Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
Ρε χαμένε; δε βάζω Μ2, είναι τέρατα, θέλουν τεράστιο χώρο, εγώ προτιμώ μικρά και συμμαζεμενα δορυφοράκια, να τα κρεμάω κι από το ταβάνι εύκολα. ;)

Σοβαρά πάντως, για πολλαπλούς λόγους, ένας σοβαρός υποψήφιος για 11-14 όμοια ηχεία στο χώρο μου, είναι το 901, στα μισά λεφτά από το ομόσταυλο 801. ;)

Αυτό, αν κάποτε μου περισσέψουν πολλά λεφτά (~70.000€ είναι 14 τέτοια) και δε ξέρω τι να τα κάνω... :)

Ειδάλλως δε τα πειράζω τα 310, ζωγραφίζουν... 8-)
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
θέλουν και αυτά σαμπζ;
Εκτιμώ πως...
Όχι. ;)

Παρόλα αυτά, και μόνον για ταινίες, εικάζω πως σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο, πιθανώς να παραμείνουν ας πούμε τα δύο genelec, έστω και .. καταχρηστικώς. 8-)

Ωστόσο είναι βέβαιο πως 14 τεμάχια των 16", μπορούν χαλαρά να σε συνθλίψουν (κυριολεκτικά).... :lol:

Το παρανοϊκό της περίπτωσης τέτοιων ηχείων, είναι ότι λόγω της καρδιοειδους ακτινοβολίας τους, όταν τα μετρήσεις σε ένα τέτοιο χώρο, δε θα δεις ούτε δείγμα σκαμπανευάσματος στο γράφημα, θα είναι μια ρημάδα παύλα όλο, χωρίς διόρθωση. Κουλό, ε; :o
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
Εδώ χρειάζονται τα 3 :o που έβαλες:

"The high-power long-throw bass system is driven in a compact cabinet so that optimum impulse behaviour can be reached. Moreover, with a series of constructional measures we have provided that convincing lowest values of non-linear distortions and colorations could be reached."

Άντε γεια...:drinks:

Και το καρδιοειδες μπάσο:

"By the radiating characteristic within the frequency range from 30 through 250 Hz the reflections on the back walls of listening rooms can be minimized. The transfer characteristic can be matched to the acoustical conditions of the reproduction room as well as to the set-up situation by a low-frequent infinitely variable adaptation within two adjustable frequency ranges."

Ε, τι άλλο δηλαδή...:hi:
 

susano lx90

Professional Home Cinema
Μηνύματα
1.547
Reaction score
5.052
Ρε χαμένε; δε βάζω Μ2, είναι τέρατα, θέλουν τεράστιο χώρο, εγώ προτιμώ μικρά και συμμαζεμενα δορυφοράκια, να τα κρεμάω κι από το ταβάνι εύκολα.
Κάνουν κ για μικρούς χώρους, μόνιτορ είναι:) αλλά κ ο χώρος σού μια χαρά μεγάλος είναι........... άμα τα βάλεις θα γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι :drinks:αλλιως θα τα βάλω εγώ:gotcha:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
Μεταφέρω εδώ αυτούσιο το ποστ μου, που έπεσε σε παραδίπλα θρεντ, κι αφορά "πρόσκληση ακρόασης", με διδακτικό περιεχόμενο πάντα:

Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει σε μένα να ακούσει όποια πολυκάναλη (κατά προτίμηση immersive) ηχογράφηση θέλει, την οποία θα έχει ήδη ακούσει (σπίτι του ή όπου αλλού θέλει) σε δικάναλο. Δηλαδή, τρόπον τινά, να έχει μια άποψη για το πώς ακούγεται αυτή η ηχογράφηση.

Δηλαδή, αγοράστε ένα BR AUDIO με Dolby Atmos μιας μουσικής που την ξέρετε και σας αρέσει, (οποιοδήποτε είδος μουσικής - μου είναι αδιάφορο το είδος που ακούτε), κι ελάτε να ακούσετε το δικάναλο stream, και μετά το πολυκάναλο ή/και immersive stream, καθώς στάνταρ εμπεριέχονται και τα δύο.

Αν δε βρίσκετε σε BR AUDIO αυτό που σας αρέσει, ψάξτε σε SACD, αρκεί να έχει το .1 κανάλι, δηλαδή είτε 5.1 είτε 7.1 μου κάνει. Θα ακούσετε ομοίως το δικάναλο στριμ και μετά το πολυκάναλο, και καπάκι upmixing σε immersive.

Φεύγοντας, ο δίσκος (BR AUDIO ή SACD) παραμένει σε μένα, έστω και για να διώχνω τα περιστέρια. ;)

Φόρος. Τίποτα δεν είναι τζάμπα. :tongue:

Επίσης, εφόσον φέρετε ένα οπτικό δίσκο με πολυκάναλη μουσική, δικαιούστε να ακούσετε και έως 10 κομμάτια μουσικής δικά σας, συνολική ώρα ακρόασης όχι πάνω από μισή ώρα, που θα τα φέρετε σε σκληρό δίσκο ή στικάκι, και φεύγοντας θα τα πάρετε μαζί σας. Δικάναλα δε θέλω τίποτα. :lol:

Δικές μου μουσικές δε θα ακούσετε καθόλου, μόνο ο,τι μουσικές φέρετε, αυτές θα ακούσετε, σε όποια δειγματοληψία θέλετε.

Στάθμες ακρόασης επιτρεπτές μόνο ίσες ή ανώτερες της στάθμης αναφοράς, εύρος διαθέσιμο για σας έως 20 ντεσιμπέλ πάνω από τη στάθμη αναφοράς, δηλαδή το βολιουμ στο χέρι σας και βάλτε το όπου επιθυμείτε, από -23 έως -3 (δηλαδή από 85 έως 105 ντεσιμπέλ μέσης στάθμης σε οποιαδήποτε μουσική). Το παραπάνω το κρατάω για πάρτη μου (και για τον τερματογκαζι, που μιλάμε την ίδια γλώσσα στη στάθμη). ;)
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
Και ας εξηγήσω:

Δεν έχει νόημα να έρθεις και να σε βάλω μια λίστα από Spotify να σου κουνήσω τ'αντερα, ή να δεις πως παίζει Μόμπι και Ψαραντώνη, ή Βασιλάκη Παπακωνσταντίνου και Θάνο Μικρούτσικο, όταν εσύ ακούς μέταλ ή τζαζ, και το αντίστροφο.
Δεν έχει νόημα να σε πλακωσω σε Philip Glass ή Rene Aubry όταν θες να ακούσεις ρέγκε ή ρεμπέτικο, όταν δε σε νοιάζουν αυτά τα είδη.

Ούτε έχει νόημα να σε πάω στο immersive ηχογραφημένο υλικό της γνωστής συναυλίας που βάζει ο ντιμιφουτ, λες και ξέρεις τι είναι αυτό, σα χάνος θα το ακούς...

Συνήθως ακούς παράπονα από κόσμο που πάει σε αντιπροσωπείες ή εκθέσεις, και δε παίζουν τη μουσική που ζητάει ο κόσμος, αλλά παίζουν κάτι καμπανάκια και την ξυνή.

Ε, να η ευκαιρία, ακούστε μόνον αυτά που θέλετε, τη μουσική που πραγματικά σας αρέσει, κι όχι το σόλο ντράμς από τον δίσκο της Sheffield "the track & the drum record" που όλοι ξέρετε...

Διότι από τη μια πλευρά υπάρχουν οι γνωστοί (ή άγνωστοι) δίσκοι για "εντυπωσιασμό", και από την άλλη υπάρχει η πραγματική μουσική που ακούει ο καθένας, τα ελαφρολαϊκά ή παλιά τζαζ ή κλασσική, ή πανκ, ή Χάουζ ή ή ντεθ μέταλ ή οτιδήποτε άλλο, zz top, jj Cale, δεν έχει σημασια, κι ο καθένας στο είδος που ακούει και γενικά στις μουσικές που ακούει, έχει διαλεγμένα κομμάτια που τα έχει λιώσει, που του αρέσουν και που ξέρει και πάνω κάτω πως ακούγονται, και σας δίνω την ευκαιρία να μαζέψετε αυτά ακριβώς, να δείτε πόσο άσχημα ή πόσο καλά παίζουν, σε ένα σύστημα που δεν στήθηκε για να παίζει ένα είδος μουσικής καλύτερα από κάποιο άλλο, αλλά απλώς στήθηκε όπως προβλέπεται ή όσο καλύτερα μπόρεσα να προσεγγίσω αυτές τις γενικές αρχές, χωρίς να δίνω σημασία στο πώς ακούγεται το τάδε και πως το δείνα, μηδέν προσωπική πινελιά, δεν υπάρχει.

Ταυτόχρονα, ο καθένας στο είδος που ακούει, έχει αγαπημένους δίσκους, και σε όποιο είδος είναι κάποιος "ψαγμενος", είναι βέβαιο ότι θα αξίζει ο δίσκος του, και θα χαρώ να έχω την τιμή να τον έχω στη συλλογή μου, κι ας είναι και ντεθ μέταλ που δεν ακούω με τίποτα, ξέρω όμως ότι ο γουιζι ας πούμε που ακούει τέτοια, έχει γνώση από κορυφαίες δημιουργίες στο είδος και είμαι βέβαιος πως θα είναι και κορυφαίων απαιτήσεων από οποιοδήποτε ηχοσύστημα χώρο.

Οι περιορισμοί σε τυπικούς κοινόχρηστους χώρους είναι γνωστοί και σεβαστοί, ε, προσωπικά είμαι τυχερός που δεν έχω τέτοιους περιορισμούς στον dedicated χώρο που έστησα τα παραπάνω, οπότε να η ευκαιρία να πάρετε μια αντικειμενική όσο γίνεται ιδέα του πως στο διατανο ακούγεται το upmixing στο δικάναλο και τι παραπάνω προσφέρει η ηχογράφηση σε πολυκάναλη μορφή, διότι πολλοί γράφουν πράγματα που κάνουν εμφανές το ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ τέτοιο πράγμα. Ε, να.
Post automatically merged:

Περί στάθμης, να ενημερώσω ότι η στάθμη αναφοράς, δεν είναι χαμηλή, χορταστική είναι.
Αν από ησυχία ξεκινήσει να παίζει στάθμη αναφοράς, σου'ρχεται μπόλικο, γεμάτο.

Αλλά είναι χαλαρό, μπορείς να ακούς ώρες έτσι, χωρίς κόπωση, και ακούς τα πάντα.

Δεν εντυπωσιάζει με κούνημα καναπέ, κι αυτό ενέχει παρενέργειες, δηλαδή αν δώσεις για μισό λεπτό στάθμη κουνηματος καναπέ, μετά η στάθμη αναφοράς σου ακούγεται ψοφια, σα να μην έχει κι αρκετό μπάσο. Δεν είναι τίποτα, πέφτει η ουδος στο αυτί, μαζεύουν τα ακουστικά οστάρια. Κάνει λίγη ώρα να επανέλθει, αλλά γενικά, αν δυναμώσεις, μετά δύσκολα κατεβάζεις στάθμη, θέλει πολύ αυτοσυγκράτηση, ιδίως άμα δεν ενοχλεί.

Σε μένα, μετρημένα κουκιά 85 ντεσιμπέλ στο -23, οπότε 105 στο -3, είναι πολύ γερή στάθμη για μέση στάθμη, δε θα τη βρείτε εύκολα.

Με τον τερματογκαζι το είχα συχνά στο +8 έως +10, και για λίγο πήγε και 3-4 ντιμπι παραπάνω, αλλά εντάξει δεν είναι "φυσιολογικά" πράγματα αυτά, είναι στάθμες κλαμπίσχιες...

Όμως θα το αφήσω στα χέρια σας, να δείτε το εύρος, να παίξετε.

Δεν έχουν θέμα οι δορυφόροι, μια χαρά αντέχουν, και τα σαμπ χασμουριούνται μέχρι κει, άλλωστε έχω 2 από τα απολύτως τοπ κορυφαία (μέχρι πρότινος που έβγαλε το τριπλό) σαμπ της genelec και 2 από τα πιο κορυφαία της Neumann, κι όλα αυτά σε 32τμ χώρο, οπότε ναι, δεν ιδρώνει το αυτί τους... Να κάτι που επίσης δε θα το βρείτε πολύ εύκολα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πολλά τα παιδιά ανάμεσά μας που έχουν και πολύ υψηλότερες δυνατότητες σε spl εκεί κάτω. Φυσικά... Από τρελούς άλλο τίποτα... Δεν είμαι μόνος, πολλοί είμαστε.
Post automatically merged:

Ψάξτε λοιπόν να βρείτε κάποια αγαπημένη σας μουσική σε πολυκάναλο οπτικό δίσκο, αγοράστε το, ακούστε το ξανά και ξανά, κι ελάτε να τα πούμε κι από κοντά, να το ακούσετε όλο σερι, μαζί με ένα στικάκι μουσικές αυτές που έχετε και θέλετε να ακούσετε, όποιες κι αν είναι αυτές, χωρίς μουσικοκρισία κατά το λογοκρισία. ;)

Σα ν'ακουτε μουσική σπίτι σας.
 
Last edited:

A

AKARL

Guest
Τίποτα δεν είναι τζάμπα.
:rolleyes: :eek::eek::eek:

Μνιά χαρά άθρωπας ήσουνα κυμπάρης και λαρτζ ώσπου ήμπλεξες με κειανή τη Βαρώνη τη Ντιμιφούταινα απού σου ήκαμε το μνυαλό κουβάργια. Άμα ποτέ έρθω στη Νότια Μακεδονία θε να πάω στου Γιάνννη να βγάνουμε γούστα τρελά με τζαζγιές και χωρίς να χρειάζεται να του πάω πεσκέσι κάνα βιgνύgλιο μρε eurokiller. Να του κρατώ θέλει κανά κεφάλι γραβγιέρα κι ένα πεντόκιλο ρακή ωστόσο. :tongue::fuckyou::tongue:





ΥΓ: Στου Τερματογκάζη ... φοβούμαι να πάω. :eek: :eek: :eek:
 






costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
Ναι, ναι
Ψήνομαι για μεγάλη συλλογή βινυλίων, για να βλέπω κάνα μπουτακι.:roflmao:

Μ'έπιασες στα πράσα! :lol:

τι κάνει ο άνθρωπος για να μαζέψει δισκάκια...
Α να μπράβο, τώρα το βρήκες. :gotcha:
Δίνω μάλιστα συγκεκριμένες παραγγελίες, για να πάρω τζάμπα τον δίσκο με άτμος του Φίλιπ Γκλας. :tongue:

Πώς με έπιασες κι εσυ βρε παιδάκι μου! :lol:

Πάντως επειδή έχω αρκετούς φίλους βλαμμένους στο ίδιο χόμπι, που ο καθένας τους έχει ήδη αρκετά πολυκάναλα, η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα ήδη τις ... αντιγραφές. ;)

Όπως κάναμε παλιά με τα cd, ε, τώρα με τα πολυκαναλα. Χαμός γίνεται, η αντιγραφή της αντιγραφής....:dance2:

Ετοιμαστείτε, σε λίγο θα'ρθει ο καιρός που θα ζητάτε να σας τα μοιράσω. 8-) 8-) 8-)

Ταυτόχρονα όμως, πολλά προσωπικά αγαπημένα μουσικά θέματα, έχουν ήδη δρομολογηθεί για αγορά. Δε μπορώ να περιμένω! Άλλωστε σήμερα ζουμε, κι αύριο μας τρώνε τα σκουλήκια, ότι προλάβει ο κ@λος μας.. :gotcha:
 
Last edited:


Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Ναι, ναι
Ψήνομαι για μεγάλη συλλογή βινυλίων, για να βλέπω κάνα μπουτακι.:roflmao:

Μ'έπιασες στα πράσα! :lol:
Ελαχιστα θυληκα εχουν ερθει στο στουντιο μου - απασες εχουν επιδειξει μια συγκαταβατικη αποριψη για τους σκληρους μου (κλαψ...) -απασες ζητησανε να βαλω ενα βινυλιο ...

beat this !
girl and hifi.jpg






(σε πειραζω με σεβασμο στην προσωπικη σου ζωη ;) )
:drinks:
Post automatically merged:

βλέπεις.... μπούτχια πατάς λάικ.
ο οποιος μυστηριωδως σιωπα ...
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.280
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top