Διακοπτικοι ενισχυτες...

GF

Reaction score
27
Απάντηση: Διακοπτικοι ενισχυτες...

Κωστα Φ. στο διαβασμα ειμαι και ανακαλυπτω σε θεωρητικη βαση τα προβληματα που αναφερει ο costasEAR στο αρχικο του μηνυμα.
Βλεπω και σε ποιο σημειο ειναι η ηταν η διαφωνια μου με τον sp502.
Το jitter σιγουρα παιζει ρολο σε "καθαρα" ψηφιακο ταξης Δ.
Το dead-time ειναι φαρμακι και εκει ειναι που δεν ειμαι σιγουρος αν η ασταθεια των κυματομορφων οδηγησης, να το πουμε τζιτερ?, μεταβαλουν την διαρκεια του (για το dead-time λεω ακομα) με αποτελεσμα να αυξομειωνεται δυναμικα η παραμορφωση.
Βγαζουν νοημα αυτα που λεω η ειναι παραλληρημα?

Reaction score
1.051

...αν η ασταθεια των κυματομορφων οδηγησης, να το πουμε τζιτερ?, μεταβαλουν την διαρκεια του (για το dead-time λεω ακομα) με αποτελεσμα να αυξομειωνεται δυναμικα η παραμορφωση...
για το dead time στα fet/igbt ή άλλου ίδους εξοδικά τρανζίστορ μιλάς; Η επιλογή του έχει σχέση μόνο με το πόσο "σκληρά" οδηγούνται τα εξοδικά και πόσο αργά είναι στο turn off/turn on τους (όπως έχω πεί έχουν κάποια αδράνεια σε σχέση με τα bipolar).
Με τις αλλαγές στο dead time, μόνο οι χροιές αλλάζουν...:138: και δεν βλέπω σχέση με το jitter.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Εν τω μεταξύ πλέον είναι ευκολότερο να βρεις FETs για τη συγκεκριμένη δουλειά κι όσο περνάει ο καιρός βγαίνουν ακόμα καλύτερα μαραφέτια για την έξοδο..
Παλιά, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι παλαιότεροι στο "sport", δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές.

Reaction score
1

Υπαρχουν καταπληκτικα fet για αυτες τις δουλειες,αλλα τα γρηγορα συνηθως εχουν τεραστιες χωρητικοτητες,καμια σχση με κανενα αλλο ενεργο.Σε αυτες τις συχνοτητες θελουν πολυ καλη οδηγηση.Trust me

Reaction score
1.051

...τα γρηγορα συνηθως εχουν τεραστιες χωρητικοτητες...Σε αυτες τις συχνοτητες θελουν πολυ καλη οδηγηση.Trust me
1 2 3 η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης (ο πατέρας δεν ξέρουμε ποιός είναι :609:)...
εκτός απο FET(που υπάρχουν και χαμηλης Cgs τωρα όπως είπε ο ΚΦ), υπάρχουν και τα igbt...

GF

Reaction score
27

για το dead time στα fet/igbt ή άλλου ίδους εξοδικά τρανζίστορ μιλάς; Η επιλογή του έχει σχέση μόνο με το πόσο "σκληρά" οδηγούνται τα εξοδικά και πόσο αργά είναι στο turn off/turn on τους (όπως έχω πεί έχουν κάποια αδράνεια σε σχέση με τα bipolar).
Με τις αλλαγές στο dead time, μόνο οι χροιές αλλάζουν...:138: και δεν βλέπω σχέση με το jitter.
Το dead-time το ρυθμιζεις απο το driver συνεπως.
Μου θυμιζει πολυ την παραμορφωση closs των συμβατικων.

Reaction score
1.051

το dead time εξαρτάτε απο το driver (όπως σωστά είπες) και τα fet (για σταθερή συχνότητα λειτουργίας).

Απο τον driver εξαρτάτε αν θα μπορέσεις να το φτάσεις τόσο χαμηλά, ώστε να ξεζουμίσεις τα FET (χωρίς να τα ψήσεις αυτά ή τον driver).

Αν το βάλεις πιο χαμηλά, θα "αυτοπυροβολούνται" (overshoot) τα διπλά FET.
Αν είναι πιο ψηλά, δεν θα έχεις τη μέγιστη δυνατή efficiency και θα έχεις αυξημένη παραμόρφωση (σελίδα 9).

GF

Reaction score
27

Shoot through θες να πεις. Κατι τετοια καταστροφικα ειχα πριν καταλαβω την χρησιμοτητα του SOA στους συμβατικους. Και οτι επιλεγουμε Vce αρκετα μεγαλυτερη απο 2*Vcc :141:

Reaction score
3.406

Μην ανησυχείτε για το jitter, γιατί η γενιά μας το συνήθισε και πλέον δεν μας ενοχλεί :137:

Reaction score
778
Με τα τοφοδοτικά στους class d ενισχυτές τι γίνεται; π.χ. για το hypex το 700hg το τροφοδοτικό της hypex ειναι αρκετό για δύσκολα φορτία ή χρειάζονται άλλα πράγματα; ή οι πυκνωτές είναι 40.000mf στο κανάλι ειναι αρκετά, χρειάζεται παραπάνω;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
40.000uF για το κάθε κανάλι είναι μια χαρά ακόμα και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.
Βέβαια ακόμα καλύτερα να πας στα διακοπτικά τους τροφοδοτικά.
Πολύ σύντομα θα βγάλουν το 1200W.. Βάζεις από ένα τέτοιο στο κανάλι και είσαι αρχηγός.

Reaction score
655

Παντώς όπως φαίνεται από τον NAD, τον καινούργιο kingrex και άλλες υλοποιήσεις κι εδώ αν δεν πέσει χρήμα μηχάνημα δεν γίνεται...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Διακοπτικοι ενισχυτες...

Παντώς όπως φαίνεται από τον NAD, τον καινούργιο kingrex και άλλες υλοποιήσεις κι εδώ αν δεν πέσει χρήμα μηχάνημα δεν γίνεται...
Έχεις ακούσει όλα τα φθηνότερα και δε σου έκαναν;

Reaction score
1.769
Απάντηση: Re: Διακοπτικοι ενισχυτες...

Με τα τοφοδοτικά στους class d ενισχυτές τι γίνεται; π.χ. για το hypex το 700hg το τροφοδοτικό της hypex ειναι αρκετό για δύσκολα φορτία ή χρειάζονται άλλα πράγματα; ή οι πυκνωτές είναι 40.000mf στο κανάλι ειναι αρκετά, χρειάζεται παραπάνω;
εχω τα 700αρια με 40.000uf/καναλι και 1kva μ/τ

δεν πιστευω οτι θα βρεθη ηχειο να τους αντισταθη.

τα rail ειναι ακλονητα.

αντε να παιξουν 3 volt σε παρανοικες σταθμες και με ηχεια

που καταπινουν ενισχυτες για πλακα.

Reaction score
655
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακοπτικοι ενισχυτες...

κι η micromega έβγαλε τον IΑ-60/120/180
με τιμή φωτιά όπως κι ο νέος Kingrex.

Kάτω από 500 δοκίμασα Trends (το 10.1)
και τον Kingrex και με ιδιοκατασκευή τροφοδοσία.

Τον icon ήθελα να δοκιμάσω, αλλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα και έχει μόνο 25 βαττ στα 4 ωμ.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακοπτικοι ενισχυτες...

Kάτω από 500 δοκίμασα Trends (το 10.1)
και τον Kingrex και με ιδιοκατασκευή τροφοδοσία.

Τον icon ήθελα να δοκιμάσω, αλλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα και έχει μόνο 25 βαττ στα 4 ωμ.
Ξέχνα τον Icon.
Στα 500-700 σου έχω ήδη δώσει πρόταση σε άλλο thread - αν δε θέλεις πολύ κολλητήρι (γιατί αλλιώς παίζουν κι άλλες).
Αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τα δείγματα ενισχυτών που έχεις ακούσει. :126:

Eγώ βέβαια θα πήγαινα κατευθείαν εκεί στα 1000-1200 για να πάρω ακόμα περισσότερα watt και να φτιάξω/αγοράσω ένα ενισχυτή που θα μου μείνει για πολύ καιρό (ανεξάρτητα από το ηχείο που θα αγοράσω μελλοντικά - σε λογικά πλαίσια πάντα από πλευράς φορτίου).. Ή πας εκεί στα 1500-2000 και παίρνεις κάτι που οδηγεί απλά τα πάντα...

Reaction score
655

σε αυτά τα λεφτά οι περισσότεροι ενισχυτές ειναι αξιοπρεπείς...

λάμπα θες, mosfet θες...

να μην λεμε ονόματα...

το θεμα ειναι οτι στα < 500 ΔΕΝ μπορούν να κάνουν κάτι..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.469
Νεότερο μέλος
niktasoulas