Κάρτα γραφικών για HTPC (Playback Only)

Reaction score
0
Το setup που εχω στο HTPC ειναι
CPU : c2d 6400
GPU : 7300 GS nVidia
RAM : 2Gb

Από θέμα απόδοσης δε μπορώ να πω οτι είμαι και πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά τη ποιότητα των ταινιών HD (720p-1080p).Σκοτεινές σε μερικά σημεία και πολλές φορές κολλήματα στην εικόνα.

Ποία κάρτα γραφικών από nVidia θα μπορούσα να βάλω ώστε να μην έχω κανένα απολύτως πρόβλημα σε αναπαραγωγή HD Υλικού και Blue-Ray ταινιών σε δισκάκια.

Απλά θέλω να τονίσω οτι το PC ειναι αυστηρά για ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ και οχι για παιχνίδια..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλώς σας Βρήκα...!!!

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Κάρτα γραφικών για HTPC (Playback Only)

Μια 8600GT ή 9500GT θα σε εξυπηρετησουν αψογα στην αναπαραγωγη ταινιων.

.

Reaction score
1.441
ΓΙΑ hd αναπαραγωγη ταινιων προτιμησε καρτες τις ati ( oi nvdia ειναι καλυτερες για παιχνιδια)

γιατι θες ντε και καλα nvidia?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν θες να πας σε nVidia, δες τις νέες GT220 με τιμή από 55 μέχρι 90 ευρώ.
Για AMD-ATI σε αντίστοιχες τιμές είναι οι HD4650.

Reaction score
0

Δλδ για 9500 λετε οχι;
Απλα ειδα οτι η 9500 εχει και version με passive ψυξη.

NIX

Reaction score
0

Απλά θέλω να τονίσω οτι το PC ειναι αυστηρά για ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ και οχι για παιχνίδια...
Για τη χρηση που τη θελεις δεν σε ενδιαφερει κατι περισσοτερο απο την 9500GT.
Επισης οπως πολυ σωστα παρατηρησες,προς το παρον οι νεες μικρες καρτες της Nvidia προσφερονται μονο με ενεργη ψυξη.

.

NIX

Reaction score
0

Θελω να προσθεσω πως οι νεες μικρες GT εχουν εξοδο ηχου σε πολυκαναλου PCM μεσω της HDMI.
Αν σε ενδιαφερει αυτο,οφειλω να σ`ενημερωσω πως οι σειρες 8 και 9 δεν το κανουν.

.

Reaction score
0

Σευχαριστω για την επισημανση . Την εχω δει και εγω αυτη την λεπτομερεια.
Προς το παρον δεν με ενδιαφερει ο ηχος.Τωρα αν δω μελλοντικα οτι θελω να αναπαραγω το Dts μεσα απο τα HD πως μπορω να το κανω...
Για αρχη να φανταστεις θελω να ειμαι καλυμμενος απο θεμα ποιοτητας και θορυβου.
Για ηχοσυστημα αυτη τη στιγμη εχω ενα της Technics .

NIX

Reaction score
0

Ο PCM ηχος μεσω HDMI θα σ`ενδιεφερε μονο εαν ειχες ενισχυτη με εισοδο HDMI αλλα παλαιοτερης γενιας και κατα συνεπεια δεν θα ειχε αποκωδικοποιητες των νεων φορμα ηχου.
Με τη χρηση ενος προγραμματος οπως το powerdvd,θα μπορουσε να γινει η αποκωδικοποιηση στον υπολογιστη και μετα η καρτα γραφικων θα εστελνε απλο πολυκαναλο PCM στον ενισχυτη σου.

Εαν ο ενισχυτης σου δεν εχει εισοδο HDMI τοτε σου ειναι αδιαφορο το εαν η καρτα γραφικων μπορει να στειλει ηχο μεσω αυτης.

Επισης,εαν ισχυει το παραπανω -ο ενισχυτης σου ειναι παλαιος- και θελεις καποια στιγμη να τον αναβαθμισεις με ενα καινουργιο΄Αυτος θα εχει αποκωδικοποιητες των νεων φορμα και κατα συνεπεια δεν θα σου χρειαστει η εξοδος ηδη αποκωδικοποιημενου σηματος απο την καρτα γραφικων.

Εν κατακλειδι,εαν δεν σ`ενδιαφερει ο PCM ηχος απο τη καρτα γραφικων τοτε μια φθηνη 8600GT ή 9500GT -ειναι ιδιες καρτες,μονο το ονομα αλλαζει- με παθητικη ψυξη ειναι αυτο που χρειαζεσαι.Φροντισε μονο να εχει μνημη 512MB -οχι λιγοτερο λογω CUDA αλλα δεν χρειαζεται και περισσοτερο- και οπωσδηποτε DDR2.Σε χρηση HTPC η μεγαλυτερη συχνοτητα λειτουργιας της γρηγοροτερης DDR3 ειναι περιττη και παραγει μεγαλυτερη θερμοτητα.

Μια πολυ καλη και φθηνη επιλογη ειναι η Gainward 9500GT

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=99

.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αγαπητέ ΝΙΧ η 8600GT και η 9500GT δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και ειδικά στον τομέα αναπαραγωγής video.
H 8600GT έχει τον επεξεργαστή video VP2 που προσφέρει ΗΑ μόνο σε Η264.
Η 9500GT έχει τον επεξεργαστή video VP3 που προσφέρει ΗΑ σε Η264, MPEG2 και μερικώς σε VC1.
Οι νέες GT210/220 έχουν τον επεξεργαστή video VP4 που προσφέρει ΗΑ σε H264, MPEG2 και VC1.

http://en.expreview.com/2009/10/21/galaxy-geforce-210-and-gt220-40nm-and-directx-101-under-80.html/8

Reaction score
0

Οποτε να φανταστω οτι και με τις 2 κανω την δουλεια μου απλα οι new gt220 ειναι καλυτερες απο την σειρα 9500gt και 8α εχω χαμηλοτερο cpu load σε high Bitrate Video(που ειναι και αυτος ενας παραγοντας που με ενδιαφερει) στον Ε6400 μιας και δεν θελω να τον αλλαξω με την μονη διαφορα οτι μεταφερουν ηχο μεσο HDMI και δεν εχουν Passive Cooling...
Το μονο που φοβαμαι ειναι να μην κανει θορυβο το συστημα ψηξης...αν ο θορυβος ειναι αμελητεος σαφως θα προτιμησω μια gt220

Reaction score
0
Καλησπερα!Λες οτι δεν θα παιζεις παιχνιδια,αλλα δεν μπορει..
Ολο και κανα παιχνιδακι θα βαλεις για να παιξεις με κανα φιλαρακι αμα εχεις καρτα που μπορει να παιξει games!
Σου προτεινω την Connect3D HD 4850 SVGA 512MB.Σε αρκετα καλη τιμη(με μικρη διαφορα απο αυτες που σου εχουν προτεινει τα παιδια πανω,αλλα αρκετα καλυτερη..
Δεν εχεις πει πιο πανω για το τι τροφοδοτικο εχεις.Αλλα με ενα 450watt εισαι οκ!!

Reaction score
0
Απλα εχει κανει top πωλησεων!Ο ενας με τον αλλον παρασυρεται("ρε σι εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την 4850 λες να την παρω?γιατι οχι?και οικονομικη αλλα και για την περνουν τοσα ατομα κατι ξερουν..) και τελικος,δεν το μετανιωνουν...
;-)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Κάρτα γραφικών για HTPC (Playback Only)

Καλησπερα!Λες οτι δεν θα παιζεις παιχνιδια,αλλα δεν μπορει..
Ολο και κανα παιχνιδακι θα βαλεις για να παιξεις με κανα φιλαρακι αμα εχεις καρτα που μπορει να παιξει games!
Σου προτεινω την Connect3D HD 4850 SVGA 512MB.Σε αρκετα καλη τιμη(με μικρη διαφορα απο αυτες που σου εχουν προτεινει τα παιδια πανω,αλλα αρκετα καλυτερη..
Δεν εχεις πει πιο πανω για το τι τροφοδοτικο εχεις.Αλλα με ενα 450watt εισαι οκ!!
Οτι λεει ο τιτλος Κάρτα γραφικών για HTPC (Playback Only)
αν ηθελα και για παιχνιδια θα εγραφα Κάρτα γραφικών για HTPC (Playback and Games). Ελπιζω να σε καλυψα.

NIX

Reaction score
0

Αγαπητέ ΝΙΧ η 8600GT και η 9500GT δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και ειδικά στον τομέα αναπαραγωγής video.
H 8600GT έχει τον επεξεργαστή video VP2 που προσφέρει ΗΑ μόνο σε Η264.
Η 9500GT έχει τον επεξεργαστή video VP3 που προσφέρει ΗΑ σε Η264, MPEG2 και μερικώς σε VC1.
Οι νέες GT210/220 έχουν τον επεξεργαστή video VP4 που προσφέρει ΗΑ σε H264, MPEG2 και VC1.
Η 8600GT και 9500GT δεν εχουν καμια ουσιαστικη διαφορα.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3401&p=3

Επισης εχουν τον ιδιο επεξεργαστη βιντεο,συγκεκριμενα το τσιπακι VP2.Το οποιο με χρηση DXVA μπορει να επιταχυνει πληρως το MPEG2,H264 και μερικως το VC1.Το VP3 επιταχυνει πληρως και το VC1,εχει εμφανιστει σε ελαχιστες καρτες και συνανταται κυριως σε φορητους.Το VP4 προσθετει επιταχυνση και σε Divx και flash,οπου μαλλον θα χρησιμοποηθει στους πολυ αδυναμους atom.

Πρεπει να σημειωθεί πως εαν γινει χρηση CUDA μπορει να επιτευχθει HA σε οτιδηποτε.Επι της ουσιας,ο συνδυασμός VP2 και CUDA ειναι αρκετος.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVideo

Δεν θα εχεις χαμηλοτερο φορτo εργασιας στον επεξεργαστη με τη GT220.
Μην βασανιζεσαι αδικως,αγορασε τη καρτα που σου προτεινα και θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος.

.

Reaction score
0

NIX

Reaction score
0

Η καρτα που επελεξες ειναι ιδια με αυτη που σου προτεινα με τη διαφορα οτι με 10€ παραπανω -οπως θα ειδες η Gainward κοστιζει περι τα 40€- αγοραζεις επιπλεον 512MB μνημη.
Δεν θα εχεις κανενα προβλημα απο τη καρτα και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε. :126:

Οταν με το καλο την αγορασεις και εγκαταστησει,μη ξεχασεις να γραψεις μερικα λογια στο παρων νημα.

.

Reaction score
1.441
εγω εχω την SAPPHIRE ATI HD3850 με PASSIVE ψυξη και ηχο μεσω της hdmi
ειμαι πολυ ευχαρηστημενος....και εχει μονο γυρω στα 80 ευρω πλεον....
απλα ειναι λγιο μεγαλη οποτε θελει προσοχη αν χωραει στο κουτι σου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts