικρη ποσοτητα) θα πρεπει να το κατεβασεις σημαντικα αλλιως η θερμοκρασια στο σκευος παει πολυ ψηλα και το λαδι εξαερωνει πολυ γρηγορα .

*(καπου εδω πρεπει να κατανοησουν οι χρηστες/ριες οτι η θερμοκρασια που τηγανιζει /βραζει καποιος καθοριζεται απο το λαδι/νερο.
δηλαδη σε μια χυτρα ταχυτητος που βραζει υπο πιεση η θερμοκρασια δεν αλλαζει οσο δυνατα και να βαλεις την εστια , αλλαζει ομως ο ρυθμος εξατμησης του νερου , αρα οταν αρχισει να βγαζει ατμο η χυτρα μπορεις να μειωσει πολυ την ισχυ και να συνεχισει να βραζει το νερο στην ιδια θερμοκρασια. με την ισχυ της εστιας ρυθμιζει το ποσο θες να στεγνωσει απο νερο το φαγητο , οχι τον χρονο που θα βρασει. αντιστοιχα σοτ τηγανι η θερμοκρασια βρασμου οτυ λαδιου - καπου 180 βαθμοι- δεν αλλαζει , αλλα αν κρατησει την εστια ψηλα σε ισχυ θα εξατμησεις περισσοτερο λαδι)
αν τα συνηθισει ο χρηστςη αυτα θα μαγειρευει σε πολυ χαμηλη ισχυ , τουλαχιστον 30% κατω απο συμβατικες εστιες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll