Featured Direct drive για σπίτι?

Reaction score
1.885
Τί σημαίνει καλός βραχίονας;
Τι μου θυμισατε......

Καποτε λοιπον (οταν οι δεινοσαυροι περπατουσαν στην γη) πηραν μηχανηματα για μια Disco και αναμεσα σε αυτα πηραν και δυο SL 1200 ***. Πηγα λοιπον για εγκατασταση και βλεπω τον DJ να τα εχει βαλει σε δυο παραλληλογραμμες τρυπες λιγο μεγαλυτερες απο αυτα και δυο λαστιχα απο την μια πλευρα της τρυπας στην αλλη.

Τι κανεις εκει ρωτησα ? Το εκανες αυτο για τους κραδασμους ? Κοιτα μου απανταει. Δινει μια κινηση στο πλατο και αυτο πηγαινε περα δωθε την ωρα που επαιζε με τον ηχο στα ηχεια να μην εχει καμια επιπτωση. Σκεφτηκα πως θα ειχε μεγαλο βαρος στην Stanton 680 E αλλα η κεφαλη ηταν στο μικροτερο δυνατον προτεινομενο βαρος.

Πολυ θα ηθελα να δω εναν SME σε αναλογη κατασταση :)

Ειναι ντροπη για ολες τις εταιρειες που δεν μπορεσαν να παραγουν εστω και μια καλη αντιγραφη του SL 1200 ***

Την ιδια εποχη η Technics εβγαλε και ενα SL 1000 *** που συνοδευοταν απο ανταλακτικους βραχιονες για τα διαφορα ειδη μουσικης. Αυτη ηταν ιδεα ενος νεοπροσληφθεντα εργαζομενου που το μονο που ηξερε ηταν να κανει βιδες φωτογραφικες μηχανες και τους φακους και που σκεφτηκε πως οπως στην φωτογραφια αναλογα το θεμα βαζεις και τον αναλογο φακο το ιδιο ισως να ηταν καλο και στα πικαπ.

Βλεπετε η Matsushita δεν ηταν μια συνηθισμενη εταιρεια, ο ιδιος ο ιδρυτης ο Matsushita ξεκινησε σαν μαθητης σε ενα ποδηλαταδικο για αυτο και παντα σεβοταν απεριοριστα τον καθε εργαζομενο.

Last edited:

Reaction score
113
Τι μου θυμισατε......

Καποτε λοιπον (οταν οι δεινοσαυροι περπατουσαν στην γη) πηραν μηχανηματα για μια Disco και αναμεσα σε αυτα πηραν και δυο SL 1200 ***. Πηγα λοιπον για εγκατασταση και βλεπω τον DJ να τα εχει βαλει σε δυο παραλληλογραμμες τρυπες λιγο μεγαλυτερες απο αυτα και δυο λαστιχα απο την μια πλευρα της τρυπας στην αλλη.

Τι κανεις εκει ρωτησα ? Το εκανες αυτο για τους κραδασμους ? Κοιτα μου απανταει. Δινει μια κινηση στο πλατο και αυτο πηγαινε περα δωθε την ωρα που επαιζε με τον ηχο στα ηχεια να μην εχει καμια επιπτωση. Σκεφτηκα πως θα ειχε μεγαλο βαρος στην Stanton 680 E αλλα η κεφαλη ηταν στο μικροτερο δυνατον προτεινομενο βαρος.

Ειναι ντροπη για ολες τις εταιρειες που δεν μπορεσαν να παραγουν εστω και μια καλη αντιγραφη του SL 1200 ***

Την ιδια εποχη η Technics εβγαλε και ενα SL 1000 *** που συνοδευοταν απο ανταλακτικους βραχιονες για τα διαφορα ειδη μουσικης. Αυτη ηταν ιδεα ενος νεοπροσληφθεντα εργαζομενου που το μονο που ηξερε ηταν να κανει βιδες φωτογραφικες μηχανες και τους φακους και που σκεφτηκε πως οπως στην φωτογραφια αναλογα το θεμα βαζεις και τον αναλογο φακο το ιδιο ισως να ηταν καλο και στα πικαπ.

Βλεπετε η Matsushita δεν ηταν μια συνηθισμενη εταιρεια, ο ιδιος ο ιδρυτης ο Matsushita ξεκινησε σαν μαθητης σε ενα ποδηλαταδικο για αυτο και παντα σεβοταν απεριοριστα τον καθε εργαζομενο.
Ενα καλό πλατώ είναι το SL 1200. για τα €500 που έκανε κάποτε ηταν παρα πολύ τίμιο, για το πεντακοσάρικο που είχε...

Reaction score
19
Συμφωνω.Ο βραχιονας παιζει ανετα τις περισσοτερες κεφαλες κινητου μαγνητη.Απο Stanton μεχρι Ortofon OM.Και κεφαλες Empire που ειναι πολυ καλες.

ika

News
Reaction score
17.924
......

Την ιδια εποχη η Technics εβγαλε και ενα SL 1000 *** που συνοδευοταν απο ανταλακτικους βραχιονες για τα διαφορα ειδη μουσικης. .....
SL-1000, αυτό ήταν το υπερεργαλείο της σειράς. Και μετά το SL-110/SL-1100...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.605
Τι μου θυμισατε......

Εντάξει, ήταν υπερβολή. Το MK2 δεν είχε ποτέ πρόβλημα ακουστικής ανάδρασης. Όχι ότι η ανάρτηση είναι κακή, τουναντίον. Αλλά εμποδίζει το χειρισμό του πικάπ, ξεκίνα-σταμάτα και μπρος - πίσω, γιατί αυτό υποχωρεί, "βουλιάζει". Χρησιμοποιώντας η Technics αυτήν την εσωτερική ελαστική μόνωση, και μαζί με την αξιόλογη συνολική μάζα της συσκευής, βρήκε μια χρυσή τομή αδράνειας και ευχρηστίας.

Reaction score
1.891
Βέβαια όταν μιλάμε για SL 1000 (mk, mk2, mk3) πρόκειται για την μονάδα μοτέρ SP10, mk, mk2, mk3 που αντιπροσώπευε το κυρίως project, για ένα transcription motor με κορυφαίες επιδόσεις. Το SL1000 που προορίζονταν για οικιακή χρήση με το πανέμορφο obsidian plinth βγήκε σε ελάχιστα κομμάτια λόγω της υψηλής τιμής του. Νομίζω κάποιος συμφουτίτης που δούλευε στην Panasonic το είχε...
Πανέμορφο, κορυφαίο ηχητικά, ένα αντικείμενο πόθου. Όποιος μπορεί να βρει ένα SP 10 και να το παντρέψει με μια ικανή πλίνθο και βραχίονα έχει κλείσει για πάντα την αναζήτηση προς την vinyl nirvana.

Reaction score
113
Βέβαια όταν μιλάμε για SL 1000 (mk, mk2, mk3) πρόκειται για την μονάδα μοτέρ SP10, mk, mk2, mk3 που αντιπροσώπευε το κυρίως project, για ένα transcription motor με κορυφαίες επιδόσεις. Το SL1000 που προορίζονταν για οικιακή χρήση με το πανέμορφο obsidian plinth βγήκε σε ελάχιστα κομμάτια λόγω της υψηλής τιμής του. Νομίζω κάποιος συμφουτίτης που δούλευε στην Panasonic το είχε...
Πανέμορφο, κορυφαίο ηχητικά, ένα αντικείμενο πόθου. Όποιος μπορεί να βρει ένα SP 10 και να το παντρέψει με μια ικανή πλίνθο και βραχίονα έχει κλείσει για πάντα την αναζήτηση προς την vinyl nirvana.
Αυτό ηταν άρμα μάχης! Εξαιρετικό πικάπ!! με τον EPA 100 ηταν ενας εξαιρετικος συνδιασμός... Σπουδαιο πικαπ

Reaction score
16
Καλησπέρα και χρονια πολλά.
Ακομα και με αυτο το πικ απ η συγκεκριμενη κεφαλή θα επρεπε να ακουγεται καλύτερα.Που σημαινει οτι θελεις ρυθμισμα και μαλλον καλυτερο phono.
Σε καθε περιπτωση για να μπλεξει καποιος σημερα με πικ απ χωρις να εχει ηδη μια αξιολογη δισκοθηκη πιστευω πως εχει θεματα που πρεπει να τα ψαξει.Ισως ειναι στο φασμα.. Θα πρεπει να μιλησει με καποιον.Ειδικο.Θα του ερθει και πιο οικονομικα.
(nothing personal :) )
Μου έχουν προκύψει πολλές απορίες από αυτή την απάντηση!😁

πάντως δεν θεωρώ ότι ακούγεται άσχημα το πικαπ μου. αντιθέτως
αυτο δεν ειναι καλο που λες τοτε τι νοημα εχει το βινύλιο, ειδικα για το spotify αν δεν το παίρνεις bitperfect τοτε ειναι ενα καλο "mp3"
υπαρχει πλέον wav ποιότητα στο Spotify και ανέκαθεν υπήρχε στο tidal
Αν είναι να επιλέξει μεταξύ των δύο που λέει στο #8 και αντέχει την οικονομική διαφορά των 1000€, τότε ναι.
το θεωρώ υπερβολικό για μένα το gr. Αν το κάνω τελικά θα πήγαινα στο mk7

Last edited:

Reaction score
246
Το SL-1500C το είδες τελικά από κοντά?
Όσο τα έψαχνα ήταν το μοναδικό που είδα από κοντά σε έναν Κωτσόβολο. Με χαλάσανε τα πλαστικά κουμπιά και η αίσθησή τους, από την άλλη το είδα σε 2-3 φωτογραφίες σε λευκό και μου άρεσε πολύ.

Reaction score
30.328
Μου έχουν προκύψει πολλές απορίες από αυτή την απάντηση!😁

πάντως δεν θεωρώ ότι ακούγεται άσχημα το πικαπ μου. αντιθέτως

υπαρχει πλέον wav ποιότητα στο Spotify και ανέκαθεν υπήρχε στο tidal

Το mk7 είναι σαφώς υποδεέστερο του mk2.
Δεν συγκρίνεται καν.
Το δε gr είναι σαφώς ανώτερο όλων.
Για να βάζουμε τα πράγματα στην αληθινή τους θέση.

Reaction score
16
Το SL-1500C το είδες τελικά από κοντά?
Όσο τα έψαχνα ήταν το μοναδικό που είδα από κοντά σε έναν Κωτσόβολο. Με χαλάσανε τα πλαστικά κουμπιά και η αίσθησή τους, από την άλλη το είδα σε 2-3 φωτογραφίες σε λευκό και μου άρεσε πολύ.
και εγω το ειδα τελικα και οντως δεν τρελάθηκα! Μου έκανε ημίμετρο και δεν ξερω στην πραξη και το phono stage του αν είναι της προκοπης η αν ειναι κατι που ενω εχει παω δεν θα χρησιμοποιηθεί

Reaction score
246
Το SL-100C λενε οτι ειναι ιδιο με το SL-1500C χωρις το phono.
Το 100C το ειχα αφησει στα 150€ φτηνοτερο απο το 1500C, δεν ξερω σε τι τιμη παιζει τωρα.

ika

News
Reaction score
17.924
Ο thanos117 γουστάρει DJ εμφάνιση, δηλ με στροβοσκόπιο. Τα 1500 & το 100C δεν έχουν σαν το 1200 ή το πιονεράκι.

Reaction score
16
Ο thanos117 γουστάρει DJ εμφάνιση, δηλ με στροβοσκόπιο. Τα 1500 & το 100C δεν έχουν σαν το 1200 ή το πιονεράκι.
Ενταξει μωρε όχι απαραίτητα αλλα στην τελικη καπου αναμεσα σε αυτο που εχω τωρα (και μπαινω στη διαδικασία να το αλλαξω) με το μκ7 ειναι το 1500 για αυτο το ειπα ημιμετρο

ika

News
Reaction score
17.924
εγώ πάντως αντί το ΜΚ7 θα έπαιρνα το PLX. Γούστα είναι αυτά...
Γενικά δεν θα έπαιρνα με τόσα φωτάκια πάνω, αλλά λέμε τώρα...

Reaction score
16
εγώ πάντως αντί το ΜΚ7 θα έπαιρνα το PLX. Γούστα είναι αυτά...
Γενικά δεν θα έπαιρνα με τόσα φωτάκια πάνω, αλλά λέμε τώρα...
και εμένα το plx μου αρέσει πολύ και η τιμή του μου αρέσει ακόμα πιο πολύ 😂 και ψυχαναγκαστικά πάει με όλη μου την κονσόλα που είναι pioneer τα πάντα. ΑΛΛΑ από την κουβέντα εδώ έχω καταλάβει πως είναι με το technics μεγάλη η διαφορά ποιότητας και για αυτό το έχω απορρίψει.
και εμένα το plx μου αρέσει πολύ και η τιμή του μου αρέσει ακόμα πιο πολύ 😂 και ψυχαναγκαστικά πάει με όλη μου την κονσόλα που είναι pioneer τα πάντα. ΑΛΛΑ από την κουβέντα εδώ έχω καταλάβει πως είναι με το technics μεγάλη η διαφορά ποιότητας και για αυτό το έχω απορρίψει.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ika

News
Reaction score
17.924
Δεν νομίζω να μην είναι ποιοτικά ανταγωνιστικό του 1500, του 100 και του ΜΚ7.
Έχει πολλά συγκριτικά χρηστών και των δύο αν ψάξεις, κυρίως με το 1200 ΜΚ2.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.243
Members
38.671
Νεότερο μέλος
xkaragi