Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Reaction score
0
Ρε παιδια με attenuation downstream: 53.0 db πας απο 2αρα σε 24ρα (για ΟΤΕ μιλαμε ) η καθεσαι στα αυγα σου ?

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Ρε παιδια με attenuation downstream: 53.0 db πας απο 2αρα σε 24ρα (για ΟΤΕ μιλαμε ) η καθεσαι στα αυγα σου ?
:shock: αστο καλυτερα. Εγω με 4net και 35 att.down. κλειδωνω στα ~11Μbit. Χωρις να θελω να σε στενοχωρησω μαλλον καπου στα 4Mbit θα κλειδωσεις. Μαλλον προς την 4αρα σε συμφερει να πας, οπου και θα κλειδωνεις οσο θα κλειδωνες και με την 24αρα. Κοντα στα 4 δηλαδη.

Reaction score
0
Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Τα καλά:
Θα ξεπήξουν οι εναλλακτικοί, που αναγκαστικά πια θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο το aftersales support, αφού σε τιμές εχουν φτάσει πάτο, και σε ταχύτητες είναι ήδη στο όριο των 24 καιρό τώρα.
Η επαρχία θα δει γρήγορο ίντερνετ...
Οι συνδέσεις ARYS μεσω εναλλακτικών θα ξαναζωντανέψουν... Αφού και οι τιμές χοντρικής από ΟΤΕ προς εναλλακτικούς θα πιάσουν πάτο και αυτές (αναγκαστικά).

Τα κακά των νεων ταχυτήτων του ΟΤΕ:
Τα upload πλην της 24άρας είναι τραγικά... μα καλά, μόνο με τις ταχύτητες download τσιμπάτε? Ακου 8 down / 386 up... Αλλοι δίνουν 6/1...
Παραμένει αρκετά ακριβότερος (ήταν υπερβολικά ακριβότερος ως τώρα).

Και λίγη τροφή για σκέψη... Οταν ακούγατε μέχρι τώρα για παράπονα εναλλακτικών... Να σας θυμίσω ότι οι ταχύτητες που δημιουργούσαν αυτα τα παράπονα ήταν 10, 12, 16, 20, 24... Οταν του ΟΤΕ ήταν 8άρες (που σχεδόν κανείς δεν αγόραζε λόγο κόστους), και 1, 2, 4...τι πρόβλημα να έχεις με 2ΜΒ.. Τώρα θα σκούξει ο τόπος, που θα γεμίσουμε 24άρες...

Reaction score
2
o OTE εριξε τις τιμες με την προυποθεση να ριξει και τις τιμες στο ενοικιο και για τους παροχους... (μονο ετσι τον αφηνε η ΕΕΤΤ) αρα να περιμενετε σε λιγους μηνες νεα πακετα ακομη φθηνοτερα απο τους "αλλους"...

οποτε το συνολικο πακετο ειναι:

ΟΤΕ παγιο τηλεφωνου: 13ευρω
Απεριοριστες κλησεις: 17ευρω (χωρις εξωτερικου)
οτενετ 24mbps: 30ευρω...
Συνολο 60ευρω το μηνα!... δε θα χασω τετοια τρελλη προσφορα...! τρεχω να βαλω 2-3 γραμμες!!!

Λείπουν τα ΠΑΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ......

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.088

καλημερα,
Τις μετρησεις για attenuation downstream κλπ, πως τις κανατε?
Τα περισσότερα routers τις "εμφανίζουν" στο web interface τους.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Τα περισσότερα routers τις "εμφανίζουν" στο web interface τους.
Για Linksys που δεν τις εμφανίζουν
1. Set the Debug mode :
http://192.168.1.1/setup.cgi?todo=debug
όπου 192.168.1.1 η διεύθυνση του router σου

2. Telnet with the command line :
telnet 192.168.1.1
adslctl info --stats

Επίσης υπάρχει και ένα εργαλείο που στο βρίσκει
http://dmt.mhilfe.de/

Αν δεν είσαι στην παραπάνω περίπτωση παίρνεις τηλέφωνο τον ISP σου και στο λέει

Reaction score
293

Ερώτηση : με attenuation downstream: 12 db να πάω για 8αρα; Είμαι έτοιμος για να κάνω την αίτηση (μια γνώμη ρε παιδιά)

Reaction score
3

Καλό σε βρίσκω!:cool_4:
Ακόμα και για 12-16 θα μπορούσες να πετύχεις (εξαρτάται και από άλλους παράγοντες)

Reaction score
1
Το netmod φυσικά το επιστρέφεις αφού δεν το έχεις αγοράσει. Ο ΟΤΕ απλά σου το δανίζει.

Αυτό δεν ισχύει τουλάχιστον για όλες τις περιπτώσεις. Έχω ISDN γραμμή εδώ και κάμποσα χρόνια, ούτε που θυμάμαι πόσα, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι είχα χρεωθεί 90 ευρώ (30.000 δραχμές) στο λογαριασμό μου, αποκλειστικά και μόνο για το Netmod. Κάποια στιγμή που τους είχα ρωτήσει πριν χρόνια, μου είχαν πει ότι επιστρέφοντάς τους το Netmod (σε καλή κατάσταση), θα είχα πιστωτικό 75 ευρώ για τους επόμενους λογαριασμούς.

Βεβαίως, ο ΟΤΕ μπορεί να άλλαξε κάποια στιγμή την πολιτική χρέωσης για το Netmod, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό…

Reaction score
0

Ερώτηση : με attenuation downstream: 12 db να πάω για 8αρα; Είμαι έτοιμος για να κάνω την αίτηση (μια γνώμη ρε παιδιά)
Για 24 πας... θα δεις τα περισσότερα... (αρκεί να εχεις και κάπως καλό SNR). Εισαι πολύ κοντά σε Α/Κ.
Τι έγραφα πιο πάνω, σε upload 386 θέλετε να πάτε? wall_1

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.088

Το πρωί έκανα τηλεφωνική αίτηση για αναβάθμιση από 2mbps σε 24mbps.
Η γραμμή μου λόγω απόστασης, δε σηκώνει πάνω από 10, αλλά μιας και η 8άρα από την 24άρα έχουν μόνο 3€ διαφορά, είπα τουλάχιστον να εκμεταλλευτώ το upload των 1024 της 24άρας (η 8άρα, όπως έχει ήδη αναφερθεί, έχει μόνο 384).
Η τηλεφωνήτρια μου είπε ότι το upgrade θα ολοκληρωθεί σε 3 εργάσιμες max.

Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι, σε τηλεφώνημα που έκανα στην On Telecoms (που έχω στο άλλο σπίτι) για κάποιο πρόβλημα, απείλησα ότι αν δεν διορθωθεί θα επιστρέψω στον ΟΤΕ. Και το εννοούσα...
Ποιος θα φανταζόταν πριν 2 χρόνια ότι θα ήταν δυνατή μια τέτοια "απειλή" ;;; :happy_9:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.088

Για ποιο λογο ακριβως χρειαζομαστε μεγαλο upload?
Οι περισσότεροι το θέλουν για τα torrents.
Στα private trackers υπάρχει καθεστώς ratio download/upload γύρω στο 1.
Δηλαδή πρέπει να ανεβάζεις όσον όγκο δεδομένων κατεβάζεις, αλλιώς μπανάρεσαι.
Αν το upload είναι πολύ μικρό θα περιμένεις μέρες μέχρι να "ισορροπήσεις" το ratio και να μπορείς να ξανακατεβάσεις.

Reaction score
0
Αυτό δεν ισχύει τουλάχιστον για όλες τις περιπτώσεις. Έχω ISDN γραμμή εδώ και κάμποσα χρόνια, ούτε που θυμάμαι πόσα, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι είχα χρεωθεί 90 ευρώ (30.000 δραχμές) στο λογαριασμό μου, αποκλειστικά και μόνο για το Netmod. Κάποια στιγμή που τους είχα ρωτήσει πριν χρόνια, μου είχαν πει ότι επιστρέφοντάς τους το Netmod (σε καλή κατάσταση), θα είχα πιστωτικό 75 ευρώ για τους επόμενους λογαριασμούς.

Βεβαίως, ο ΟΤΕ μπορεί να άλλαξε κάποια στιγμή την πολιτική χρέωσης για το Netmod, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό…
Αυτό δεν σημαινει ότι το πλήρωσες αλλά ότι άφησες σαν εγγύηση τα λεφτά σου. Έτσι θα είναι σίγουροι ότι θα πληρωθεί. Τα 15 ευρώ της διαφοράς προφανώς θα ήταν κάτι άλλο που το έβαλαν όλο μαζί σαν ένα ποσό 90 Ευρώ.

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Η τηλεφωνήτρια μου είπε ότι το upgrade θα ολοκληρωθεί σε 3 εργάσιμες max.
Μακάρι! Εγώ πήρα χθες τηλέφωνο για την ίδια αναβάθμιση και μου είπε από 2 έως 10 εργάσιμες.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.088

Οι περισσότερες αναβαθμίσεις σε 2,4,8 mbps γίνονται αυθημερόν από τον ΟΤΕ! Αργεί 1-2 μέρες το άνοιγμα του bandwidth από τον OTEnet.
Οι 24άρες θέλουν λίγο παραπάνω απ' ότι έχω συμπεράνει από αυτά που διαβάζω στο adslgr. Μάλλον θέλει κάποιο επιπλέον τεστ για την ποιότητα της γραμμής, ώστε να βρουν το max κλείδωμα χωρίς disconnects.

Reaction score
173
Re: Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Οι περισσότεροι το θέλουν για τα torrents.
Στα private trackers υπάρχει καθεστώς ratio download/upload γύρω στο 1.
Δηλαδή πρέπει να ανεβάζεις όσον όγκο δεδομένων κατεβάζεις, αλλιώς μπανάρεσαι.
Αν το upload είναι πολύ μικρό θα περιμένεις μέρες μέχρι να "ισορροπήσεις" το ratio και να μπορείς να ξανακατεβάσεις.
:cool_4::prof:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88