Πρόβλημα με ήχο γείωσης πικάπ

A

AKARL

Guest
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα θορύβου που έχω.
Ευχαρίστως να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. :)

Βγαίνει από τα ηχεία ένας θόρυβος (σαν γείωσης) και η πηγή νομίζω είναι το πικάπ.
Ο θόρυβος είναι αυτός:
https://vocaroo.com/delete/s1am7ZHucm5P/482b42dacbbe28f6
είναι αυτός ο οξύς κυματιστός ήχος στο background, όχι το γενικό distortion που ακούγεται.
Θεωρώ ότι η διάγνωσή σου είναι λανθασμένη. Ο ήχος που ακούγεται σαφώς και δεν είναι θόρυβος γείωσης. Ακούγοντάς τον προσεκτικά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αποτελεί τμήμα θρησκευτικού/τελετουργικού ψαλμού Βουδιστή μοναχού, μάλλον κάποιου που ψάλλεται κατά την περίοδο του εορτασμού του Setsubun, η ψυχή του οποίου φαίνεται να έχει στοιχειώσει το πικάπ σου. Να κάτι σαν αυτό:


Αυτό είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο δεδομένου ότι:

To πικάπ είναι ένα παλιό Sansui SR 212
Ειδικότερος εμού, βεβαίως, είναι ο Ιάπον Ζεν Μάστερ Mar Koo Lee εις τον οποίον και απευθύνω έκκληση όπως παρέμβει και συνδράμει εις την λύτρωσιν του ... δράματός σου.

Έχω δοκιμάσει τα εξής:
Άλλον ενισχυτή - τα ίδια
άλλο καλώδιο γείωσης - τα ίδια
Άλλα rca καλώδια (αν και έβαλα υποδεέστερα) - τα ίδια
Μήπως να δοκιμάσεις καλύτερα καλώδια; Προτείνω Νόρντοστ απ'την οικονομική σειρά Βλαχάρα. ;)

Πήγα το πικάπ για τσεκ, μου είπαν ότι είναι μια χαρά η γείωση, το βάλαμε εκεί επιτόπου και όντως δεν ακουγόταν αυτός ο ήχος (παρά μόνο ελάχιστα όταν το βάζαμε σε μεγάλη ένταση).
Ο Τεχνικός τσέκαρε και την κεφαλή/βραχίονα κτλ, όλα οκ ήταν.
Προφανώς τα ηλεκτρονικά εργαλεία, μηχανήματα και όργανα εντός του εργαστηρίου φαίνεται ότι ασκούσαν μια, ούτως ειπείν, εξορκιστικήν δύναμιν αποθήσεως εις το πνεύμα του νεκρού Βουδιστή μοναχού που έχει στοιχειώσει το πικάπ σου.

Όταν το γυρίζω στο ράδιο φεύγει ο ήχος, με το που το πάω στο phono εμφανίζεται (από εκεί κατέληξα ότι είναι το πικάπ).
Αυτό το γεγονός είναι πολύ ύποπτο και με προβληματίζει τα μάλα. Το ράδιο τι χώρας προέλευσης είναι;

Να σημειώσω ότι αυτό έγινε ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες, δεν υπήρχε παλιά. Δεν θυμάμαι να έγινε κάτι διαφορετικό όμως...
Βασκανία, είναι φως φανάρι ότι κάποιος ή κάποια σε έχει γλωσσοφάει, σου έβαλε το κακό το μάτι... σε ματιάσανε καημένε. Υπάρχουν δε σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι σε έχει ματιάσει Μαρωνίτης ή Μαρωνίτισσα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις να σε πληροφορήσω ότι ο Κορμακίτης (χωριό της Β.Κύπρου) αποικήθηκε από τους Μαρωνίτες (Χριστιανικό δόγμα των ανατολικών καθολικών) από πολύ παλαιά. Οι κάτοικοι έχουν ρίζες Λιβανέζικες αν και η διάλεκτος που ομιλούν είναι η Αραμαϊκή (από τη Συρία).
Οι Μαρωνίτες του Κορμακίτη έχουν τον διάολο μέσα τους όσο κι αν η ονομασία που τους συντροφεύει είναι Χριστιανική. Ζηλεύουν τον διπλανό τους μέχρις εσχάτων κι έχουν το ρουφιανιλίκι ως τέχνη, φτάνει να αναφέρουμε ότι πολλές φορές αδελφός έφερε στον αδερφό του αστυνομία για να μην βγάλει εκείνος περισσότερα στην "παράνομη" επιχείρησή του.

Σκοπός τους είναι η αρπαγή περιουσιακών στοιχείων υψηλής αξίας με κάθε τρόπο από τον συμφορουμίτη τους, η απειλή της μοναξιάς σε ηλικιωμένους εάν δεν γραφτεί η περιουσία σ' αυτούς (αυτό γίνεται κυρίως από παιδιά προς γονείς).

Οι Μαρωνίτες του Κορμακίτη είναι πολύ γνωστοί και για τις νυχτερινές τους δραστηριότητες κυρίως στον τζόγο, τις πτάνες και κάθε είδους παράνομη αντιχριστιανική δραστηριότητα. Σκοπός τους είναι ο ξεφτυλισμός των συμφορουμιτών τους εκφράζοντας δημόσια το πόσο πασέ και μπανάλ είναι τα σετάπ τα οποία μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι καθενός μας.

Χρήζει προσοχής το γεγονός ότι μπορεί να σε πλησιάσουν πάντα καλοπροαίρετα με σκοπό να σε χρησιμοποιήσουν αργότερα για δικές τους ανάγκες. Να φοράς πάντα μια χάντρα μπλε για την βασκανία όποτε συναντιέστε. Το μάτι τους σκοτώνει βόδι. Επίσης τους αρέσει, λόγω ζήλιας ο ένας προς τον άλλο, να βγάζουν το όνομα του άλλου ότι τάχα ακούστηκε ότι ο βραχίονας του τάδε ξύνει στις υψηλές, ότι το σαμπγούφα του δείνα είναι χρέπι, ότι ο άλλος έχει κάτι φτηνοκαλώδια του κ@λου κουλουπού, και τα διαδίδουν τα πάντα όλα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Επίσης, σοβαροί αστρολόγοι έχουν αποφανθεί ότι το 2019 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για κάποια ζώδια. Μπορεί να φταίει και αυτό, ποτέ δεν ξέρεις...:cautious:

Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω.... έχετε καμιά ιδέα;
Ευτυχώς για σένα ιδέες υπάρχουν πολλές!

Θα αντιπαρέλθω, μετά βδελυγμίας, τις διάφορες επιστημονικές και ορθολογικές αρλούμπες που προωθούν διάφοροι άσχιετοι κρυφοέμπορες μεταμφιεζμένοι σε "επιστήμονες", "γιατρούς", "μηχανικούς", "ηλεκτρονικούς", "ηλεκτρολόγους" κ.λπ., ομού μετά των κλακαδόρων ψιττακών τους, οι οποίοι βολοδέρνουν εντός του αβουσάϊτ πσαρεύοντας τα ανύποπτα και αθώα θύματά τους.

Ευτυχώς, όμως, για όλους μας, τους έχουν εντοπίσει, ξεμπροστχιάσει και διαπομπεύσει καταλλήλως διάφορα επιφανή μέλη του αβουσάϊτ! Να σκεφτείς ότι ακόμα και η Κουτσή ΣΠανοΜαρία τους πήρε χαμπάρι και τους έκραξε και τους ξεφτύλισε δεόντως και προσηκόντως. Η αποκάλυψις αύτη, ως Θεία Επιφάνεια, άνοιξε τους οφθαλμούς μου, ομού μετά άλλων, εν αμαρτίαις πολλαίς περιπεσουσών πσυχών και εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ἐλάβομεν Πνεῦμα ἐπουράνιον, εὕρομεν πίστιν ἀληθῆ, ἀδιαίρετον Τριάδα προσκυνοῦντες, αὕτη γὰρ ἡμᾶς ἔσωσεν.

Τα πράγματα, αγαπητέ μουσικόφιλε Ίκονα_1497, είναι πολύ απλά: Η απόλαυσις της ηχογραφημένης Μουσικής, της Υψίστης των Τεχνών, είναι, πάνω απ΄όλα, θέμα γούστου, προσωπικής άποπσης και προτιμήσεων, συναισθήματος και πσυχής, μερακλώματος, νταλκά και, στην τελική, της ψ@λής μας του χαβά βρε αδερφέ. Η απόλαυσις της ηχογραφημένης Μουσικής δε μπορεί να επιτευχθει αν συμπεριφερόμαστε ως ζωντανά μικρόφωνα, ντεσιμπελόμετρα, σπέκτρουμ αναλάηζερς. Ως πσυχρά και άπσυχα καλκιουλέητορζ και Πιντιέφ Ρήντερζ ... Ε ΟΧΙ ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΧΙΑ! Είμαστε ευαίσθητοι και φιλόμουσοι ΑΘΡΩΠΟΙ όχι ΡΟΜΠΤΟΖ!!!

Κατά συνέπεια θα σου προτείνω μερικές γνήσιες λατέρνατιβ λύσεις, απ' την σκοπιά του αγνού και άδολου μουσικόφιλου, για το πρόβλημά σου:
  • Άλλαξε όλα τα καλώδιά σου με καλύτερα (Νόρντοστ πάρε και θα με θυμηθείς ;)), αν δεν δουλέψει αυτό
  • Πάρε κάνα σοϊκό πολύμπριζο μαζί με περιποιητή ρέβματος (Νόρντοστ πάρε και θα με θυμηθείς ;)), αν δεν δουλέψει αυτό
  • Κάλεσε καμνιά ξεματχιάστρα να σε ξεματχιάσει, αν δεν δουλέψει αυτό
  • Κάνε καμιά προσευχή, έκκληση ή δενξερωτί στον Αλλάχ, τον Κρίσνα, τον Βούδα ή σε όποιον, τέλος πάντων, θεό πιστέβεις, αν δεν δουλέψει αυτό
  • Φέρε παπά στο σπίτι να πει καμνιά ευχή και να εξορκίσει το στοιχειό του πικάπ σου (σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήτο να παρίσταται και ο Ιάπον Ζεν Μάστερ Mar Koo Lee για προφανείς λόγους) αν δεν δουλέψει αυτό
  • Φέρε τίποτε φίλους σου μήπως μαζί ακούσετε δγιαφορές προς το καλύτερο, αν δεν δουλέψει αυτό
  • Βάλε δίσκους της Νταϊάνα Κραλλ μήπως και εξοβελιστεί στο πυρ το εξώτερον το πνεύμα το βδελυρό που έχει στοιχειώσει το πικάπ σου, αν δεν δουλέψει ΚΑΙ ΑΥΤΟ, τότε
πούλα το ρημάδι το πικάπ σου και πάρε καινούργιο, μέηντ ιν Τσάηνα, προσευχόμενος να μην αρχίσει να τσαμπουνά τίποτε, Θε μου φύλαγε, κομμουνιστικούς Κινέζικους ύμνους... :o:o:o
 

Μηνύματα
31
Reaction score
2
Φίλε μου αν τα rca βύσματα του πικάπ έχουν οξειδωθεί από τα χρόνια ίσως δεν κάνουν σωστή επαφή με τα rca in του ενισχυτή . Σύστρεψε τα rca με το volume σε στάθμη να ακούγεται ο θόρυβος και δες αν αλλάζει -μειώνεται ο θόρυβος . Καλό ψάξιμο.
Τώρα βλέπω οτι έχεις αλλάξει rca ,μια φωτο θα βοηθούσε .
Η αλήθεια είναι ότι το ένα rca του πικάπ δεν πιάνει καλά (δεν τα έχω αλλάξει αυτά)... Έχω μπερδευτεί πάντως... το πήγα σε άλλο σπίτι με άλλο ενισχυτή και δεν είχε θέμα... ίσως να είναι ο συνδυασμός με τον ενισχυτή μου... αλλά το κάνει και με τους δύο ενισχυτές που έχω... δηλαδή τι στο διάολο.... έλεος.

Θα χρειαστώ βοήθεια μάλλον, δεν έχω τις γνώσεις να τα ανοίξω μόνος μου ενισχυτή και πικάπ....
Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον που μπορεί να ασχοληθεί λεπτομερώς με αυτά τα παλιά μηχανήματα ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα.

Υ.Γ.: Τελευταία δοκιμή που έκανα πριν λίγο με τον yamaha ενισχυτή: Μόλις ακουμπάω το βιδάκι της γείωσης επάνω στο πικάπ, σταματάει το πρόβλημα...
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις να σε πληροφορήσω ότι ο Κορμακίτης (χωριό της Β.Κύπρου)
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις να σε πληροφορήσω ότι δεν υπαρχει Βόρειος Κύπρος αλλά ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ
:thumbsdown:
 

Μηνύματα
634
Reaction score
575
Αν το πικαπ αλλου ειναι αθορυβο τοτε το βγαζεις απ την εξισωση εκτος αν ειναι θεμα γειωσεων. Το οτι παιζει καλα σε αλλο σπιτι σημαινει οτι η εχει θεμα ο ενισχυτης σου, η κανει βρογχο γειωσης (μηπως εβαλες καλωδιο ρευματος καινουργιο καπου?) η ισως καποια συσκευη στην πολυκατοικια η κοντα βρωμιζει το δικτυο και το τσιμπαει το πικαπ που ειναι ευαισθητο.
Γι αυτο σου ειπα να τα πας πακετο με τον ενισχυτη σε αλλο σπιτι με τα καλωδια του μαζι να δεις τι γινεται.

Αφου ακουμπας το βιδακι και σταματά το προβλημα ειναι σιγουρα γειωση ομως......
 

Μηνύματα
208
Reaction score
166
Πήγα το πικάπ για τσεκ, μου είπαν ότι είναι μια χαρά η γείωση, το βάλαμε εκεί επιτόπου και όντως δεν ακουγόταν αυτός ο ήχος
άρα δε φταίει το πικάπ

Έχω πάει το πικάπ σε άλλο δωμάτιο με άλλο ενισχυτή αλλά το έκανε πάλι
άρα δε φταίειο ενισχυτής

Το πικάπ (sansui SR 212) και ο ενισχυτής (Yamaha CR 820) παίρνουν ρεύμα από το ίδιο πολύμπριζο, δοκίμασα κι άλλο αλλά πάλι τα ίδια
άρα δε φταίει το πολύμπριζο

Η γείωση της πρίζας στον τοίχο είναι οκ, το τσέκαρα.
πώς το τσέκαρες?
 


Μηνύματα
31
Reaction score
2
Παιδιά και κάτι άλλο... επειδή βλέπω ότι τα female RCA του πικαπ τα έχουν παίξει... υπάρχει πουθενά να πάρω από Αθήνα (για να μην περιμένω 2 εβδομάδες από ebay κτλ); όχι με 2 ευρώ αλλά ούτε με 100 το ζευγάρι...
 

Μηνύματα
208
Reaction score
166
Με αυτό εδώ... δεν πολυκαταλαβαίνω τις ενδείξεις αλλά στο ένα λαμπάκι λέει "earth ok"
Λέει όμως επίσης live/neutral reversed. Και ναί θεωρητικά δεν έχει καμία σημασία, όμως θα πρέπει να ανάβουν και τα τρία λαμπάκια για να είναι οκ σύμφωνα με τις ενδείξεις. Από περιέργεια αν κουμπώσεις το tester ανάποδα ανάβουν και τα τρία?

ο ενισχυτής σου βγάζει διπολικό ή τριπολικό φις ?
 
Last edited:

Μηνύματα
31
Reaction score
2
Λέει όμως επίσης live/neutral reversed. Και ναί θεωρητικά δεν έχει καμία σημασία, όμως θα πρέπει να ανάβουν και τα τρία λαμπάκια για να είναι οκ σύμφωνα με τις ενδείξεις. Από περιέργεια αν κουμπώσεις το tester ανάποδα ανάβουν και τα τρία?

ο ενισχυτής σου βγάζει διπολικό ή τριπολικό φις ?
Διπολικό.
Ναι! ανάποδα ανάβουν και τα 3! (τι σημαίνει αυτό όμως..?)
 
Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.966
Reaction score
20.486
[...]
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις να σε πληροφορήσω ότι ο Κορμακίτης (χωριό της Β.Κύπρου) [...]
Καλή η πλακίτσα, αλλά αυτό ήταν ατυχέστατο και αφελέστατο ατόπημα. Ευτυχώς, βρέθηκε ο @PURETONE και σε διόρθωσε.
 


Μηνύματα
208
Reaction score
166
Πάντως συμπέρασμα δε βγαίνει. Θα μπορούσες βέβαια να γειώσεις κατ' ευθείαν το πικαπ στην μπρίζα αλλά και δεν είναι η σωστή λύση και το πρόβλημα ξεκίνησε ξαφνικά όπως είπες. Άρα πιθανότατα (και δεδομένης της ηλικίας των μηχανημάτων) όπως είπαν κι άλλοι πιό πριν κάτι κάπου δεν πατάει καλά (ή υπάρχει ψυχρή κόλληση ) ή κάτι άλλαξε τριγύρω που δεν το παρατήρησες.
 

Μηνύματα
31
Reaction score
2
Πάντως συμπέρασμα δε βγαίνει. Θα μπορούσες βέβαια να γειώσεις κατ' ευθείαν το πικαπ στην μπρίζα αλλά και δεν είναι η σωστή λύση και το πρόβλημα ξεκίνησε ξαφνικά όπως είπες. Άρα πιθανότατα (και δεδομένης της ηλικίας των μηχανημάτων) όπως είπαν κι άλλοι πιό πριν κάτι κάπου δεν πατάει καλά (ή υπάρχει ψυχρή κόλληση ) ή κάτι άλλαξε τριγύρω που δεν το παρατήρησες.
Ναι ρε γαμώτο... Όσο μου αρέσουν τα παλιά μηχανήματα τόσο με ταλαιπωρούν και δυστυχώς δεν έχω και τις γνώσεις να ασχοληθώ μόνος μου. Πάντως λέω σαν τελευταία προσπάθεια να του βάλω καινούρια rca (το ένα τα έχει παίξει) και να πω στον τεχνικό που θα τα βάλει να ρίξει και μια ματιά στη γείωση, ψυχρές κολλήσεις κτλ. Σε όσους το έχω πάει μου έχουν πει ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα (για την κατηγορία του) και είναι και σε άριστη κατάσταση, δεν έχει ούτε γρατσουνιά... Μπορεί να αργήσω λίγο αλλά όταν έχω νέα θα σας πω.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
 

Μηνύματα
31
Reaction score
2
Ρε παιδιά τι διαφορά έχουν αυτά τα δύο; μπορείτε να μου εξηγήσετε;
(το επάνω είναι πιο ακριβό)
Απλά το πρώτο έχει παξιμάδι από τη μέσα πλευρά;

 



Μηνύματα
12.854
Reaction score
10.072
Αυτά φαίνονται καλά και σε λογική τιμή. Κάνα κατάστημα με ηλεκτρονικά δεν έχετε στην περιοχή σου; Για παράδειγμα πριν λίγο πήγα στο Φανό στο κέντρο της Αθήνας και πήρα βύσμα XLR 4pin θυλικό με 0,85 ευρώ.
 

Μηνύματα
31
Reaction score
2
Αυτά φαίνονται καλά και σε λογική τιμή. Κάνα κατάστημα με ηλεκτρονικά δεν έχετε στην περιοχή σου; Για παράδειγμα πριν λίγο πήγα στο Φανό στο κέντρο της Αθήνας και πήρα βύσμα XLR 4pin θυλικό με 0,85 ευρώ.
Αυτό ρώτησα και πιο πάνω, αν ξέρει κανείς να μου πει κάπου να πάω γιατί online βρίσκω μόνο αυτά! https://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=4508 :confused:
γενικά πάντως δεν βρίσκω εύκολα θηλυκά RCA, τον Φανό δεν τον ξέρω, θα το γκουγκλάρω να δω.

xmmm..... δεν έχει site...
 




ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.609
Μηνύματα
2.867.827
Members
37.939
Νεότερο μέλος
geo kok
Top