ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.535
Σκεφτειται το ως εξης..........
Χρειαζονται 5-10-20 (δε ξερω ποσες) διαφορετικες μετρησεις (αληθεια ποσο χρονο συνολικα θελουν?) για ενα ηχειο ή καποια αλλη συσκευη.

Το αυτι χρειαζεται 3-5 λεπτα (αναλογος το ατομο) ή και βδομαδες για να "μετρησουν" ενα ηχειο ή καποια αλλη συσκευη.

Reaction score
3.483
Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Τι είναι κόκκινο ;
Σε αυτό το ερώτημα που έθεσες, καλύτερα να σου απαντήσει ο incognito επειδή ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω από εμάς και μάλιστα από πρώτο χέρι.

Reaction score
3.483
Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Σκεφτειται το ως εξης..........
Χρειαζονται 5-10-20 (δε ξερω ποσες) διαφορετικες μετρησεις (αληθεια ποσο χρονο συνολικα θελουν?) για ενα ηχειο ή καποια αλλη συσκευη.

Το αυτι χρειαζεται 3-5 λεπτα (αναλογος το ατομο) ή και βδομαδες για να "μετρησουν" ενα ηχειο ή καποια αλλη συσκευη.
Καλά τα λες εσύ.

Ομώς, γιατί η ελληνική Roister δεν κατάφερε ποτέ να φτιάξει ηχείο που να "παίζει" ;

Reaction score
3.483

Η μετράς σωστά σε όλα τα επίπεδα ή πας για ψάρεμα.

Πιο δύσκολο είναι να ψαρεύεις από το να κάνεις 5 τυποποιημένες μετρήσεις επιπέδου τεχνικής σχολής.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω σε μετρήσεις που πραγματοποιούνται από τους ειδικούς.

Reaction score
250

Καλά τα λες εσύ.

Ομώς, γιατί η ελληνική Roister δεν κατάφερε ποτέ να φτιάξει ηχείο που να "παίζει" ;
Αυτό είναι παντελώς αναληθές ! Αν δεν προκύπτει από την γνωστή κακή προαίρεση που σε διακρίνει μονίμως εδώ και χρόνια και εντοπίζεται σε αυτά που εγώ γράφω τότε προφανώς οφείλεται σε άγνοια.

Το 123Β είχε πάρει εξαιρετικές κριτικές από τον ειδικό τύπο και ο Σπίνουλας τότε δεν δίστασε να πεί ότι κοντράρει στα ίσα και σε κάποιους τομείς ξεπερνάει τα κορυφαία ηλεκτροδυναμικά ηχεία της εποχής (όπως για παράδειγμα τα B&W 801 και τα KEF 105.2 ).Το 102 αν δεν κάνω λάθος είχε πάρει την κορυφαία θέση σε συγκριτικό στο οποίο συμμετείχαν πολλά καλά audiophile ηχεία από "όλο τον κόσμο". Ο "KOSMOS" της ROISTER ήταν ένα από τα καλύτερα ηχεία που φτιάχτηκαν ποτέ . Οι πραγματικοί λάτρεις των εξωτικών audio μηχανών το είχαμε ανακαλύψει και απολαύσει. Δυστυχώς κατασκευάστηκαν ελάχιστα κομμάτια και εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Το σενάριο επαναλαμβάνεται. Και στο avforum προσπάθησες χωρίς λόγο και αιτία να διακωμωδήσεις τις αναφορά μου στα καταπληκτικά ηχεία της Ελληνικής SONUS AETERNA. Χωρίς καν να ξέρεις περί τίνος πρόκειται και χωρίς να ξέρεις το ότι ο κατασκευαστής τους είναι από τους καλύτερους audio μηχανικούς που υπάρχουν στον κόσμο........

Και μπορεί το σύνδρομο της"αλεπούς και των κρεμασταριών" να σε οδηγεί σε κακοήθεις ειρωνείες και χαριτωμένα (με αποδέκτη εμένα) περί επιπέδου "τεχνικής σχολής" θα έπρεπε όμως να σέβεσαι κορυφαίους επιστήμονες που πέρασαν ή υπάρχουν και σήμερα στην ROISTER . Εκτός αν νομίζεις ότι σε επίπεδο "τεχνικής σχολής" ανήκει η συνεισφορά στην εταιρία για χρόνια των ατόμων που αναφέρονται στα link:

http://www.linkedin.com/in/ssalamouris

http://www.freepatentsonline.com/EP0805613A1.html

http://www.argreenhouse.com/midnight/

http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=7588

http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=7309

ή ένα ελάχιστο μέρος των ενασχολήσεων τους στην εταιρία ήταν αυτό :

πλήρες κείμενο εδώ :http://www.google.gr/url?sa=t&sourc...qei4AQ&usg=AFQjCNGJT9cxfjV2W42CXqITvnLWjInJdQ

Κατά τα άλλα υπάρχουν και αυτές οι απόψεις που προφανώς προέρχονται από κάποιον" πολύ άσχετο" που επίσης οι δυνατότητες του είναι επιπέδου "κατώτερης τεχνικής σχολής".....
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=963895&postcount=32

(αναφέρομαι στις τελευταίες παραγράφους του τελευταίου post)........

Αυτά για αρχή και θα επανέλθω όσο δριμύς χρειάζεται γιατί και η αμετροέπεια πρέπει να έχει όρια................

Reaction score
1.075
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Ακριβώς.Και χάριν επίκαιρου παραδείγματος,αναγνωρίζουμε ποιό όργανο μέτρησης παρουσιάζει την παρακάτω γραμμικότητα σε σχέση με τη συχνότητα;
μήπως αυτό; http://en.wikipedia.org/wiki/Basilar_membrane

Reaction score
777
Νομίζω οτι είναι τουλάχιστον άδικο να μειώνουμε κάποια μέλη του avsite επειδή έχουν διαφορετική άποψη για ένα ηχείο.
Χωρίς βέβαια να συμφωνώ με τις απόψεις του gkar νομίζω οτι είναι άδικη η επίθεση στο πρόσωπο του.

Επίσης και αυτό το θέμα όπως και το θέμα με το direct drive είναι πολύ σχετικά.Σε αυτό το θέμα δέν μελετήθηκε το ηχείο σε σύγκριση με κάποιο καλό.Μόνο εγώ που ανέβασα ένα διάγραμμα απόκρισης του 802Ν κανείς δέν βρέθηκε να το συγκρίνει.Βέβαια,σαφώς και το 802 είναι καλύτερο αλλα το roister νομίζω και στο μάτι και στον παλμογράφο δείχνει εξαιρετικό.Τώρα βέβαια δέν το έχω ακούσει...
Επίσης στο θεμα με τα πικάπ ουδείς τότε είχε βγεί να σχολιάσει το πώς μετρείται η ηχητική ανάδραση και οι κραδασμοί του εξωτερικού περιβάλλοντος.Μείναμε σε 2 μετρήσεις...
Ελπίζω και στο μέλλον για αντίστοιχα τόσο όμορφα θέματα.

Reaction score
250

Νομίζω οτι είναι τουλάχιστον άδικο να μειώνουμε κάποια μέλη του avsite επειδή έχουν διαφορετική άποψη για ένα ηχείο.
Χωρίς βέβαια να συμφωνώ με τις απόψεις του gkar νομίζω οτι είναι άδικη η επίθεση στο πρόσωπο του.

Επίσης και αυτό το θέμα όπως και το θέμα με το direct drive είναι πολύ σχετικά.Σε αυτό το θέμα δέν μελετήθηκε το ηχείο σε σύγκριση με κάποιο καλό.Μόνο εγώ που ανέβασα ένα διάγραμμα απόκρισης του 802Ν κανείς δέν βρέθηκε να το συγκρίνει.Βέβαια,σαφώς και το 802 είναι καλύτερο αλλα το roister νομίζω και στο μάτι και στον παλμογράφο δείχνει εξαιρετικό.Τώρα βέβαια δέν το έχω ακούσει...
Επίσης στο θεμα με τα πικάπ ουδείς τότε είχε βγεί να σχολιάσει το πώς μετρείται η ηχητική ανάδραση και οι κραδασμοί του εξωτερικού περιβάλλοντος.Μείναμε σε 2 μετρήσεις...
Ελπίζω και στο μέλλον για αντίστοιχα τόσο όμορφα θέματα.
Αγαπητέ Φίλε

1) Άδικο είναι κάποιος να ειρωνεύεται , διακωμωδεί και ευτελίζει την προσπάθεια και την προσφορά οποιουδήποτε εδώ μέσα δεν περιορίζεται σε "χαριτωμένες"-χαζοχαρούμενες αναφορές-posts της μιας γραμμής προσπαθώντας να δώσει κάτι πιο σύνθετο και χρήσιμο.

2) Η αντίθετη άποψη είναι σεβαστή αρκεί να σέβεται την απέναντι πλευρά και να ικανοποιεί προδιαγραφές δεοντολογίας και ήθους.

3) Προφανώς δεν γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα γιατί είσαι αρκετά νέος στο φόρουμ και ιδιαίτερα καλοπροαίρετος.

4) Το θέμα των Direct drive σχεδόν εξαντλήθηκε. Παρατέθηκαν συγκεκριμένα hi end μοντέλα (μην περιορίζεσαι στο 1200mkii) .Αυτά λόγω των εξαιρετικών υπερκατασκευών-μοτέρ που τα οδηγούσαν , λόγω των υποσασί και των προηγμένων αναρτήσεων και λόγω πλήθους άλλων τεχνολογιών δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από πλευράς λειτουργίας και αντιμετώπισης ενδογενών και εξωγενών ανεπιθύμητων παραγόντων (κραδασμών , συντονισμών , ακουστικής ανάδρασης κ.λ.π) από τα καλύτερα belt drive. Αυτό δεν σήμαινε ότι τα καλύτερα belt drive υστερούσαν απέναντι στα άμεσης οδήγησης. Το ότι κάποιος δεν φρόντισε να καταγράψει μεθόδους εργαστηριακές ελέγχου των συγκεκριμένων συσκευών δεν σημαίνει ότι προέβη σε κάτι απαξιωτικό ή προσβλητικό για σένα.

5) Παρατέθηκαν κάποιες μετρήσεις . Ας απαντηθούν τα εξής:

α) Ποια Ελληνικά περιοδικά παραθέτουν περισσότερες ;

β) Ποιο είναι το ποσοστό των ξένων περιοδικών ή διαδικτυακών τόπων που παραθέτουν περισσότερες μετρήσεις;

γ) Νομίζει κάποιος ότι κάτι έγινε λάθος ή με δόλο;Τότε του παραθέτω το ηχείο, τον μετρητικό εξοπλισμό και τον χώρο μου για να το αποδείξει. Αν δεν του αρκεί αυτό ας προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

δ) Έχει κάποιο σχόλιο που σχετίζεται με λανθασμένες ή ανεπαρκείς ερμηνείες-σχολιασμούς μου των μετρήσεων του ηχείου όπως τις διατυπώνω εδώ;;;;;;http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=72698Είναι (2η, 3η σελίδα} Είναι ευπρόσδεκτο και τον παρακαλώ να το κάνει . Δεν είμαστε παντογνώστες και απλά προσπαθούμε να δώσουμε στην παρέα και μια άλλη διάσταση επικοινωνίας. Να μην περιοριζόμαστε βρε αδελφέ μόνο στις κοινότυπες ατάκες για γκόμενες και μπριζολάκια....

ε) Δεν χρειάζεται καν να είναι κάποιος απόφοιτος "τεχνικής σχολής" για να κάνει μετρήσεις. Απλά χρειάζεται το απαραίτητο υλικό και λογισμικό. Και επίσης απαιτείται να χρησιμοποιεί κατά γράμμα τις οδηγίες χρήσης. Και ένας προσεκτικός μαθητής της πρώτης δημοτικού μπορεί να το κάνει.

στ) Εστιάστηκε κακοπροαίρετα η προσοχή στο χαμηλό του ηχείου. Και αυτό ενώ είχε σχολιαστεί επαρκέστατα από τον COSTAS EAR και εσένα που παρέθεσες διάγραμμα των 801Ν . Κατά τα άλλα κάποιοι χθες ανακάλυψαν χθες την Αμερική. Διεπίστωσαν ότι ένα ηχείο 750 Eu , μικρού όγκου, χωρίς ενεργή ισοστάθμιση , χωρίς ισοβαρικό θάλαμο, γραμμή μεταφοράς , χωρίς υποελεγχο κ.λ.π κ.λ.π.δεν εκτείνεται μέχρι τα 20 Hz. Ας μας υποδειχτεί όμως πόσα ανάλογου μεγέθους και κόστους ηχεία παρεμφερούς σχεδίασης κάνουν στο χαμηλό κάτι πολύ διαφορετικό.

ζ) Τέλος δεν έχει μόνο σημασία τι λέει κάποιος . Έχει σημασία κυρίως πως το λέει ! Και από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.985
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Κερδίζεις στην εξειδίκευση της απάντησης.Kαι γιά την ιλαρότητα:
[reliops=Song Map: Trumpet Voluntary on the Basilar Membrane][youtube]0apGVi6tOCU[/youtube][/reliops]

Reaction score
4

...
...
Όσο για τις διορθώσεις επακολουθούν νέες μετρήσεις, βελτιώσεις, μέχρι να βρεθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα από το κατασκευαστή.
Για να πετύχεις κάτι, καμιά φορά θυσιάζεις κάτι άλλο, δηλ. ζυγίζεις και αποφασίζεις.
...
+1

Ακριβώς αυτό είναι !

....γιαυτο και δεν υπάρχει "ιδανικό" ή "τέλειο" ηχείο, ούτε στο άκουσμα, ούτε στην μέτρηση.

Reaction score
250

+1

Ακριβώς αυτό είναι !

....γιαυτο και δεν υπάρχει "ιδανικό" ή "τέλειο" ηχείο, ούτε στο άκουσμα, ούτε στην μέτρηση.
Δεν υπάρχει τέλειο ηχείο ! Μπορεί να υπάρξει ηχείο που συνεργάζεται σχεδόν ιδανικά με κάποια μηχανήματα , συνεργάζεται ιδανικά με δεδομένο χώρο με συγκεκριμένες ηχογραφήσεις και ικανοποιεί ένα συγκεκριμένο ακροατή . Ακροατή που τα μετρήσιμα χαρακτηριστικά της ακοής του είναι σχεδόν μοναδικά . Ακροατή που τα ψυχοακουστικά δεδομένα λειτουργούν πάνω του πιθανότατα με μοναδικό τρόπο . Γιατί μοναδικός είναι και ο ψυχισμός του. Ψυχισμός και φυσική κατάσταση ως γνωστόν συντίθενται από σταθερές αλλά και μεταβλητές συνιστώσες . Για αυτό συμβαίνει και το φαινομενικά παράδοξο . Το ίδιο σύστημα την μια στιγμή να αρέσει στον κάτοχο του και την άλλη όχι . Οι εύκολες δικαιολογίες είναι ότι φταίνε τα ρεύματα και το πλυντήριο της γειτόνισσας αλλά μάλλον δεν είναι έτσι...

Οι μετρήσεις αποτελούν όμως ένα απαραίτητο εργαλείο για να βγεί ένα τέτοιο προϊόν. Δεν μπορεί να πετάξεις "χύμα" τις μονάδες σε μια τυχαία καμπίνα με ένα τυχαίο κροσσόβερ . Όσον δε αφορά στο περιβόητο voicing αυτό είναι μάλλον μια μπούρδα . Και ο λόγος είναι ότι το ίδιο ηχείο "παίζει" διαφορετικά από χώρο σε χώρο και από σύστημα σε σύστημα . Κάποια από τα στοιχεία της ηχητικής του συμπεριφοράς διατηρούνται και κάποια όχι.Φέρτε μου οποιοδήποτε ηχείο θέλετε και θα το κανω να παίξει με 10 πολύ διαφορετικά voicing (χωρίς παρέμβαση στις μονάδες, την καμπίνα ή το κροσσόβερ ).

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα ακούει ο κατασκευαστής ή δεν τα τιουνάρει τελικά με το αυτί . Δεν είμαι όμως σίγουρος για την αποτελεσματικότητα και την χρησιμότητα των ρυθμίσεων μέσω αυτιού. Τρεις φίλοι μου (κατασκευαστές) τα τελευταία 2 χρόνια είχαν ρυθμίσει καταπληκτικά τα ηχεία τους στο τέλος με το αυτί. Το αποτέλεσμα εκεί ήταν πραγματικά σπουδαίο. Τα ίδια ηχεία όμως στις εκθέσεις έπαιζαν μέτρια και απογοήτευαν-αιφνιδίαζαν τους ίδιους .

Το ιδανικό θα ήταν ο κατασκευαστής ενός ηχείου να σου σχεδιάσει ένα ηχείο για τον χώρο σου , την επιλεγμένη τοποθέτηση ηχείων και θέσης ακρόασης , τα μηχανήματά σου , τα χαρακτηριστικά της ακοής σου και τα προσωπικά σου γούστα . Αυτό όμως προφανώς είναι αδύνατον .

Άρα το μόνο που σου μένει είναι να εκτιμάς μια υποψήφια αγορά σε πρώτο στάδιο με βάση προδιαγραφές και εργαστηριακά δεδομένα ,μετά εκτιμώντας την αξιοπιστία και την τεχνική υποστήριξη και τέλος με ακροάσεις στον χώρο σου με όσες γίνεται περισσότερες δοκιμές τοποθέτησης και συνοδών μηχανημάτων.

Το χόμπυ δεν έχει καθαρά αιτιοκρατικό χαρακτήρα . Δυστυχώς υπάρχει έντονος υποκειμενισμός , ρίσκο , τύχη .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946

Καλώς, η Ferrari.
Πφφφφφφφφ, από αυτοκίνητα δεν έχεις ιδέα. Από χροιές είσαι σκράπας. Τουλάχιστον είναι τα ηχεία σου περασμένα εφτά χέρια βερνίκι, ή τζάμπα τα πλήρωσες ρε; :136:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Το ιδανικό θα ήταν ο κατασκευαστής ενός ηχείου να σου σχεδιάσει ένα ηχείο για τον χώρο σου , την επιλεγμένη τοποθέτηση ηχείων και θέσης ακρόασης , τα μηχανήματά σου , τα χαρακτηριστικά της ακοής σου και τα προσωπικά σου γούστα . Αυτό όμως προφανώς είναι αδύνατον .
Εμ, γιατί νομίζεις ότι περιμένω αυτό το ρημάδι;
Θα πουλήσω ό,τι μηχανάκι έχω και θα φτιάξω μία ωραία καμπινούλα με τα αγαπημένα μου Scanspeak μεγαφωνάκια ώστε να αρχίσει το σοβαρό παιχνίδι...
Με 1-2 χρόνια δουλειάς θα το φέρω εκεί που θέλω.. :138:
Μετά θα μετακομίσω οπότε και θα πρέπει να ξεκινήσω (σχεδόν) από την αρχή... :143:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Δεν υπάρχει τέλειο ηχείο ! Μπορεί να υπάρξει ηχείο που συνεργάζεται σχεδόν ιδανικά με κάποια μηχανήματα , συνεργάζεται ιδανικά με δεδομένο χώρο με συγκεκριμένες ηχογραφήσεις και ικανοποιεί ένα συγκεκριμένο ακροατή . Ακροατή που τα μετρήσιμα χαρακτηριστικά της ακοής του είναι σχεδόν μοναδικά . Ακροατή που τα ψυχοακουστικά δεδομένα λειτουργούν πάνω του πιθανότατα με μοναδικό τρόπο . Γιατί μοναδικός είναι και ο ψυχισμός του. Ψυχισμός και φυσική κατάσταση ως γνωστόν συντίθενται από σταθερές αλλά και μεταβλητές συνιστώσες . Για αυτό συμβαίνει και το φαινομενικά παράδοξο . Το ίδιο σύστημα την μια στιγμή να αρέσει στον κάτοχο του και την άλλη όχι . Οι εύκολες δικαιολογίες είναι ότι φταίνε τα ρεύματα και το πλυντήριο της γειτόνισσας αλλά μάλλον δεν είναι έτσι...

Οι μετρήσεις αποτελούν όμως ένα απαραίτητο εργαλείο για να βγεί ένα τέτοιο προϊόν. Δεν μπορεί να πετάξεις "χύμα" τις μονάδες σε μια τυχαία καμπίνα με ένα τυχαίο κροσσόβερ . Όσον δε αφορά στο περιβόητο voicing αυτό είναι μάλλον μια μπούρδα . Και ο λόγος είναι ότι το ίδιο ηχείο "παίζει" διαφορετικά από χώρο σε χώρο και από σύστημα σε σύστημα . Κάποια από τα στοιχεία της ηχητικής του συμπεριφοράς διατηρούνται και κάποια όχι.Φέρτε μου οποιοδήποτε ηχείο θέλετε και θα το κανω να παίξει με 10 πολύ διαφορετικά voicing (χωρίς παρέμβαση στις μονάδες, την καμπίνα ή το κροσσόβερ ).

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα ακούει ο κατασκευαστής ή δεν τα τιουνάρει τελικά με το αυτί . Δεν είμαι όμως σίγουρος για την αποτελεσματικότητα και την χρησιμότητα των ρυθμίσεων μέσω αυτιού. Τρεις φίλοι μου (κατασκευαστές) τα τελευταία 2 χρόνια είχαν ρυθμίσει καταπληκτικά τα ηχεία τους στο τέλος με το αυτί. Το αποτέλεσμα εκεί ήταν πραγματικά σπουδαίο. Τα ίδια ηχεία όμως στις εκθέσεις έπαιζαν μέτρια και απογοήτευαν-αιφνιδίαζαν τους ίδιους .

Άρα το μόνο που σου μένει είναι να εκτιμάς μια υποψήφια αγορά σε πρώτο στάδιο με βάση προδιαγραφές και εργαστηριακά δεδομένα ,μετά εκτιμώντας την αξιοπιστία και την τεχνική υποστήριξη και τέλος με ακροάσεις στον χώρο σου με όσες γίνεται περισσότερες δοκιμές τοποθέτησης και συνοδών μηχανημάτων.

Το χόμπυ δεν έχει καθαρά αιτιοκρατικό χαρακτήρα . Δυστυχώς υπάρχει έντονος υποκειμενισμός , ρίσκο , τύχη .
Φίλε μου Βασίλη, τέλειο ηχείο δεν υπάρχει, υπάρχει όμως πολύ καλό ηχείο. Και το πολύ καλό ηχείο έχει και πολύ καλές μετρήσεις
και παίζει καλά μουσική με παραδοχή από τους περισσότερους, κι ας μην είναι ακριβώς του γούστού τους. Έχει την ιδιαίτερή του φυσιογνωμία που του την έδωσε ο σχεδιαστής του με την σχεδίαση αλλά και το τελικό άκουσμα και "κούρδισμα". Γι αυτό και όλα τα ηχεία μιας εταιρίας, από το μικρότερο μέχρι το κορυφαίο μοντέλλο έχουν αναγνωρίσιμο τον χαρακτήρα του σχεδιαστή.
Επίσης, αν δεν μιλάμε για ακραία κακές καταστάσεις, το ηχείο αν είναι καλο, παίζει καλά με όποιον ενισχυτή και σε όποιο χώρο και δείχνει άμεσα την ηχητική του φυσιογνωμία ανεξάρτητα από τα συνοδά. Δεν φτάνουν οι μετρήσεις για να διαλέξεις ηχείο, όχι να είναι του γούστου σου, αλλά να παίζει μουσική.

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

-
costas EAR (post 219)
ναι, αλλά ταυτόχρονα, το αυτί είναι πολύ πιο αναίσθητο σε πάρα πολλούς τομείς από τα όργανα μέτρησης.

Μάλιστα.

Αναρωτιέμαι όμως, αυτός που θέλει να αγοράσει ένα ηχείο τι να κάνει;
Να πάει να το ακούσει;
(Όσο ακούει… Και όσο του αρέσει αυτό που μπορεί να ακούει…)

Kαι μάλιστα να το πάρει και σπίτι του* (όπως συστήνουν πολλοί…)

Ή να πάρει τις μετρήσεις (τις σωστές και αμερόληπτες) παραμάσχαλα και να πάει να αγοράσει;
(άσε που, με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να τις πάρει και να πάει. Απλώς θα τηλεφωνήσει να το στείλουν σπίτι του.)

Και έτσι να κάνουμε όλοι.
Αλήθεια πόσοι έχουν ψωνίσει έτσι;

(παρένθεση. εγώ πάντως ναι!. Αλλά εγώ είμαι από άλλο ανέκδοτο…)

*'πάρτο σπίτι σου'. άλλο 'παραμύθι' αυτό. (και ζητώ συγνώμη από τους φίλους για την λέξη)

π.χ. οι audiophiles= φόρο πληρώνω; γιατί να μη το ακούσω; /οι reviewers= εγώ πάντως το άκουσα καλά. Ο χώρος σου θα φταίει... /οι dealers= μπορεί και να ψηθεί να το κρατήσει. :126:
Ή -η καλή εκδοχή- αφού το κάνουν όλοι, εγώ τι μπορώ να κάνω; αναγκάζομαι και εγώ…
(και το τελευταίο είναι έτσι.)

Υ.Γ. Όλα τα πιο πάνω είναι καλοπροαίρετα γραμμένα προς προβληματισμούς.

και με την ευκαιρία, ένα ποστ-απάντηση που δεν ανέβηκε τότε που έπρεπε. (δεν θυμάμαι το θέμα)

antonisgr (post 165)
Ο χώρος είναι το α και το ω…

Δεν συμφωνώ με αυτό που λες.

Με αυτή τη λογική, κάθε φορά που θα άλλαζε κάποιος σπίτι θα έπρεπε να άλλαζε και ηχοσύστημα. (ή μέρος)

Αυτό το επιχείρημα, όπως και το άλλο το 'πάρτο σπίτι σου', μπορεί να βολεύει κάποιους άσχετα με ιδιότητα.
(audiophiles, reviewers, dealers, κ.λπ. / Παίζει δε και σα μπαλαντέρ. Ανάλογα του τι συμφέρει τον καθένα)

Ο χώρος μπορεί να παίξει ρόλο (ως προς τα ηχεία περισσότερο) μόνο σε extreme καταστάσεις.
Όχι σε φυσιολογικές.
(δηλ. ένα τελείως άδειο δωμάτιο έναντι ενός επιπλωμένου. με κουρτίνες, χαλιά, κ.λπ.)

Σε γενικές γραμμές, προσωπικά πιστεύω ότι ένα μηχάνημα που 'παίζει', παίζει παντού.
(ακόμα και στο …μπαλκόνι, ή στη …ταράτσα!)
Ή -έστω- δείχνει την αξία του (το τι δηλ. μπορεί να κάνει.)

Reaction score
23

Πφφφφφφφφ, από αυτοκίνητα δεν έχεις ιδέα. Από χροιές είσαι σκράπας. Τουλάχιστον είναι τα ηχεία σου περασμένα εφτά χέρια βερνίκι, ή τζάμπα τα πλήρωσες ρε; :136:
Να σε πω, όταν αγόρασα ηχεία μιας και από διαγάματα είμαι σκράπας. Το πάλεψα αλλιώς.
Με ρώτησε ο πωλητής. Tι όργανο παίζεις; Tου απάντησα κλειδοκύμβαλο. Με ματα-ρωτά, για το χρώμα και τον τύπο βερνικιού, θέλω μάρκα και είδος ουράς. Έδωσα λοιπόν τα στοιχεία των οργάνων μου, Steinway και Bechstein με την νορμάλ ουρά. Με σιγουριά πλέον, μου γνέφει καταφατικά, με ένα ελαφρύ χαμόγελο ο Κυριούλης, κοντοστέκετε και μου λέγει. Τόχω, τώρα μπορώ να σου προτείνω ηχείο και χρώμα. Επειδή, πρωτίστως με ενδιαφέρει η εμφάνιση, με έδωκαν χρώμα Piano Black. Σου λέει ο χριστιανός, αν δεν του αρέσει, τουλάχιστον να το παίζει.
Τι με είχες ρωτήσει εεε α, για τα στρώματα του βερνικιού.
Όταν το κοιτάζω, από τα δεξιά μου φαίνονται επτά, όταν όμως το τηράω από ζερβά, το βλέπω ελαφρώς αδυνατισμένο το βερνικάκι.
Πιθανώς, δεν το μέτρησαν σωστά. Μάλλον έκλεψαν καναδυό στρώσης. Τώρα, τι να σου να πω, με το αυτί δεν ακούω διαφορές. Οπότε πρέπει να είναι εντάξει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946

Τι με είχες ρωτήσει εεε α, για τα στρώματα του βερνικιού.
Όταν το κοιτάζω, από τα δεξιά μου φαίνονται επτά, όταν όμως το τηράω από ζερβά, το βλέπω ελαφρώς αδυνατισμένο το βερνικάκι.
Καλά ρε, τρακαρισμένο ηχείο σου πάσαραν; Για σκάψε σε εκείνο το σημείο, θα βρεις από κάτω και το στοκάρισμα... :114: :114:

Reaction score
23

Μη μου βαζεις ιδεες, δε θα μπορω να κοιμηθω.

Reaction score
4

Το σωστό είναι :
"Δεν αρκεί ένα ηχείο να μετράει καλά"

...θέλει κάτι παραπάνω....αλλά τι ;

Ας πούμε ότι έχουμε λύσει το θέμα του χώρου ή καλούμαστε να κατασκευάσουμε ένα σε συγκεκριμένες συνθήκες. Πως θα το έκανες ;
Εννοείται ότι θα υπολογίσεις χώρο-στάθμες-ρευμα.
Δεν πιστεύω να είναι κάτι δύσκολο για τον κατασκευαστή να είναι στα όρια του σωστού...

Λείπει κάτι ακόμα όμως....κάτι που έχει άμεση σχέση με το ηχείο και δεν αναφέρθηκε καθόλου..!!
.........

Τι είναι....; :132:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos