Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.407
Reaction score
74.714
Για πείτε μου τι αντιστάσεις έχετε και σε τι Volt καθώς και τι ατμοποιητή (τες). Αν θέλετε δηλαδή..
Στο ViviNova έχω 2.5Ω και 3.7V.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
3.7??????????????????????

Κανονικά είναι λίγο δεν είσαι ούτε στα 5.5 Watt (7-8 Watt είναι η προτίμιση του μέσου χρήστη) και η αντίσταση αντέχει αρκετά πιο πάνω. Δοκίμασε με το προβάρι να παιξεις μέχρι και 4.5Volt σταδιακά.

Αργότερα που θα γίνεις ατμοκαραβάνα θα παίζεις και με 12-14-15 Watt....:D
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.407
Reaction score
74.714
Μα και έτσι μερικές φορές μου φαίνεται πολύ το hit.
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.604
Για πείτε μου τι αντιστάσεις έχετε και σε τι Volt καθώς και τι ατμοποιητή (τες). Αν θέλετε δηλαδή..

2.1-2.2Ω μου αρέσει να τις φτιάχνω.

3.7V χωρίς μπύρα.

3.9-4.0V με 1 μπύρα.

4.1-4.2V με 2 μπύρες.

4.3.-4.5V με 3 μπύρες.

4.6-... από 4 μπύρες και πάνω! :D

Ατμοποιητές διάφοροι, αλλά όχι επισκευάσιμοι ακόμα.

Πιο πολύ χρησιμοποιώ τον χοντρό...

 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.312
Reaction score
93.866
Ανάποδα τα λες Rose. Περισσότερος αέρας - περισσότερος ατμός και το ανάποδο. Το χτύπημα έχει να κάνει και με πολλά άλλα. Επίσης ο συγκεκριμένος είναι αντιγραφή της λογικής του Kayfun (καλό αυτό).
Όπως θα δεις και στο σχετικό βίντεο, με τη μικρότερη τρύπα έχουμε υπερτροφοδοσία, σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη. Πρακτικά τι συμβαίνει: η επιλογή της μικρότερης τρύπας σε αναγκάζει να τραβήξεις μεγαλύτερες τζούρες, γιατί νιώθεις ότι δεν έχεις τραβήξει αρκετό αέρα. Αποτέλεσμα η μεγαλύτερη παραγωγή ατμού.

Ίσως πάλι να μην τα διατυπώνω και σωστά. Ακόμα είμαι νέος στο σπορ. Πάντως πρακτικά αυτό συμβαίνει.

Από χθες παίζω με τις τρύπες...:whistling:
:p:D
 

Μηνύματα
1.876
Reaction score
6.395
Πρακτικά τι συμβαίνει: η επιλογή της μικρότερης τρύπας σε αναγκάζει να τραβήξεις μεγαλύτερες τζούρες, γιατί νιώθεις ότι δεν έχεις τραβήξει αρκετό αέρα. Αποτέλεσμα η μεγαλύτερη παραγωγή ατμού.
Το 'χετε, αλλά ας το γράψω πιο απλά. Αν δεχθούμε πως η παραγωγή ατμού είναι σταθερή στο χρόνο, το μόνο που επηρεάζει την πυκνότητα είναι η προσθήκη αέρα. Αν από μια τρύπα 1mm περνάει αέρας 5 ml το 1 sec, θα έχουμε τον παραγόμενο ατμό + 5 ml αέρα. Αν η τρύπα είναι 2 mm, θα έχουμε τον ίδιο ατμό + 10 ml αέρα. Τι είναι πυκνότερο;
 


Μηνύματα
2.804
Reaction score
423
Για πείτε μου τι αντιστάσεις έχετε και σε τι Volt καθώς και τι ατμοποιητή (τες). Αν θέλετε δηλαδή..
Νομίζω τα βατ πρεπει να βγαίνουν μεταξύ 8 και 10.5 αν και αυτο ειναι σχετικό με το πως νιώθει το χτύπημα ο καθένας και με τον τύπο του υγρού και της κατασκευής του ατμοποιητη . Πχ εγω έχω συνήθως 4.2 v με 1.8 Ω. Ολα εξαρτώνται απο την αντίσταση που θα βγάλεις αυτη ρυθμίζει την τάση που θα ζητήσεις για να εχεις σταθερό αποτέλεσμα στα βατ
 
Last edited:

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα και δεν είναι μόνο το μέγεθος της τρύπας που παίζει ρόλο ούτε είναι ακριβώς το ίδιο για όλους του ατμοποιητές. Ο ατμός ως οφθαλμοφανές αποτέλεσμα δεν είναι απλά ατμός + αέρας ανακατεμένα, δηλαδή είναι αλλά there is more than meets the eye.


Είναι θέμα θερμοδυναμικής.

Για παράδειγμα όταν βράζουμε το νερό το αποτέλεσμα είναι η εξάτμιση αλλά το πρώτο παραγόμενο προϊόν ο ατμός είναι κανονικά αόρατο στο μάτι. Αυτό που βλέπουμε ως "συνεφο" είναι αυτό που συμβαίνει στον ατμό ως αποτέλεσμα της πτώσης της θερμοκρασίας του καθώς έρχεται σε επαφή με τον ψυχρότερο αέρα που υπάρχει στο χώρο όσο μεγαλώνει η απόσταση από το αναβραζόμενο υγρό (νερο κτλ).

Δηλαδή έχουμε την υγροποίηση και το αποτέλεσμα είναι αυτός ο άσπρος ατμός που βλέπουμε. Η πυκνότητα του και η ποσότητα έχουν να κάνουν με τη διάταξη των ατόμων του "αόρατου" ατμού (διαστολή στην ουσία), το ρυθμό ψύξης και τη θερμοκρασία. Επίσης το κάθε υγρό συμπεριφέρεται διαφορετικά ως προς το τελικό αποτέλεσμα και εννοώ τη γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη που είναι τα κύρια συστατικά των υγρών μας.

Υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ θερμοκρασίας μέγιστης διαστολής και αυτής που προκαλεί πλήρη επανυγροποίηση του ατμού οπότε για το μέγιστο ατμό πρέπει να φθάσουμε όσο το δυνατόν κοντύτερα στο πάνω όριο και αυτό είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, από την σχεδίαση του ατμοποιητή μέχρι του πως ρουφάμε. Σαν να παίζεις πνευστό ένα πράγμα....:gamer:


Πάμε τώρα στις τρύπες. Η τρύπα παίζει ρόλο και στην ποσότητα αέρα αλλά και στην ταχύτητα. Η ταχύτητα είναι επίσης σημαντική και αυτή επηρεάζεται φυσικά και από τον χρήστη. Πως λειτουργεί στην περίπτωση μας όμως.

Περιληπτικά: Η αντίσταση ανεβάζει θερμότητα πάνω στο φυτίλι και αυτό εκτός από την εξάτμιση προκαλεί κίνηση στο υγρό (wicking) καθώς τα μόρια κινούνται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εξάτμιση σε μορφή αόρατου υλικού και ιδιαιτέρως η ψύξη αυτού στην μορφή νέφους που είναι και το αποτέλεσμα που βλέπουμε. Το μέγεθος των σταγονιδίων και η ταχύτητα που παράγονται.

Σύμφωνα με τους Joule - Thomson αέρας που περνά από στενωπό (την τρύπα του ατμοποιητή εδώ) με ταχύτητα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας του. Το μέγεθος της στενωπού, η γωνία και η ταχύτητα στην περίπτωση μας επηρρεάζουν λοιπόν το επίπεδο ψύξης που εφαρμόζουμε στην αντίσταση.

Σκοπός είναι να πετύχουμαι την ιδανκη ισορροπία ροής αέρα, επιφάνειας εφαρμογής ως προς την ατνίσταση, αν τη χτυπάει όλη ή μέρος της, από ποια γωνία και σε τι θερμορασία και με τι ταχύτητα. Εδώ λοιπόν παίζει ρόλο και πόσο έντονα "ρουφάμε" το οποίο επηρρεάζεται και από το επιστόμια το οποίο αναλόγως του μεγέθους του, μήκους και διατομής αλλάζει καί αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Έχω πολά επιστόμια τα οποία τα χρησιμοποιώ για fine - tuning του ατμού.

Η θέση της τρύπας σε σχέση με την αντίσταση ειναι πάρα πολύ σημαντική αλλά και το που χτυπάει ο αέρας την ατνισταση, αν τη χτυπά ολόκληρη και ομοιόμορφα και πως είναι τυλιγμένη είναι όλα σημαντικοί παράγοντες. Ακόμα και μικρά γρέσια στην οπή μπορεί να επηρρεάσουν.


Ο Rose με το να ρουφάει εντονότερα με τη μικρότερη τρύπα στην ουσία δεν μειώνει την ποσότητα αέρα αλλά αυξάνει την ταχύτητα του και στην ουσία τον κάνει ψυχρότερο. Η λογική της μικρότερης τρύπας είναι σφιχτότερη τζούρα βέβαια αλλά εδώ είναι και το μεγάλο θέμα του πως ατμίζει ο κάθένας στην πράξη. Ο ψυχρότερος αέρας τώρα στον συγκεκριμένο ατμοποιητή με τη συγκεκριμένη αντίσταση μέσω της συγκεκριμένης οπής ναι μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον περισσότερο ατμό. Αν όμως ρουφήξεις με την ίδια "μανία" από τη μεγαλύτερη τρύπα (δηλαδή περισσότερο αέρα) μπορεί να πάρεις ακόμα περισσότερο ατμό δεδομένου ότι δεν έχεις φθάσει το σημείο φθίνουσας απόδοσης όπου έχουμε αντιστροφή του φαινομένου και επανυγροποίηση.


Με λίγα λόγια τα πάντα είναι σχετικά και ναι μεν μπορεί περισσότερος αέρας να παράγει περισσότερο ατμό αλλά υπάρχει ένα ιδανικό σημείο θερμοκρασίας αέρα και ποσότητας για κάθε αντίσταση για τη μεγιστοποίηση της ποσότητας ατμού και αυτό είναι συνδυασμός του μεγέθους της τρύπας, της γωνίας πρόσκρουσης στην αντίσταση, την ίδια την αντίσταση και του πως "ρουφάμε".

Και όλα αυτά για να κόψετε το κάπνισμα. AIN'T THIS CUTE? HAH?:eek:
 
Last edited:

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Νομίζω τα βατ πρεπει να βγαίνουν μεταξύ 8 και 10.5 αν και αυτο ειναι σχετικό με το πως νιώθει το χτύπημα ο καθένας και με τον τύπο του υγρού και της κατασκευής του ατμοποιητη . Πχ εγω έχω συνήθως 4.2 v με 1.8 Ω. Ολα εξαρτώνται απο την αντίσταση που θα βγάλεις αυτη ρυθμίζει την τάση που θα ζητήσεις για να εχεις σταθερό αποτέλεσμα στα βατ
Κι εγώ κάπου εκεί είμαι συνήθως με τους Genesis 4.2V -4.4V & 1.8 ohm αντιστάσεις με σύρμα Kanthal και 4 σπείρες με το provari. Τελευταία βέβαια με 0.8ohm αντιστάσεις παίζω με μηχανικά αναγκαστικά οποτε έχω ανέβει σε watt σε σχέση με πριν. Τα μηχανικά μπορεί να παίζουν σε χαμηλότερα βολτ αναλόγως του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας αλλά τα αμπερ are free to go...θέλουν όμως προσχη διότι στην ουσία βραχυκυκλώνεις μπαταρίες.
 

Μηνύματα
155
Reaction score
46
Kαλημερα παιδια.
Jargon εισαι σχολειο σε διαβαζω στο e-kapnisma.Oπως εχω γραψει εχω πολλεεεες αποριες και πολλες φοβιες μα διαφορα υλικα.
Μιλησα και εγω με τον κ.Φαρσαλινο μεσω email,ο ανθρωπος ευγενεστατα μου εδωσε πληροφοριες τις οποιες θα αναφερω περιληπτικα και μετα ακολουθουν ερωτηματα μου.
Λοιπον προτεινει οχι πολλες εναλλαγες σε γευσεις-αρωματα[προτιμοτερο αν και δυσκολο σε καμμια] αν γινετε μενουμε σε μια μεχρι να βαρεθουμε και να παμε σε αλλη.
''Από υγρά, εγώ συστήνω όσο το δυνατόν λιγότερες γεύσεις (αν μπορείς και χωρίς γεύσεις θα είναι το καλύτερο, αλλά οι γεύσεις φαίνεται πως παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην αποδοχή και απόλαυση του ηλ. τσιγάρου)''.
Να προτιμαμαι χημικα υλικα και οχι οπως εγω που εχω βρει ενα οργανικο αποσταγμα καπνου με φοβερη γευση[γμτ!!!]Προσωπικά αποφεύγω τα οργανικά αρώματα (αν πράγματι είναι οργανικά) και προτιμώ τα χημικώς παρασκευαζόμενα. Ο λόγος (αν και στην αρχή φαίνεται λίγο παράδοξο) είναι πολύ απλός: το χημικά παρασκευασμένο άρωμα είναι μία μόνο ουσία (ή συνδυασμός κάποιων ουσιών), αυτή (ή αυτές) που δίνει (δίνουν) την γεύση. Τα οργανικά που προέρχονται από εκχύλιση του φυσικού συστατικού είναι δεδομένο πως θα περιέχουν κι άλλες ουσίες που περιέχονται στην πηγή. Αυτό είναι καλό για να το τρώμε (π.χ. ως πρόσθετο σε γλυκά κλπ), αλλά για άτμισμα όχι-όσο λιγότερες οι ουσίες που ατμίζουμε τόσο καλύτερα.''

Μια μελετη που θα δημοσιευθει αργοτερα δειχνει πως η vg αφηνει λιγοτερα παραπροιοντα απο οτι η pg[απλα ειναι μια πρωτη ερευνα,θα ξαναγινει]
''Μια μελέτη που εξέτασε τις αναμίξεις (δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη αλλά μου ζητήθηκε από το περιοδικό να εξετάσω την αξιοπιστία της πριν δημοσιευτεί) έδειξε πως η σκέτη VG μάλλον βγάζει λιγότερα τοξικά απ'ότι η PG ή το 50/50.
Βέβαια, αυτό είναι απλά μια μελέτη και πρέπει να επαναληφθεί για να εξακριβωθεί η αξιοπιστία της, απλά το αναφέρω''.
Προτεινει το ατμισμα να γινεται με βαση τα βατ σταθερα πχ 7 η 8 αφου αυτα ειναι που επιβαρυνουν μια αντισταση.
''Δεν παίζουν ρόλο τα volt αλλά η ενέργεια watt. Αυτά δίνουν την θερμοκρασία. Όποια "επιβάρυνση" προκύπτει από τα watt. Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα (λογικά).
Να προτιμαμαι οργανικο βαμβακι
''Για το θέμα του φυτιλιού, είναι το οξείδιο του πυριτίου που πειράζει κι όχι γενικά το πυρίτιο, και δεν ξέρουμε αν περνάει οξείδιο του πυριτίου. Η καλύτερη λύση θα ήταν η χρήση επισκευάσιμου με βαμβάκι (οργανικό και χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί λευκαντικά ή άλλες επεξεργασίες).''
και οσο αφορα τον φοβο μου με την καυση του συρματος μου ανεφερε οτι
''Καταρχάς καύση και πυρόλυση δεν υπάρχει στο ηλ. τσιγάρο. Μπορεί να μαυρίζει το φυτίλι και η αντίσταση αλλά οι θερμοκρασίες εξάτμισης του υγρού είναι κάτω από 100-120 βαθμούς (στο τσιγάρο η καύση γίνεται στους 800-900 βαθμούς). Ούτε η αντίσταση πυρώνεται αν είναι υγρό το φυτίλι (μόνο όταν το ενεργοποιούμε στεγνό βλέπουμε να πυρώνεται)''.

αυτααααα περιληπτικα χαχα
 

Μηνύματα
155
Reaction score
46
ερωτησεις στο φιλο-συμβουλο μας τις οποιες ειλικρινα χρειαζομαι
1]Με το σκεπτικο οτι θελω σταθερα βατ πρεπει να παω σε ηλεκτρονικο μοντ,παντα ατσαλινο ανοξειδωτο 304 με vw ρυθμιση ,τα οποια συνηθως ειναι κινεζικα και ειναι κλαφτα.Σκεφτηκα λοιπον να παω σε μηχανικο πχ της atmizoo με τανκακι bayou και ατμοποιητη σοφια σαν ευκολα επισκευασιμο.Για να δουλεψει το μηχανικο με σταθερα βατ χρειαζομαι και το vw kick 2 η το zorba[το δευτερο πανακριβο]Εχεις αλλη προταση σε τετοιο σκεπτικο λιγο πιο μαζεμενη οικονομικα;
To kayfin μπορει επαξια να αντικαταστησει το τανκ συν σοφια;
Εμεις που ειμαστε πρωταρηδες θα τα καταφερουμε ευκολα με τις αντιστασεις;
Mηπως υπαρχει μαγαζι που να πουλα ετοιμα τα συρματα[ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ] τυλιγμενα σε π.χ αντιστασεις 1,8 και 2,2 ωμ και εμεις να περναμε το βαμβακι;
Ποιο σεταρισμα προτιμας στο kayfin ,μονο διπλο κλπ,με τι συρματα,εχεις καποιο βιντεο;
Τι εννοεις με την λεξη macrocoils;
Βαμβακι βρηκα απο Φεβρουαριο εδω
Sunny Side
εχεις τιποτε αλλο;
Το σετακι που εχω τωρα ειναι τα φτηνα εργοστασιακα [vipew-c]που μου εδωσαν σαν πρωταρης και θελω να φευγω γρηγορα απο πλαστικουρες και αντιστασεις αγνωστες.
Καθε προταση σου δεκτη.
Εμπειρεις με αγορες μεσω ιντερνετ εξωτερικου δεν εχω,ουτε και θελω να ασχοληθω.Προτιμω να βλεπω,να πιανω το υλικο και να ξερω οτι εχω υποστηριξη σε καποια αναποδια.
Συγγνωμη για την βροχη ερωτηματων


εχω και αλλα......

ευχαριστω πολυ!!!!
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.646
Reaction score
94.604
Rose, έχεις οργανικό βαμβάκι εσύ στην Ακαδημίας; :unsure:
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Δε μαζευόμαστε για ένα καφέ λέω εγώ? Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορώ να σας πω και είναι αλλιώς από κοντά. Μετά αν θέλετε κανονίζουμε και γράφουμε οδηγούς αλλιώς θα μου πάρει χρόνο. Σήμερα δουλεύω μια παρουσίαση οπότε αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γράψω άλλο αλλά αν βρω χρόνο αργότερα θα προσπαθήσω.

@abrechtos

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά να ξέρεις ότι κι εγώ συνεχώς ψάχνομαι κι ενημερώνομαι διότι το αντικείμενο είναι πολύπλοκο και απαιτεί συνδυασμένη γνώση αλά και κοινή λογική. Αυτά που σου είπε ο Φαρσαλινός είναι πράγματα τα οποία γυρίζουν από την αρχή στο μυαλό μου αλλά πριν γράψει κανείς κάτι θέλει ψάξιμο διότι δεν θέλουμε να αποθαρρύνουμε τους νέους χρήστες των οποίων ο βασικός σκοπός είναι η διακόπή του τσιγάρου.

Το φυτίλι ποτέ δεν το πήγαινα για πολλούς λόγους και το σταμάτησα όταν ανακάλυψα πριν 2 χρόνια τους Genesis. Επανήλθα σε αυτό με τη μορφή του οργανικού βαμβακιού και χαίρομαι που ακούω το ίδιο και από τον Φαρσαλινό αν και είναι απολύτως λογικό αν γνωριζεις κάποια πράγματα για το silica και δεν είναι η χρήση του μόνο αλλά και η διαχειριση του στους επισκευάσιμους που με προβλημάτιζε πάντα. Το βαμβάκι είναι πολύ εύκολο πάντως.

(Υπάρχουν έτοιμα σύρματα να το κοιτάξω όμως για το που).


Περισσότερα αργότερα....κανονίστε meeting στο Best.
 


Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.070
Reaction score
3.369
Παιδιά φαντάζεστε να αρχίσει δοκιμές ατμιστών, υγρών και λοιπών παραφερναλίων ο Πάρις Κωτσής; :D

Μη γίνεστε κακοί! :mrgreen:
Πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία... Paris is back.


Άκουγα χωρίς καμία προσπάθεια ή άμυνα τις αρμονικές από τα Istanbul να απλώνονται τρισδιάστατα στο χώρο. Μπορούσα σχεδόν να τις απαριθμήσω καθώς θύμιζαν πίδακες από συντριβάνι που διαλύονται σε μικρά σταγονίδια υπό την πίεση του βάρους τους. Παρατήρησα πως η υφή των πιατινιών ήταν τελείως ματ. Αυτά τα πρίμα δεν είχαν ίχνος γυαλάδας ή οξύτητας, παρόλα αυτά ήταν απόλυτα ευκρινή και άπαχα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ογκώδη και άνετα στην παρακολούθηση. Ο ήχος της κιθάρας ακουγόταν πλούσιος σε μεσαίες αρμονικές, σαν να γουργούριζε από ευχαρίστηση.



Τα πιατίνια ακούγονταν τώρα πιο λεπτά και με μεγαλύτερη οξύτητα. Εξακολουθούσαν όμως να είναι ματ, άπαχα και ώρες-ώρες «χνουδωτά» από τις αρμονικές τους, το καθένα με το «χρωματάκι» του.



Ακολούθως, τα πιατίνια. Φούσκωσαν κι αυτά, οι αρμονικές τους άρχισαν να ομογενοποιούνται σαν να κόλλαγαν μεταξύ τους. Κάπου στο όριο ανάμεσα στη λίγη και την αρκετή ενίσχυση, ήρθε και η αφύσικη λάμψη του μετάλλου να ολοκληρώσει τη μεταμόρφωση και να κάνει τα πιατίνια από κυκλικά, μακρόστενα, καταστρέφοντας το σχήμα της διασποράς τους. Η γενική αίσθηση ήταν ότι κάτι άρχισε να πιέζει τον ήχο, να τον φουσκώνει και να τον επιταχύνει μέσα από ένα σωλήνα. Αυτό που μπήκε ήρεμο, ματ και λεπτοφυές από τη μια άκρη του σωλήνα, βγήκε από την άλλη με εσωτερική ένταση, γυαλάδα και τυχαία έμφαση σε κάποιες περιοχές. Το αραχνούφαντο, ευκίνητο πλέγμα από αρμονικές που ταυτιζόταν με την υφή του οργάνου είχε μετατραπεί σε μια μοχθηρή, αδιάφανη και ακίνητη συνθετική φούσκα χωρίς πτυχώσεις.




[Αποσπάσματα από καταχώρηση στην κατηγορία "hi-end café".]
 
Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest
..... ''Δεν παίζουν ρόλο τα volt αλλά η ενέργεια watt. Αυτά δίνουν την θερμοκρασία." ....
Δεν έχω διαβάσει τίποτα -πέρα από αυτό το νήμα- για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά κάτι δεν μου πάει καλά με την παραπάνω πρόταση.

Καταρχήν, εφόσον η αντίσταση R είναι σταθερή, και η ισχύς είναι P=V^2/R, δεν έχει σημασία αν ρυθμίζεις V ή P. Στην δεύτερη περίπτωση απλώς δεν χρειάζεται υπολογισμός..

Το βασικό όμως θέμα είναι ότι αν δεν λαβουμε υπόψη μας την επιφάνεια της αντίστασης, η ισχύς δεν μπορεί να δίνει το ίδιο αποτέλεσμα άτμισης.

Αν πάρουμε 2 σύρματα Α και Β, με την ίδια διατομή dA =dB, και αντίσταση ανά εκατοστό Ra/cm = 2Rb/cm, τότε για να φτιάξουμε και με τα 2 σύρματα, αντίσταση άτμισης ίδιας αντίστασης, θα χρειαστούμε διπλάσιες σπείρες με το σύρμα Β σε σχέση με το σύρμα Α.

Το πρόβλημα είναι το σύρμα Β θα έρχεται σε επαφή με διπλάσια ποσότητα υγρού.από ότι το σύρμα Α, και άρα θα ψύχεται περισσότερο. Έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε αρκετά διαφορετική άτμιση.

Μάλλον πρέπει να μιλάμε για Watt / mm2 X Εmm2, όπου Ε, η συνολική επιφάνεια του σύρματος που έρχεται σε επαφή με το υγρό.

Για πείτε...:rolleyes:
 
Last edited by a moderator:


Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Έ μα. Αν χρειάζεται να βγάλεις ντοκτορά για να ατμίσεις σωστά, χeσε πσιλά κι' αγνάντευε! :gamer:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.734
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top