how to choose interconnects and loudspeaker cables

Reaction score
685
Απάντηση: how to choose interconnects and loudspeaker cables

Απο οτι εχω καταλαβει εγω αν η πηγη δεν φερνει ο ενισχυτης δεν μπορει και το ηχειο δεν παιζει ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣαναμεσα λιγο ως τιποτα θα παρεις.Σωστα?
και το θεο τον ιδιο να βαλεις να σου κανει το interconnect παλι χαλια θα ακους εαν τα μηχανηματα σου ειναι μετρια....

Reaction score
685

για την ακριβεια εαν εχεις κακα συνοδα(πηγη, ενισχυτες, ηχεια) οσο καλυτερα ειναι τα καλωδια διασυνδεσης τοσο πιο χαλια θα πρεπει να ακουγεται το συστημα....

Τα καλωδια equalizer που τα εχουμε για να "προσαρμοσουμε" τον ηχο στα γουστα μας ειναι καταστροφη και αντι αυτων πρεπει να χρησιμοποιουμε πραγματικο equalizer.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

+1000
εγω ειμαι υπερ των φτηνων καλωδιων εαν μου κανουν τη δουλεια μου. Απλα τα συγκεκριμενα δε μου την κανουν....
Είδες που δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας...:612:
Απλά αγοράζει ο καθένας με τα χρήματα που διαθέτει το συνδυασμό που να του την κάνει(τη δουλειά)...

http://www.passlabs.com/pdf/articles/spkrcabl.pdf

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Είδες που δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας...:612:
Απλά αγοράζει ο καθένας με τα χρήματα που διαθέτει το συνδυασμό που να του την κάνει(τη δουλειά)...

http://www.passlabs.com/pdf/articles/spkrcabl.pdf
Αχ ναι! Να σταματούσε εκεί, καλά θα ήταν. Αλλά άμα πχιάνει τη χημεία με γνώσεις μπανανέμπορα, τότε οι κόκκινες πιπεριές είναι καλύτερες από όλες τις άλλες, επειδής ένα είναι το χρώμα, και νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Γιου νόου, πήρες ακριβό "στέριο"; Ε, ξέρεις από βέσπα. Πήρες φτηνό στέριο, σκάσε και μη μιλάς, δε ξέρεις... Τούβλα... :114: :114:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

Αχ ναι! Να σταματούσε εκεί, καλά θα ήταν. Αλλά άμα πχιάνει τη χημεία με γνώσεις μπανανέμπορα, τότε οι κόκκινες πιπεριές είναι καλύτερες από όλες τις άλλες, επειδής ένα είναι το χρώμα, και νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Γιου νόου, πήρες ακριβό "στέριο"; Ε, ξέρεις από βέσπα. Πήρες φτηνό στέριο, σκάσε και μη μιλάς, δε ξέρεις... Τούβλα... :114: :114:
I know...Το ότι γνωρίζουμε κάτι που συμβαίνει,δε μας υποχρεώνει να του δίνουμε μεγαλύτερη αξία απ'όση του αναλογεί διαιωνίζοντάς το.:126:

http://jeremya.com/engr/engr302/Engr302-Speaker_Cables.pdf

Reaction score
685

λυπαμαι αλλα λες βλακειες.... και απο γνωσεις οσον αφορα το high end εισαι απλα στο πουθενα...

και αυτο φαινεται μονο και μονο απο τα χρεπια μηχανακια που ισχυριζεσαι οτι παιζουν σωστα (κατα τη γνωμη σου)...

τα καλωδια πραγματικα ειναι το κερασακι στην τουρτα ....

η ασχετοσυνη φαινεται στις επιλογες μηχανων.... ασχετως τιμης...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

λυπαμαι αλλα λες βλακειες.... και απο γνωσεις οσον αφορα το high end εισαι απλα στο πουθενα...

και αυτο φαινεται μονο και μονο απο τα χρεπια μηχανακια που ισχυριζεσαι οτι παιζουν σωστα (κατα τη γνωμη σου)...
Χρέπια; Ποιος είσαι ρε παιδί μου; Ο Παναγόπουλος; :114: :114:

Reaction score
4

Τελικά "χάου τσούζ"....? (+ που τσούζ) :138:

....με το αυτί, την τσέπη ή το χρώμα ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

Τελικά "χάου τσούζ"....? (+ που τσούζ) :138:
....με το αυτί, την τσέπη ή το χρώμα ?
Ξεκινάμε από τη βάση της τσ.επικής κλίμακας και όχι από την κορυφή.
Ακολουθούμε το παράδειγμα του Οδυσσέα όταν αντιμετώπισε τις...Σειρήνες.
Και δεν αλλάζουμε στη διαδρομή το χρώμα του...χρήματος που εξαρχής μπορούμε να διαθέσουμε.

Και γιά να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα,υπάρχει και το DIY...:612:

http://www.laventure.net/tourist/cables.htm

D

deleted user 10898

Guest
τελικα υπαρχει ενα οριο (τιμης?) μετα απο το οποιο τα καλωδια δεν επιφερουν αλλαγες σε ενα συστημα? (μεσο/τυπικο ας μην παμε στα ακρα...)

Reaction score
4
Απάντηση: Re: how to choose interconnects and loudspeaker cables

τελικα υπαρχει ενα οριο (τιμης?) μετα απο το οποιο τα καλωδια δεν επιφερουν αλλαγες σε ενα συστημα? (μεσο/τυπικο ας μην παμε στα ακρα...)
Τελικά τα ίδια καλάκαλά καλώδια επιφέρουν τις ίδιες αλλαγές σε κάθε σύστημα ? ...

:612:
Λες να μεταφράζουν το "στοχευσε ψηλά" ..., έτσι.. ; ..:422:..

:137:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Απάντηση: Re: how to choose interconnects and loudspeaker cables

Μετά το Σαββατοκύριακο, θα σε πω... :126:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: how to choose interconnects and loudspeaker cables

Μετά το Σαββατοκύριακο, θα σε πω... :126:
please κωστα.
με βαση ολα αυτα (ακομα και αυτα που γραφει ο pass) θα πρεπει μετα απο ενα επιπεδο κατασκευης/τιμης οι διαφορες να ειναι αμελητεες.
analyze it και θεσε και τα ορια.... και με συγκεκριμενα παραδειγματα καλωδιων της αγορας που πλησιαζουν αυτο το οριο...
(οχι μονο ο κκ εεεεε...)
(πηρα ηχεια που δεν ειναι ενεργα και θελω και καλωδιο ηχειων γαμωτ...)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: how to choose interconnects and loudspeaker cables

please κωστα.
με βαση ολα αυτα (ακομα και αυτα που γραφει ο pass) θα πρεπει μετα απο ενα επιπεδο κατασκευης/τιμης οι διαφορες να ειναι αμελητεες.
Ρε συ Νίκο, δε θέλω -ντε και καλά- να σε πείσω! Το επίπεδο κατασκευής δεν έχει καμιά σχέση με αυτές τις "χάι εντ" τιμές. Όποιος θέλει, πείθεται, όποιος δε θέλει, πληρώνει.

D

deleted user 10898

Guest
ρε κωστα ποιες χαι εντ τιμες? με παρεξηγησες...
πηρα ηχεια και ψαχνω για καλωδια, απλα ειναι τα πραγματα.
μετα απο αρκετο διαβασμα καταλαβα οτι ενα απλα καλα φτιαγμενο καλωδιο ειναι αρκετο για ενα συστημα μεσου χρηστη. αυτο το απλο καλοφτιαγμενο καλωδιο ψαχνω.
ειναι τα πχ τα kimber 8tc? η κατι λιγο καλυτερο? η κατι λιγο ποιο απλο?
ποιο ειναι τελικα το οριο (με ονομα/brand) που το καλωδιο απο εκει και πανω δεν κανει για αυτα που κοστιζει?
Νικος
(και προσοχη η συγκριση θα γινει με καλωδια mediamαrkt που παιζω τωρα...)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Μηπως τα καλωδια mediamarkt αν τα πατησει οδοστρωτηρας και γινουν πλακε(Nordost look)
παιξουν καλυτερα?Ειμαι σε αναλογο σημειο με σενα.Χρησιμοποιω 8ΤC 1χ1 με 2 μονο πισω απο τα ηχεια και μακρυα interconnect.Αλλα ψαχνομαι ακομα.Η διπλοκαλωδιωση εμενα μου χαλαει τον ηχο.Το μονο που θα με επειθε απολυτα θα ηταν test στον χωρο μου με 5-6 ειδη και αλλαγη απο ενα σε αλλο.Το 8ΤC απο 8VC ειναι το τεφλον του 8VC.Δηλ.παρε το ωον δια κουραν οπως κολοκυθοπιτα.Αν δεν τα ειχα θα αγοραζα Supra Rondo or Quatro 4x2,5 kai τελος.Καλη τυχη

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

Εντελώς πληροφοριακά,τα Nordost Flatline ηχείων δεν είναι ribbon(ταινία) ούτε και απλά καλώδια στρογγυλής διατομής που περάστηκαν από πρέσσα... μακαρονοποιοίας:612:.Περιλαμβάνουν ξεχωριστούς αγωγούς στρογγυλής διατομής (ο καθένας στο δικό του περίβλημα από teflon) διατεταγμένους παράλληλα στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο.Αυτή η γεωμετρία οδηγεί σε διαφορετικά χαρακτηριστικά χωρητικότητας και αυτεπαγωγής σε σχέση μ'ένα απλό ηλεκτρολογικό καλώδιο ίδιας ωμικής αντίστασης.H διάταξη variable multi strand των Kimber με τη σειρά της μεταβάλλει αυτά τα χαρακτηριστικά χάρη στην πλεκτή γεωμετρία.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Χιουμορ εκανα.Μην βαρατε

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705