Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Reaction score
19
Κώστα.. απ ότι καταλαβαίνω ΟΤΕΝΕΤ και CONN-X είναι σχεδόν το ίδιο.
Θυγατρικές του ΟΤΕ..
Αυτό είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Ποτέ δεν το έψαξα και πάντα είχα την αίσθηση ότι αυτοί οι δύο είναι το ίδιο και το αυτό. Γιατί όμως εμφανίζονται σαν δύο εταιρείες; Αν κάποιος μπορεί να το ξεδιαλύνει...!

Καλή και γρήγορα αναβάθμιση να έχεις!! :beer:

Reaction score
0
Αυτό είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Ποτέ δεν το έψαξα και πάντα είχα την αίσθηση ότι αυτοί οι δύο είναι το ίδιο και το αυτό. Γιατί όμως εμφανίζονται σαν δύο εταιρείες; Αν κάποιος μπορεί να το ξεδιαλύνει...!

Καλή και γρήγορα αναβάθμιση να έχεις!! :beer:
thank u φίλε!!!!!!!:cool_4:

μετά τα χριστούγεννα τους περιμένω...!!!!!!!!! :dancing: :dancing: :dancing:

Reaction score
0
Εγώ έχω στο ένα σπίτι ΟΤΕΝΕΤ στα 2048 και στο άλλο Forthnet 24Mbit. Το δεύτερο μου στοιχίζει 25ευρώ το μήνα και είτε το πιστεύετε είτε όχι κατεβάζω με 2,2MB/sec!!! To πρώτο μου στοιχίζει 21,90 για το ιντερνετ + 13 πάγιο = 35ευρώ το μήνα για ταχύτητα 200kb/sec. Τα σχόλια δικά σας...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.082
Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την τηλεφωνική μου παραγγελία αναβάθμισης από 2mbps σε 24mbps (Conn-x) είδα τη νέα μου ταχύτητα στο Linksys.
Ο OTEnet δε μου έχει "ανοίξει" ακόμα το bandwidth και το max που βλέπω ακόμα είναι 224 kb/sec. Αλλά ήδη έχω παρατηρήσει μια σβελτάδα λόγω χαμηλότερων pings.

Attachments

Reaction score
19
Ποτέ δεν το έψαξα και πάντα είχα την αίσθηση ότι αυτοί οι δύο είναι το ίδιο και το αυτό. Γιατί όμως εμφανίζονται σαν δύο εταιρείες; Αν κάποιος μπορεί να το ξεδιαλύνει...!
Νομίζω γίνεται ξεκάθαρο πως conn-x και otenet είναι το ίδιο και το αυτό...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.082

Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την τηλεφωνική μου παραγγελία αναβάθμισης από 2mbps σε 24mbps (Conn-x) είδα τη νέα μου ταχύτητα στο Linksys.
Ο OTEnet δε μου έχει "ανοίξει" ακόμα το bandwidth και το max που βλέπω ακόμα είναι 224 kb/sec. Αλλά ήδη έχω παρατηρήσει μια σβελτάδα λόγω χαμηλότερων pings.

Τα στατιστικά βελτιώθηκαν!

Attachments

Reaction score
7
Μάριε, τσάμπα θα χαλάσεις τη ζαχαρένια σου..
Σχετικά με το κατέβασμα, πρέπει να έχει σχέση με την απόσταση σου από το dslam. Ξέρεις πόσο attenuation έχεις?

Κι εγώ έχω 24Mbps γραμμή αλλά βλέπω μόνο τα 4Mbps λόγω μεγάλου attenuation :-(
Πως το τσεκάρω αυτό?

Άκυρο το βρήκα...

Attachments

Reaction score
0

Τα στατιστικά βελτιώθηκαν!

Mε SNR 5dB, μόνο βελτίωση δεν υπάρχει καθώς αυξάνετε η ταχύτητα συνχρονισμού...
Μην τσιμπάτε λες και υπάρχει κόντρα ποιος τον έχει μεγαλύτερο (τον συνχρονισμο)... Διαβάζοντας αριστερά και δεξιά, μάλλον από 9dB και πάνω χρειάζονται για μια σταθερή γραμμή χωρίς disconnects, και χωρίς λάθη μετάδοσης (που στην πράξη μειώνουν την πραγματική ταχύτητα αφού τα ίδια data στελνονται ξανά και ξανά μέχρι να πάνε σωστά)... Η ΗΟΛ για παράδειγμα στο double play της έχει κλειδώσει το SNR στο 11, και το Hibox παει μεχρι 9... Εμένα που η γραμμή μου αντέχει μέχρι και 20ΜΒιτ (παντα με SNR μέχρι 11 λόγο double play HOL, αλλιώς με SNR 6dB θα έβλεπα... 23+), προτιμώ να μένω στα 12 πραγματικά, με SNR 20dB και χωρίς να ξέρω τι θα πει disconnect και λάθος μετάδοσης... Αν δεν επανεκινήσω εγώ το router, δεν αποσυνδέεται ποτέ, και στα στατιστικά μου τα λάθη μετάδοσης ακόμα και μετά από 100 ώρες χωρίς DC είναι μερικές δεκάδες ή λίγες εκατοντάδες...
(υγ. xfader δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα ε? αφορμή πήρα τα λεγόμενα σου και μόνο... :happy_4: )

Reaction score
11
Πείτε μου κι εμένα βρε παιδιά κάτι απλό.
Πως θα δω με ποια ταχύτητα τρέχει το internet στη γραμμή μου.
Δεν βλέπω να το δείχνει κάπου.
Μόνο όταν κατεβάζω ένα αρχείο τότε μπορώ να δω την ταχύτητα που έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση και που αλλάζει αυτή η ταχύτητα ανάλογα με την περίσταση.
Απ΄ότι είδα στο πρόγραμμα του ΟΤΕ η γραμμή μου σηκώνει μέχρι 8mbps, ζήτησα αναβάθμιση πριν 3 μέρες από το 1mbps στα 2 και απ΄ότι μου είπαν μετά το νέο έτος θα αναβαθμιστεί από μόνης της στα 4mbps Χ2 δηλ.
Πως θα ξέρω ποια είναι το πραγματική αύξηση της ταχύτητας μετά την αναβάθμιση;

Reaction score
173

Reaction score
7

Οσον αφορά το download (πιθανότατα τα ίδια ισχύουν και για το upload), η μέτρηση του speednet είναι αρκετά ακριβής.

Εξηγούμαι: στο κατέβασμα από usenet (τη μόνη πηγή που η γραμμή μου πιάνει το max της ταχύτητας) κατέβαζα με τη 2mbit περίπου 200KB/s τις καλές ώρες. Αυτή η ταχύτητα αντιστοιχεί σε σύνδεση 1638kbps όση ήταν και η μέτρηση που μου έδινε το speedtest.net, παρά το γεγονός ότι το ρούτερ συγχρόνιζε στα 2048kbps.
Τώρα με την "24αρα" το ρούτερ συγχρονίζει στα 15700kbps περίπου.
Κατεβάζω από usenet με 1650KB/s περίπου που αντιστοιχούν σε σύνδεση 13516kbps, όσο δηλαδή μου δίνει και το speedtest.

Στην ουσία το speedtest κατεβάζει ένα αρχείο και βάσει του χρόνου κατεβάσματος υπολογίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ (ας την πούμε ωφέλιμη) ταχύτητα κατεβάσματος.

Ο τύπος που χρησιμοποιείται για τις μετατροπές από kbps (n) σε KBps (m)
είναι ο m=((n*1000)/8 )/1024 (ή 1000*n/8192) και ο αντίστροφος o n=8,192*m.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.082

(υγ. xfader δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα ε? αφορμή πήρα τα λεγόμενα σου και μόνο... :happy_4: )
Αν ήταν να παρεξηγούμαι ακόμα και για την ταχύτητα του aDSL θα ήμουν για τα μπάζα! :happy_9:

Ξέρω πολύ καλά περί τεχνολογίας δικτύων και δεν παραμυθιάζομαι με τα νούμερα ούτε εγώ. Απλά μου έκανε εντύπωση ότι είδα τέτοιους αριθμούς από τον ΟΤΕ...
Εξάλλου δεν έχω ακόμα πάρει το bandwidth από τον OTEnet, οπότε συζητάω θεωρητικά. Μετά 48 ώρες πάντως δεν είχα disconnect.
Η OnTelecoms σύνδεση που έχω κλειδώνει στα 9020kbps (SNR 9db), στην πράξη δουλεύει σαν μέτρια 4άρα και κάνει αρκετά disconnects καθημερινά!
Ξέρω, άλλη περιοχή, άλλες συνδέσεις, αλλά ο πελάτης είναι ο ίδιος. :smoking:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Αν ήταν να παρεξηγούμαι ακόμα και για την ταχύτητα του aDSL θα ήμουν για τα μπάζα! :happy_9:
Απλά το πήρες απόφαση ότι την έχεις μικρή και δεν παραπονείσαι :happy_9:.... Έγώ έχω 1Mbit Connex στην πάτρα και είμαι στο φημισμένο για την αθλιοτητά του DSLAM της Κωσταντινουπόλεως (τις ιστορίες φρίκης μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.adslgr.com). Αν το απόγευμα πάω σπίτι και ποστάρω εδώ το DSL Line Status μου από το Zyxel θα μπορέσει κάποιο καλό παιδάκι (Lykman? :happy_9:) να μαντέψει τι σύνδεση θα ήταν κατάλληλη για τη γραμμή μου; Το downstream attenuation πάει ανάλογα με την ταχύτητα της γραμμής που έχεις; Νομίζω παλιότερα που είχα τσεκάρει μου έβγαζε 28db (1Mbit). Με τη διαφορά στα χρήματα από την 8άρα η 24 συμφέρει αλλά θα είναι η καλύτερη επιλογή;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Απλά το πήρες απόφαση ότι την έχεις μικρή και δεν παραπονείσαι :happy_9:.... Έγώ έχω 1Mbit Connex στην πάτρα και είμαι στο φημισμένο για την αθλιοτητά του DSLAM της Κωσταντινουπόλεως (τις ιστορίες φρίκης μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.adslgr.com). Αν το απόγευμα πάω σπίτι και ποστάρω εδώ το DSL Line Status μου από το Zyxel θα μπορέσει κάποιο καλό παιδάκι (Lykman? :happy_9:) να μαντέψει τι σύνδεση θα ήταν κατάλληλη για τη γραμμή μου; Το downstream attenuation πάει ανάλογα με την ταχύτητα της γραμμής που έχεις; Νομίζω παλιότερα που είχα τσεκάρει μου έβγαζε 28db (1Mbit). Με τη διαφορά στα χρήματα από την 8άρα η 24 συμφέρει αλλά θα είναι η καλύτερη επιλογή;
Θα ξεκινήσω ανάποδα, ακόμα και αν ήμουν ΟΤΕ και η μέγιστη ταχύτητα d/l που θα μπορούσα να πιάσω ήταν... 6ΜΒιτ, και πάλι την 24άρα θα επέλεγα λόγο του upload στα 1ΜΒιτ. Για οποιαδήποτε χρήση που χρειάζεται upload, τα άλλα πακέτα είναι πολύ "λίγα".
Δεν χρειάζεσαι την βοήθεια μου, μπορείς να δεις και μόνος σου εδώ: http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php
Απλά να θυμάσαι ότι αυτό που θα δεις θα είναι το θεωρητικό μέγιστο. Κοινώς υπολόγιζε χαμηλότερα... Πόσο? Εξαρτάται από την ποιότητα της γραμμής σου (αυτό χοντρικά φαίνεται από το SNR μας).
Το attenuation επίσης χοντρικά, εκφράζει την απόσταση μας από το dslam. Κανονικά δεν αλλάζει ποτέ, εκτος και αν μεταφερθούμε σε κάποιον εναλλακτικό οπότε μπορεί να αυξηθεί από λιγάκι, μέχρι αρκετά...

Μπορείτε να τα διαβάσετε αυτά, εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205
Τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά! :cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Οχι Μαρια.
Ολα αυτα ειναι σχετικα βαλε να κατεβει αυτο να δεις ftp://files.gentoo.gr/snapshots/portage-latest.tar.bz2
Αυτό αν θυμάμαι καλά είναι το "επίσημο" ας πούμε speedtest της HOL, μιας και στεγαζεται σε σερβερ της ΗΟΛ... Ουτε αυτό είναι κατάλληλο για τους χρήστες άλλων παρόχων...

Εγώ βλέπω μεγιστες ταχύτητες με τους εξής τρόπους:
1) απο το hdbits, σε πολύ καλοseedαρισμένα αρχεία, που δεν εχουν πολλούς leechers εκείνη την ώρα.
2) με download manager, απο servers με αποδεδειγμένα πολύ bandwidth διαθέσιμο... Από το rapidshare για παράδειγμα...

Και φυσικά, καμία επαφή με τα speedtests... Το ίδιο speedtest να τρέξω άλλη ώρα και άλλη μέρα, απλά τα αποτελέσματα δεν θα εχουν καμία σχέση...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Αυτό αν θυμάμαι καλά είναι το "επίσημο" ας πούμε speedtest της HOL, μιας και στεγαζεται σε σερβερ της ΗΟΛ... Ουτε αυτό είναι κατάλληλο για τους χρήστες άλλων παρόχων...

Εγώ βλέπω μεγιστες ταχύτητες με τους εξής τρόπους:
1) απο το hdbits, σε πολύ καλοseedαρισμένα αρχεία, που δεν εχουν πολλούς leechers εκείνη την ώρα.
2) με download manager, απο servers με αποδεδειγμένα πολύ bandwidth διαθέσιμο... Από το rapidshare για παράδειγμα...

Και φυσικά, καμία επαφή με τα speedtests... Το ίδιο speedtest να τρέξω άλλη ώρα και άλλη μέρα, απλά τα αποτελέσματα δεν θα εχουν καμία σχέση...
Εμένα το καλύτερο test (και ουσιαστικό...) είναι από usenet με το reget deluxe. Καρφωμένο πάντα πάνω από τα 11.100 με την γραμμή της ΟΝ να είναι συγχρονισμένη στα 12.2 Mpbs και attenuation στα 30 db...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab