ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Η δική μου άποψη είναι ότι η τέχνη δεν διδάσκεται ούτε είναι γραμμένη πουθενά σε κάποιο βιβλίο επιμόρφωσης, γι αυτό και είναι και μυστική πολλές φορές. Δεν πωλείται η τέχνη. Αντιθέτως η τεχνική διδάσκεται και υπάρχουν βιβλία τεχνικής κατάρτησης απο μαγειρική έως διαστημόπλοια.
Για το θέμα των ηχομετρήσεων ο ενδιαφερώμενος χρειάζεται τεχνική κατάρτηση, είτε υλοποίησης, είτε χειρισμού, κάποιου μηχανήματος που σου παρέχει της μετρήσεις. Για ρυθμίσεις με το αυτί, μόνος του ο καθένας πρέπει να έχει αφιερώσει αρκετό έως πάρα πολύ χρόνο απο την ζωή του, ακούγοντας "άυθεντικούς ήχους" (π.χ. Μέγαρο μουσικής κλπ) και όχι κάποιο σύστημα που μπορεί να νομίζει ότι παίζει καλά, επειδή είναι δικό του και το αγαπάει, διότι μετά η τέχνη που θα έχει μάθει θα είναι λάθος. Γι αυτό και υπάρχουν και οι διαφωνείες για το πιό πραγματικά παίζει καλύτερα η χειρότερα. Αυτός λοιπόν πού έμαθε ν ακούει έχει την δυνατότητα ρύθμισης και φυσικά έχει και την τέχνη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.935
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Η ανωτάτη των τεχνών: το να φτιάχνεις Ημίθεους.
Δε με έφτιαξαν ρε! Μαναχός μου έγινα... :114: :114:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Σε αναμένω. Άντε, θα σου δώσω και σκονάκια. Έκλεψα τα θέματα...της έκθεσης.
Ήταν να μην ανέβω οφέτος αλλά μου είπε το Θείο Αντρέα ότι σου έλειψα οπότε δεν είχα επιλογή.. :116:

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Ήταν να μην ανέβω οφέτος αλλά μου είπε το Θείο Αντρέα ότι σου έλειψα οπότε δεν είχα επιλογή.. :116:
Άσε τις τρίχες και ετοίμαζε βαλίτσες. Τσάμπα έκλεψα τα θέματα…:107:

Reaction score
4
Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Art is the process or product of deliberately arranging elements in a way that appeals to the senses or emotions. It encompasses a diverse range of human activities, creations, and modes of expression, including music, literature, film, sculpture, and paintings. The meaning of art is explored in a branch of philosophy known as aesthetics.
......
http://en.wikipedia.org/wiki/Art

Λες ρε τα ηχεία να είναι τέχνη ? !!

Αρχικά θα έλεγα όχι αλλά μετα σκέφτηκα τους χαρούμενους πυκνωτές και λέω....ίσως. :138:
Μετά σκέφτηκα τον άλλον που είπε: "αν τα ακούσεις θα βάλεις τα κλάμματα"...

Λες ρε....:121: ???

Μην πει κανείς για την μουσική γιατί είναι άλλο, έτσι ; :137:

Reaction score
968
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω στο ότι η τέχνη δεν χρειάζεται εκπαίδευση.

Με την εκπαίδευση αποκτάς τις δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για μία τέχνη.

Το ότι η τέχνη θελει εμπειρία και ταλέντο είναι και αυτό γεγονός. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι δεν χρειάζεται εκπαίδευση.
Όποτε καλέσατε να σας κάνει μία δουλειά ένας ανεκπαίδευτος τεχνίτης (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, πατωματζής, κτλ)
μείνατε ευχαριστημένοι?

Στην Ελλάδα, στη χώρα του "ότι δηλώσεις είσαι", o καθένας μπορεί να αναλάβει να κάνει ότι νομίζει, χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση, δεξιότητα, ικανότητα.

Reaction score
968
Για να πάμε και στα δικά μας, η σχεδίαση και κατασκευή ενός ηχείου δεν είναι απλά και μόνον επιστήμη. Δηλαδή, αν απλά βάλουμε κάποια δεδομένα σε έναν υπολογιστή, λύσουμε κάποιες εξισώσεις ή βασιστούμε μόνο σε κάποιες μετρήσεις, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να είμαστε βέβαιοι για το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό τέχνη (εμπειρία και ταλέντο). Εμπειρία και ταλέντο στο να μπορέσεις να χαλιναγωγήσεις όλους αυτούς τους αντικρουόμενους μεταξύ τους νόμους της φυσικής που διέπουν τη λειτουργία του ηχείου.

Reaction score
62
Εμπειρία και ταλέντο στο να μπορέσεις να χαλιναγωγήσεις όλους αυτούς τους αντικρουόμενους μεταξύ τους νόμους της φυσικής που διέπουν τη λειτουργία του ηχείου.
Αυτό δεν είναι τέχνη (ΙΜΗΟ)...
Απλώς σημαίνει ότι είμαι πολύ καλός τεχνικός, επιστημονικά καταρτισμένος.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

... Στην Ελλάδα, στη χώρα του "ότι δηλώσεις είσαι", o καθένας μπορεί να αναλάβει να κάνει ότι νομίζει, χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση, δεξιότητα, ικανότητα.
Μα οι περισσότεροι αναφέρονται σε "καλλιτέχνες" της αλλοδαπής ... :114:

Πάντως η ικανή επιτυχία των προβλέψεων περί του ηχείου, με βάση τις ανεπαρκείς σε έκταση μετρήσεις (όπως ήδη δηλώθηκε), δείχνει πως το αρχικό ερώτημα πήρε απάντηση. Οι μετρήσεις λένε!

Νομίζω; :144:

Εκτός και περίμενε κάποιος να βρεθεί η μάρκα και το μοντέλο! :107:

Reaction score
23

Συγνώμη, αλλά αυτό πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας:

Ένας κόπανος, απέναντι από το σπίτι μου, έριξε μια μπετοβεργα στα καλώδια της ΔΕΗ.
Αποτέλεσμα ήταν τρεις φάσεις να τραυματιστούν βαριά. Ο τεχνίτης έβαλε προεκτάσεις κατά το servis manual χωρίς καμία Τέχνη.
Τώρα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος για την καθαρότητα της γραμμής μου;
Μήπως λυγίσω και μόνο στο άκουσμα του γρεζιού;

Όμως μια φωνή με τρομοκρατεί:

Ξαφνικά λύγισε. Αυτός, ο ατρόμητος, ο στυγερός εκτελεστής, το δυνατό εργαλείο σου σε πρόδωσε και από ατσάλινος πύργος μεταμορφώθηκε σε αγγουράκι που ξεχάστηκε στο ψυγείο για μήνες. Τι συμβαίνει άραγε; Λυγίζουν, μωρέ, τα παλικάρια;

Ωχ Παναγιά μου, όνειρο ήταν, ευτυχώς, που είχα την εμπειρία να το ξεπεράσω…

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κώστα τσάμπα παιδεύεσαι ρε. Τελικά όμως εμείς φταίμε. Εμείς οι πεζοί, σαρκαστικοί, ισοπεδωτικοί και άτεχνοι π@πάρες, που δεν γινόμαστε αντιπρόσωποι καλωδιο-μαντζουνο-χαϊεντοέργων τέχνης γενικότερα, για να γίνουμε κι εμείς καλλιτέχνες του matching, αυτής της υπέρτατης τέχνης. Μπερέ και φουλάρι θα φέρω εγώ. Πίπα ή πούρο φέρε εσύ. Άσε και μια φούντα στο σαγόνι σαν τραγί, είναι της μοδός στους καλλιτεχνικούς κύκλους. :611:

Σκέφτομαι μάλιστα να πρωτοτυπήσουμε και να υπογράφουμε τα έργα μας. Θα το καταπιεί λες το φιλότεχνο κοινό ή θα τσινούν που θα τους χαλάμε την μόστρα του βουρτσισμένου αλουμινίου; :138:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και να μην το ξεχάσω. Με τα "έργα" μας δεν θα δίνουμε manuals. Θα εκτυπώνουμε ένα φυλλάδιο με "λίγα λόγια από τον καλλιτέχνη". :114:

...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Mήπως, μιά ιδέα ρίχνω, Νίκο να προβάλετε τις μετρήσεις real time σε 40άρα οθόνη απέναντι, ώστε να επιβεβαιώνεται η απόδοση των ηχείων και να διαπιστώνετε πόσο λάθος ακούτε σε σχέση με το μικρόφωνο?
Ήχος & Φώς ένα πράμα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Mήπως, μιά ιδέα ρίχνω, Νίκο να προβάλετε τις μετρήσεις real time σε 40άρα οθόνη απέναντι, ώστε να επιβεβαιώνεται η απόδοση των ηχείων και να διαπιστώνετε πόσο λάθος ακούτε σε σχέση με το μικρόφωνο?
Ήχος & Φώς ένα πράμα.
40άρα οθόνη; Με τι ανάλυση; :114:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.935

Αααααα, δεν παίζω! Είσαι ζαβολιάρης! Μη μου τα γυρίζεις τώρα!! Εμείς ακούμε λάθος σε σχέση με το μικρόφωνο, ή το μικρόφωνο ακούει λάθος σε σχέση με τα αυτιά μας; Ή μήπως το μικρόφωνο πιάνει λάθος όταν τα αυτιά είναι χρυσά, και πιάνει σωστά όταν τα αυτιά είναι τσίγκινα; Είναι δηλαδής, πώς να σε το πω ρε παιδί μου, είναι μεταβλητής σωστότητας; Δηλαδής, είναι μικρόφωνο με αυξημένη διαίσθηση και αξύτατα όραση. Βλέπει να μπαίνει μέσα ένας κοινός θνητός, σου λέει, κάτσε τώρα να παίξω σωστά. Από την άλλη, αν δει να μπαίνει μέσα στο δωμάτιο ένας σούπερ ντούπερ χαϊεντο-κατασκευαστής, τότε το πιάνει σύγκρυο κι αρχίζει να παίζει λάθος... :114: :114:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.935

Τώρα κατάλαβα γιατί ο δολοφονάκης δεν μπορεί να κάνει μια ηχογράφηση της προκοπής. Τον βλέπουν τα μικρόφωνα να μπαίνει στη σάλα του στουντίου με αυστηρό ψαρωτικό ύφος, φορώντας την επίσημη κόκκινη στολή του, κι αρχίζουν να τρέχουν πανικόβλητα... :114: :114:

Reaction score
23

Τώρα κατάλαβα γιατί ο δολοφονάκης δεν μπορεί να κάνει μια ηχογράφηση της προκοπής. Τον βλέπουν τα μικρόφωνα να μπαίνει στη σάλα του στουντίου με αυστηρό ψαρωτικό ύφος, φορώντας την επίσημη κόκκινη στολή του, κι αρχίζουν να τρέχουν πανικόβλητα... :114: :114:
Σιγά μην αφήσω τα ζαγάρια τους αξούριστους με τα ξεκούρδιστα ηλεκτροφόρα όργανα να μου πάρουν τον Αγέρα. Μη με διακόπτεις παρακολουθώ οπτικοαουστικό μάθημα…:121:
http://www.pipesmag.com/20090129/lessons_in_gravit.html

Reaction score
3.477

Και να μην το ξεχάσω. Με τα "έργα" μας δεν θα δίνουμε manuals. Θα εκτυπώνουμε ένα φυλλάδιο με "λίγα λόγια από τον καλλιτέχνη". :114:

...
Οταν αποκτήσεις κι εσύ "φίλους" καλλιτέχνες θα μπορείς να εξασκείς παράλληλα και το επάγγελμα του χομπίστα κριτικού έργων τέχνης.
Το παν είναι οι "φιλοι" ...

Reaction score
3.477

Φαντασία που την έχεις :142: αυτό είναι "Τέχνη"

Μη μου πεις καλλιτέχνη μου ότι τον έχεις φανταστεί να σε κυνηγάει την άνοιξη στο κτήμα με τις βερυκοκιές :120:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός