Ήχος από PC μέσω Onboard/ Κάρτας ήχου ή DAC?

Reaction score
7.089
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Αν έχω flac αρχεία στο κινητό και το συνδέω με τον προενισχυτή μου,θα τα παίζει στην ποιότητα flac ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο;
Όπως επίσης αν έχω flac αρχεία σε laptop και στην έξοδο laptop συνδέσω προενισχυτή,θα τα παίζει στην flac ποιότητα ή πρέπει να αγοράσω κάτι άλλο;
θα τα παιξει σαν flac,αλλα το τι ηχο θα παρεις εξαρταται απο την ποιοτητα του dac του κινητου σου (που προφανως θα ειναι ψιλοχαλια) και στην δευτερη περιπτωση απο την ποιοτητα της καρτας ηχου (μαλλον του τμηματος ηχου της μητρικης) του λαπτοπ σου,που δεν θα ειναι κατι αξιολογο εκτος και αν εχεις κανενα λαπτοπ του διχιλιαρου. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα usbdac που να συνεργαζεται και με andoid/ios smartphones εκτος απο υπολογιστες φυσικα.

Reaction score
725
θα τα παιξει σαν flac,αλλα το τι ηχο θα παρεις εξαρταται απο την ποιοτητα του dac του κινητου σου (που προφανως θα ειναι ψιλοχαλια) και στην δευτερη περιπτωση απο την ποιοτητα της καρτας ηχου (μαλλον του τμηματος ηχου της μητρικης) του λαπτοπ σου,που δεν θα ειναι κατι αξιολογο εκτος και αν εχεις κανενα λαπτοπ του διχιλιαρου. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα usbdac που να συνεργαζεται και με andoid/ios smartphones εκτος απο υπολογιστες φυσικα.
Ως προς το κινητο το εψαξα λιγο,εχω το samsung s7 edge και απ'οτι καταλαβα μονο το winamp pro παίζει τα flac.
Ετσι πάμε στη λύση του dac.
Φανταζομαι ειναι digital to analog converter.
Συνδέετε μεσω usb στο λαπτοπ και μεσω αυτου συνδεετε πού;σε καποια input του προενισχυτή;

Reaction score
725
Υποσημείωση.
Αντι dac μπορω να βάλω μια αξιοπρεπή εξωτερική καρτα ήχου usb οπως η Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro ;

Reaction score
7.089
Υποσημείωση.
Αντι dac μπορω να βάλω μια αξιοπρεπή εξωτερική καρτα ήχου usb οπως η Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro ;
φυσικα και μπορεις,απλα ενα usb dac θα σου δωσει καλυτερο ηχο,αλλα δεν θα εχεις τις ευκολιες που σου παρεχει ή creative (πολυνακαλη εξοδος,μικροφωνο κλπ). Αν σε ενδιαφερει μονο ο δικαναλος ηχος και το να εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα προτιμησε ενα usb dac,απλα με κοστος μεγαλυτερο απο αυτο της creative (απο 100 ευρω και πανω).

Last edited:

Reaction score
725
φυσικα και μπορεις,απλα ενα usb dac θα σου δωσει καλυτερο ηχο,αλλα δεν θα εχεις τις ευκολιες που σου παρεχει ή creative (πολυνακαλη εξοδος,μικροφωνο κλπ). Αν σε ενδιαφερει μονο ο δικαναλος ηχος και το να εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα προτιμησε ενα usb dac,απλα με κοστος μεγαλυτερο απο αυτο της creative (απο 100 ευρω και πανω).
Μου προτεινεις μια αξιοπρεπη dac?γυρω στα 100 που να εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

Z

Zdimis

Guest
στην τιμη που δινεται το ifi απλα δεν διανοεισαι κατι αλλο για δικαναλη αναπαραγωγη ποιοτητας

Reaction score
725
Εχω και ενα αλλο ερωτημα.εχω cd player το sony cpd-xb720.Αυτο εχει και coaxial και optical out.Υπαρχει τροπος να το συνδεσω με coaxial ή optical με τον προενισχυτη mpp205 που δεν εχει coaxial και optical?Εχει μονο rca.Μπορει να βοηθησει και σε αυτο το dac?Ή δεν έχει νόημα;

Reaction score
5.878
Δεν μπορεις να το συνδεσεις. Αν θες να συνδεσεις και το cdp,θελεις dac οπου να εχει και τις αναλογες εισοδους. Το ifi εχει μονο usb συνδεση για τον υπολογιστη,οποτε πας για αλο dac,πχ οπως αυτο,αλλα θα ανεβεις σε τιμη.Εκτος αν βρεις κατι μεταχειρισμενο.
https://www.amazon.de/Musical-Fidel...de&ie=UTF8&qid=1483978781&sr=1-4&keywords=dac
Aν σε ενδιαφερει αποκλειστικα αναβαθμιση ηχου μονο στο pc,και στο κινητο,το ifi ειναι μονοδρομος.

3_v90-DAC-rear.png

Last edited:

Reaction score
63
Καλησπερα!
Απανταω εδω για να μην ανοιξω καινουριο θεμα.
Ψαχνω για καποιο οικονομικο dac (το πρωτο μου) και εχω καταληξει σε δυο, το Behringer UCA-202 το οποιο απ οσο ειδα ειναι το ιδιο με το UCA-222 αλλα διαφορετικο χρωμα, και τουτο το noname.
Σε αυτα τα λεφτα εχω καλυτερες επιλογες?
Αν οχι απ αυτα τα δυο πιο θα προτιμουσατε?

Ενισχυτης Yamaha A-S500 και συλλογη FLAC και MP3 320.

Reaction score
7.089
Καλησπερα!
Απανταω εδω για να μην ανοιξω καινουριο θεμα.
Ψαχνω για καποιο οικονομικο dac (το πρωτο μου) και εχω καταληξει σε δυο, το Behringer UCA-202 το οποιο απ οσο ειδα ειναι το ιδιο με το UCA-222 αλλα διαφορετικο χρωμα, και τουτο το noname.
Σε αυτα τα λεφτα εχω καλυτερες επιλογες?
Αν οχι απ αυτα τα δυο πιο θα προτιμουσατε?

Ενισχυτης Yamaha A-S500 και συλλογη FLAC και MP3 320.
κανενα......... δεν ξερω τα οικονομικα σου βεβαια,αλλα θα πεταξεις τα χρηματα σου αν ειναι να παρεις αυτα.Κανε λιγη οικονομια και υπομονη και αγορασε ενα "πραγματικο" usb dac.

Reaction score
5.878
Συμφωνω με τον Τασο,αλλα αν βιαζεσαι εγω θα προτεινω αυτο,λογω εμπειριας μου με προιοντα της Μusiland.
http://www.ebay.com/itm/Musiland-Mo...ware-Decode-DSD-HIFI-for-Laptop-/171959096622

H επομενη επιλογη ειναι αυτο,οπου εχω προτεινει λιγο παραπανω.
https://www.amazon.de/IFI-NANOIDSDLE-ifi-nano-iDSD/dp/B01N0DVG58

Κανε λιγη οικονομια και υπομονη
:thumbsup:

Reaction score
63
Τα οικονομικα μου ειναι αυτα ενος φοιτητη, που ετοιμαζεται και για φανταρος...
Συν τοις αλλοις μεσα στις γιορτες χαλασα και ολο το budget σε ενισχυτη και tuner οποτε τωρα..... :smoke:
Συγκριτικα με την onboard εξοδο ηχουν ενος laptop των 400€ που εχω, δεν θα δω καποια διαφορα με αυτα που αναφερω παραπανω?

Reaction score
63
Πιο χαμηλα απο αυτο δηλαδη δεν υπαρχει λογος να πεσω αν καταλαβαινω καλα...?
Αν οχι αυτο καλυτερα τιποτα για την ωρα...?

Reaction score
7.089
Aν ειναι να πας στρατο τοτε αφησε το για οταν γυρισεις (εκτος και αν εισαι βυσμα και υπηρετησεις στα συνορα νεου ψυχικου - παπαγου και εισαι και καθε μερα σπιτι σου :D). Το ifi le φαινεται να το εχει το audioshow,αλλα ο εισαγωγεας ειναι η audio-soul,οποτε κανε ενα τηλεφωνο εκει πρωτα,γιατι μπορει απλα να το "μπουμπουνισαν" στο ιντερνετ αλλα να μην το εχουν δει ακομα σε στοκ. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης φυσικα με αυτα που ανεφερες. Νομιζω οτι η διαφορα στον ηχο απο τα φτηνα που ανεφερες με την καρτα ηχουν ενος laptop αυτης της κατηγοριας,δεν θα ειναι ουσιαστικη,αλλα με το ifi θα ειναι μεγαλη.

Reaction score
1.121
Με 100 ευρω περίπου τα κάνει όλα (σε δικάναλο ήχο)

Creative Sound Blaster X-Fi HD USB Audio System with
Phono Preamp

• Audiophile-grade components deliver unsurpassed USB audio quality with a signal-to-noise ratio (SNR) of 114dB
  • Phono preamp with RIAA EQ allows direct connection of your turntable to convert your vinyl to CD or MP3 κλπ

http://www.trustedreviews.com/opinions/creative-x-fi-xtreme-music-and-x-fi-elite-pro_Page-2

Reaction score
63
Πολυ ολοκληρωμενο αυτο απο εισοδους/εξοδους, δεν θα ηθελα τιποτα παραπανω και απ οτι ειδα στο skroutz ξεκιναει απο τα 75€.
Απο ηχο ομως? Αξιζει? Ή πληρωνεις τις εισοδους/εξοδους και οχι την ποιοτητα του ηχου?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera