Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Reaction score
1
Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Και για να σας προβληματίσω ακόμα περισσότερο, να σας πώ και την αντίστοιχη μέτρηση που κατέγραψε ο BenQ 8700 στη κρεβατοκάμαρά μου, όπου φυσικά οι τοίχοι είναι ολόλευκοι, σκέτη καταστροφή για το ANSI contrast. :116:

Τόσο με το Mastech όσο και με το CA813 ακουμπισμένα πάνω στην οθόνη και στραμμένα φυσικά προς τον φακό του προβολέα, το ANSI contrast που προέκυπτε ήταν γύρω στο 30:1, :143: τώρα λίγο πάνω ή κάτω δεν νομίζω ότι έχει καμιά σημασία.

Βέβαια εγώ δεν άλλαζα το πατερνάκι στο ίδιο τετράγωνο, μετρούσα απλά το κεντρικό λευκό τετράγωνο και μετά κατέβαζα το φωτόμετρο και μετρούσα το μαύρο τετράγωνο που ηταν ακριβώς από κάτω... :121:

Ποποπό, αναρωτιέμαι τι θα δείξει ο Sharp σαν ANSI contrast με αυτή τη μέθοδο. Γύρω στο 100:1 τον κόβω και ίσως και να είναι και πολύ... :137:

Θα μετρήσω και θα σας πω...

Reaction score
0

Λευκοί τοίχοι και μαυρο... σνιφ...

Προσπαθώ με κάθε τρόπο και μετά από 4 βιντεοπροβολείς τα τελευταία 8 χρόνια -πάω για τον πέμπτο, πρώτα, ο Θεός θα είναι ο VW85 όπως τα βλέπω τα πράγματα- να πείσω τη γυναίκα μου να βάψουμε έτσω γκρί το ταβάνι του σαλόνι.

Υπάρχει κανείς που τα έχει καταφέρει σε ανάλογο...εγχείρημα?
Και πως??

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Κ
Τόσο με το Mastech όσο και με το CA813 ακουμπισμένα πάνω στην οθόνη και στραμμένα φυσικά προς τον φακό του προβολέα, το ANSI contrast που προέκυπτε ήταν γύρω στο 30:1, :143: τώρα λίγο πάνω ή κάτω δεν νομίζω ότι έχει καμιά σημασία.
Θες να πεις πως ο 8700 εχει το 1/3 του AC του HD86?:111:
Πολυ δεν ειναι?:139:

Reaction score
15.548

εγω δεν εχω να πω κατι....

Αυτο που ηθελα να δει ο Πανος και να τον προβληματισω...
...ηταν να μετρηση οθονη...

αφου το εκανε και αυτο...αστον να τρεχει τωρα ...:204:
.....
Νομιζω οτι τα καταφερα.....:137:

Για μένα είναι πολύ απλά τα πράγματα: εάν δεχτούμε ότι αυτή η τελευταία μέτρηση που κάναμε με τον Κεφάλα πάνω στις οθόνες είναι και η πλέον αντιπροσωπευτική, μια και λαμβάνει υπόψιν της τις ανακλάσεις του χώρου κτλ., τότε...

αυτομάτως καταρρίπτουμε κάθε καθιερωμένη και κοινά παραδεκτή μέχρι στιγμής μεθοδολογία μέτρησης του ANSI contrast. :111:

Και πιστέψτε με, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να αποδεχτώ μια τέτοια θεωρία

Reaction score
15.548

Ποποπό, αναρωτιέμαι τι θα δείξει ο Sharp σαν ANSI contrast με αυτή τη μέθοδο. Γύρω στο 100:1 τον κόβω και ίσως και να είναι και πολύ... :137:

Θα μετρήσω και θα σας πω...
εγω απορω πως δεν το εκανες εχτες....:116:

100 + σιγουρα....

Reaction score
221

αν προσμετρησετε και τη διαφορα τιμης,ποιος νικαει;
Η υπαρχουσα διαφορα τιμης,μαλλον δεν αρκει στον ΟΡΤΟΜΑ . Θα πρεπει να πεσει λιγο η τιμη του για να απειλησει σοβαρα τον ΣΟΝΥ....Οταν τους δεις διπλα-διπλα, τα ματια σου καρφωνονται στον ΣΟΝΥ,σαν να μην υπαρχει ο αλλος .Η διαφορα στο ματι (ασχετα με το τι λενε τα φωτομετρα ) ειναι πολυ μεγαλη.Killer o SONY, Killer..... Μας αναψε φωτιες.

Reaction score
80

Πολύ θα ήθελα να δω τι νούμερα θα είχαμε σε μια ταινία αναφοράς

Reaction score
0

Θα πείτε όλοι σας τη γνώμη σας...

Για μένα είναι πολύ απλά τα πράγματα: εάν δεχτούμε ότι αυτή η τελευταία μέτρηση που κάναμε με τον Κεφάλα πάνω στις οθόνες είναι και η πλέον αντιπροσωπευτική, μια και λαμβάνει υπόψιν της τις ανακλάσεις του χώρου κτλ., τότε...
Η δική μου λογική λέει το εξής:

Στο φακό μετράς το νηχάνημα, στην οθόνη μετράς το πακέτο χώρος-οθόνη-μηχάνημα.
Η διαφορά που θα έχουν στο φακό δύο μηχανάκια που μετρήθηκαν στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και στην οθόνη.Τα νούμερα θα είναι διαφορετικά αλλά αντίστοιχα.

Άρα, αν θές να κρίνεις και να συγκρίνεις δύο μηχανάκια μιά χαρά είναι η μέτρηση στο φακό.
Αν θές να δείς τι θα βλέπεις στην πραγματικότητα το μετράς στο χώρο σου και στην οθόνη.

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ματαιοπονία να ψάχνεις το απολύτως κορυφαίο μηχάνημα αν ο χώρος σου δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Τσάμπα λεφτά θα πληρώσεις.
Εδώ θα πρέπει να πώ οτι ο κακός χώρος επειρεάζει κυρίως το μαύρο και πολύ λιγότερο το ANSI.
Γι' αυτό, άν έχετε χώρο απολύτως ελεγχόμενο, πάρτε μηχάνημα που έχει πολύ καλό μαύρο.
Αν δεν έχετε πάρτε ένα φωτεινό DLP να γουστάρετε.
(Γειά σου άρχοντα mmene :116:)

Reaction score
0

Σωστό και απόλυτα λογικό, αλλά με ποιά λογική η πτώση του ANSI στον 86 είναι πολύ μεγαλύτερη από τον 85 στην οθόνη στον ίδιο ακριβώς χώρο, στην ίδια οθόνη. Νομίζω ότι αυτό είναι που ψάχνουμε να τεκμηριώσουμε.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Η διαφορά που θα έχουν στο φακό δύο μηχανάκια που μετρήθηκαν στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και στην οθόνη.Τα νούμερα θα είναι διαφορετικά αλλά αντίστοιχα.
Μπαμπη, εδω λεμε πως αυτος που μετρηθηκε με διπλο AC στον
φακο υπολειποταν του "αντιπαλου" του στην μετρηση της οθονης:140:

Και περα απο ολα αυτα μην μου πειτε πως στον χωρο της psa το φως
μπαινει απο παντου....
Δεν ειναι δα και ο τυπικος χωρος σπιτιου:126:

Reaction score
0

Σωστό και απόλυτα λογικό, αλλά με ποιά λογική η πτώση του ANSI στον 86 είναι πολύ μεγαλύτερη από τον 85 στην οθόνη στον ίδιο ακριβώς χώρο, στην ίδια οθόνη. Νομίζω ότι αυτό είναι που ψάχνουμε να τεκμηριώσουμε.
Μπαμπη, εδω λεμε πως αυτος που μετρηθηκε με διπλο AC στον
φακο υπολειποταν του "αντιπαλου" του στην μετρηση της οθονης:140:
Ώχ... Σοβαρά; Μάλλον τα μισά διάβασα.... :117:
Αυτό μου ακούγεται πολύ περίεργο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Αντρέα το ίδιο είπαμε, καλημέρα και καλό βόλι:617:
Δημο μου καλημερα, αλλα το "κυνηγι" το εχω κοψει εδω και χρονια:137:
Εκτος εαν εννοεις αλλα κυνηγια, εκει προς ψαραγορα μερια:136:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Επισης θα ηθελα να εισαγω αλλη μια παραμετρο που κανει τα πραγματα
ακομα πιο περιεργα.
Πως γινεται, ολοι μα ολοι που εχουμε δει την αντιστοιχια 80 και 85,
να ορκιζομαστε, πλην Βογιατζακη ο οποιος δεν βλεπει αλλα μετρα,
πως ο 85 εχει σαφως καλυτερο AC απο τον 80 αλλα τα νουμερα
να μας διαψευδουν?
Επισης πως γινεται στην εικονα να φαινεται μια "ισοπαλια" στο
AC αναμεσα στον Optoma και τον Sony, και σε καποιες περιπτωσεις
μαλιστα(Κεφαλας?) αυτη η ισοπαλια να γερνει υπερ του Sony?

Μηπως υπαρχει κατι που μας ξεφευγει?

Reaction score
0

Επισης θα ηθελα να εισαγω αλλη μια παραμετρο που κανει τα πραγματα
ακομα πιο περιεργα.
Πως γινεται, ολοι μα ολοι που εχουμε δει την αντιστοιχια 80 και 85,
να ορκιζομαστε, πλην Βογιατζακη ο οποιος δεν βλεπει αλλα μετρα,
πως ο 85 εχει σαφως καλυτερο AC απο τον 80 αλλα τα νουμερα
να μας διαψευδουν?
Επισης πως γινεται στην εικονα να φαινεται μια "ισοπαλια" στο
AC αναμεσα στον Optoma και τον Sony, και σε καποιες περιπτωσεις
μαλιστα(Κεφαλας?) αυτη η ισοπαλια να γερνει υπερ του Sony?

Μηπως υπαρχει κατι που μας ξεφευγει?
Δεν ξέρω, σίγουρα κάτι δεν υπολογίζουμε σωστά.
Όπως ξαναέγραψα, και με την πιθανότητα του λάθους λόγω του οτι έχω μήνες να δώ τον 80, στην οθόνη ο 85 μου φαίνεται πολύ καλύτερος σε Ansi.
Επίσης, και χωρίς να έχω δεί τον 86, στην οθόνη πάντα ο 85 έχανε καθαρά στα φωτεινά από τον Marantz σε 3D.
Τώρα θα μου πείς άλλο Optoma 86 κι άλλο Marantz.

Reaction score
152

Η δική μου λογική λέει το εξής:

Στο φακό μετράς το νηχάνημα, στην οθόνη μετράς το πακέτο χώρος-οθόνη-μηχάνημα.

Άρα, αν θές να κρίνεις και να συγκρίνεις δύο μηχανάκια μιά χαρά είναι η μέτρηση στο φακό.
Αν θές να δείς τι θα βλέπεις στην πραγματικότητα το μετράς στο χώρο σου και στην οθόνη.

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ματαιοπονία να ψάχνεις το απολύτως κορυφαίο μηχάνημα αν ο χώρος σου δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Τσάμπα λεφτά θα πληρώσεις.
Εδώ θα πρέπει να πώ οτι ο κακός χώρος επειρεάζει κυρίως το μαύρο και πολύ λιγότερο το ANSI.
Γι' αυτό, άν έχετε χώρο απολύτως ελεγχόμενο, πάρτε μηχάνημα που έχει πολύ καλό μαύρο.
Αν δεν έχετε πάρτε ένα φωτεινό DLP να γουστάρετε.
(Γειά σου άρχοντα mmene :116:)
ζωγραφισες! :624::624::624:

Reaction score
0
The VPL-VW85’s black level isn’t as deep as the black level we measured from the VPL-VW70 (80). The reason is obvious: The VPL-VW85 is a much brighter projector. Nevertheless, with its auto iris engaged, the VPL-VW85 produces blacks as subjectively deep and rich as you’re likely to see in any competing projector.

http://www.hometheatermag.com/frontprojectors/sony_bravia_vpl-vw85_sxrd_projector/index1.html

Μη αναμενόμενο αλλά γεγονός απ' ότι φαίνεται. Δηλαδή το LCOS έχει αλλεργία στο φως

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.403
Members
38.696
Νεότερο μέλος
xaris loukakis