ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Reaction score
23
Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Έγραψα μια λέξη περί ''τέχνης'' και το εναγάγατε σε ανατολικό ζήτημα για την ετυμολογία της. Ωραίοι είστε…!!!
Σχωράτεμε, έχω καιρό να ανοίξω το Μπαμπινιώτη. http://www.lexicon.gr/keimena/et_history_lex.htm
Ακόμα περισσότερο να πάω στα φιλολογικά Gala του ''Παρνασσού'' η ''Σαν Μονι'' στα γαλλικά, όπως εξελίχτηκε το νήμα.
http://www.inews.gr/60/moni-san-to-lemoni.htm
Τελικά, έχει περισσότερη πλάκα η ιστορία από ότι περίμενα.
Να πετύχαινε και η δίαιτα, θα ήμασταν όλοι αγαπημένοι. Μάλλον δεν έχω τεχνική.
Στα υπόλοιπα, θα απαντήσω αργότερα. Ψάχνω ακομα τις σημειώσεις μου.
Τελευταία φορά που γράφω και μένω απλήρωτος, ασπρομάλλη.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

.....
Άλλο πράγμα η μορφή, άλλο πράγμα η κατασκευή.
Όπως και το :

-Άλλο θα πει "τι μου γίνεσαι" και άλλο θα πει "τι μου κάνεις"-. :137:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Ο Πικάσσο όχι μόνο σπούδασε στην Βαρκελώνη, αλλά ξενυχτούσε με τους πιο ψαγμένους στο Παρίσι από πιτσιρικάς. Ο θεόφιλος ήταν απλά ένας ταλαντούχος μπογιατζής του χωριού.
Τα όρια πολλές φορές είναι δυσδιάκριτα αλλά όπως λες κι εσύ δεν φταίω εγώ για την αντίληψή σας.
Διαφωνώ όσον αφορά το Θεόφιλο, αλλά εκεί ακριβώς έγκειται η έννοια της τέχνης, στην αποδοχή ή μη αποδοχή της ψυχικής έκφρασης, οπότε έχεις κάθε δικαίωμα να απορρίπτεις το Θεόφιλο και να αποδέχεσαι τον Πικάσο. Για σένα ο Szeryng είναι ένας καλλιτέχνης βιολιστής, ενώ ο Ζαμπέτας ήταν απλώς ένας λαϊκός αμαθής τσιγαροπνίχτης που γρατσουνούσε οκτώ χορδές, για μένα είναι καλλιτέχνες αμφότεροι.

Και για να μην το κουράζουμε, βρες μου έναν πιανίστα μουσικό που να ξέρει να σου κατασκευάσει ένα πιάνο, (ή έναν καπετάνιο του πολεμικού ναυτικού, που να ξέρει να σου φτιάξει μια φρεγάτα).

Είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, το πιάνο είναι μια χειροκίνητη μηχανή, και το ηχείο μια ηλεκτροκίνητη τοιαύτη.

Και τώρα επίτρεψέ μου να πάω να επιτελέσω το λειτούργημα του καφετζή, να μου φτιάξω ένα καφεδάκι. :114:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

...
Τελευταία φορά που γράφω και μένω απλήρωτος, ασπρομάλλη.
Απ' ότι καταλαβαίνω, σε έχουν σε κατάσταση... stage!!! :143:

Nα γίνεις λοιπον διαχειριστής, να αποκτήσεις πλήρη μισθο, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και υπηρεσιακό αυτοκίνητο (ε, laptop ήθελα να πω...)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Σιγά βρε ημίθεε και μας πήρες παραμάζωμα!
Δεν μου λες μπρε, ο αρχιτέκτονας σπούδασε και έμαθε (...).
Και μιας και το έφερε η κουβέντα, δες εδώ το αποτέλεσμα ενός παπάρα αρχιτέκτονα. :114:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Μη μπερδεύεις την τεχνική με την τέχνη. Η τεχνική προϋποθέτει ένα μικρό ή μεγάλο εκπαιδευτικό υπόβαθρο, αναλόγως του βαθμού εντάσεως τεχνολογίας που απαιτεί. Άλλο υπόβαθρο απαιτεί η τεχνική του σιδερά ή του κτίστη ή του σερβιτόρου, και άλλο η τεχνική του μηχανολόγου μηχανικού, ή του ναυπηγού. Αντιθέτως, η τέχνη δεν απαιτεί κανενός είδους εκπαιδευτικό υπόβαθρο, χωρίς βεβαίως να το απορρίπτει. Δύο ακραία παραδείγματα είναι ο Πάμπλο Πικάσο και ο δικός μας ο Θεόφιλος.

Και για τελειώνει επιτέλους αυτή η καραμέλα που πιπιλίζεται στο χώρο του hi-fi, η οργανοποιία ΔΕΝ είναι τέχνη, είναι τεχνική. Άλλο πράγμα να κατασκευάζει κανείς πιάνα, και άλλο να ερμηνεύει παίζοντας πιάνο.

Αν το χωράει το μυαλό σας, καλώς. Αν δεν το χωράει, ή δεν το χωνεύετε ή δε σας συμφέρει να το χωράει, δε φταίω εγώ.
Η συνδυασμένη χρήση τεχνικών δημιουργεί την τέχνη του παράγειν.

Reaction score
23

Λυπάμαι αλλά έχω διαφορετική άποψη . Η υλοποιήσεις διαφέρουν μεταξύ τους γιατί κάθε μία είναι αποτέλεσμα-κατασκευή που συντίθεται από δεκάδες επιμέρους συνιστώσες . Οι συνδυασμοί-επιλογές που οδηγούν σε σύνθεση αυτών των συνιστωσών είναι πολυάριθμοι. Αυτό είναι το κύριο αίτιο της "διαφορετικότητας". Και όχι η "τέχνη".
....
Είναι δικαίωμα σου να έχεις άλλη άποψη.
Λοιπόν, ''Τέχνη'' είναι να μπορείς να κάνεις μια συσκευή να παίζει πραγματικά μουσική. Σκέτες μετρήσεις δεν λένε τίποτα. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνεις και δε μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Εγώ δεν είμαι της φιλολογικής σχολής, οι σπουδές μου ανήκουν στις θετικές επιστήμες.
Όσο για τους βασικούς κανόνες της Μουσικής Αρμονίας καθώς και των Ανωτερων Θεωρητικών, τους μαθαίνεις ως σπουδαστής με μόνο σκοπό να κατανοήσεις τον τρόπο χρήσης τους.
Για να συνθέσεις, όμως, χρειάζεται να τους παραβιάσεις, με την προϋπόθεση - άν βέβαια είσαι ικανός - να δημιουργήσεις ένα μουσικό άκουσμα που να ηχεί σωστά. Αυτό είναι Δημιουργία. Και φυσικά χρειάζεται ''Τέχνη''.
Στην ηχοληψία συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Μαθαίνεις τους κανόνες, αλλά στην πράξη, πολλές φορές κάνεις παραχωρήσεις και τους παραβιάζεις. Επίσης χρειάζεται ''Τέχνη''.
Ως ηλεκτρονικός-μηχανικός μαθαίνεις τους κανόνες και μετά προσπαθείς να βάλεις το στίγμα σου στις υλοποιήσεις. Φυσικά, κάνεις παραχωρήσεις και στις μετρήσεις. Σε αυτή τη διαδικασία μπαίνεις για να μπορέσεις να δημιουργήσεις, σύμφωνα πάντα με την παιδεία και την εμπειρία σου.
Αυτός είναι και ο λόγος, που πολλά ακριβά μηχανήματα δεν μετράνε τέλεια.
Αυτό χρειάζεται ''Τέχνη'' και ''Μαγκιά'' για να αποφασίσεις τι και πως…

Άλλο δάσκαλος - σπουδαστής και άλλο Δημιουργός. Δυο διαφορετικοί άνθρωποι με ίδιες σπουδές, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν υπήρχαν μόνο κανόνες και μετρήσεις, όλα θα ακούγονταν και θα ήταν σχεδόν ίδια.
Για να μην παίζουμε με τις λέξεις, όταν μαθαίνεις τους κανόνες μένεις μόνο στην ''τεχνική''. Οταν καταφέρεις να πας παραπέρα μπαίνεις στην ''Τέχνη'' η όπως αλλιώς, θέλετε, πέστετο...

Υ.Γ. Έλεγα να ασχοληθώ με την εισαγωγή μηχανημάτων, αλλά πιστεύω πως θα είναι καλύτερα να εισάγω ‘’χώρους’’ για μουσικά όργανα και ηχοσυστήματα. http://www.vocalbooth.com/company/specials.html Γίνονται και παραγγελίες στα μέτρα σας. Αν μιλάμε για χώρο να το πάρουμε έτοιμο να τελειώνουμε. Αν μείνει κανένας παντρεμένος, σφύρατε μου κλέφτικα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Διαφωνώ όσον αφορά το Θεόφιλο, αλλά εκεί ακριβώς έγκειται η έννοια της τέχνης, στην αποδοχή ή μη αποδοχή της ψυχικής έκφρασης, οπότε έχεις κάθε δικαίωμα να απορρίπτεις το Θεόφιλο και να αποδέχεσαι τον Πικάσο. Για σένα ο Szeryng είναι ένας καλλιτέχνης βιολιστής, ενώ ο Ζαμπέτας ήταν απλώς ένας λαϊκός αμαθής τσιγαροπνίχτης που γρατσουνούσε οκτώ χορδές, για μένα είναι καλλιτέχνες αμφότεροι.

Και για να μην το κουράζουμε, βρες μου έναν πιανίστα μουσικό που να ξέρει να σου κατασκευάσει ένα πιάνο, (ή έναν καπετάνιο του πολεμικού ναυτικού, που να ξέρει να σου φτιάξει μια φρεγάτα).

Είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, το πιάνο είναι μια χειροκίνητη μηχανή, και το ηχείο μια ηλεκτροκίνητη τοιαύτη.

Και τώρα επίτρεψέ μου να πάω να επιτελέσω το λειτούργημα του καφετζή, να μου φτιάξω ένα καφεδάκι. :114:
Βρε συ καλλιτέχνες είναι αμφότεροι, αλλά μην το ισοπεδώσουμε
κατά τη ρήση "Τσιτσάνης, ο Μπάχ της Ελλάδας" γιατί θα κόψω τις φλέβες μου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Εμ, γι' αυτό σε λέω... :114:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Η συνδυασμένη χρήση τεχνικών δημιουργεί την τέχνη του παράγειν.
Η τέχνη του παράγειν; Δηλαδής, ο σχεδιαστής ενός πιστολιού από ποιο school of arts έχει αποφοιτήσει; Ποια τέχνη είναι ανώτερη από τις άλλες; Το παράγειν μαρούλια, το παράγειν φασόλια, ή το παράγειν πεπόνια; :114:

Reaction score
777

Η τέχνη του παράγειν; Δηλαδής, ο σχεδιαστής ενός πιστολιού από ποιο school of arts έχει αποφοιτήσει; Ποια τέχνη είναι ανώτερη από τις άλλες; Το παράγειν μαρούλια, το παράγειν φασόλια, ή το παράγειν πεπόνια; :114:
Δηλαδή π.χ. εγώ γνωρίζω άπταιστα την επιστήμη που διέπει την κατασκευή ενός αυτοκινήτου.Αυτό δέν αρκεί στο να managarω την παραγωγή ενός cooper.Αυτό γίνεται διότι δέν γνωρίζω ποιές τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιήσω,με ποιά σειρά,πώς να διαχειριστώ το ανθρώπινο δυναμικό κ.τ.λ.Επίσης δέν γνωρίζω τις τεχνικές εργονομίας που λένε οτι το γκάζι μπένει στο πόδι και όχι στο χέρι γιατί...
το σύνολο των παραπάνω χωρίς το υπόβαθρο της επιστήμης είναι τέχνη πώς να το κάνουμε.δέν το μαθαίνεις σε κανένα πανεπιστήμιο.

Αν διαφωνούμε σε αυτά τα απλα τότε το αφήνουμε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Μπα; Το γκάζι "μπένει" στο πόδι διότι αυτό επιτάσσει η τέχνη; Και οι μοτοσυκλέτες τί είναι; Ο ευτελισμός της τέχνης; :114:

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Γενικώς υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Μην το πάρει κανείς προσωπικά.. Το έχω παρατηρήσει σε όλες τις ανάλογες συζητήσεις.
Μόλις διαβάσουν ορισμένοι τη λέξη "μετρήσεις" σε κείμενο αμέσως νομίζουν ότι θέλουμε να καταργήσουμε τις ακροάσεις ...

Ξέχασες το "IMHO", Mike, και με αναγκάζεις να σε επαναφέρω στην τάξη.. Ξέρεις τώρα.. Αυτήν την τάξη που κάναμε last year αλλά επειδή κοπήκαμε, you and me both, θα πρέπει να την ξανακάνουμε!... :116:
...
Καλά κάνεις και με επαναφέρεις στη Τάξη, αλλά δεν πρόκειται να τη περάσω, οπότε άδικος κόπος.
  • Ότι υπάρχει μια ασυνεννοησία, είναι σίγουρο!!! Για να το ισιώσω λιγάκι, ας πούμε διαφορετική άποψη. Όχι πως είναι κακό αυτό. Άλλωστε το έγραψα, ότι κάνει κέφι ο καθένας. Δεν είναι σχολείο εδώ μέσα.
  • Ποιος είπε η έγραψε ότι εγώ στηρίζομαι μόνο στα αυτιά μου. Λες να ηχογραφώ με τον τσελεμεντέ παραμάσκαλα και να περνάω τα διαγράμματα για πίνακες του Γκόγια;
  • Εννιά στους δέκα κατασκευαστές μετά την υλοποίηση – μετρήσεις ακούνε και ματα-ακούνε και κάνουν αλλαγές μέχρι να έρθει το αποτέλεσμα που θέλουν. Αυτό συνεπάγεται παραχωρήσεις. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτό είναι ''Τέχνη'' η όπως αλλιώς θέλεις πεστο...Για να μη παίζουμε με τα εικαστικά και τις παραφιλολογίες. ''Τέχνη'', στη περιπτωση μας, είναι να μπορέσεις να κάνεις μια συσκευή να παίζει πραγματικά μουσική.
  • Νομίζεις ότι διαφέρει αν θα μιλάγαμε για ένα πιάνο; Εκτός και νομίζει κανείς ότι καβαλάρης του πιάνου είναι απλά ένα κομμάτι μπρούτζου με συρμάτινες χορδές.
  • Τι καταλαβαίνεις; Eκεί δεν υπάρχουν μετρήσεις; Ξέρεις πόσα χρόνια έκαναν οι Κινέζοι να φτιάξουν πραγματικά πιάνο που να παίζει μουσική; Μήπως δεν είχαν μηχανήματα η τεχνικό εξοπλισμό; Αμ δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Αφού είναι μόνο τεχνική η κατασκευή του και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, τι κρυφό έχει που δεν φαίνεται κάτω από το καπάκι;
  • Γιατί νομίζεις διαφέρει ένα πιάνο Steinway σε ένα δωμάτιο από ένα ζευγάρι ηχεία μόνιτορ; Νομίζεις ότι το ηχείο κατατάσσεται στα ευπαθή προϊόντα ενώ το πιάνο παραμένει ακμαίο και αγέρωχο σε συνάρτηση με το χώρο; Μήπως το λούστρο το προστατεύει από τις ''κακοτοπιές'';
Εσένα Φού, σε θέλω μεν επιθετικό, αλλά ανοικτόμυαλο. Μην παίζουμε τώρα με τις λέξεις και την ακριβή μεταφορά τους στο πληκτρολόγιο.

Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, εμείς οι δυο, που είμαστε και στην ίδια Τάξη.

Χρειάζονται οι μετρήσεις; Ναι, χωρίς μετρήσεις δεν πας πουθενά.

Παίζει ρόλο ο χώρος; Ναι.

Χώρος ιδανικός σε σπίτι υπάρχει; Όχι. Εκτός, αν μιλάμε για εξειδικευμένο χώρο, που δεν έχω δει μέχρι σήμερα κανέναν ιδιώτη να μας το αναφέρει. Δεν μπορεί να γράφουμε, από τη μια μετρήσεις και από την άλλη, περιποιημένος χώρος. Εκτός και μιλάμε για κούρεμα.

Ένα σωστό ηχείο παίζει με μικρές αποκλίσεις παντού; Ναι. Αλλιώς η θέση του είναι στο τζάκι. Μαγικά χωρίς μαγιά δεν γίνονται.

Νομίζω τα έγραψα όσο ξεκάθαρα μπορούσα…τα υπόλοιπα στην έκθεση. Σε αναμένω. Άντε, θα σου δώσω και σκονάκια. Έκλεψα τα θέματα...της έκθεσης.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Μπα; Το γκάζι "μπένει" στο πόδι διότι αυτό επιτάσσει η τέχνη; Και οι μοτοσυκλέτες τί είναι; Ο ευτελισμός της τέχνης; :114:
στις γουρούνες μπαίνει στο χέρι.το σύνολο του να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο είναι τέχνη.το σύνολο του να φτιάξεις ένα ηχείο είναι τέχνη.πώς να το κάνουμε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

... ενώ στις εντούρο μπαίνει στο πόδι, ε; :114:

Reaction score
23

Εμενα, με ολιγη παρακαλω. θελω να βαλεις ολη τη Τεχνη και την εμπειρια σου.:107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Ναι ρε συ! Ξεχάσαμε την εμπειρία! :116:

Reaction score
23

Απ' ότι καταλαβαίνω, σε έχουν σε κατάσταση... stage!!! :143:

Nα γίνεις λοιπον διαχειριστής, να αποκτήσεις πλήρη μισθο, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και υπηρεσιακό αυτοκίνητο (ε, laptop ήθελα να πω...)
Μπα το δοκιμασα. Ανθρακας...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Η ανωτάτη των τεχνών: το να φτιάχνεις Ημίθεους.
Πάει εξέλειπε.Το τελευταίο καλούπι έσπασε κάπου στο Βόλο.
Τελευταία ελπίδα:
Να τεκνοποιήσει όσο είναι καιρός ακόμα.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.820