# IRS2092S # Κατασκευή Ολοκληρωμένου στέρεο ενισχυτή.

Reaction score
68
Όπως είπα και παραπανω δεν ξέρω πολλά, και για να μην πάνε πεταμένα € και μετά τα κλαίω ή σηχτηρησω έχω να πω τούτο! Σε ευχαριστώ Πέτρο που ασχολείσαι μαζί μου! Οπότε είναι μονόδρομος να σε ακολουθήσω σε ότι μου πεις._
Οικονομικός είναι μια χαρά αφού κοίταγα γουφερ που κάνανε κοντά στα 100€

Αυτά τα μεγάφωνα είναι καλήτερα για δύο δρόμους? Ή τρείς? Ενόω με δυο δρόμους μπορούμε να πιάσουμε και ποιότητα HI.FI για να μην μπλέκω με πολλές μονάδες?

Και να υποθέσω ότι θα παίζει μια χαρά με τον ενησχητη που έφτιαξα?
Και θα βγάζουν και μπάσο? Μπασάκι?

Για πες για πες🙂

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539

Reaction score
68
Το παρακάτω driver σε καλύπτει με το παραπάνω και είναι σε εξαιρετική τιμή.
https://www.alifragis.com.gr/ell/product/Driver-tweeter-για-ηχεία-PA-8Ω-104dB-300W-TD-U44

Το crossover που ανέβασες είναι <<ότι νάναι>>, όπως άλλωστε όλες οι αντίστοιχες κατασκευές.
+ Αυτό?

Σκεφτόμουνα να μην κάνω μπας ρηφλέξ σωλήνες, αλλά sloat port 5cm μηκος 15cm ,

Με το winisd έβαλα όλα τα δεδομένα του Fane αλλά θέλω πολλά να μάθω ,τα έβαλα σε ένα AI που βρήκα Grok και μου τα έβγαλε αυτά τα παραπάνω.

Attachments

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Το slot port είναι εμφανίσιμο αλλά έχει το μειονέκτημα να αλλάζει δύσκολα ο συντονισμός του, αν χρειαστεί κάτι τέτοιο. Με τον σωλήνα είναι πολύ ευκολότερο.

Η χοάνη που μου δείχνεις έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Την γνωρίζεις; Κρίνοντας από το σχήμα της, την βρίσκουμε συνήθως σε τρίδρομα ηχεία με την συχνότητα διαχωρισμού πάνω από 3 KHz.
Εσένα σου χρειάζεται σίγουρα χαμηλότερα.
Θα σου πρότεινα μια στρογγυλή 8 ιντσών αν μιλάμε για οικιακό χώρο με δεδομένο σημείο ακρόασης.

Reaction score
68
Ναι βασικά οικιακά χαχα, από τρία μέτρα ακούω αλλά όταν πάω στο τέρμα σαλονιού νομίζω είναι καλήτερα στα 8 περίπου ο βασικός ενιαίος χορος είναι περίπου 60 τετραγωνικα. Οπότε ψάχνω για στρογγυλή χοάνη 8". Τα 70 λίτρα τα βλέπεις καλά για το box?

Reaction score
68
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με τα λίτρα της καμπίνας πόσα θέλει αυτό το γουφερ που μου είπε ο Πέτρος? Θέλω να το κάνω με sloat port. Αυτά που έχω παραπάνω είναι ρεαλιστικα. Μου τα έβγαλε ένα AI Grok δίνοντας όλα τα data του γουφερ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Στα χαρακτηριστικά του μεγαφώνου η Fane προτείνει 30-75 λίτρα.
https://www.fane-international.com/downloads/SOVEREIGN12300-2DATASHEET070323.pdf

Τα 75 είναι το ιδανικό για απόκριση χαμηλά. Μικρότερες καμπίνες έχουν να κάνουν με την ευκολία φορητότητας, αφού μιλάμε για επαγγελματικό μεγάφωνο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Για cross point 2400hz 12db ανά οκτάβα καλά δεν είναι.?
Καμία σχέση αυτά τα υλικά. Το crossover για το woofer είναι το παρακάτω. Ο πυκνωτής μπορεί να παίξει από 12 μF μέχρι 22. Πιστεύω τα 15 είναι μια χαρά για την ομαλή απόκριση που έχει το Fane.
Fane 12 inch.png

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Και για το compression driver?
Τα 0,7 Ωμ είναι αρκετά μεγάλη τιμή αντίστασης. Πρέπει να έχει σύρμα τουλάχιστον 1,2 mm και μικρό πυρήνα για να πέσει η αντίσταση του κάτω από 0,35.
Για το driver δεν υπάρχει απάντηση αφού δεν είναι γνωστός ο συνδυασμός driver-χοάνη. Κυρίως ως προς τις αντιστάσεις για την μείωση της στάθμης.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Για το driver+χοάνη πιστεύω πως το παρακάτω θα είναι μια χαρά, με μόνη αλλαγή που ίσως να χρειάζεται στον πυκνωτή 4,7μF για 3,9. Θα έλεγα 3,9 και βλέπεις. Οι αντιστάσεις 15 watts όλες.

Αυτά βέβαια από απόσταση δεν γίνονται με ακρίβεια αλλά από τυχαίες επιλογές του διαδικτύου σίγουρα θα πάει καλύτερα.
Fane+driver XO-schema-1.png

Reaction score
68
Για το driver+χοάνη πιστεύω πως το παρακάτω θα είναι μια χαρά, με μόνη αλλαγή που ίσως να χρειάζεται στον πυκνωτή 4,7μF για 3,9. Θα έλεγα 3,9 και βλέπεις. Οι αντιστάσεις 15 watts όλες.

Αυτά βέβαια από απόσταση δεν γίνονται με ακρίβεια αλλά από τυχαίες επιλογές του διαδικτύου σίγουρα θα πάει καλύτερα.
View attachment 387462
Μέσα σε αυτό το σχέδιο να υποθέσω ότι θα ρίχνει και την εβεσθησεια του driver?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Μέσα σε αυτό το σχέδιο να υποθέσω ότι θα ρίχνει και την ευαισθησία του driver?
Το driver μαζί με την χοάνη θα έχει μια δεδομένη ευαισθησία, αρκετά υψηλότερη από το woofer.
Οι αντιστάσεις μειώνουν την ισχύ που πάει προς αυτό. Επηρεάζουν όμως και την απόκριση συχνότητας του ταυτόχρονα και εκεί θέλει δουλειά ο συνδυασμός των αντιστάσεων.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.329
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis