Αντικατάσταση HDD σε PS3

Reaction score
51
Έχει δοκιμάσει κανείς να αλλάξει τον σκληρό δίσκο σε PS3 (MKI-MKII, όχι slim τέλος πάντων)?

Τι προδιαγραφές πρέπει να έχει ο σκληρός που αναζητούμε, πως κάνουμε την διαδικασία (αντιγραφή των αρχείων με clone? Με κάτι άλλο) και τι προβλήματα συναντήσατε στην αντικατάσταση?

Αν υπάρχουν και φωτό, ακόμα καλύτερα!! :107:

Reaction score
51
Απάντηση: Αντικατάσταση HDD σε PS3

Έχω βρει ένα καλό βίντεο στο youtube που τα λέει καλά αλλά με ενδιαφέρει να μάθω αν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον σκληρό (πέρα από το ότι πρέπει να είναι 2.5άρης) και την διαδικασία back-up

[YOUTUBE]BkM9wiZePfs[/YOUTUBE]

Reaction score
51

Έχω βρει τα εξής στοιχεία:

PS3 Factory Harddrive Specs:
-Sata 150
-5400RPM
-20GB or 60GB capacity
maximum size internal hdd that PS3 can use: 250GB
maximum size of external hdd connected to PS3 via USB: 500GB, also must use FAT32 filesystem (PS3 will not recognize NTFS)
(added 2/28/08)
Basically you will want to get a 2.5″ laptop harddrive that falls in these specs; 5400 / 7200 rpm speed (7200rpm drives run faster but hotter), sata150 interface, and is 250GB or less in size.

Τι μου κάνει εντύπωση?
Πως έχω εξωτερικό FAT32 1TB και δουλεύει κανονικά.
Μήπως τελικά το 250GB εσωτερικού μπορεί να είναι και μεγαλύτερο? (πχ να βρω 320GB)

Έχω βρει αυτόν για παράδειγμα (250GB με 43.61€) αλλά με ελάχιστη διαφορά βρίσκω και αυτόν (320GB με 45.89€, μόλις 2.28€ επιπλέον!!!)

Τελικά υπάρχει περιορισμός στα 250GB ή όχι?

Reaction score
51

Αν πχ πάρω έναν 320GB, τον κάνω partition (με το Norton Partition Magic) 250GB FAT32 και τα υπόλοιπα (χοντρικά 70GB) NTFS για να ρίξω εκεί τα Linux, θα δουλέψει?
Προφανές πως μπορεί η αναλογία να αλλάξει αν μπορώ να ρίξω και περισσότερα από 320GB αν και θεωρώ πως σήμερα, η αναλογία κόστους/χωρητικότητας είναι ιδανική μέχρι και 320GB.

Οπότε μπορώ πχ να κάνω 200GB FAT32 και 150GB NTFS για linux.

Δουλεύει έτσι?
Ή πρέπει όλα να είναι σε FAT32?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Εδώ και εδώ(μέσο της σελίδας/χρήστης Game hog) αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιειθεί και μεγαλύτερος απο 250αρη

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Αντικατάσταση HDD σε PS3

Εδώ και εδώ(μέσο της σελίδας/χρήστης Game hog) αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιειθεί και μεγαλύτερος απο 250αρη

Γιώργο, να χτυπήσω τον 320άρη τελικά?
Με το θέμα του partition ξέρεις κάτι?

Reaction score
51

Αναγνωρίζει μονο fat 32 απ όσο ξέρω Γιάννη:121:
Πρέπει να κάνω τον νέο εξωτερικό, FAT32 από NTFS, πριν από την διαδικασία τοποθέτησης?
Ή με το format που κάνει το PS3 τον κάνει αυτόματα FAT32?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Re: Αντικατάσταση HDD σε PS3

Πρέπει να κάνω τον νέο εξωτερικό, FAT32 από NTFS, πριν από την διαδικασία τοποθέτησης?
Ή με το format που κάνει το PS3 τον κάνει αυτόματα FAT32?
Βαριέσαι να διαβάσεις ε? :137:

Once you turn your PS3 console on for the first time after installing a new hard drive you will automatically be asked to format the hard drive. If you just replaced a hard drive in a new PS3 console then you are ready to go from here, all you have to do configure the system settings to you likings.

Τip:Να κάνεις την αλλαγή του δίσκου με κρύο μηχάνημα(δεν φαντάζεσαι πόσο καίει μέσα....)

Reaction score
51

Βρε, τα διάβασα!!
Από πριν....
Αλλά για τον καινούριο σκληρό που θα βάλω στο PS3, δεν αναφέρει αν πρέπει να έχω κάνει (πριν την τοποθέτηση) την μετατροπή σε FAT32 (εκτός κι αν τα μάτια μου κάνουν φτερά και δεν το πρόσεξα) :121:

Προφανές πως τα λύσε-δέσε θα γίνουν με το PS3 κρύο!!
Λες να το βάλω στο ψυγείο για κανα 2ωρο? :143: :136:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Once you turn your PS3 console on for the first time after installing a new hard drive you will automatically be asked to format the hard drive. If you just replaced a hard drive in a new PS3 console then you are ready to go from here, all you have to do configure the system settings to you likings.

Έχε χάρη που δεν μπορώ να βάλω και χρώμα:116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Αντικατάσταση HDD σε PS3

Προφανές πως τα λύσε-δέσε θα γίνουν με το PS3 κρύο!!
Λες να το βάλω στο ψυγείο για κανα 2ωρο? :143: :136:
Γιατί?Έχει τζίτερ?:142:

Είπαμε μην το παραμιναρίσουμε το θέμα:137:

Reaction score
51

Έχε χάρη που δεν μπορώ να βάλω και χρώμα:116:
Καλά ντε....
Μη βαράς :116:

Απλά δεν ήμουν σίγουρος αν απαιτεί από πριν format σε NTFS (αλλά προφανώς είμαι γκάβακας αφού την κάνει μόνο του)
Βασικά έχει πήξει το μυαλό μου (τόσες ώρες μπλα μπλα στη δουλειά) και τα μάτια μου (και το μυαλό μου) βλέπει.....αστεράκια!!! :142:

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντικατάσταση HDD σε PS3

Γιατί?Έχει τζίτερ?:142:

Είπαμε μην το παραμιναρίσουμε το θέμα:137:

Πσστττ...
Στις «ξένες» γλώσσες δεν τα πας καλά....
Να μην παραμιν@ρουμε το θέμα είναι το σωστό.
Σε καλά και σοβαρά Πατρινοκουβεντολογήματα :136:

Αν είναι να μειώσω το jitter θα το βάλω στην κατάψυξη!! :138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.182
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe