Ένας παράξενος τύπος μου κάνει ...καμάκι;;;

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Μπαγάσικο, τα είδες! Είναι το sub. Direct, στεγνά :),
Καλοάκουστος και από εμένα:)
Τρεις ερωτήσεις:
α) τι ηχεία οδηγεί;
β) δεν ανεβάζει θερμοκρασίες με το ραδιόφωνο να κλείνει τον αέρα;
γ) δεν έχει έξοδο pre; Το sub δεν έχει είσοδο line;
Χμμ, τελικά ήταν 4 οι ερωτήσεις :D

Reaction score
5.719
1. 805 b&w
2.λογικα ειναι προσωρινά μέχρι να το στήσει .
3 τι να την κάνει την έξοδο pre ?

Reaction score
8.905
Κοιτάξτε πως κάνω τον Γιάννο να εξαφανιστεί.....:rolleyes:

Μην ξεχνάς, περιμένουμε πρόσκληση....:laugh:

Reaction score
7.982
...να αναφέρεις τι ηχεία έχεις με τον Hegel 300 και από περιέργεια στην Ολλανδία κοστίζει 4,500 ευρώ στην Ελλάδα έχεις καλύτερη τιμή;Και καλώδιο ηχείων βλέπω Kimber 8TC η κάνω λάθος;
...
Τρεις ερωτήσεις:
α) τι ηχεία οδηγεί;
β) δεν ανεβάζει θερμοκρασίες με το ραδιόφωνο να κλείνει τον αέρα;
γ) δεν έχει έξοδο pre; Το sub δεν έχει είσοδο line;
Χμμ, τελικά ήταν 4 οι ερωτήσεις :D
Με Kimber 8VS συνδέω τα Β&W 805S(ignature) ηχεία μου. Με 88db ευαισθησία (τα πιο αναίσθητα ηχεία της σειράς 800) και ωμική αντίσταση που κατεβαίνει ως τα 3,67Ω, είναι ηχεία που διψούν για ρεύματα και λαχανιάζουν κυριολεκτικά τους ενισχυτές. Και ξεβρακώθηκαν μπροστά στα ματάκια μου αρκετοί ενισχυτές μέχρι να καταλήξω. Βλέπετε δεν βιαζόμουν καθόλου, αντιθέτως το διασκέδαζα! O Hegel H300 με 250Watts στα 8Ω και 430Watts στα 4Ω, είναι ένας από τους ισχυρότερους ολοκληρωμένους ενισχυτές της αγοράς. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Φυσικά και θα ανεβάζει θερμοκρασία με το tuner από πάνω αλλά για την 1,5 ώρα που τον έπαιξα:oops: σε θερμοκρασία δωματίου 22°C (ναι 22 και κατεβάζει και πιο χαμηλά αν θέλω), δεν είδα να ζεσταίνεται. Παρ' όλα αυτά, σκέφτομαι να πω στη μάνα μου να μου κάνει κάτι σε βελονάκι με αραιή πλέξη για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Έχει κανονικά έξοδο pre-out για διάφορες χρήσεις, όχι μόνο για sub αλλά ακόμη και αν κάποιος πάρει ποτέ (λέμε τώρα:p) κάποιον τελικό, να μπορεί να τον συνδέσει...

Το sub φυσικά έχει είσοδο line και lfe τις οποίες χρησιμοποιώ στο HC, αλλά για 2κάναλο προτιμώ την έξοδο της υψηλής.

...μια χαρά κλασικής σχεδίασης ;) ενισχυτής...
:headbang:

Κοιτάξτε πως κάνω τον Γιάννο να εξαφανιστεί.....:rolleyes:
Μην ξεχνάς, περιμένουμε πρόσκληση....:laugh:
Αφού ρώτησα αν θέλεις κρέας ή ψάρι και δεν απάντησες. Βρε μπας και είσαι vegeterian και ντρέπεσαι να μας το πεις;;;

Reaction score
29
Να ρωτήσω και εγώ κάτι: έγινε καμία σύγκριση ανάμεσα στον Hegel H300 και τον H200 ; Έχω τον Hegel H1 MK4 και σκεφτόμουν μιά και μου αρέσει πολύ ο ήχος της Hegel να τον αναβαθμίσω, αλλά σκεφτόμουν τον H200 μιά και ο H300 είναι μάλλον υπερβολή για τα ηχεία που έχω (KEF LS50).

Reaction score
7.982
Paull δεν έγινε κάποια δοκιμή με τον H200. Δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Αν όμως λένε αλήθεια εκεί ψηλά στη Hegel (και γιατί να μη λένε άλλωστε; ) πως ο H200 γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του h100 και του συνδυασμού P4A + H20, λογικά θα είναι αυτό που θέλεις. P4A + H20 είναι δυνατός συνδυασμός. Είχα αρκετό καιρό στο σπίτι μου τον H20 και ξέρω το τι μπορεί να κάνει. Τον είχα δοκιμάσει και με το LS50 μου. Κι έχει και HT pass-through.

Πάρε ένα τηλέφωνο στην StepCom να ρωτήσεις εάν μπορείς να τον πάρεις στο σπίτι σου να τον ακούσεις :).

Reaction score
29
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, να είσαι πάντα καλά να απολαμβάνεις μουσική από το εξαιρετικό σύστημα που έχεις!

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Η σύγκριση H200 και H300 με απασχολεί και μένα για άλλους λόγους.
Το dac του Η300 δε μου είναι χρήσιμο καθότι έχω λύσει το θέμα με τρόπο που με ικανοποιεί.
Οπότε γιατί να το επιβαρυνθώ οικονομικά από τη στιγμή που δε θα το χρησιμοποιώ;
Οπότε σκέφτομαι τον H200.
Από την άλλη πλευρά, όμως, αν οι ηχητικές διαφορές είναι σαφείς υπέρ του 300άρη;

Αυτό που τον περισσότερο κόσμο τον έχει βολέψει (ενισχυτής + dac σε ένα πακέτο) εμένα μου έχει δημιουργήσει σύγχυση!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Να ρωτήσω και εγώ κάτι: έγινε καμία σύγκριση ανάμεσα στον Hegel H300 και τον H200 ; Έχω τον Hegel H1 MK4 και σκεφτόμουν μιά και μου αρέσει πολύ ο ήχος της Hegel να τον αναβαθμίσω, αλλά σκεφτόμουν τον H200 μιά και ο H300 είναι μάλλον υπερβολή για τα ηχεία που έχω (KEF LS50).
Χαζεύοντας στο site της KEF τα τεχνικά χαρακτηριστικά, χρειάζεται κάτι παραπάνω από τον Hegel που έχεις;
Ήδη στα 8Ω η ισχύς είναι μεγαλύτερη απ' ότι μπορεί να διαχειριστεί το ηχείο, όσο και να παίζει η αντίσταση έχει αποθέματα για τη σωστή διαχείριση της, έτσι δεν είναι;
Μήπως να κρατήσεις αυτά τα χρήματα και να προσθέσεις μία καλύτερη πηγή ή ένα καλύτερο d/a αν δεν έχεις; ;)

Reaction score
7.982
...στην Ολλανδία κοστίζει 4,500 ευρώ στην Ελλάδα έχεις καλύτερη τιμή;...
Ξέχασα να απαντήσω σε αυτό συγκεκριμένα.
Στην Ελλάδα έχεις απείρως καλύτερη τιμή!

Τον H300 στην Ελλάδα τον παίρνεις :oops:
...
...
...
με 3.900 :party: και :smg:!!!

Reaction score
7.982
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να δηλώσω απροκάλυπτα πως στεναχωριέμαι ιδιαίτερα που ο H300 πρέπει να φύγει από το πάτωμα, για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω...(*)

upload_2014-7-15_18-20-56.png

Όπως θα γνωρίζετε, η εταιρεία έλκει το όνομά της από το όνομα του γερμανού φιλόσοφου Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770-1831) και τόσο ο ίδιος με την πνευματικότητά του αλλά τόσο και η Hegel ως κατασκευάστρια εταιρεία μηχανών ήχου, συζητώνται έντονα.

Ο Hegel ήταν στην πραγματικότητα μιά από τις κινητήριες δυνάμεις του γερμανικού ιδεαλισμού και τον κλάδο της σχολής που ξεπήδησε από τις έννοιες του. Σχολή η οποία όπως ήταν αναμενόμενο ονομάζεται Hegel-ιανισμός. Αυτό το αρρωστάκι λοιπόν επέμενε πως, η πραγματικότητα θα πρέπει να είναι σε θέση να εκφράζεται σε λογικές ιδιότητες. Και ως εκ τούτου, ποσοτικά μετρήσιμες.
Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ήταν πρωτοποριακή σκέψη στην αρχή του 19ου αιώνα.

Αυτή λοιπόν η θέση πρέπει να λογίζεται ως έλεγχος πραγματικότητας για τους σύγχρονους κατασκευαστές μηχανών ήχου. Η Hegel λοιπόν ως μάρκα κατά την ταπεινή μου άποψη ακολουθεί τον Hegelian-ισμό, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μηχανήματα που υπερβαίνουν σε δυνατότητες και ποιότητα το αντίτιμο που θα δώσεις για να τα αποκτήσεις!!!

upload_2014-7-15_19-28-18.png

Για όσους έχουν παρακολουθήσει λίγο τη Hegel, η εμφάνιση του H300 δεν αποτελεί κάποια έκπληξη καθώς η αισθητική του ακολουθεί τις γενικές σχεδιαστικές γραμμές της εταιρείας, η οποία διατηρεί την λιτή εμφάνιση που την χαρακτηρίζει με μικρές επεμβάσεις ανά τα χρόνια, σε θέματα χρηστικότητας.

Ο H300 είναι το "βαρύ" κομμάτι των ολοκληρωμένων της Hegel. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της εταιρίας η σχεδίαση του H300 έχει βασιστεί στην εμπειρία από τα κορυφαία μοντέλα προενισχυτών και τελικών ενισχυτών της και φυσικά έχει χρησιμοποιηθεί και εδώ το άρθρωμα SoundEngine που συναντούμε σε αυτά.

upload_2014-7-15_19-30-5.png

Ο ενισχυτής διαθέτει μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη με μπλε γράμματα και ψηφία όπου παρουσιάζονται βασικές πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες του και τις επιλογές που έχει κάνει ο χρήστης. Αυτή η γενικότερη αφαιρετική προσέγγιση της αισθητικής, κάνει το μηχάνημα να φαίνεται πολύ ποιοτικό.

Τρεις μόνο επιλογείς και διακόπτες συμπληρώνουν την πρόσοψη, όπου ο αριστερός είναι ένας ατέρμονος επιλογέας εισόδων που εναλλάσονται κυκλικά, στη μέση βρίσκεται ο διακόπτης που ανοίγει και κλείνει το μηχάνημα ενώ δεξιά βρίσκεται ο επίσης ατέρμονος ρυθμιστής της έντασης.

upload_2014-7-15_18-22-5.png

Στο αναλογικό κομμάτι, ο H300 διαθέτει τρεις εισόδους στάθμης line RCA, μια είσοδο στάθμης για εφαρμογή home theater, μια είσοδο πραγματικά ισσορόπημένη XLR (balanced) και μια έξοδο προενισχυτή RCA.

Στο ψηφιακό του κομμάτι διαθέτει φυσικά ενσωματωμένο DAC με 32bit τσιπάκι, προσφέροντας δύο εισόδους ομοαξονικές, 2 οπτικές και μία USB. Διαθέτει και μια ψηφιακή έξοδο όπου εκτός των άλλων μπορεί να αξιοποιηθεί για την DAC-Loop λειτουργία του.

Το κύκλωμα του H300 χρησιμοποιεί 10 υψηλής ταχύτητας ημιαγωγούς 15Α ισχύος 150W ανά κανάλι (επιλεγμένους με το χέρι ώστε να έχουν όμοια τεχνικά χαρακτηριστικά) και dual mono τροφοδοτικό. Η χωρητικότητα των πυκνωτών βρίσκεται στα 90.000μF και ο τοροειδής μετασχηματιστής στα 1000VA. Στο user's manual που συνοδεύει το μηχάνημα, η Hegel συστήνει να μην επανενεργοποιηθεί η μηχανή σε χρόνο λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα αφ' ότου έκλεισε. Ο δε συντελεστής απόσβεσης (damping factor) είναι μεγαλύτερος από 1000!

upload_2014-7-15_18-20-23.png

Από το θεόβαρο αλουμινένιο τηλεχειριστήριο που σου δίνει την εντύπωση πως είναι συμπαγές, μπορείς να αυξομειώσεις την ένταση, να επιλέξεις εισόδους, να κάνεις απότομη σίγαση (mute), να απενεργοποιήσεις το display με μια λειτουργία που εμφανίζεται η νέα πληροφορία για 2 δευτερόλεπτα και μετά ξανασβήνει. Από το τηλεχειριστήριο ενεργοποιείται η λειτουργία DAC-Loop! Από το ίδιο χειριστήριο μπορείς να έχεις έλεγχο start-stop-previous-next του player του υπολογιστή σου. Με το itunes δούλεψε άψογα, όταν στο audirvana λειτούργησε μόνο το start-stop. Από κει επίσης και το Eco mode, από εκεί και η ρύθμιση του volume κατά τη φάση της εκκίνησης.

image.jpg

Την ίδια συμπαγή αίσθηση όπως το τηλεχειριστήριο, δίνει όλος ο ενισχυτής. Νομίζεις πως είναι εντελώς άκαμπτος, σαν να είναι φτιαγμένος από ένα μόνο κομμάτι. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που κυριαρχεί στο χώρο (για ολοκληρωμένος) και σε προβληματίζουν τα 25 κιλά του.

(*) Στεναχωρήθηκα και προβληματίστηκα που έπρεπε να μετακινήσω τον ενισχυτή από το πάτωμα, διότι μπορούσα να τον ανοίγω και να τον κλείνω με το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού μου... :(

Last edited:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Γιάννο καλοάκουστος να είναι και να συντροφεύει τα "ταξιδάκια" σου... :drinks:

Reaction score
7.982
Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φίλους που διαβάζουν :geek: και επικοινωνούν μαζί μου μέσω προσωπικών μηνυμάτων, πως αυτό το thread βρίσκεται στο:

AvSite > Forum > Audio, Hi-Fi > Δικάναλοι Ενισχυτές :confused:

ΔΕΝ βρίσκεται στο:

AvSite > Forum > Μικρές Αγγελίες > Μ.Α. - Ήχος > Μ. Α. - Ενισχυτές :headbang:

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν με ενδιαφέρουν προτάσεις ανταλλαγής με άλλα μηχανήματα διότι το συγκεκριμένο δεν έχει μπει σχεδόν στην πρίζα ακόμη...

Ευχαριστώ :D.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON