Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Reaction score
181
Στην έκθεση δεν πήγα.
Οπότε γνώμη δεν έχω.

Το digital όμως το έχω.
Μην σας ξεγελά λοιπόν το digital.
Έχει ηχητική επιλογή στο μενού του που επιδρά ως loudness effect...
Μερικοί εδώ μέσα ξέρουν... πως συμπεριφέρεται...
Οπότε σε μερικά ηχεία (και συστήματα) αυτό κάνει καλό.
Σε άλλα όχι.
Άλλοι βάζουν EQ για παρόμοιο με το digital αποτέλεσμα.
Επειδή είμαι οπαδός της "επεξεργασίας" στον ήχο (για να τον κάνω όπως μου αρέσει)
θα έλεγα πως όταν "κάτσει" στο σύστημα, το digital είναι πετυχημένο.
Προφανώς και στην παρούσα περίπτωση αυτό ισχύει και δεν πρόκειται περί θάρρους και τα συναφή.
Θάρρος χρειάζεται για να πουλήσεις 24Κ, όχι για το digital.

Προσωπικά με αιφνιδίασε ο Μορφέας...
Του εύχομαι καλές αντοχές... και ότι καλύτερο.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.527
...........................Έχει ηχητική επιλογή στο μενού του που επιδρά ως loudness effect..............

Που ειναι αυτη η επιλογη??

Reaction score
0
Ενα εχω να πω.................. ο ανθρωπος κανει Θαυματα.

ΑΥΤΟ το ηχειο κανονικα ΔΕΝ επρεπε να παιζει σε τετοιο δωματιο.

Οταν για ολους τους αλλους τα κακα δωματια ειναι "πραγματικοτητα", ο Μανωλης (και ημουνα μπροστα), σε διαπιστωση του παραπανω που γραφω, απαντησε οτι εφ' οσον ειναι κοινος παρονομαστης για ολους δεν μετραει.

Ευγε Μανωλη!!!! Keep Horning !!!!

@Τζιμακο
Φοβερο!!!! ( το Tune) ολα τα λεφτα!!
Thanks.
Προσπάθησα και γω να βοηθήσω απο την πλευρά μου.
Έπρεπε πάντως να πάρεις ενα τηλ. να βρεθούμε (και ν ακούσουμε) αφού ανέβηκες Αθήνα ....

Reaction score
1
Απάντηση: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Συγνώμη που παρεμβαίνω....
Hi-endάς δεν είμαι σε καμμία περίπτωση. Δεν ξέρω να διαβάζω τον ήχο ούτε να διακρίνω σώματα και σβυσίματα. Απλά κλείνω τα μάτια και κοιτάω αν μπορώ να δω σκηνή και αν μου αρέσει αυτό που ακούω, ή αν είναι πλαστικούρα...

Την ώρα που επισκεύτηκα αυτό το περίπτερο (παρέα με άλλους δύο συν-φορουμίτες) έπαιζε απο το πικάπ ένας δίσκος γεμάτος σκρατς και θόρυβο. Μάλιστα πέρα απο τα παράσιτα, ο ήχος που έβγαινε απο τα ηχεία έμοιαζε να είναι ραδιόφωνο, και μάλιστα μεσαία......
Δεν μπορώ να πω αν έτσι ήταν τα ηχεία ή η ηχογράφιση ή ο προενισχυτής ή, ή...
Εγώ μόνο για αστείο μπορούσα να το εκλάβω αυτό που άκουσα....

Μπορεί να πέτυχα λάθος ώρα αλλά τα αυτάκια μου δεν μπορούσαν ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω....
Αρχίζω με την παράθεση του μηνύματος του συνφορουμιτη NikosK γιατί είναι το μοναδικό μήνυμα που με βρίσκει σύμφωνο.

Πριν αρκετά χρόνια, νέος στον χώρο του Hi-Fi (έτσι το λέγαμε τότε) προσπαθούσαμε να καταλάβουμε «περί τίνος πρόκειται».

Τότε θυμάμαι παλιός «χαιφιντελίστας» με χρόνια στο κουρμπέτι και δύο μεγάλα μαγαζιά στην Αθήνα μου έλεγε:

Α) Το στερεοφωνικό σύστημα είναι σαν την αλυσίδα. Πρέπει πρώτα όλοι οι κρίκοι να ταιριάζουν μεταξύ τους για να είναι ισορροπημένη η αλυσίδα και δεύτερον μην ξεχνάς ότι η τελική απόδοση του συστήματος σου είναι ίση με την απόδοση της χειρότερης μονάδας.

Β) Η τελική απόδοση ενός συστήματος αποτελείται από την απόδοση του συστήματος συν την επίδραση του χώρου ακρόασης. Όσο λιγότερη είναι η επίδραση του χώρου τόσο κοντύτερα είσαι στο πραγματικό άκουσμα του συστήματος σου.

Και οι δύο αυτοί «κανόνες» αποδείχτηκαν με το πέρασμα του χρόνου και πιστεύω ότι είναι αποδεκτοί από το μεγαλύτερο μέρος των ασχολουμένων με το άθλημα.

Το Bluesky ή μπλεσκατούλι το γνώρισα όταν την εποχή του μεγάλου χαμού όπου είπα «δεν βαριέσαι, μόνο 30 ευρώ, για να δούμε».

Η γνώμη μου μετά από 2 μήνες συμβίωσης (στους 2 μήνες τίναξε τα πέταλα!) και ΑχΒ σύγκριση με Marantz 5001, Marantz CD-75 MkII, Advance Acoustic & Vincent cd-6 ήταν απογοητευτικές.

Ελαφρά σκληρή και θολή μέσο-υψηλή περιοχή, υψηλά σκληρά και πίσω από κουρτίνα, παντελής έλλειψη δυναμικών και όγκου, ικανοποιητική στερεοφωνική εικόνα και χαμηλο-μεσαία περιοχή, έλλειψη, αδυναμία χειρισμού και χαλαρό χαμηλό.
Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ακούστηκε καλύτερα από τα άλλα συγκρινόμενα CD Players.

Έρχομαι τώρα στο συγκεκριμένο περίπτερο όπου «το ΜπλεΣκατούλι χρησιμοποιήθηκε ως πηγή και το τελικό άκουσμα ήταν τόσο καταπληκτικό, από τα καλύτερα της έκθεσης» όπως ισχυρίζεσθαι.

Εδώ λοιπόν τι συνέβη ?
1) Τα απαράδεκτα μεσο-υψηλά της πηγής έγιναν καθαρά με καταπληκτικές χροιές, φοβερή ανάλυση και έκταση ?
2) προστέθηκαν από το ηχείο δυναμικά και όγκος ?
3) ο απόλυτος έλεγχος και τα δυναμικά χαμηλά που βρέθηκαν ?

Τελικό συμπέρασμα είναι ότι το ηχείο πήρε το προβληματικό (τουλάχιστον αυτό είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία αυτών που άκουσαν το ΜπλεΣκατουλι) ήχο της πηγής και ως δια μαγείας τον μετέτρεψε σε ήχο εφάμιλλο ηχείου 25.000 Ευρώ.

Ελπίζω να μην ακούσω ότι το συγκεκριμένο ΜπλεΣκατούλι έχει δεχτεί βελτιώσεις που το έχουν φέρει σε επίπεδο που να κάνει ένα ηχείο 25.000 ευρώ «να παίζει καλύτερα από άλλα πολλαπλάσιας τιμής». (τι μου θυμίζει αυτή η φράση ?)

Δεν θα ήθελα να δώσω την δική μου άποψη για το συγκεκριμένο ηχείο, μόνο να σημειώσω ότι το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν η υψηλο-μεσαία περιοχή, η οποία ακουγόταν στην κυριολεξία σαν «μέσα από χοάνη» . Δεν ξέρω αν αυτό είναι ο «Χοανισμός» πού κάποιοι αναφέρουν ειδικά ότι δεν υπήρχε καθόλου.

Τέλος, συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.
Δεν το γράφω για λόγους αντιπαράθεσης , χωρίς κανένα ίχνος κακίας. Απλώς θα ήθελα να ακουστεί και η δικιά μου γνώμη. Στο κάτω-κάτω ο καθένας ακούει όπως του αρέσει.

Φιλικά, :605:

Bart

ΥΓ Στον Μορφέα ή Μανώλη ή Tune Audio καθώς και σε όλους τους Έλληνες κατασκευαστές εύχομαι καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες. (και καλύτερες τιμές :142:)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.527

Φιλε μου, χωρις κανεναν λόγο αντιπαράθεσης θα σου πω το εξης....
Για το ΜπλεΣκατούλι, ισχυει ο,τι ισχυει για ολα τα υπολοιπα πραγματα.
Δηλ. οπως εδω σε καποιους αρεσαν τα Μαγκι με τα audio research, και σε καποιους αλλους οχι, οπως σε μενα αρεσαν τα Ακαπελα (την Κυριακη) και σε αλλους οχι, οπως σε μενα δεν ελεγαν τιποτα τα duevel (πριν 3 χρονια κατι ελεγαν) αλλα σε αλλους αρεσαν, (και ειναι μεγαλος ο καταλογος) ετσι και το μπλεσκατο σε αλλους λεει και σε αλλους οχι.

Ετσι ειναι τα πραγματα παντου.
Τα σκουπιδια τα δικα σου ειναι πολυτιμα για καποιον αλλο.

Φιλικα επισης..

Reaction score
1

Φιλε μου, χωρις κανεναν λόγο αντιπαράθεσης θα σου πω το εξης....
Για το ΜπλεΣκατούλι, ισχυει ο,τι ισχυει για ολα τα υπολοιπα πραγματα.
Δηλ. οπως εδω σε καποιους αρεσαν τα Μαγκι με τα audio research, και σε καποιους αλλους οχι, οπως σε μενα αρεσαν τα Ακαπελα (την Κυριακη) και σε αλλους οχι, οπως σε μενα δεν ελεγαν τιποτα τα duevel (πριν 3 χρονια κατι ελεγαν) αλλα σε αλλους αρεσαν, (και ειναι μεγαλος ο καταλογος) ετσι και το μπλεσκατο σε αλλους λεει και σε αλλους οχι.

Ετσι ειναι τα πραγματα παντου.
Τα σκουπιδια τα δικα σου ειναι πολυτιμα για καποιον αλλο.

Φιλικα επισης..

Κάνεις λάθος φίλε μου.

Αν εσένα προσωπικά σου αρέσει το άκουσμα ενός απλού ραδιοφωνακίου, αυτό δεν κάνει το ραδιοφωνάκι Hi-End.
Υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης κάποιων πραγμάτων.

Χρόνια τώρα αυτός ο χώρος ταλαιπωρείται από απόψεις του τύπου «Εγώ το ακούω πολύ καλά και οι άλλοι που πληρώνουν παραπάνω είναι ηλίθιοι».

Όχι Φίλε μου, το ότι σου αρέσει εσένα κάτι δεν το κάνει αυτόματα Hi-End.

Αν στην προσωπική μας άποψη προσθέσουμε και λίγη αντικειμενικότητα και κάποια κριτήρια, τότε σε διαβεβαιώνω ότι σκουπίδια παραμένουν σκουπίδια. έστω και αν κάποιοι τα βλέπουν αλλιώς.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι το προηγούμενο μήνυμα μου δεν είχε σκοπό την αξιολόγηση της ακουστικής απόδοσης του ΜπλεΣκατουλι. Για αυτό έχουν γραφτεί πολλά και δεν είναι εδώ ο χώρος για να συζητηθεί ξανά.

Φιλικά,

Bart

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.527
Και συ φιλε μου κανεις λαθος.

Οτι δεν αρεσει σε σενα κατ δεν σημαινει οτι δεν ειναι Hi end.
Ραδιοφωνακι μπορει να ακουστηκε σε σενα. Σε πολους αλλους ακουστηκε χαι εντ.

Για τα σκουπιδια, soy lev mono οτι βρηκα ενα παλιο λαμπατο ραδιοφωνο Grundig τo οποιο παιζει.
Αν θελεις βαζω και φωτο να δεις.

Φιλικα

Αντωνης

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.394
Κακώς είχε το CDάκι σε κοινή θέα.
Θα έπρεπε να το έχει κάπου κρυμμένο.:137:
Το να ακούει κανείς με τα μάτια (είτε βλέποντας τη συσκευή είτε το ταμπελάκι της τιμής) δεν είναι κακό από τη στιγμή που ανήκει στη πλειοψηφία.:126:

Reaction score
1.844

Βλέπω η συζήτηση να τραβάει. Αναφέρθηκε λοιπόν αυτό:
Συγνώμη που παρεμβαίνω
....
Την ώρα που επισκεύτηκα αυτό το περίπτερο (παρέα με άλλους δύο συν-φορουμίτες) έπαιζε απο το πικάπ ένας δίσκος γεμάτος σκρατς και θόρυβο ....
έχω να πω πως ήμουν ο ένας απ' τους δύο που αναφέρει ο ΝίκοςΚ. Και επίσης άκουσα ένα στεγνό ήχο. Δεν ξέρω τι έβγαζε με το Bluesky, αλλά, την ώρα που περάσαμε, μελωδικό δεν το λες. Η κατασκευη των ηχείων, είναι αλήθεια, δείχνει πολύ καλής ποιότητας. Μπορεί να τα χαντάκωσε η ριζοσπαστική επιλογή των πηγών. Μια και ο κατασκευαστής είναι έλληνας, και μάλιστα απ' τους σοβαρούς ανθρώπους, έχει την επιλογή να μας δείξει στο μέλλον πως κάναμε λάθος.

Υ.Γ.: Το Μπλεσκατούλι δεν το είδα, εδώ μέσα το διάβασα. Ούτε οι άλλοι δυό, γιατί θα το σχολιάζαμε. Ούτε καν πρόσεξα, κατά πάγια συνήθειά μου, ποιο πικάπ έπαιζε την ώρα που περάσαμε.

Reaction score
181
Μιας και κανείς γνώστης περί "μπλε σκατού" δεν γράφει να ενημερώσω τον φίλο Πλάτωνα ότι το συγκεκριμμένο σιντί έχει επιλογή "night mode" που εμπλέκεται by default.
Δηλαδή πρέπει να έχεις on screen display για να την απενεργοποιήσεις ή να έχεις μάθει απ' έξω τα βήματα...
Ένα ακόμα dsp είναι, που παρεπιπτόντως είναι χρήσιμ(ο)α ενίοτε και από σοβαρές... χάι εντ κατασκευές, μαζί με αλγόριθμους και δεν συμμαζεύεται.
Φυσικά εκεί υπάρχει μυστικοπάθεια του κερατά.-(...)(!!!).

Διάβασα την γνώμη του "μικρού" Τσαρουχά και έπεσε το ενδιαφέρον μου στα ρυθμιστικά έντασης για προσαρμογή στον χώρο.
Πολύ καλό αν λειτουργούν με σχετικά μεγάλο εύρος.
Και επειδή διέγνωσα... διαβάζοντας γενικώς... πως ο χώρος ήταν ακατάλληλος για το μέγεθος του ηχείου και επειδή είμαι γενικώς ανάποδος και παλιοχαρακτήρας... θα ρωτούσα:
Είναι σίγουρο αυτό?????
Μήπως δηλαδή ο χώρος ήταν κατάλληλος και σε μεγαλύτερο χώρο το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο.
Μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...
Διότι επειδή υπάρχει και η ανάλογη ωριμότης στο σαίτ από πολλούς... βλέπω πως και εδώ (ενίοτε) αλλά και αλλού... όσα δεν φτάνει η αλεπού τα φτάνει ο χώρος...

Πάντως το θέμα είναι πως για να ασχολείται τόσος κόσμος με το ηχείο, λέει, ότι αυτό κάτι έχει να πει.
Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.
Και μάλιστα κινούμενο ανάμεσα σε "χρηματικά" μεγαθήρια που χαρακτηρίστηκαν από άλλους ωσάν ακριβές, χλιδάτες, μπαρούφες...
Τα μισά να κάνει είναι καλό.
Έτσι κι αλλιώς οι μισοί θα πούνε ότι: "κάνει κάτι" και οι άλλοι μισοί ότι: "δεν κάνει τίποτα"...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.527
Μιας και κανείς γνώστης περί "μπλε σκατού" δεν γράφει να ενημερώσω τον φίλο Πλάτωνα ότι το συγκεκριμμένο σιντί έχει επιλογή "night mode" που εμπλέκεται by default.
Δηλαδή πρέπει να έχεις on screen display για να την απενεργοποιήσεις ή να έχεις μάθει απ' έξω τα βήματα...
Ένα ακόμα dsp είναι, που παρεπιπτόντως είναι χρήσιμ(ο)α ενίοτε και από σοβαρές... χάι εντ κατασκευές, μαζί με αλγόριθμους και δεν συμμαζεύεται.
Φυσικά εκεί υπάρχει μυστικοπάθεια του κερατά.-(...)(!!!).

................................

Ευχαριστω Γιαννη, θα το τσεκαρω.

Οσο για το ηχειο...............ο ιδιος ο Μανωλης μου ειπε οτι στο ΧΩΡΟ του παιζει καλυτερα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Και συ φιλε μου κανεις λαθος.

Οτι δεν αρεσει σε σενα κατ δεν σημαινει οτι δεν ειναι Hi end.
Ραδιοφωνακι μπορει να ακουστηκε σε σενα. Σε πολους αλλους ακουστηκε χαι εντ.

Για τα σκουπιδια, soy lev mono οτι βρηκα ενα παλιο λαμπατο ραδιοφωνο Grundig τo οποιο παιζει.
Αν θελεις βαζω και φωτο να δεις.

Φιλικα

Αντωνης
Ποιος είπε ότι "μου ακούστηκε σαν ραδιοφωνάκι"

Τι σχέση έχει το "παλιο λαμπατο ραδιοφωνο Grundig"

Η δεν διαβασες προσεκτικά το μυνημα μου, η δεν το κατάλαβες ή κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις.

Αν έχεις να απαντήσεις κατι επί της ουσίας έχει καλώς, αλλιώς άστο.

Κακώς είχε το CDάκι σε κοινή θέα.
Θα έπρεπε να το έχει κάπου κρυμμένο.:137:
Το να ακούει κανείς με τα μάτια (είτε βλέποντας τη συσκευή είτε το ταμπελάκι της τιμής) δεν είναι κακό από τη στιγμή που ανήκει στη πλειοψηφία.:126:

Φίλε PeterMeni που συνήθως συμφωνώ με τις απόψεις σου,

Διαβάστε λίγο προσεκτικά το μήνυμα μου. Το θέμα μου δεν είναι το ΜπλεΣκατούλι, αλλά πως γίνεται με τέτοια πηγή να παραχθεί θεσπέσιο τελικό άκουσμα ισάξιο συστήματος 25.000 Ευρώ. (συν και την αξία των τελικών).

Αυτή την απλή εξήγηση ζητώ από εκείνους που το αναφέρουν για ένα από τα καλύτερα ακούσματα της έκθεσης. Για να καταλάβω το σκεπτικό τους.

Επειδή εκτιμώ την γνώμη σου θα ήθελα την άποψη σου.

Από εδώ και πέρα ξεγράψτε την λέξη ΜπλεΣκατουλι και αντικαταστήστε την από την λέξη «Πηγή CD Player αξίας 30 Ευρώ»

Φιλικά :605:

Bart

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.527

Για το Grundig, κολαει στο οτι το βρηκα πεταμενο στα σκουπιδια.
(γι΄αυτον που το πεταξε ηταν σκουπιδι, για μενα που το βρηκα ηταν θησαυρος.)

Για το αλλο φιλε μου, κολοκυθοπιτα............

Reaction score
4

Πουλάω ένα ντίγκιταλ στην μισή αξία του. = 3.500 ευρώ....:137:

Πραγματικά είμαι απογοητευμένος που σας αρέσει...., παίζει την μισή πληροφορία.
(πριν είχα πει το 1/3 αλλά για τον Πέτρο κάνω σκόντο)

Bart +1

Tip:
Επειδή το θέμα είναι η κατασκευή ηχείου καλό θα ήταν να χωριστεί.

Reaction score
11

Παιδιά απ΄ότι κατάλαβα, (πλέον), λίγο πολύ γνωριζόσαστε μεταξύ σας και, λόγω αυτού, αντιπαρατίθεστε σε μία "ευρεία" βάση!

Ας μου επιτραπεί παρακαλώ να θέσω μόνο ένα ερώτημα από την πλευρά και την στενή οπτική και μόνο του τελικού καταναλωτή:
αυτό το ηχείο, όπως το είδα από φωτό της έκθεσης, θα το βάζατε ποτέ στο σπίτι σας;
Και ρωτάω γιατί αν απαντήσετε όχι, όπως απαντάω εγώ, τα υπόλοιπα είναι απλώς ένα πείραμα! Και είμαι πολύ υπέρ της έρευνας και του πειράματος, αλλά η παρουσίαση ενός πειράματος σε μιά τέτοια έκθεση θα έπρεπε να επισημαίνεται με πινακίδα:ΠΕΙΡΑΜΑ.
Αλλοιώς προκαλεί ξέσπασμα τρανταχτού, και γι' αυτό επικίνδυνου για την δημόσια υγεία, γέλιου!

:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
θα το βάζατε ποτέ στο σπίτι σας;
Ευκολά αν ήταν ο ήχος που αναζητώ.Είναι ένα αρκετά καλαίσθητο ηχείο που παρόλο το μέγεθος θα δέσει αρμονικά σε ένα χώρο κλασικής αισθητικής.Φυσικά το φινίρισμα του ή η βαφή μπορεί να επιδέχεται βελτίωσης,ίσως και να αλλάζουν τα χρώματα.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Ευκολά αν ήταν ο ήχος που αναζητώ.Είναι ένα αρκετά καλαίσθητο ηχείο που παρόλο το μέγεθος θα δέσει αρμονικά σε ένα χώρο κλασικής αισθητικής.Φυσικά το φινίρισμα του ή η βαφή μπορεί να επιδέχεται βελτίωσης,ίσως και να αλλάζουν τα χρώματα.
Eάν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, αυτό που παρουσιάζεται στα post # 2 & # 3, τότε σε συγχαίρω! (Για το θάρρος σου!)

:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Δεν είναι θέμα θάρρους,αισθητικής είναι.Δεν ξέρω αν έχω σωστότερη από άλλους(πιθανον όχι) αλλά είναι ένα ηχείο που δεν θα δείξει άσχημα σε έναν χώρο 30-40 τμ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.634

Παρακαλώ κάποιος να μου βγάλει ομορφότερο σχέδιο με τόσα λίτρα καμπίνας και τέτοιου μεγέθους κόρνες.......

(δε θέλω να μπω στη διαδικασία να σας δείξω αληθινά "εκτρώματα" ηχείων που κυκλοφορούν σε πολλαπλάσιο κοστολόγιο, κι ούτε επιθυμώ να γράψω "κακιούλες", αλλά πολύ τον ζηλεύετε κάποιοι κάποιοι τον μορφέα, και τον σκέφτεστε, και θα τον πιάσει λόξυγγας τον άνθρωπο... )

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Κώστα ομορφότερο σχέδιο μπορεί να γίνει.Αλλά το κοστολόγιο θα εκτιναχθεί(όποιος ξέρει τι διαδικασία έχει για να γίνει κούρμπα το ξύλο,θα κατανοήσει)....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.774
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili