how to choose interconnects and loudspeaker cables

D

deleted user 10898

Guest
Excerpted and adapted from The Complete Guide to High-End Audio (Third Edition).
Copyright ©1994–2009 by Robert Harley. hifibooks.com

link

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.687
Απάντηση: how to choose interconnects and loudspeaker cables

Να αρχίσω να λέω τώρα, ή θα τσατιστείς πάλι χρυσέ μου;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

Το όλο ζήτημα φέρνει στο νου το αειθαλές θεατρικό έργο ΄΄Σεσουάρ γιά Δολοφόνους΄΄...:126:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: how to choose interconnects and loudspeaker cables

Να αρχίσω να λέω τώρα, ή θα τσατιστείς πάλι χρυσέ μου;
ποτε καλε τσαντιστηκα εγω μαζι σου..?
αλλωστε ο σκοπος του ποστ ηταν προβοκατορικοσ!!
(με την καλη εννοια...)
ηθελα να κανω επαναληψη σε αυτα που εμαθα εδω...
:116::116:

D

deleted user 10898

Guest
When shopping for loudspeaker cables and interconnects, listen to a manufacturer’s lower line in your system—even if you have a large cable budget. You may be pleasantly surprised.

να και μια καλη συμβουλη..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.664

για το εν λόγω "άρθρο", ότι και να πω είναι λίγο. ε, δε λέω τίποτα...

Reaction score
685
Απάντηση: Re: how to choose interconnects and loudspeaker cables

να ενα σωστο, τι αλλο πρεπει να κανει ενα καλωδιο δηλαδη...?

το λαθος του ειναι οτι κανει 15 ευρω τα 2χ 1 μετρο
υπονοεις οτι δεν υπαρχουν λυσεις αλλες που θα σου δωσουν καλυτερη ηχητικη ποιοτητα απο τα Klotz?

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: how to choose interconnects and loudspeaker cables

υπονοεις οτι δεν υπαρχουν λυσεις αλλες που θα σου δωσουν καλυτερη ηχητικη ποιοτητα απο τα Klotz?
Για το ταβάνι που έχει θέσει όχι δεν υπάρχουν, ίσα ίσα που είναι και ιδανικά. Για το ταβάνι που έχεις εσύ σαφέστατα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

Γιά τους λάτρεις των ρηξικέλευθων σχολίων σχετικά με τα καλώδια από το audioholics:612::
Watch out if a Cable Vendor or Manufacturer:

1. Promotes that their product allegedly eliminates audio related Skin Effect and/or "Strand Jumping" problems.
2. Claims revolutionary breakthrough in cable technology by polarizing or biasing the dielectric using a battery.
3. Promotes that their products eliminate "Audiogenic", "Diode Rectification" or any type of non linear distortions. See Debunking the Myth of Cable Distortion and Dielectric Biasing
4. Physically places (+) and (-) wire leads in separate dielectrics not closely spaced in a common jacket. See: Calculating Cable Inductance of Twin Feeder Cables
5. Claims vast improvements in sound by inserting "Cable Elevators" to raise the cables off the floor and minimize electron misfiring or static energy fields.
6. Claims that cryogenically freezing cables improves fidelity or measurably changes electrical properties after the cable is restored to room temperature.
7. Claims that their cables require a "Break In" period.
8. Claims that measurements cannot quantify why their designs are superior and often misapply engineering principles in their reasoning but abandon the associated governing laws and metrics that establish them.
9. Claims audible differences exist between stranded and non-stranded wires of same gauge rating, geometry and conductor spacing.
10. Claims audible differences between silver and copper cables of equal design geometry and gauge.

Bonus Scams

* Sells speaker cables or interconnects costing more than a plasma TV or a lease on a new Infinity G35 sports coupe.
* Claims wire is directional.
* Slaps RLC boxes on their cables.
* Claims of Speaker Cable Resonance at Audio Frequencies

Reaction score
685

ναι

αμα τα λενε οι Audioholics οι guru του hiend που ακουνε με Oppo και Yamaha τοτε ετσι θα ειναι....

Reaction score
685

Μετά το ΄΄Θεϊκοί΄΄ πλακώσανε και οι "gurικοί"...Ω,τι υπερ-βολή Θεέ μου:126:
http://www.tnt-audio.com/clinica/intere.html
http://www.tnt-audio.com/clinica/spkcbl_e.html
βασισμενος ακριβως στα κειμενα που αναφερεις δοκιμασα τον συνδυασμο των interconnect με το χαμηλοτερο capacitance (τα DNM Reson) με τα καλωδια ηχειων με το χαμηλοτερο inductance ( τα Goertz Veracity MI2). Ο συνδυασμος αν και πολυ καλο value for money αποδειχτηκε πολυ λιγος σε σχεση με τα καλωδια της Argento... Εαν ομως δεν εχει καποιος μεγαλες απαιτησεις ειναι πολυ καλη λυση...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: how to choose interconnects and loudspeaker cables

βασισμενος ακριβως στα κειμενα που αναφερεις δοκιμασα τον συνδυασμο των interconnect με το χαμηλοτερο capacitance (τα DNM Reson) με τα καλωδια ηχειων με το χαμηλοτερο inductance ( τα Goertz Veracity MI2). Ο συνδυασμος αν και πολυ καλο value for money αποδειχτηκε πολυ λιγος σε σχεση με τα καλωδια της Argento...
Αποδείχτηκε λίγος γιατί δεν αρκεί η επιστημονική γνώση επί του θέματος (και κατ'επέκταση δεν "στέκει" η διεθνής και peer-reviewed βιβλιογραφία) ή γιατί έβγαλαν στη φόρα προβλήματα των μηχανών του συστήματος; :126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

βασισμενος ακριβως στα κειμενα που αναφερεις δοκιμασα τον συνδυασμο των interconnect με το χαμηλοτερο capacitance (τα DNM Reson) με τα καλωδια ηχειων με το χαμηλοτερο inductance ( τα Goertz Veracity MI2). Ο συνδυασμος αν και πολυ καλο value for money αποδειχτηκε πολυ λιγος σε σχεση με τα καλωδια της Argento... Εαν ομως δεν εχει καποιος μεγαλες απαιτησεις ειναι πολυ καλη λυση...
Το να ικανοποιείται κάποιος με προσιτά ή λιγότερο προσιτά(εφόσον μπορεί να διαθέσει τα χρήματα) μηχανήματα και αξεσουάρ δεν αποτελεί ψόγο,αλλά γ ο ύ σ τ ο και μ α γ κ ι ά του(αρκεί να γνωρίζει και τα υπόλοιπα ώστε να μπορεί εκ του ασφαλούς να τ'αποκλείει).
Παρεμφερή ωφέλεια γιά τον αναγνώστη συνεπάγεται και η (αντι)παράθεση απόψεων και λινκ στα πλαίσια της πολυφωνίας ενός φόρουμ.Η ακουστική αντίληψη υπόκειται σε αντικειμενικές επιστημονικές αρχές.Πέρα από αυτές,η εύστοχη πένα του Αρκά προτείνει ΄΄ας αφήσουμε τους εγωισμούς γιά ν'ασχοληθούμε λίγο με τον...εαυτό μας΄΄:612:.Όπως γιά παράδειγμα κάνει ο Douglas Self:126::

http://www.dself.dsl.pipex.com/ampins/pseudo/subjectv.htm

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: how to choose interconnects and loudspeaker cables

Αποδείχτηκε λίγος γιατί δεν αρκεί η επιστημονική γνώση επί του θέματος (και κατ'επέκταση δεν "στέκει" η διεθνής και peer-reviewed βιβλιογραφία) ή γιατί έβγαλαν στη φόρα προβλήματα των μηχανών του συστήματος; :126:
γιατι δεν ειναι ικανος ο συνδυασμος για να ακουσει καποιος τις δυνατοτητες η τις ατελειες του συστηματος του στο επακρο...

Reaction score
685

Το να ικανοποιείται κάποιος με προσιτά ή λιγότερο προσιτά(εφόσον μπορεί να διαθέσει τα χρήματα) μηχανήματα και αξεσουάρ δεν αποτελεί ψόγο,αλλά γ ο ύ σ τ ο και μ α γ κ ι ά του(αρκεί να γνωρίζει και τα υπόλοιπα ώστε να μπορεί εκ του ασφαλούς να τ'αποκλείει).
Παρεμφερή ωφέλεια γιά τον αναγνώστη συνεπάγεται και η (αντι)παράθεση απόψεων και λινκ στα πλαίσια της πολυφωνίας ενός φόρουμ.Η ακουστική αντίληψη υπόκειται σε αντικειμενικές επιστημονικές αρχές.Πέρα από αυτές,η εύστοχη πένα του Αρκά προτείνει ΄΄ας αφήσουμε τους εγωισμούς γιά ν'ασχοληθούμε λίγο με τον...εαυτό μας΄΄:612:.Όπως γιά παράδειγμα κάνει ο Douglas Self:126::

http://www.dself.dsl.pipex.com/ampins/pseudo/subjectv.htm
+1000

εγω ειμαι υπερ των φτηνων καλωδιων εαν μου κανουν τη δουλεια μου. Απλα τα συγκεκριμενα δε μου την κανουν....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Απο οτι εχω καταλαβει εγω αν η πηγη δεν φερνει ο ενισχυτης δεν μπορει και το ηχειο δεν παιζει ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣαναμεσα λιγο ως τιποτα θα παρεις.Σωστα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.493
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid