Ηχεία για τον Onkyo TX-SR 607

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.
Αγόρασα χθες τον Onkyo TX-SR 607. Η επιλογή μου ήταν περισσότερο λόγω των hdmi εισόδων, της τιμής του σε σχέση με την απόδοση των Onkyo και της λογικής ισχύος που παρέχει. Προσανατολιζόμουν στην αγορά ηχείων Crystal Audio THX-T3 για μπροστινά, Crystal Audio TX-B1 για περιφερειακά και Crystal Audio Plasma Center χωρίς sub woofer για αρχή. Από ότι είδα όμως ο ενισχυτής δίνει Ωμική αντίσταση 6-16 σε πολυκάναλη ακρόαση, ενώ τα μπροστινά ηχεία που επέλεξα είναι αυστηρά 4Ohm. Πιστεύετε ότι θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα στον ενισχυτή? μήπως δεν μπορέσει να τα οδηγήσει σωστά? Σε στερεοφωνική ακρόαση το εγχειρίδιο τουν ενισχυτή λέει για 4 Ohm. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο? Σε άλλη περίπτωση τι ηχεία έχετε να προτείνεται σε αυτή την κατηγορία χρημάτων (περίπου 1000 € για 5 ηχεία). Τα συγκεκριμένα επιλέγησαν και για τον όγκο τους (να ικανοποιήσουμε και τη σύζυγο που γκρινιάζει) και για την απόδοσή τους. Ευχαριστώ και περιμένω κάθε δυνατή βοήθεια

Reaction score
2
Απάντηση: Ηχεία για τον Onkyo TX-SR 607

Εγώ τον αγόρασα πριν καμιά εβδομάδα και έβαλα πάνω του τα teufel που είναι ολα 4ΟΗΜ. Απλά πριν τρέξεις το audyssey setup δήλωσε τα ηχεία σου σαν 4αρια. Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Το λέει στο μανουαλ οτι έστω και ενα ηχείο να είναι 4αρι και τα άλλα 6-8κλπ το βάζει πρώτα πρώτα στο 4.

Reaction score
0
Το manual δεν πρόλαβα να το διαβάσω ακόμη. Απλά με ανησυχεί αν μπορεί να τα οδηγήσει σωστά.

Reaction score
2

Επειδή είμαι λίγο κολημένος και διαβάζω μανιωδώς μάνουαλ πριν ακόμα αγοράσω κάτι, το εχω ξεσκονίσει 3 φορές και κάθε μέρα επανάληψη στην τουαλέτα...φυσικά δε σημαίνει είμαι και ειδικός!

Reaction score
0

Αν τον 607 τον συνδεσεις σε 5.1 ηχεια υπαρχει προβλημα?
Ο χωρος μου δεν βολευει για 7.1 αλλα δεν θελω να παω στον 507 γιατι εχει λιγες HDMI
Thanx

Reaction score
2

Και εγω σε 5.1 τα εχω...οτι βάλεις εκεί θα δώσει κατάλληλα.

Reaction score
1

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά εγώ τον 606 (με παραπλήσιες δυνατότητες και οδηγίες περι 4-6-8 Ωμ), τον συνέδεσα με τα B&W MT20, χωρίς κανένα πρόβλημα και με κόστος κοντά σε αυτό που υπολογίζεις...

Reaction score
0
Καλημέρα ρίξε και μια ματιά στα μικρά της epos η της castle η ακόμα και της jm lab και της chario .
Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο αξιόλογα .

Reaction score
0

Σύμφωνα με το site της Crystal Audio (δυστυχώς δε μπορώ να κάνω link στην προϊοντική τους σελίδα γιατί το site λειτουργεί με στατικές διευθύνσεις για όλα τα προϊόντα) τα THX-T3 είναι 8Ω ενώ σε κάποιο σημείο είχα διαβάσει ότι η ελάχιστη εμπέδησή τους πέφτει στα 3.5Ω περίπου. Αυτό φαίνεται τελικά φυσιολογικό για ηχείων 3 1/2 δρόμων. Και η B&W αν δεις στο site της, δίνει πολλά ηχεία ως 8Ω με ελάχιστη εμπέδηση ακόμα και τα 3.1Ω!!!

Πάντως είναι αλήθεια ότι οι σημερινοί ενισχυτές δεν έχουν πρόβλημα ακόμα και με 4Ω ηχεία. Ίσα ίσα τα ηχεία είναι καλό να έχουν εμπέδηση περί τα 4Ω σε κάποιες περιοχές ώστε να τραβάνε όλο το ρεύμα (και κατ'επέκταση ισχύ) που μπορεί να δώσει ο ενισχυτής.

Σχετικά όμως με την επιλογή σου να μην πάρεις υπογούφερ, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι δε θα σου λείψουν τα χαμηλά με τα Τ3 της Crystal για μπροστινά και με το Plasma center για κεντρικό. Τι χώρο έχεις; Ίσως να σε κάλυπτε το THX-10SUB της Crystal Audio.

VassilisTsakiris

Επαγγελματίας
Reaction score
9

Κανένα πρόβλημα, μόνο πλεονεκτήματα από τις προδιαγραφές που η ΤΗΧ θέτει ακόμη και για την αντίσταση των ηχείων που πιστοποιεί. Η ονομαστική αντίσταση 4Ohm της Crystal Audio δίνεται με βάση την αυστηρή προδιαγραφή της ΤΗΧ που δεν επιτρέπει καθόλου πτώση κάτω από τα 3,2Ohm για την μεταβλητή αντίσταση του ηχείου. Και μάλιστα 3,2Ohm σε πάρα πολύ στενή περιοχή που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους σύγχρονους πολυκάναλους ενισχυτές. Άλλες επώνυμες και πολύ σοβαρές εταιρείες όνομάζουν τέτοια ηχεία σαν 8Ohm ενώ αυτά που χαρακτηρίζουν 4Ohm πέφτουσ κάτω και από τα 2Ohm.

Στην συνέχεια κοπιάρω από άλλο μήνυμα αυτά που πραγματικά πρέπει να σας απασχολούν για την επιλογή σας.

Αυτό που είναι το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος ραδιοενισχυτής θα παντρευτεί με ποια ηχεία, αλλά το πώς θα παντρευτούν τα ηχεία με τον χώρο και μεταξύ τους.

1. Οι δορυφόροι με τον χώρο: Πρέπει να έχουν ομαλή απόκριση και διασπορά προς όλες τις κατευθύνσεις off-axis και όχι μόνο on axis μπροστά στο ηχείο, όπως μετράνε συνήθως στα γρήγορα τεστ με το μικρόφωνο. Όταν η απόκριση του ηχείου είναι ομαλή και πλαγίως αριστερά δεξιά, και καθέτως πάνω και κάτω, τότε και οι ανακλάσεις από τους τολιχους είναι ομαλές και η συνολική ακουστική ενέργεια στον χώρο ομαλή και απαραμόρφωτη.

Όλα τα ηχεία δορυφόροι κάθε εταιρείας με πιστοποίηση από την ΤΗΧ αποδίδουν επίπεδη απόκριση με ανοχές μικρότερες από 2db!.΅Είναι τόσο απόλυτες και αυστηρές οι προδιαγραφές της ΤΗΧ που απαιτούν απόκλιση μικρότερη από 1db!!! ανάμεσα στην απόκριση του ηχείου και στην μέσο όρο των αποκρίσεων σε 15 και 30 μοίρες οριζοντίως και καθέτως εκτός άξονα.

Τέρμα στα στενά sweet spot με ιδανική θέση ακρόασης μόνο για έναν. Όπως λένε οι μηχανικοί της THX:Every seat is a good seat. Ποιός θέλει να απολαμβάνει στην πολυθρόνα του μονάχος του? ...για ηχεία μιλάμε (και πληρώνουμε) και όχι για ακουστικά. Η ΤΗΧ έχει σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά για τους μηχανικούς ηχείων τα τελευταία χρόνια, και κάποιοι λίγοι εκλεκτοί από διάφορες χώρες, έχουν δεχθεί την πρόκληση με επιτυχία.

2. Το sub με τον χώρο: To sub πρέπει να έχει επίπεδη απόκριση χωρίς χρωματισμούς, που όταν ενισχυθούν από τις ανακλάσεις του δωματίου θολώνουν και ‘βρωμίζουν’ και τις υπόλοιπες μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Τότε ο ήχος γίνεται βαρύς και ογκώδης αλλά βρώμικος και κουραστικός σε συνεχή ακρόαση. Όλα τα υπογούφερ οποιασδήποτε εταιρείας με πιστοποίηση από την ΤΗΧ (βλέπε www.thx.com), προσφέρουν επίπεδη απόκριση με ακρίβεια 1db! Αυτή η ακρίβεια είναι τόσο αυστηρή που δεν την επιτυχαίνουν παρά μόνο πανάκριβα μηχανήματα των πιο κορυφαίων εξειδικευμένων εταιρειών.

3. Τα ηχεία μεταξύ τους: Εδώ παίζει ρόλο το πώς το sub βοηθάει το ενεργό φίλτρο (crossover) του ραδιοενισχυτή να κάνει την δουλειά του σωστά. Αυτό απαιτεί το υπογούφερ να έχει επίπεδη απόκριση ακόμη και 1-2 οκτάβες πάνω από την συχνότητα αποκοπής, δηλαδή σχεδόν μέχρι τα 300Hz. Αν το υπογούφερ δεν έχει επίπεδη απόκριση αλλά προσθέτει και την δική του αποκοπή (όπως συνήθως κάνουν τα περισσότερα υπογούφερ στα 120HZ ως και 180Hz), τότε η συνολική αποκοπή είναι τυχαία και το πάντρεμα με τους δορυφόρους άτυχο.

Όλα τα υπογούφερ οποιασδήποτε εταιρείας με πιστοποίηση από την ΤΗΧ , προσφέρουν έκταση μέχρι τα 350Hz με απόλυτα επίπεδη απόκριση ακρίβειας 1db! μέχρι τα 200Hz! Αυτή η ακρίβεια είναι τόσο αυστηρή που δεν την επιτυχαίνουν παρά μόνο τα πανάκριβα μηχανήματα των πιο κορυφαίων εξειδικευμένων εταιρειών.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό πάντρεμα υπογούφερ και δορυφόρων που δίνει κορυφαίο ήχο όχι μόνο στις ταινίες αλλά κυρίως και στην μουσική. Για αυτό το λόγο τα συστήματα ηχείων με πιστοποίηση ΤΗΧ παίζουν όχι μόνο τις ταινίες αλλά και την μουσική, κατά πολύ καλύτερα, από όλα τα άλλα πολυκάναλα συστήματα ηχείων.

H πιο προσιτή επιλογή με πιστοποίηση ΤΗΧ , είναι τα συστήματα της Crystal Audio, επειδή είναι Ελληνική εταιρεία και δεν μεσολαβούν αντιπρόσωποι. Η ποιότητα είναι η ίδια με των κορυφαίων εισαγόμενων και αυτό το έχει πιστοποιήσει η ίδια η ΤΗΧ! Βλέπε: www.thx.com

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Ηχεία για τον Onkyo TX-SR 607

Καλημέρα ρίξε και μια ματιά στα μικρά της epos η της castle η ακόμα και της jm lab και της chario .
Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο αξιόλογα .
Sorry βρε φίλε αλλά αυτά τα ηχειάκια βάσης που προτείνεις και σε άλλο thread είναι "αστεία" συγκρινόμενα με το Τ3 της Crystal.
Ο άνθρωπος ζητάει σοβαρά ηχεία για home cinema με έναν από τους πιο καλούς AV ενισχυτές όπως είναι ο ONKYO 607.
Αυτά που τού προτείνεις εσύ είναι μόνο για να ακούει απαλή μουσικούλα στην κραββατοκάμαρα πριν να κοιμηθεί.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale