Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Reaction score
11
Απάντηση: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

... αλλά πολύ τον ζηλεύετε κάποιοι κάποιοι τον μορφέα,
Σίγουρα όχι εγώ, διότι απλούστατα δεν είμαι στον χώρο! Σαν καταναλωτής και μόνο μιλάω! Εύχομαι ολόψυχα ο άνθρωπος να πάει καλά! Πάντως πολλές φορές η κριτική που μας κάνουν μπορεί να είναι πολύ πιο φιλική πρόταση από τους επαίνους!

:107:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Re: Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Φίλε PeterMeni που συνήθως συμφωνώ με τις απόψεις σου,

Διαβάστε λίγο προσεκτικά το μήνυμα μου. Το θέμα μου δεν είναι το ΜπλεΣκατούλι, αλλά πως γίνεται με τέτοια πηγή να παραχθεί θεσπέσιο τελικό άκουσμα ισάξιο συστήματος 25.000 Ευρώ. (συν και την αξία των τελικών).

Αυτή την απλή εξήγηση ζητώ από εκείνους που το αναφέρουν για ένα από τα καλύτερα ακούσματα της έκθεσης. Για να καταλάβω το σκεπτικό τους.

Επειδή εκτιμώ την γνώμη σου θα ήθελα την άποψη σου.

Από εδώ και πέρα ξεγράψτε την λέξη ΜπλεΣκατουλι και αντικαταστήστε την από την λέξη «Πηγή CD Player αξίας 30 Ευρώ»

Φιλικά :605:

Bart
Την άποψη μου για το Bluesky την έχω διατυπώσει επανειλημμένως.
Απλά δεν μπορεί να συγκριθεί και δεν έχει καμία σχέση με πηγή υψηλής ποιότητας-πιστότητας.
Δεν μιλάω στο περίπου επειδή το είχα σπίτι μου για αρκετό διάστημα και μάλιστα του πρόσθεσα ολόκληρο τροφοδοτικό (ναι το χώρεσε) για το αναλογικό του στάδιο.

Παρόλα αυτά έπαιζε καλύτερα από Cd player των 300 ευρώ και από ένα πολυδιαφημισμένο των 600.
Όπως πάντα ονόματα δεν λέμε...
Θεωρώ πως από εκεί και πάνω δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης.

Να πω επίσης πως ακούω για κόρνα και βγάζω σπυριά.:137:

Και όμως ο συγκεκριμένος συνδυασμός ήταν μια χαρά κατά τη γνώμη μου.
Ούτε πηγάδι θύμιζε ο ήχος ούτε κουράστηκα κλείστο να φύγουμε ένιωσα.

Μάλιστα το είπα στο Μανώλη για τη πηγή και η απάντηση του ήταν πως αυτό έκρινε πως θα έδειχνε τα καλά της κατασκευής του.

Η λιγοστή πληροφορία, υπό <<ιδιαίτερες συνθήκες>>, όπως αυτές ενός τέτοιου δωματίου, δεν κάνει πάντα κακό.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Την άποψη μου για το Bluesky την έχω διατυπώσει επανειλημμένως.
......
......
Εγώ να στο πω αλλιώς....:137:

Ότι μπορεί να βγάλει το "ντίγκιταλ", το παίζει ηχείο 250 ευρώ ! :137:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322

Το λάθος του Μορφέα είναι οτι δεν έβαλε τα σωθικά του digital σε κουτί δικής του κατασκευής αθόρυβα και χωρίς άλλες εξηγήσεις. Δεν θα είχε επισφραγίσει την πίστη στην θέση του περί digital, όπως έκανε τώρα, αλλά θα είχε πεθάνει στα γέλια.

Όσο για το ηχείο του, μπήκα στο δωμάτιο σε μία στιγμή που ο ίδιος απουσίαζε, δεν κάθησα πάνω από πέντε λεπτά γιατί ΝΑΙ ο χώρος ήταν ακατάλληλος, αφού κόρνες τέτοιου μεγέθους από τα δύο μέτρα δεν μπορείς να ακούσεις, και έτσι αφού δεν μπορούσα να σχηματίσω γνώμη γι' αυτό το... άγνωστο ηχείο, έφυγα χωρίς να δώσω άλλη σημασία.

Τώρα διαβάζω εδώ ότι ήταν κατασκευή του Μορφέα!!!
Μαμώτο!!!
Σε 12 μήνες θα το ακούσω προσεκτικά!
(πάντως μια χαρά μου φάνηκε τονικά, κατά την 5λεπτη ακρόαση)

Reaction score
181
Η ομορφία ενός ηχείου είναι υποκειμενική.
Εμένα μ' αρέσουν.
Μ' αρέσει έτσι κι αλλιώς οτιδήποτε παίζει καλά.
Βασικά απεχθάνομαι την πολύ γυαλάδα, τα λούστρα και τις πεθαμενατζήδικες λάκες.
Μ' αρέσει το industrial design.
Ο χώρος μου είναι αχούρι, κοντεύουν να φυτρώσουν πατάτες και τα μηχανάκια μου δεν βλέπονται...
Αλλά τι σχέση έχουν αυτά με τον ήχο ποτέ μου δεν κατάλαβα όσο κι αν προσπάθησα...

Reaction score
141
οι κορνες του Μορφεα επαιζαν πολυ καλα και καλυτερα απο τις υπολοιπες κορνες της εκθεσης και σε αυτο βοηθησαν και τα ενισχυτικα του Horning.Με καλυτερη πηγη ειμαι σιγουρος οτι θα επαιζε καλυτερα αλλα ο ιδιος καποιους λογους θα ειχε.
Τωρα αν ηταν και μαυρη λακα μπορει να επαιζε ακομα καλυτερα :137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Εγώ να στο πω αλλιώς....:137:

Ότι μπορεί να βγάλει το "ντίγκιταλ", το παίζει ηχείο 250 ευρώ ! :137:
Διαφωνώ εντόνως.
Πιστεύω ότι από τη στιγμή που κάνει κάποια πράγματα και κοστίζει μόλις 30 ευρώ είναι πολύ επιτυχημένο.

Όσο για τα ηχεία των 250 ευρώ, ακόμα και των 500 ευρώ, να μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη.:137:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

...Όσο για τα ηχεία των 250 ευρώ, ακόμα και των 500 ευρώ, να μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη.:137:
+1
Το δε φοβερότερο πράγμα που κάνει (έκανε...) το Bluesky είναι οτι βάζει διλήμματα του τύπου: "Player των 600 Ευρώ και ηχείο των 600 Ευρώ", ή "Μπλεσκατό και Totem (για παράδειγμα), στα ίδια χρήματα;" :116::116::116:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

+1
Το δε φοβερότερο πράγμα που κάνει (έκανε...) το Bluesky είναι οτι βάζει διλήμματα του τύπου: "Player των 600 Ευρώ και ηχείο των 600 Ευρώ", ή "Μπλεσκατό και Totem (για παράδειγμα), στα ίδια χρήματα;" :116::116::116:
Κανένα δίλημμα κατά την άποψη μου...
Επιλέγω το δεύτερο συνδυασμό δαγκωτό:137:

Reaction score
4

Κοιτάξτε, κάπου είναι άποψη+γούστο και κάπου είναι ποιότητα.
Η ποιότητα προσεγγίζεται μέχρι κάποιο βαθμό και ως παράδειγμα θα σας αναφέρω την διαφορά του wav από το mp3.
Η διαφορά ποιότητας είναι δεδομένο, μεταξύ τους..
(Η διαφορά αυτή παραμένει.., σε ότι αξίας μηχανήματα αναπαραχθεί).

Άλλοι το ακούν και άλλοι όχι + κάποια μηχανήματα το εμφανίζουν ("έκταση") και κάποια όχι.

Το ντίτζιταλ παίζει σαν mp3..:137:.. (..απτά κακά mp3.)

Σε κάποιους αρέσουν περισσότερο τα mp3 (θυμηθείτε tests)...!
Μπορεί..., τους αρέσει γιατί είναι λιγότερο και ευκολότερα αντιληπτό ή κάνει την δουλειά του ηχείου ευκολότερη...

:126:

Reaction score
1.844

... Σε κάποιους αρέσουν περισσότερο τα mp3 (θυμηθείτε tests)...!
Μπορεί..., τους αρέσει γιατί είναι λιγότερο και ευκολότερα αντιληπτό ή κάνει την δουλειά του ηχείου ευκολότερη... :126:
Θυμάμαι ...
Και τη δουλειά του αυτιού κάνει ευκολότερη. :126: Που αν είναι "χρυσό" δεν επιδέχεται μεγάλες καταπονήσεις ... :107:

Επίσης πιστεύω πως αν ο κατασκευαστής δεν ήταν Έλληνας, το νήμα θα είχε πάψει προ ημερών. Σύμφωνα πάντα με τις εντυπώσεις που άφηνε στην έκθεση. Γιατί υπό άλλες συνθήκες ίσως δείξει άλλο επίπεδο. :203:

Reaction score
181
Re: Απάντηση: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Θυμάμαι ...
Και τη δουλειά του αυτιού κάνει ευκολότερη. :126: Που αν είναι "χρυσό" δεν επιδέχεται μεγάλες καταπονήσεις ... :107:

Επίσης πιστεύω πως αν ο κατασκευαστής δεν ήταν Έλληνας, το νήμα θα είχε πάψει προ ημερών. Σύμφωνα πάντα με τις εντυπώσεις που άφηνε στην έκθεση. Γιατί υπό άλλες συνθήκες ίσως δείξει άλλο επίπεδο. :203:
Anemele δεν είναι θέμα για το Έλληνας.
Απλά ο Μορφέας είχε δώσει ομηρικές μάχες για το μπλου σκάι στο διπλανό σάιτ.
Το ίδιο και για τα τηλεφωνικά καλώδια...
(ο Κόγιας δεν είναι τίποτα μπροστά του!:137:)
Εν τω μεταξύ κάποιος μου είπε ότι το σύστημα στην Έκθεση έπαιζε με νιρβάνες...
Δεν ξέρω όμως αν όντως αυτό ισχύει.

Reaction score
684

Οντως επαιζε με καλωδια Nirvana

Reaction score
22

Sorry που επεμβαίνω στη συζητηση σας,

Ακουσατε καποιο από τα μικρά δωμάτια να παιζει καλύτερα μουσικούλα?
Μπορεί, Αλλά δεν νομίζω να υπήρχαν πολλά
Αν και απογοητευτικα από πολλά φαβορί δεν μπορώ να γράφω...ποσο τσιριζαν και μπουμπουναγαν γιατί καταλαβαίνω οτι εκει μεσα δεν μπορεις να κρίνεις με ασφάλεια.

Από εκεί και περα
ολοι βλέπουμε, ακούμε, εκτιμάμε...
Αν κάποιος χρησιμοποιήσει οικονομική πηγή... δεν εκθέτει το συστημα του?
Αλλά αν υπάρχει χώρος, ηχείο, οδήγηση...βρέξει χιονίσει μουσική θα ακούσει
Η Avalon σε μια εκθεση επεζε με sony PS1...και ελεγε μαλλον φωναζε...ακουστε τα ηχεία μου
Το ιδιο ειχε κάνει και η Ελληνική Silver Note

Πλεονέκτημα τα ρυθμιστηκά
ok
οχι μονο εκει αλλά σε κάθε χώρο

Τελος πάντων δεν ειμαι δικηγόρος του Μανώλη αντίθετα δεν εχουμε και τη καλύτερη σχέση δικτυακά...
Παραυτά ειναι μια Ελληνική προσπάθεια με αρκετή γενναιότητα και ρίσκο που πρέπει να στηριχθεί και πραγματικά θα εβλεπα με συμπάθεια να μένουν μακρια αστοχες αναφορές

ευχαριστώ

Reaction score
22

Platon πλάκα κάνεις....
τα παιδια ακούνε το πολύ με 1 αντε 2 Watt
τι να τα κάνουν τα πανάκριβα καλώδια?

το κακό ειναι να μη καταλαβάινεις ομως οτί και αλλος εχει δικιο μια που τα ηχεία του θελουν καμιά πενηνταριά για ζεσταμα
:605:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.527
Αυτο λεω και γω. Τι να τα κανουν τα "φιδια" με 1-2 βατακια.
Γι΄αυτο ειπα οτι ειναι, μαλλον, δανεικα.

Και γω παιζω με 47Labs και DNM. Αν ειχα Κρελλ θα επαιζα με το αναλογο μεγεθος.

Του Μανωλη, μπασα-μεσαια, ηταν εσωτερικα και δεν ξερω τι ηταν (φανταζομαι βεβαια) του τουητερ που το ειδα, ηταν το τηλεφωνικο (μπλε-κοκινο).

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Anemele δεν είναι θέμα για το Έλληνας.
Απλά ο Μορφέας είχε δώσει ομηρικές μάχες για το μπλου σκάι στο διπλανό σάιτ ...
Όπως έγραψα και πιο πίσω, τρία μέλη, την ώρα που περάσαμε, πολύ επιπόλαια ομολογώ, δεν έπαιζε το Bluesky, αλλά κάποιο πικάπ, που επίσης δεν πρόσεξα μοντέλο. Όπως και το Bluesky, δεν το παρατηρήσαμε ώστε να επηρεαστούμε αρνητικά, εδώ το μάθαμε, στο παρόν θέμα. Ο ήχος δεν έφτανε να σε κάνει να θέλεις να μείνεις περισσότερο. Η ένταση επίσης δεν ήταν "ρεαλιστική", ώστε να μπουμάρει ο χώρος. Όλα αυτά τα λέω, έχοντας πολύ καλή άποψη για τη σοβαρότητα του Μορφέα, όχι από προσωπική γνωριμία, αλλά από γνώμες ανθρώπων που πιστεύω στην κρίση τους.

Αν θεωρεί πως αδικείται από το συμπέρασμα, έχει πάντα το δικαίωμα (ακροάσεις), να μας πείσει πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. :126:

Reaction score
181
Δεν εξετάζω ούτε εξέτασα αν αδικείται ο Μορφέας, ούτε ασχολήθηκα με το πικάπ, ούτε ξέρω πως έπαιζε το σύστημα αφού δεν το άκουσα.
Απλά το θέμα μου κέντρισε το ενδιαφέρον φυσιολογικά καθώς είναι το μοναδικό θρέντ που ανοίχθηκε στην κατηγορία των ηχείων το οποίο έχει συνάφεια με την έκθεση...
Το ίδιο θα γινόταν αν ο κατασκευαστής ήταν μογγόλος!
Και φυσικά και εννοείται νομίζω... ήξερα κάποια γεγονότα από την πορεία του και την φιλοσοφία του.
Επίσης δεν υπονοώ πως θεωρώ ότι αδικείται, ούτε το υπονόησα ποτέ και πουθενά.
Το αντίθετο μάλιστα, με αυτά που αναφέρω μάλλον εγώ "φαίνεται" να τον αδικώ...
Η αρνητική γνώμη εσού και των φίλων σου είναι σεβαστή από μένα, όπως παράλληλα είναι σεβαστές και οι θετικές γνώμες των υπολοίπων.
Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
Μακάρι να άκουγα το σύστημα για να εξέφραζα ενδελεχέστερη άποψη.
Εξ' άλλου προείπα πως οι μισοί θα κρίνουν θετικά και οι άλλοι μισοί αρνητικά.
Τόσα χρόνια στα φόρα αυτό γίνεται με θαυμαστή και αξιοζήλευτη... συνέπεια...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Όπως έγραψα και πιο πίσω, τρία μέλη, την ώρα που περάσαμε, πολύ επιπόλαια ομολογώ, δεν έπαιζε το Bluesky, αλλά κάποιο πικάπ, που επίσης δεν πρόσεξα μοντέλο.
Οτι λέει ο anemelos. ΚΑι εγώ που ήμουν μαζί του αυτό έγραψα. Επαιζε κάποιο πικαπ και μάλιστα εναν δίσκο γεμάτο σκρατς και παράσιτα....
Εκεί ήταν το θέμα μας και όχι στο οποιοδήποτε πλέιερ....
Οσο καλός ήχος και να έβγαινε (που απο τον συγκεκριμένο συνδιασμό δεν....) πόσο θα αντέξεις να τον ακούσεις?

nbullamatsisII said:
Το ιδιο ειχε κάνει και η Ελληνική Silver Note
Ναι αλλά το συγκεκριμένο ήταν αν θυμάσαι καραμοντίφαρισμένο... μόνο οι πυκνωτές που περίσευαν απέξω έφταναν... Μόνο ο μηχανισμός είχε μείνει εκεί μέσα.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88