Sansui - Kenwood

Reaction score
1.187
Απάντηση: Sansui - Kenwood

Ισχύς 2x120 WRMS στα 8Ωhms και οδηγεί τα super αναίσθητα 86dB/w/m και δύστροπα Acoustic Research AR-10π 4Ωhms τριών δρόμων με 12"άρια woofers και κλειστή (acoustic suspension) σε έναν χώρο 60 τ.μ. όπως λίγοι ενισχυτές θα μπορούσαν. Και με το volume στο παρά τέταρτο... Παρόλο που είναι "στριμωγμένος" όπως βλέπετε δεν ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου.

Η ικανότητα οδήγησης φαίνεται και από το γεγονός ότι δέχεται 3 ζευγάρια ηχεία A, B, C (τα 3 κατακόρυφα κουμπιά που έχει αριστερά από την κλίμακα του ραδιοφώνου) τα οποία μπορούν να λειτουργούν με οποιονδήποτε συνδυασμό (διακόπτες on-off) για το κάθε ζευγάρι, με μοναδικό περιορισμό όταν παίζουν και τα τρία μαζί, ένα τουλάχιστον ζευγάρι να είναι 8Ωhms ή παραπάνω.
Πάρτε δηλαδή την χειρότερη περίπτωση λειτουργίας 2 ζευγάρια των 4Ωhms και ένα των 8Ωhms να λειτουργούν συγχρόνως: Ο ενισχυτής "βλέπει" μόλις 1,6 Ωhm φορτίο και αυτό θεωρείται αποδεκτό από τον κατασκευαστή! Είναι προφανές οτι ούτε το θηριώδες τροφοδοτικό ούτε τα Sanken που έχει στην έξοδο "καταλαβαίνουν" τίποτα από "δύσκολες" καταστάσεις. Γενικώς δεν τον έχω ακούσει ποτέ να "τελειώνει" όσο δυνατά και αν παίζει...
Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται το πραγματικό του μέγεθος που δεν είναι το standard των 43cm στο πλάτος... Δεν χωράει σε κλασικό rack.

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Re: Sansui - Kenwood

Είναι σαφές ότι δεν έχεις έρθει σε επαφή με τέτοια μηχανήματα... Αν είχες κάποιον Quad ή Musical Fidelity κλπ. εκείνης της εποχής τότε ισχύουν όλα αυτά που λες και είναι σίγουρο ότι δεν θα λειτουργούσε έως σήμερα.

Αν όμως είχες κάποιο από αυτά που συζητάμε εδώ θα ήξερες ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οπως π.χ. αυτός εδώ ο ραδιοενισχυτής Kenwood model Eleven III (τελείως άγνωστο μοντέλο εδώ στην Ελλάδα) που τον έχει ο πατέρας μου και λειτουργεί καθημερινά από το 1976 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς καμμία απολύτως ανάγκη συντήρησης!!! Φυσικά δεν κάνει ούτε ένα χρατς κανένα ποτενσιόμετρο ή διακόπτης. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Εχει ALPS γιαπωνέζικα με αντιστάσεις. Οχι κινέζικες μαϊμουδιές απομιμήσεις...

Εντάξει μωρέ, νομίζω ότι υπερβάλλουμε λίγο...Η εμπειρία μου δεν έχει να κάνει με Kenwood ή Sansui αλλά με rotel του 78 που παίζει ανελλιπώς από τη μέρα που αγοράστηκε μέχρι και πριν από 2 χρόνια που άρχισε να μου σπάζει τα νεύρα. Μια χαρά χρατς χρουτς κάνει, το ένα κανάλι όποτε θυμάται ακούγεται, τα λαμπάκια του ραδιοφώνου κάηκαν και δεν φαίνεται ο σταθμός και άλλα πολλά. Και τα βατ του είναι και μάλλον το 1/10 από αυτό του πατέρα σου. Θέλω να πιστεύω ότι με ένα απλό σέρβις θα έρθει στα ίσα του, και εννοείται ότι μετά από 30 χρόνια χρήσης δεν δικαιούμαι να ψελλίζω παράπονο, αλλά σχόλια αντοχής αυτού του τύπου μου θυμίζουν αυτούς που λένε περήφανοι ότι δε χρειάστηκε ποτέ να αλλάξουν αμορτισέρ και τακάκια στο εικοσαετίας Toyota τους. :142:

Reaction score
29.742

Eντάξει kohmst όσοι πρόλαβαν και πήραν - πήραν.Ολοι οι υπόλοιποι σειρά στο ebay , μπας και βρούνε κανά σοβαρό μηχανάκι.
Μην κακίζεις τον κόσμο που δεν έτυχε να εχει επαφή με τέτοιου είδους μηχανάκια.
Δεν ξέρουν τι σημαίνει απροβλημάτιστη λειτουργία για 30 χρόνια.Και σίγουρα δεν θα μάθουν τώρα.Τι να κάνουμε ? μερικοί είμαστε πιο τυχεροί απο μερικούς άλλους , η καλύτερα ψαχτήρια ......

Reaction score
29.742
Απάντηση: Re: Sansui - Kenwood

Ναι αυτή η απόκλιση αφορά συγκεκριμένη συχνότητα που παράγει η γέφυρα που χρησιμοποιήθηκε.
Για όλο το ακουστικό φάσμα, και ιδίως για τις χαμηλές συχνότητες, πως ξέρεις τι απόκλιση έχουν?
Εδω να σου πω πως το πυκνωτικό φίλτρο δεν δουλεύει σε κάποιες συχνότητες αλλά παντού , είναι σαν μια αποθήκη ενέργειας που ο ενισχυτής βρίσκει διαθέσιμη και καταναλώνει κατά το δοκούν.Το φάσμα που τρώει τα πιο πολλά resources ενος ενισχυτή είναι οι χαμηλές συχνότητες και μόνο.Αν λοιπόν πυκνωτές 20ετίας εχουν απόκλιση μόλις 4% αυτό σημαίνει οτι το μηχανάκι είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται τίποτα πέρα απο λίγο σπρευ καθαρισμού των επαφών εαν και εφόσον το χρειάζεται.
Μην τρελλαθούμε τελείως .

Reaction score
1.187

Eντάξει kohmst όσοι πρόλαβαν και πήραν - πήραν.Ολοι οι υπόλοιποι σειρά στο ebay , μπας και βρούνε κανά σοβαρό μηχανάκι.
Μην κακίζεις τον κόσμο που δεν έτυχε να εχει επαφή με τέτοιου είδους μηχανάκια.
Δεν ξέρουν τι σημαίνει απροβλημάτιστη λειτουργία για 30 χρόνια.Και σίγουρα δεν θα μάθουν τώρα.Τι να κάνουμε ? μερικοί είμαστε πιο τυχεροί απο μερικούς άλλους , η καλύτερα ψαχτήρια ......
Δεν κακίζω κανέναν... Ισα ίσα που θεωρώ απολύτως δικαιολογημένο να νομίζουν κάποιοι ότι η "ζωή" ενός μηχανήματος τελειώνει στα 20 χρόνια το πολύ. Υπάρχουν άπειρα μηχανήματα και μάλιστα 5ψήφιας τιμής που δεν φθάνουν καν τα 10 χρόνια ζωής. Ειδικά τώρα που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν μεταφέρει την παραγωγή (και την σχεδίαση) στην Κίνα η κατάσταση επιδεινώνεται... :122:

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι... Εχω προσωπική πείρα από κάποια μηχανήματα, σαν κι αυτά που συζητούμε εδώ, που βρίσκονται σε χέρια φίλων και γνωστών και λειτουργούν απροβλημάτιστα από την 10ετία του '70 και έχουν ακόμα πολλά χρόνια ζωής μπροστά τους. Οπως π.χ. το πικάπ μου το Sansui SR-929

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι και σήμερα υπάρχουν μερικά τέτοιας ποιότητος μηχανήματα (λίγα βέβαια) που θα ζήσουν σίγουρα όχι μόνο 30 χρόνια αλλά πολύ παραπάνω... :107:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: Re: Sansui - Kenwood

Εδω να σου πω πως το πυκνωτικό φίλτρο δεν δουλεύει σε κάποιες συχνότητες αλλά παντού , είναι σαν μια αποθήκη ενέργειας που ο ενισχυτής βρίσκει διαθέσιμη και καταναλώνει κατά το δοκούν.Το φάσμα που τρώει τα πιο πολλά resources ενος ενισχυτή είναι οι χαμηλές συχνότητες και μόνο.Αν λοιπόν πυκνωτές 20ετίας εχουν απόκλιση μόλις 4% αυτό σημαίνει οτι το μηχανάκι είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται τίποτα πέρα απο λίγο σπρευ καθαρισμού των επαφών εαν και εφόσον το χρειάζεται.
Μην τρελλαθούμε τελείως .
Και τι διαφορετικό σου είπα εγώ για το φάσμα λειτουργίας τους?
Κάνε μια αλλαγή των πυκνωτών που αναφέρεις και μετά γράψε, αντικειμενικά όμως, τις διαφορές που υπάρχουν.
Θα αλλάξεις γνώμη μόλις ακούσεις.

Reaction score
777
Επειδή έχω και εγώ hi-fi 20αετίας...
Απλά δέν συγκρίνεται η ποιότητα.Στα 10 χρόνια θέλουν αλλαγή οι πυκνωτές.Η διαφορά ποιότητας είναι εμφανέστατη.Αν βέβαια το αυτί δέν καταλαβαίνει την πτώση ποιότητας των πυκνωτών ας μην ανησυχεί...αυτός θα χάνει μέχρις ότου σε κάποια φάση να μήν παίζει καθόλου.:142:

Τώρα όποιος πιστεύει οτι δέν χαλάει - το πιστεύαν και οι παπούδες μου για τις παλιές mercedes "δέν χαλάνε και είναι καλύτερες απο τα σημερινά" μου έλεγαν- ας κάνει κάποιες μετρήσεις για να καταλάβει το πόσο χάλασε.Και η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που δέν χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο μηχάνημα.Ένα pc είναι υπεραρκετό...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ακριβώς τον ίδιο συνειρμό έκανα και εγώ.:137:
Θυμήθηκα φίλο μου που επέμενε, πριν από χρόνια, πως ένα Opel του 62 που είχε από τον πατέρα του είχε πολύ καλύτερη λαμαρίνα από τα σημερινά.

Εις μάτην προσπαθούσα να του εξηγήσω πως σε περίπτωση σύγκρουσης το αμάξι του τότε πάθαινε ελάχιστες ζημιές αλλά οι επιβάτες σκοτώνονταν γιατί δεν απορροφούσε την ενέργεια της κρούσης.

Το ίδιο ισχύει και για τους ενισχυτές.
Δεν είναι κακό να μην ακούς διαφορές.
Ίσα-ίσα που γλυτώνεις χρήματα.

Reaction score
777
Ναί έχω ενισχυτή αυτόν
http://www.audiomisc.co.uk/Armstrong/600/600page1.html
χωρίς το ράδιο version.

ηχείο έχω το imf electronics
http://www.imf-electronics.com/Home/imf/speaker-range/compacts
το compact2

Επίσης στα ηχεία 20αετίας είναι εμφανής η διαφορά στις μεμβράνες απο τα μεγάφωνα.Αυτό αμέσως δημιουργεί ευκολότερη κίνηση των μεγαφώνων και άρα παραμόρφωση.
Στο cross δέν τα έχω ψάξει ακόμα.

Βέβαια αυτό δέν σημαίνει οτι το αποτέλεσμα δέν μου αρέσει.Απλά δέν μπορούμε να λέμε οτι παίζει όπως ένα καινούργιο ή όπως έπαιζε το 1978,

Reaction score
777
Καλό είναι να κάνουμε και μία παρατήρηση...
Τα παλαιά στερεοφωνικά δέν ήταν καλά επειδή είχαν καλύτερη λαμαρίνα-όπως λέει και ο γείτονας του peter-meni-.Ήταν καλά επειδή πολύ απλά την εποχή εκείνη ήταν της μόδας ο κόσμος να αγοράζει στερεοφωνικά.Πώς σήμερα ο κόσμος κάνει τον πρώτο του μισθό ένα macbook??Ε τότε τον έκανε ηχεία και πικάπια.Επομένως η παραγωγή αυτών ήταν στο peak.Με την έλευση της τεχνολογίας,των τηλεοράσεων και των κομπιούτερς χάθηκε αυτή η μόδα.Ουσιαστικά σήμερα το μέσο σπίτι αγοράζει στερεοφωνικό απο τον Κωτσόβολο.Αυτό όμως δέν αναιρεί το οτι αυτά τα λίγα που μείνανε είναι καλύτερα...Ειδικά τα hi-end.Ε παραδεχτείτε το πια.Τα hi-end ηχεία της δεκαετίας του 80 θύμιζαν κατασκευή μαραγκού.Σύγκρίνονται με τις κατασκευές της b&w,kef,lumenwhite κ.α. πολλά??

Reaction score
1.187

Ναί έχω ενισχυτή αυτόν
http://www.audiomisc.co.uk/Armstrong/600/600page1.html
χωρίς το ράδιο version.

ηχείο έχω το imf electronics
http://www.imf-electronics.com/Home/imf/speaker-range/compacts
το compact2

Επίσης στα ηχεία 20αετίας είναι εμφανής η διαφορά στις μεμβράνες απο τα μεγάφωνα.Αυτό αμέσως δημιουργεί ευκολότερη κίνηση των μεγαφώνων και άρα παραμόρφωση.
Στο cross δέν τα έχω ψάξει ακόμα.

Βέβαια αυτό δέν σημαίνει οτι το αποτέλεσμα δέν μου αρέσει.Απλά δέν μπορούμε να λέμε οτι παίζει όπως ένα καινούργιο ή όπως έπαιζε το 1978,
Καλά έχει καμμία σχέση αυτό:

με τα μηχανήματα που συζητάμε παραπάνω; ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Δεν είπαμε ότι όλα τα μηχανήματα εκείνης της εποχής είναι καλά και αντέχουν στον χρόνο... Είπαμε οτι υπήρχαν ΜΕΡΙΚΑ μηχανήματα όπως τα κορυφαία της Kenwood της Sansui κλπ. για τα οποία τα 30 χρόνια λειτουργίας δεν είναι τίποτα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτό δεν ισχύει για όλα τα μηχανήματα εκείνης της εποχής, προφανώς δεν ισχύει για αυτό που ανέφερες και προφανώς δεν έχεις έρθει σε επαφή με τέτοιου είδους μηχάνημα οπότε δικαιολογείσαι να πιστεύεις αυτά που λες.

Reaction score
777
Καλά τα λές...Την τελευταία δεκαπενταετία δέν έχω έρθει ποτέ σε επαφή με μηχανήματα hi-end...:142::135:

Καταλαβαίνω την οργή σου και το ξέσπασμα σου αλλα δέν με αφορά...Η αλήθεια παραμένει αλήθεια.Κάντε μετρήσεις,συγκρίνετε τα με αυτές του καταλόγου και μετά μιλάμε.
Εγώ με αυτά που έχω...για τα οποία μου έχουν πεί τα καλύτερα λόγια...είδα διαφορές όταν άλλαξα τους πυκνωτές.Το αίτιο είναι οτι οι πυκνωτές έχουν διάρκεια ζωής περι τα 8 χρόνια.Ρώτα κανα σοβαρό κατασκευαστή.Το ίδιο θα σου πεί...
Αν διαφωνούμε σε βασικά τεχνολογικά στοιχεία δέν εχει νόημα να συνεχίσουμε.:103:

edit...δέν είδα ακριβώς διαφορές με τους πυκνωτές.Άρχισε να κάνει διακοπές κατα την αναπαραγωγή και γι αυτό τους άλλαξα...Είναι το επόμενο βήμα της υψηλής παραμόρφωσης...

Reaction score
2.238
Η αλήθεια είναι ότι ίσως δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για το θέμα, αφού όντως δεν έχω ακούσει ναυαρχίδα των εταιριών αυτών εκείνης της εποχής, ούτε και τα συγκεκριμένα μοντέλα. Αλλά σκεφτείτε λίγο με τη λογική σας. Είναι δυνατόν τα στοιχεία που απαρτίζουν τους ενισχυτές αυτούς να μην έχουν επηρρεαστεί από τον πολυκαιρισμό και την εκτεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες; Επί 30 χρόνια; Ή μήπως ήταν τόσο μπροστά η σχεδίασή τους που δεν επηρεαζόταν από την μεταβολή των χαρακτηριστικώντων υλικών; Πάντως να ξαναπώ ότι ο δικός μου ROTEL made in japan ήταν και αυτός, και ας μήν ήταν ναυαρχίδα και μια χαρά τον έχει καταβάλλει το πέρασμα του χρόνου, σε βαθμό που εδώ και πολλούς μήνες δεν άκουγα από αυτόν επειδή μου ερχόταν να τον σπάσω με τα καμώματά του. Ακόμη και ο κατά μια δεκαετία μεταγενέστερος YAMAHA, πάλι made in japan, του εξοχικού, και αυτός μια χαρά τα δείχνει τα χρονάκια του.

Reaction score
29.742

Εδω να πω κάτι , που πολλοί δεν το γνωρίζουν.Η sansui , έκανε ειδική παραγγελία τα υλικά της , σε εξωτερικούς προμηθευτές, με δικά της νούμερα , με δικές της ανοχές, και πάει λέγοντας.Αυτό μπορεί να ελεγχθεί, με αντιπαράθεση στοιχείων , πχ πυκνωτών.
Δεν θα βρείτε πουθενά στο εμπόριο πυκνωτή elna 22500μf στα 95Volts.
Και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αντιστάσεις με πολύ χαμηλές ανοχές, ειδικά transistors driver , αλλά και ισχύος, εκείνη την εποχή , τα φορούσαν μόνο τα μηχανάκια της sansui , και κανένα άλλο.Custom υλικά δεν χρησιμοποιούσαν πολλοί .
Οσο για τα παραπάνω συμφρωνώ απόλυτα με τον kohmst.
Δεν είναι όλα τα μηχανήματα ιδια , και κυρίως οι ναυαρχίδες τύγχαναν ιδιαίτερης περιποίησης, απο τους κατασκευαστές.Τώρα για τον armstrong, τι να πω? Οτι συγκρίνουμε πόρσε με φιατάκι? φιατάκι= armstrong
A και επι τη ευκαιρία να πω οτι ο g22000, δεν ζεσταίνεται , σχεδόν καθόλου , απλά επειδή έχει ενα ανεμιστήρα στον τελικό μέσα ο οποίος μέσω θερμοστάτη , ανάβει και κλείνει , για να διατηρείται πάντα δροσερός.
Εκτός των τεραστίων ψυκτρών που διαθέτει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Είτε το θέλουμε είτε όχι ηλεκτρολυτικός πυκνωτής που να μη χάνει την απόδοση του αν όχι σε δέκα άντε σε δεκαπέντε χρόνια το πολύ δεν υπάρχει στον πλανήτη γη.

Τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία και παραμύθιασμα απόδοσης που βέβαια κάνει καλό στη τσέπη.:138:

Reaction score
777
Κοιτάξτε να δείτε...Αν είναι σε αντικειμενικά-επιστημονικά δεδομένα να βάζουμε απόψεις του τύπου "πιστεύω", "ακούω" κ.τ.λ. χάσαμε το νόημα.Να κάνουμε ένα poll και να λέμε
"πιστεύετε οτι οι πυκνωτές χάνουν σε απόδοση μετά απο 30 χρόνια ή όχι??"

Επειδή εγω δέν σκέφτομαι έτσι και θεωρώ οτι τα πράγματα
α)χαλάνε
β)κάθε πέρυσι και χειρότερα-όχι απόλυτα όμως.
δέν θα συνεχίσω την κουβέντα.Οι πυκνωτές έχουν ηλεκτρολύτες στο εσωτερικό τους.Αυτοί χάνουν τις ιδιότητες τους.Επίσης ο σχεδιασμός ο ίδιος χαλάει μέσω κόπωσης και χαλάρωσης των υλικών.Βέβαια είστε τυχεροί που έχετε ενισχυτές σημάτων και όχι pc διότι τουλάχιστον ακούτε.Το pc δέν θα άνοιγε.
Επίσης ο aemstrong είναι Αγγλικός ενισχυτής.Στην εποχή του ήταν η χρυσή τομή τιμής-απόδοσης.Η διαφορά με αυτά που παρουσιάζεται έγκειται κατα βάση στην ισχύ που μπορούσε να δώσει.Αυτά που παρουσιάζετε είναι γομάρια...τί να κάνουμε.
Τώρα αν ακόμα πιστεύετε οτι το golf3 του γείτονα που έχει κάνει 200,000 χιλιόμετρα παραμένει αμαξάρα και είναι ακόμα στο στρώσιμο.Αγοράστε το.Είναι και φτηνό.Περι τα 500ευρώ!!!!!

Reaction score
1.187

Οσο για τα παραπάνω συμφρωνώ απόλυτα με τον kohmst.
Δεν είναι όλα τα μηχανήματα ιδια , και κυρίως οι ναυαρχίδες τύγχαναν ιδιαίτερης περιποίησης, απο τους κατασκευαστές.Τώρα για τον armstrong, τι να πω? Οτι συγκρίνουμε πόρσε με φιατάκι? φιατάκι= armstrong
Φιατάκι; Lada!!! :142: :143:

Reaction score
1.187

Καλά τα λές...Την τελευταία δεκαπενταετία δέν έχω έρθει ποτέ σε επαφή με μηχανήματα hi-end...:142::135:
Καλά το τι είναι hi-end άστο... Παίρνει πολύ νερό...
Εγώ ποτέ δεν χρησιμοποιώ τον όρο hi-end παρά μόνο Hi-Fi.
Εξάλλου ούτε η Kenwood, η Sansui, η ΑΚΑΙ, η Nakamichi κ.α. πραγματικά μεγάλες εταιρίες χρησιμοποίησαν ποτέ τον όρο hi-end.

Εγώ χρησιμοποιώ μόνο τον όρο hali-end για κάτι ωραία designάτα άδεια κουτάκια που κοστίζουν όσο 3 Matiz αλλά ουσία μηδέν! :143:

Reaction score
1.187

Επίσης ο aemstrong είναι Αγγλικός ενισχυτής.Στην εποχή του ήταν η χρυσή τομή τιμής-απόδοσης.Η διαφορά με αυτά που παρουσιάζεται έγκειται κατα βάση στην ισχύ που μπορούσε να δώσει.Αυτά που παρουσιάζετε είναι γομάρια...τί να κάνουμε.
Οχι, η διαφορά έγκειται στο ότι οι άγγλοι εκείνη την εποχή που κατασκεύαζαν οι ίδιοι τα μηχανήματά τους είχαν ως αρχή τους ότι αρκεί ένα καλό ηλεκτρονικό σχέδιο για να φτιαχτεί ένα καλό μηχάνημα, έστω και αν για την υλοποίησή του έχουν χρησιμοποιηθεί τα πιο φθηνά υλικά. Γι αυτό και δεν λειτουργεί σήμερα κανένας εγγλέζικος ενισχυτής εκείνης της εποχής παρά μόνο ύστερα από εκτεταμένο service...
Καλά ας μην μιλήσουμε για την σημερινή εποχή που τα φτιάχνουν στην Κίνα... To φοβερό και τρομερό "extremely sophisticated resistor ladder / relay attenuator with gold-plated contacts for volume and balance control" που χρησιμοποιεί ο Cambridge Audio Azur 840A αντί για ποτενσιόμετρο για τον έλεγχο της έντασης "τα έφτυσε" μόλις στα 2 χρόνια που τον είχε φίλος μου.
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=292&Title=Azur+840A+(Version+2)+Class+XD+amplifier

Αντίθετα οι Ιάπωνες εκείνη την εποχή για τα κορυφαία μηχανήματά τους δεν χρησιμοποιούσαν καν εξαρτήματα του εμπορίου. Μόνο custom υλικά από τους καλύτερους κατασκευαστές και με τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Γι αυτό και λειτουργούν ακόμα!

Δες εδώ τον Supreme 600:
http://www.thevintageknob.org/KENWOOD/SUPREME600/SUPREME600.html#
Πρόσεξε το μπλε ALPS στο κάτω μέρος της φωτογραφίας που είχαν φτιάξει ειδικά γι αυτό το μηχάνημα.

Και μετά κάνε το κόπο να διαβάσεις εδώ:
http://www.thevintageknob.org/KENWOOD/SUPREME600/SUPREME600-ZN.html
Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt