Ήχος Τεύχος #406 Ιανουάριος 2007

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.121
Τη γαργάρα σου για τον "προϊστάμενο" την αντιπαρέρχομαι :happy_8:
Δεκτός ο μύδρος, αν μου εξηγήσεις ένα πράγμα. Γιατί τα ρεβιού του προϊσταμένου έχουν λογική βάση και μπορούν να βοηθήσουν τον αναγνώστη να ξεστραβωθεί και να εξαγάγει κάποιο λογικό συμπέρασμα, τέλος πάντων, να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, ενώ τα άλλα ριβιού μπερδεύουν το Νόμο του Ohm με τα μάτια της Laura Mars και το Καναδέζικο φένγκ σούι;

Reaction score
298
Αυτό είναι ερώτημα για τον ίδιο. Η δική μου πρόχειρη ερμηνεία είναι ότι άλλο ικανότητα και άλλο ακεραιότητα. Η μία είναι γνωσιακής φύσεως κατηγορία και η άλλη ηθικής :cool_3:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Ήχος Τεύχος #406 Ιανουάριος 2007

Πάντως για τους ενισχυτές της Leben διαβάζω παντού τα καλύτερα...Και αυτό το vintage look που έχουν, δεν ξέρω, μου κάνει "κλικ". Βρε λες να πήγαινα σε λάμπα??Αλλά και οι Bel Canto έχουν άλλη γλύκα..Ψηφιακό ή λάμπα?Λάμπα ή ψηφιακό?Ιδού η απορία! :happy_8:

Ομολογώ αγοράζω τον Ήχο όποτε έχω να πάω κάποιο ταξίδι για να έχω κάτι να διαβάζω στο αεροπλάνο κλπ. Διαβάζεται ευχάριστα..Σαν το Cosmopolitan που διάβαζουν τα κοριτσόπουλα! :happy_9:
Όπως και να'χει δεν υπάρχει λόγος να "σκάμε"..Εγώ το βλέπω απλά σαν ένα ακόμα μέσο για να ενημερώνομαι περί νέων μοντέλων κλπ. Καμιά φορά μπορεί να πάρεις και "μυρωδιά" για το πως παίζει το μηχάνημα. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται κανείς μας να αγοράσει κάτι πριν το ακούσει και σχηματίσει προσωπική γνώμη..

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Re: Απάντηση: Ήχος Τεύχος #406 Ιανουάριος 2007

Ομολογώ αγοράζω τον Ήχο όποτε έχω να πάω κάποιο ταξίδι για να έχω κάτι να διαβάζω στο αεροπλάνο κλπ. Διαβάζεται ευχάριστα..Σαν το Cosmopolitan που διάβαζουν τα κοριτσόπουλα! :happy_9:

Ε ρε χαρά το νέο αφεντικό... Ετοιμο έρχεται το περιοδικό για το target group του ομίλου... "happy_1"

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Ήχος Τεύχος #406 Ιανουάριος 2007

Για γράψτε τίποτα ...να γελάσουμε.... :smoking:
Ξεκινώντας τις ακροάσεις ο "γάτος" reviewer καταλήγει στα πρώτα συμπεράσματα

συνεχίζοντας μάλλον αλλάζει γνώμη και γράφει το αντίθετο...

άντε τώρα να βρεις άκρη για τα μεσοχαμηλά...

Λεπταίνουν ή παχαίνουν...
Τι είναι εν τέλει τα μεσοχαμηλά; Κάτι σαν τον Μελίδη που πάχυνε και τώρα θέλει να γίνει φωτομοντέλο, ή κάτι αδιευκρίνιστο που κατά την περίπτωση φουσκώνει και ξεφουσκώνει;

Reaction score
298
Η εξήγηση είναι απλή και απορώ πώς δεν την κατάλαβες. Τα μεσοχαμηλά του Mcd201 είναι αναμορφικά. Άλλοτε 4:3 και άλλοτε 16:9 :happy_5: :crazy_3:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Η εξήγηση είναι απλή και απορώ πώς δεν την κατάλαβες. Τα μεσοχαμηλά του Mcd201 είναι αναμορφικά. Άλλοτε 4:3 και άλλοτε 16:9 :happy_5: :crazy_3:
Μπα...Κάτι άλλο θα είναι, κάτι που οι κοινοί θνητοί με τα απλά αυτιά δεν μπορούν διαπιστώσουν. Είναι ένα περίεργο φαινόμενο που μόνο "μαγικά" αυτιά μπορούν να συλλάβουν, όπου το μεσοχαμηλό είναι ταυτόχρονα λεπτό και παχύ. Λεπτό στην μία διάσταση και παχύ στην άλλη.

Αλλά που να το καταλάβουμε εμείς οι κοινοί θνητοί...

Reaction score
298
Μα δεν μιλάμε για κοινό θνητό. Τυχαία τον έβαλαν κριτή η Ήρα, η Αθηνά και η Αφροδίτη, να αποφανθεί ποιά ήταν η ομορφότερη?

Reaction score
1
Την περίοδο 1984-1986 ήμουν συντάκτης σε 3 περιοδικά υπολογιστών. Έφτασε μήνας, που το μισό περιοδικό ήταν γραμμένο από εμένα. Παραιτήθηκα όταν μου τέθηκε το δίλημμα "ή αρχισυντάκτης ή τίποτα".

Στην αρχή όλα ήταν καλά. Ενημέρωνα τους Έλληνες σχετικά με τη νέα τεχνολογία. Απολάμβανα φήμης και καταξίωσης. Κάθε μαγαζί στη "Στουρνάρη" με συμβουλεύονταν. Μέχρι και από το Πολυτεχνείο με πέρναν για να με ρωτήσουν σχετικά με τον IBM 360 τους!

Ήρθε, κάποτε, η στιγμή που θα έκανα το πρώτο συγκριτικό τεστ υπολογιστών (micros) στην Ελλάδα. Έκανα τη γύρα μου και μάζεψα 24 (!) μηχανάκια. 27 υπήρχαν διεθνώς. Τα 3 που μου λείπανε δεν είχαν έρθει ακόμη εδώ.

Κλείστηκα μια βδομάδα στο καμαράκι μου, και δούλευα σαν τρελός. Τα στοιχεία ήταν άπειρα. Ήθελα πίνακες, όπως έκαναν και στο PC Magazine.

Πίνακες;

Δεν υπήρχαν πίνακες, τότε. Το κασέ γινόταν με τα μασούρια της φωτοσύνθεσης. Έλα όμως που ο Πέτρος, ο γείτονας, είχε μόλις αγοράσει έναν Mac 512! Εγώ, της δουλειάς, είχα Commodore 64 και αυτός - για την πλάκα του - πήρε Mac! Τέλος πάντων, τον βάζω κάτω και φτιάχνουμε πίνακες. Τους είδαν στον περιοδικό και πάθανε πλάκα. Περιττό να σας πω οτι, ο Πέτρος βρήκε αμέσως δουλειά! Το περιοδικό, για πρώτη φορά, ξεπούλησε.

Η πρώτη διαπίστωση που έκανα, με τη δουλεία αυτή, είναι ότι θα μπορούσα να τα είχα οικονομήσει. Η δεύτερη ήταν οι προσωπικές συναλλαγές του εκδότη με κάποιους εκ των αντιπροσώπων.

Δεν γνωρίζω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε. Κι αν έχουν αλλάξει, θα είναι προς το χειρότερο.

Την εποχή εκείνη, οι πωλήσεις των περιοδικών ίσα που κάλυπταν τα έξοδά του (και όχι πάντα). Το κέρδος ήταν οι διαφημίσεις. Εάν ήθελες να εκδίδεις περιοδικό έπρεπε να έχεις παραγωγό διαφημίσεων τζιμάνι. Κι αν ήθελες να κάνεις reviews έπρεπε να έχεις συντάκτες πολιτικούς και όχι επιστήμονες.

Δεν ξέρω αν υπάρχει reviewer που να λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Η ουσία είναι ότι δεν μπορείς να δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει. Εάν πέσεις σε προϊόν που εισάγει κάποιος από τους χρηματοδότες σου και είναι για πέταμα, τότε έχεις πρόβλημα. Η δεν το παρουσιάζεις ή επιστρατεύεις το λογοτεχνικό σου ταλέντο. Δεν είναι πάντα στο χέρι σου να μην το παρουσιάσεις.

Κι αν υπήρχε τέτοιος reviewer δεν ξέρω αν θα τον εμπιστευόμουν. Η ωμή θέση μπορεί να περιγράφει την πραγματικότητα, μπορεί όμως και όχι. Μπορεί ο συντάκτης να θεωρεί ότι το δικό του γούστο και οι προτιμήσεις είναι το σημείο αναφοράς. Και μάλιστα, σε κάτι τόσο υποκειμενικό όσο ο ήχος.

Προτιμώ το παιχνίδι των λέξεων. Εάν ο συντάκτης είναι ξύπνιος θα πει αυτό που πρέπει να πει και θα τα έχει καλά με όλους. Και το κυριότερο, θα εξακολουθήσει να είναι συντάκτης και την επόμενη μέρα.

Αυτό που εγώ εισέπραξα από το σκαναρισμένο απόσπασμα για το Druid, είναι "θάψιμο". Με το γάντι μεν, θάψιμο δε.

Reaction score
8
Δεν διαβασα το συγκεκριμενο αρθρο αλλα στο τεστ με τους λαμπατους
φρικαρα λιγο με τις βαθμολογιες.Επειδη τους εχω κανει ακροαση τους
ενισχυτες σχεδον ολους η βαθμολογια ειναι για τα μπαζα.....

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Ήχος Τεύχος #406 Ιανουάριος 2007

Μπα...Κάτι άλλο θα είναι, κάτι που οι κοινοί θνητοί με τα απλά αυτιά δεν μπορούν διαπιστώσουν. Είναι ένα περίεργο φαινόμενο που μόνο "μαγικά" αυτιά μπορούν να συλλάβουν, όπου το μεσοχαμηλό είναι ταυτόχρονα λεπτό και παχύ. Λεπτό στην μία διάσταση και παχύ στην άλλη.

Αλλά που να το καταλάβουμε εμείς οι κοινοί θνητοί...

Χρειάζεται...εμπυρία φίλε μου! :crazy_11: :crazy_10:

Reaction score
14
.....
Η δεύτερη ήταν οι προσωπικές συναλλαγές του εκδότη με κάποιους εκ των αντιπροσώπων.

Δεν γνωρίζω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε.

Όχι.

Κι αν έχουν αλλάξει, θα είναι προς το χειρότερο.
Ναι.

Την εποχή εκείνη, οι πωλήσεις των περιοδικών ίσα που κάλυπταν τα έξοδά του (και όχι πάντα). Το κέρδος ήταν οι διαφημίσεις.
Ισχύει και σήμερα.

Εάν ήθελες να εκδίδεις περιοδικό έπρεπε να έχεις παραγωγό διαφημίσεων τζιμάνι. Κι αν ήθελες να κάνεις reviews έπρεπε να έχεις συντάκτες πολιτικούς και όχι επιστήμονες.
Εννοείται.

Προτιμώ το παιχνίδι των λέξεων. Εάν ο συντάκτης είναι ξύπνιος θα πει αυτό που πρέπει να πει και θα τα έχει καλά με όλους. Και το κυριότερο, θα εξακολουθήσει να είναι συντάκτης και την επόμενη μέρα.
Κι εγώ.
Με μέτρο όμως. Το συγκεκριμένο παράδειγμα και τα περισσότερα από αυτά που "έχουμε" καταπιαστεί μάλλον
ασύνδετα γλωσσικά παραληρήματα μπορούν να χαρακτηριστούν παρά παιχνίδια λέξεων.

Η πρώτη διαπίστωση που έκανα, με τη δουλεία αυτή, είναι ότι θα μπορούσα να τα είχα οικονομήσει.
Αλήθεια ...τι έγινε; :angel:

Πολύ μ' αρέσει το "παραθετικό" στυλ Κόγια. Θα το υιοθετήσω. Thanks Κώστα! :cool_4:
.
.
.
.
.
Χμμμ....δεν πιστεύω να θες δικαιώματα...εεε; :p

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Δεν διαβασα το συγκεκριμενο αρθρο αλλα στο τεστ με τους λαμπατους
φρικαρα λιγο με τις βαθμολογιες.Επειδη τους εχω κανει ακροαση τους
ενισχυτες σχεδον ολους η βαθμολογια ειναι για τα μπαζα.....
Και σε αυτό κρύβονται "μαργαριτάρια". Νομίζω ότι αυτό το τεύχος ήταν στημένο στο "γόνατο". Δεν εξηγείτε αλλιώς...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Ήχος Τεύχος #406 Ιανουάριος 2007

Και σε αυτό κρύβονται "μαργαριτάρια". Νομίζω ότι αυτό το τεύχος ήταν στημένο στο "γόνατο". Δεν εξηγείτε αλλιώς...
Ηταν η πιεση του χρονου η τα πηρανε απο τον ταδε δεν ξερω να σου πω
φιλε αλλα το συγκεκριμενο τεστ ειναι μουφα ....

Reaction score
0
Αλήθεια, στα συμπέρασμα, ο ClassicAudio 16.6, γιατί δεν αναφέρεται αν και είχε τη 2η καλύτερη βαθμολογία του τεστ?

Γιατί στο Cayin MT-35, αναφέρει τα "ανεξάρτητα μεταλλικά περιβλήματα" και όχι στους άλλους?

Γιατί δεν αναφέρει ότι ένας από αυτούς φέρει τ/χ ?

Ισχύς 12/ανα κανάλι και μένω ευχαριστημένος από την οδήγηση σε ηχείο 83db.
Από την οδήγηση ίσως, δεν αντιλέγω (?), από την "παρουσία" του στερεοφωνικού μου στο χώρο όμως?

Συμφωνώ με τον Λέων, οι περισσότεροι από αυτούς είναι "σκουπιδάκια", ανεβάζοντας την αντιπαράθεση μεταξύ λάμπας και SS σε αυτή την κατηγορία.

Εκτός και αν επιθυμούν αυτή την αντιπαράθεση, για να γίνεται λόγος και ...πωλήσεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.121
Ισχύς 12/ανα κανάλι και μένω ευχαριστημένος από την οδήγηση σε ηχείο 83db.
Από την οδήγηση ίσως, δεν αντιλέγω (?), από την "παρουσία" του στερεοφωνικού μου στο χώρο όμως?
Κοίταξε, η οδήγηση, έτσι όπως την εννοούν, είναι κάτι άκρως υποκειμενικό. Σαν να λέμε, "οδηγήσαμε το νέο Skoda Yaris στους ελληνικούς δρόμους, και το αυτοκίνητο κρατάει το δρόμο σαν βδέλλα, επιτυγχάνοντας ταχύτητες έως και 25 χλμ/ώρα, μια πραγματικά καταπληκτική οδική συμπεριφορά".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos