δορυφορική και αναλογική λήψη

Reaction score
0
Στη πολυκατοικία υπάρχει σε κάθε όροφο στο σαλόνι μπρίζα tv τόσο αναλογική όσο και δορυφορική. Το πρόβλημα τώρα είναι στο δώμα, εκεί υπάρχει καλώδιο κεραίας tv αλλά θέλω και εκεί να μπορεί να μπεί δορυφορική μπρίζα (ώστε όταν θα μπεί το πιάτο για όλους στη πολυκατοικία να παίρνει και το δώμα). Με ένα καλώδιο -ίδιο- μπορεί να μπεί και δορυφορική κεραία;

Reaction score
4.909
Απάντηση: δορυφορική και αναλογική λήψη

Εννοείς με το δεύτερο καλώδιο που είναι μόνο για επίγεια κεραία ή εννοείς να πάρεις απο την δορυφορική πριζα του σαλονιού και να δώσεις στο δώμα; Το δεύτερο γίνεται σχετικά εύκολα, για το πρώτο εξαρτάται απο την ποιότητα του καλωδίου (αν ειναι χαμηλής ποιότητας μπορεί να κάνει για τα επίγεια κανάλια που είναι σε χαμηλές συχνότητες αλλά να μην κάνει για δορυφορικά που απαιτούν ομοαξονικό με πολύ μικρές απώλειες στις υψηλές συχνότητες.)

Reaction score
0

Το καλώδιο είναι το Mabikal 5.A cosmosat 1400 Digital 75 OHM, κάνει αυτό και για τα δύο και εάν ναί, μπορώ με τη δορυφορική να βλέπω και τα αναλογικά επίγεια κανάλια; Δηλαδή με ένα σμπάρο δυό τρυγώνια; και εάν ναι σε ποιό κανάλι, είμαι άσχετος...

Reaction score
4.909

Το καλώδιο είναι το Mabikal 5.A cosmosat 1400 Digital 75 OHM, κάνει αυτό και για τα δύο και εάν ναί, μπορώ με τη δορυφορική να βλέπω και τα αναλογικά επίγεια κανάλια; Δηλαδή με ένα σμπάρο δυό τρυγώνια; και εάν ναι σε ποιό κανάλι, είμαι άσχετος...
Δεν γνωρίζω απο καλώδια για να σου απαντήσω, ρωτα τον προμηθευτή σου ή αν ξέρει καποιος άλλος ας σου πει
Το "μπορείς" πάντως που ανέφερα προυποθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεδομένου ότι ρωτάς "σε ποιό κανάλι" υποθέτω πως δεν γνωρίζεις ίσως ότι υπάρχουν ειδικές δορυφορικές κεραίες στην ταράτσα και ειδικοί δορυφορικοί δέκτες συνδεδεμένοι με αυτές για να βλέπουμε δορυφορικά κανάλια; Επιπλέον αν είναι να περάσει επίγειο και δορυφορικό σήμα απο το ίδιο καλώδιο απαιτείται και άλλος εξοπλισμός και στην ταράτσα και στο διαμέρισμα (χοντρικά αυτά λέγονται stacker-destacker ή combiner )

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Στη πολυκατοικία υπάρχει σε κάθε όροφο στο σαλόνι μπρίζα tv τόσο αναλογική όσο και δορυφορική. Το πρόβλημα τώρα είναι στο δώμα, εκεί υπάρχει καλώδιο κεραίας tv αλλά θέλω και εκεί να μπορεί να μπεί δορυφορική μπρίζα (ώστε όταν θα μπεί το πιάτο για όλους στη πολυκατοικία να παίρνει και το δώμα). Με ένα καλώδιο -ίδιο- μπορεί να μπεί και δορυφορική κεραία;
Ναι - συνδεεις σε κουτακι τις δυο κεραιες και στην εξοδο με αλλο κουτακι γινεται διαχωρισμος του σηματος

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis