Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Reaction score
15.548
Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Όσο για σένα Κεφάλα, αν τολμάς γράψε εδώ μέσα αυτά που μου έλεγες στο τηλέφωνο, για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος... :204: :204: :204:

Ευχαριστω για την προσφορα σου στο να μου δωσεις το φωτομετρο για να γραψω αυτα που θα γελασει και ο καθε πικραμενος..

Μετρησα λοιπον τον κακομοιρη in7200 6ετιας μηχανακι....
Ολα επι της οθονης.....

Στην σκακιερα με 8λευκα και 8 μαυρα......

ansi contrast 75 και on/off 745

Βεβαια το ansi λογο firehawk ειναι λιγο ποιο υψηλο...

επισης να σου πω Πανο πως το φωτομετρο σου μπορει να μετρηση λευκο 2.150.000 lux
και οχι 200.000 lux που ειπες.....

Reaction score
1

α. Ευχαριστω για την προσφορα σου στο να μου δωσεις το φωτομετρο για να γραψω αυτα που θα γελασει και ο καθε πικραμενος..

Μετρησα λοιπον τον κακομοιρη in7200 6ετιας μηχανακι....
Ολα επι της οθονης.....

Στην σκακιερα με 8λευκα και 8 μαυρα......

β. ansi contrast 75 και on/off 745

γ. Βεβαια το ansi λογο firehawk ειναι λιγο ποιο υψηλο...

δ. επισης να σου πω Πανο πως το φωτομετρο σου μπορει να μετρηση λευκο 2.150.000 lux
και οχι 200.000 lux που ειπες.....

Άσε τα ψόφια σου Κεφάλα, δεν θα παρουσιάζεις κάθε φορά τα πράγματα όπως σε βολεύει για να βγάινεις από πάνω. Και έπειτα λες εμένα δίδυμο...

α. Δεν σου έδωσα κανένα απολύτως φωτόμετρο, μέτρησες με το δικό σου φωτόμετρο. Και με την ευκαιρία να σου ευχηθώ καλορίζικο. Το αν θα ανακοινώνεις εδώ στο φόρουμ τα ευρήματα που θα κάνεις κατά καιρούς είναι δικό σου θέμα.

Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να τα κρατάς για τον εαυτό σου για να το παίζεις εξπέρ, εγώ εντελώς αντίθετα πιστεύω ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται, έτσι λοιπόν δεν διστάζω ούτε στιγμή να γράφω εδώ στο φόρουμ κάθε νέο στοιχείο που ανακαλύπτω, σωστό ή λάθος δεν έχει σημασία, το σημαντικό είναι να συζητηθεί...

β. Τι έγινε Κεφάλα και... προσγειώθηκε έτσι ανώμαλα το ANSI contrast που μετρούσες στον 7200;! Από το 106:1 :111: περίπου που μου έλεγες στο τηλέφωνο ότι μέτρησες αρχικά, πως μετράς τώρα πιο... λογικά νούμερα της τάξης του 75:1;

Αλλά το σούπερ ντούπερ ανέκδοτο Κώστα μου, είναι ότι μου υποστήριζες ότι επειδή μέτρησες και καλά 106:1 ANSI contrast τον 7200 στην οθόνη, το σαραβαλάκι σου που αγόρασες πριν από έξι χρόνια, αποδίδει περίπου 30% ANSI contrast παραπάνω από τον Optoma HD86!!!!!!!! :204:

Όσο για το on/off contrast που μέτρησες, όπως βλέπεις είναι σχεδόν ακριβώς το ίδιο, όπως το μετρήσαμε με το ταπεινό π@π@ροφωτόμετρό μου των 50 ευρώ, πριν από δύο ολόκληρα χρόνια. Το είχαμε μετρήσει 700:1 τότε, και το μέτρησες 745:1 τώρα.

Ελπίζω να πείστηκες τώρα ότι, πρώτον τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και δεύτερον ότι το on/off contrast δεν χειροτερεύει με τον καιρό καθώς γερνάει η λάμπα του προβολέα, όπως μας έγραφες και μας είχες κάνει τα νεύρα μας σαν χορδές κιθάρας, τόσο εμένα όσο και του Ανδρέα Cinemusic στο θέμα μου «Σκοτώνουν τις λάμπες όταν γεράσουν»...

γ. Εδώ πέφτει πολύ γέλιο Κώστα μου, και αγγίζουμε πλέον τα όρια της γραφικότητας! Γράφεις ότι ο 7200 αποδίδει περισσότερο ANSI contrast λόγω Firehawk, ενώ μέτρησες με ένα φωτόμετρο που... μετράει τον φακό του προβολέα! :111:

δ. Μάλιστα. Τώρα μου έγινες και κατασκευαστής φωτόμετρων από ότι βλέπω. Και μάλιστα ξέρεις και καλύτερα από την ίδια την AEMC που κατασκευάζει το CA813. Εδώ σου βάζω ξανά την φωτογραφία με το ταμπελάκι της ράχης του CA813 που απεικονίζει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, μπας και ανοίξουν επιτέλους τα μάτια σου.

Σου έχω κυκλώσει με κόκκινο χρώμα την μέγιστη φωτεινότητα σε lux που μπορεί να μετρήσει το CA813... :126:

Reaction score
15.548

Εχεις ξεφυγει και τρεχεις σαν να σου εχουν βαλει νεφτι στον κ@λ@:137:

Και μιας και ανεφερες τι ειχες μετρηση ....κακος.......
...να σου πω οτι η μετρηση που ειχες κανει τοτε ειναι 15-20% κατω απο την σημερινη που εκανα.....
Που σημαινει πως ...η δεν μετραγες σωστα η εκανε λαθος το μαραφετι σου......

Τοτε ..κοντα...ειχε μετρηθει και απο αλλον στα 1000

Οσον αφορα τα αλλα νουμερα (ansi)ηταν στο ποδι και εσυ ετρεξες να μην χασεις..... ενω σου ειπα οτι ηταν στα γρηγορα και θα ειχα τα ποιο σωστα......

Οσον αφορα την firehawk σαφως και εχεις καλυτερη αντιθεση απο οταν μετρας φακο μιας και το λευκο το κραταει στα ιδια επιπεδα λογο του 1.3gain και λογο του χρωματος τα μαυρα τα ενυσχυει...

Αρα το αποτελεσμα ειναι κατι της καλυτερο απο οταν μετρας φακο.

Και τελος να σου πω οτι το φωτομετρο σου μετραει fc που σημαινει 1 footcandle = 10,764 lux
Που σημαινει πως εαν βαλεις το ριμαδι σου σε FC και στην ανωτερη σκαλα 200KFC θα μπορεις να παρεις λευκο χ 10,764 lux...
π.χ.190κfc x 10,764=2.041.740 lux

αλλα ειπαμε....τρεχεις...!!!!!!

μολις τωρα ειδα (σορυ)οτι δεν μετραει 200κfc..
..αλλα μεχρι 20kfc οποτε φτανει τις 215.000 το λευκο...

οπως το δικο μου.....

Σε εχει πιασει μια μανια να την λες σε ολους χωρις να σκεφτεσε κανωντας οτι τα ξερεις ολα.
....και το ποιο χειροπιαστο ειναι με το φωτομετρο......

Τελος...θα ελεγα οτι μαλλον δεν πρεπει καποιος να σου εχει εμπιστοσυνη στο τι σου λεει....:121:
ασε που εχεις και το στοιχειο του ξεχνας...!!!!!!

Και για να μην παρεξηγηθω απο τα μελη.....να πω πως το φωτομετρο που πηρα θελω να το δουλευω για την φωτογραφια και για την ποιο σωστη απεικονιση του gamma κατα την ρυθμιση του προβολεα.....ουτε για ansi ουτε για on/off μιας και δεν με ενδιαφερουν αυτα,ουτε και θελω να ανακατευτω....

Και γι'αυτο δεν ηθελα να το μαθετε......

Reaction score
8.350

Κωστα το fc ειναι περιπου 10 λουξ ,οχι 10χιλιαδες λουξ.
Στο φωτομετρο του Παναγιωτη μετραει και στις δυο μοναδες,απλα γραφει το ενα πανω απο το αλλο :605:

Reaction score
15.548

Κωστα το fc ειναι περιπου 10 λουξ ,οχι 10χιλιαδες λουξ.
Στο φωτομετρο του Παναγιωτη μετραει και στις δυο μοναδες,απλα γραφει το ενα πανω απο το αλλο :605:

1 footcandle = 10,764 lux

Ναι Δημητρη...το εγραψα,απλα δεν το διαβασες..!!!!δεν το ειδες...

εχεις δικιο ...εβαλα τωρα τα κομματα αντι της τελειας....αν ηταν αυτο που σε μπερδεψε...!!!

Reaction score
8.350

ποιους βρε...:118::116:
το φωτομετρο μετραει ως σκαλα 200.000 λουξ οπως σου ειπε ο Παναγιωτης.
Απο κατω εχει σκαλες fc που φτανουν ως 20.000 που ειναι περιπου το ιδιο.
Στο λεω πριν στη βγει ο Πανος.:126:

Reaction score
15.548

το φωτομετρο μετραει ως σκαλα 200.000 λουξ οπως σου ειπε ο Παναγιωτης.
Απο κατω εχει σκαλες fc που φτανουν ως 20.000 που ειναι περιπου το ιδιο.
Στο λεω πριν στη βγει ο Πανος.:126:

:116:

1 footcandle = 10,764 lux

αρα......

.....20000fc χ 10,764 lux = 215.280 lux....

:142::142:

Παντως δουλευει ακριβος το 1fc =10.764 lux που τσεκαρα.....
εγκυκλοπαιδικα αυτο.....!!!!

Reaction score
15.548

Η αντίστοιχη μέτρηση που πήρα με το CA813 ακουμπισμένο στην οθόνη στο πατερνάκι-σκακιέρα 4x4, όπως ακριβώς δηλαδή κάναμε με τον Κεφάλα στους VPL85 και HD86, είναι 116:1. Μάλιστα η μέτρηση έγινε με την ίδια ακριβώς μέθοδο: ακουμπούσα το CA813 στην οθόνη στο κέντρο του λευκού τετραγώνου, έπαιρνα την μέτρηση φωτεινότητας και περίμενα μέχρι να αλλάξει το πατερνάκι, οπότε το ίδιο τετράγωνο γινόταν πλέον μαύρο και έπαιρνα έτσι τη μέτρηση φωτεινότητας του μαύρου.
Ποσο ansi contrast βγαλες Πανο με το καινουριο φωτομετρο κοντα στο φακο ....οπως εκανες παλια...δλδ μισο λευκο και μισο μαυρο..

Επισης τι εβγαλες με μετρηση κοντα στο φακο σε σκακιερα4χ4

και τι on/off .....

αλλαξαν τα νουμερα.....:118:

Reaction score
0

Συμφωνώ απολύτως σε όλα τα παραπάνω, εκτός από ένα σημείο, αλλά και πάλι θεωρώ ότι περιέχει μεγάλο ποσοστό υποκειμενικότητας, στο τι δηλαδή θεωρεί ο καθένας από εμάς ότι είναι το μαύρο που ξεχωρίζει ελαφρώς, όπως γράφει ο Κώστας.

Σε έναν καθαρόαιμο bat cave χώρο (και εννοώ καθαρόαιμο, δηλαδή να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό λεντάκι που να φωτίζει τον χώρο), δεν ξεχωρίζουμε απλώς το μαύρο μας στο χώρο, βγάζει μάτια κυριολεκτικά! :137:

Και οι δύο έχετε δίκιο. Βγάζει ελαφρώς μάτια... :138:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Βρέ! για κοίτα τι κάνει ο άνθρωπος για να δεί μαύρο βρέ!:142:

Reaction score
80

Ο οπτομα καμία σχέση με μαύρο και πολύ φωτεινός

Ο άλλος πάσχει πολύ στο χρώμα του

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Πω, πω, ποιος ακουει τον mmene:137:

As a final thought - I loved the old InFocus IN83 for it's overall color, dynamics and especially skin tones, and it was pretty bright. The Optoma HD8600 is probably the closest thing I've seen to it. The Optoma can outmuscle it slightly, is just as sharp, and with iris engaged, produces far superior black levels.
http://www.projectorreviews.com/optoma/hd8600/summary.php

Reaction score
30.393

Παιδιά sorry αλλά ξέροντας το τι γίνεται με τα screenshots, θα έλεγα οτι στην πιο πάνω φωτό κάποιο λάθος εχει γίνει .Δεν μπορώ να δεχτώ οτι αυτή είναι η εικόνα του 86.
Μήπως το περιοδικό είναι λίγο biased.? Λέω τώρα εγω?.Εχω τον benq w5000, και εχω μαύρο πολύ καλύτερο απο το εικονιζόμενο. Με ενα μηχάνημα παλαιάς κοπής.Ε δεν μπορώ να δεχτώ οτι το μαύρο του 86 είναι αυτό το χάλι που δείχνει η φωτο.Οπως επίσης ξέρω οτι το μαύρο σε κάθε νεο pj είναι κάθε χρόνο και καλύτερο.

Reaction score
8.350

Παιδιά sorry αλλά ξέροντας το τι γίνεται με τα screenshots, θα έλεγα οτι στην πιο πάνω φωτό κάποιο λάθος εχει γίνει .Δεν μπορώ να δεχτώ οτι αυτή είναι η εικόνα του 86.
Μήπως το περιοδικό είναι λίγο biased.? Λέω τώρα εγω?.Εχω τον benq w5000, και εχω μαύρο πολύ καλύτερο απο το εικονιζόμενο. Με ενα μηχάνημα παλαιάς κοπής.Ε δεν μπορώ να δεχτώ οτι το μαύρο του 86 είναι αυτό το χάλι που δείχνει η φωτο.Οπως επίσης ξέρω οτι το μαύρο σε κάθε νεο pj είναι κάθε χρόνο και καλύτερο.

ο projectorreviews δεν ξερει να τραβαει φωτογραφιες.Τοχουμε δει επανειλλημενα το φαινομενο και επισης εχω σοβαρες αμφιβολιες για τις ρυθμισεις που κανει.

Επισης ο Πανασονικ μπλεδιζει εντονα στη γωνια σα ναχει σοβαρο προβλημα το οποιο πιθανοτατα εχει φανει ετσι επειδη πηρε φως εκει και το μαυρο εγινε μπλε.

Οσον αφορα παντως το μαυρο του Οπτομα,ο projectorcentral επιμενει με εμφαση οτι ειναι μετριο και αποτελει μειονεκτημα.Υποθετω οτι ο 8600 ειναι ο 86.

Black level. No matter how you slice it, the black level on this projector just does not match the competition. The HD8600 still has decent black levels and great shadow detail, and it is a perfectly capable projector for any home theater. It is a testament to the overall quality of the projector that it has so few flaws, but the difference in blacks is real and should be noted. If you're looking for a projector with the deepest, inkiest blacks for your home theater with perfect light control, the HD8600 is not it.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.403
Members
38.696
Νεότερο μέλος
xaris loukakis