Όταν είσαι μερακλής/μερακλού

B

bretsos

Guest
50 κιλά για αυτό το σύρμα είναι πολλά (για το εργαλείο) αλλά δε θα τα χαλάσουμε εκεί , έκανε καλή δουλειά.

στα 24άρια που είναι 410 μέτρα στους καταπέλτες μας βάζουμε λιγότερο από έναν κουβά το καθένα (γιατί αν βάλουμε παραπάνω στην πρώτη ζέστη μόλις τεντώσει το σύρμα θα φύγει το γράσο σε σταγόνες και θα λερώσει τα αυτοκίνητα)
Άλλη υλοποίηση τούτη, το θκόμ σύρμα βαφτίζεται όλη τη ώρα με θαλασσινό νερό και διαχειρίζεται 3000 τόνους.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
80.231
Για μιά φορά αληθινός μερακλής!

Μου πάσαρε ο αδελφός μου μαζί με διάφορα άλλα έπιπλα κήπου τα παγκάκια που είχαμε στα εξοχικά της οικογένειας από πριν γεννηθούμε, του 1961-'62 νομίζω.
Ήρθαν σε μετριότατη κατάσταση γιατί αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με βαψίματα χωρίς αφαίρεση των ξύλων, συν το ότι έμειναν έξω τους 2 τελευταίους χειμώνες.

WhatsApp Image 2026-03-09 at 11.52.24.jpeg

Σαπισμένα τα ξύλα σε πολύ λίγα ευτυχώς σημεία, σκουριές στα φερ-φορζέ, σάπιες οι ορίτζιναλ καρόβιδες.

1773076463279.jpeg

Ξεκίνησα κόβοντας μερακλίδικα τις βίδες, με βαριά γιατί δεν έχω τροχό αφού το Ντολμαδάκι με λέει "safety last" και θα έμενα με λιγότερα δάχτυλα στην καλύτερη περίπτωση. Η χειρότερη θα ήταν να σφάδαζα χωρίς κάποιο μέλος, να τινάζονταν τα αίματα σε πίδακα, να έσβηνα σαν το κεράκι πάνω στις πλάκες και να παιδευόταν να τα καθαρίσει για καιρό η καημενούλα. :biggrin:

WhatsApp Image 2026-03-09 at 11.52.25 (3).jpeg

Πήγα μετά τα σίδερα στο Περιστέρι στον μάστορα που κάνει ηλεκτροστατικές. Γύρισαν σχεδόν σαν καινούρια αφού με έγδαρε καλά.

Επειδή είμαι πονηρούλης, χάρισα το ένα παγκάκι σε πολύ καλό φίλο με αντάλλαγμα να τα τρίψει όλα με το τριβείο και αποφασίσαμε οτι δεν έχει νόημα να κρατήσουμε όλο το 1,60 μήκος οπότε τα έκοψε στο 1,50 για να φύγουν οι σαπίλες από τις βίδες.

WhatsApp Image 2026-03-09 at 11.52.25 (2).jpeg

Το ξύλο είναι douglas fir, ονομαζόμενο όρεγκον στην Ελλάδα, το οποίο δεν υπάρχει πιά σε τέτοια ποιότητα στην Ευρώπη και δύσκολα βρίσκεται ακόμα και σε ΗΠΑ-Καναδά γιατί τα τωρινά είναι όλα από φυτείες με πολύ χειρότερη αντοχή και χαμηλή πυκνότητα.

Έμειναν μόνο τα πολύ δύσκολα αυλάκια κατά μήκος των σανίδων που είχαν γεμίσει μπογιές (κάποτε βάφτηκαν λευκά για 3-4 χρόνια >:( ), βερνίκια και βρώμα τόσων χρόνων. Πολύ σκληρά και οι δοκιμές με το ρούτερ του φίλου μου απ' το Τέμου προφανώς απέτυχαν.
Τα πήγα σε ξυλάδικο και τα έκαναν καλούτσικα (7/10) αλλά η παροιμιώδης υπομονή μου είχε εξαντληθεί αφού το παιδεύαμε από το φθινόπωρο και ήρθε η άνοιξη.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
80.231
Έτσι:

1773079071945.png

Ξεκίνησα την μόνη εργασία απ' όλα αυτά που μου δίνει χαρά. 😍 Το Ντολμαδάκι ήρθε για λίγο να το παίξει ότι ενδιαφέρεται και σε 10 λεπτά εξαφανίστηκε.

Το πρόβλημα με τα εμποτισμού (stains) με διαλύτη τον χειμώνα είναι πως θέλουν μιάμιση μέρα μέχρι να τραβήξουν και να τα γυρίσεις οπότε η δουλειά έφαγε 6 μέρες για 3 χέρια. :cry:

20260305_114448 (Large).jpg

Σήμερα πιά δεν άντεχα άλλο και τα έστησα να τα καμαρώσω:

20260309_112144.jpg

Τα έκανα κρεμ ελεκτροστατική μετά από 65 χρόνια βαρετό άσπρο.
Την Πέμπτη τρυπάει ο φίλος μου (είπαμε γιατί), βάφω τρύπες, βιδώνω ίνοξ καρόβιδες, ποδαράκια που ποτέ δεν είχαν και ΤΕΛΟΣ!

kthxbai. ;)

melina

Cargo 200
Reaction score
47.434
Το Ντολμαδάκι ήρθε για λίγο να το παίξει ότι ενδιαφέρεται και σε 10 λεπτά εξαφανίστηκε.
Αναμενόμενο, δεν θα τη ξαναδείς(δούμε) να κάνει (τις) δουλειές (σου). 8-) :p

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
80.231
Α, αφού ξεκίνησα με τις μπογιές έβαψα μερακλίδικα τα 70 χρόνων εργαλεία τζακιού των παππούδων μου που είχα αφήσει στην αποθήκη κι είχαν γίνει πουτ@να από σκουριά. Και λίγο γκαζόν έβαψα...

20260213_171932.jpg

Θάλαμος βαφής!

1773080801951.png

1773080843568.png

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
80.231
Τα έβαψες με μπογιά πυράντοχη;
Μπα, Κοσμοσλάκ μαυρομάτ είχα μόνο. :tongue: Δεν έχει σημασία για τα 20 δευτερόλεπτα που αγγίζουν φωτιά, που δεν αγγίζουν γιατί το μόνο εργαλείο που χρησιμοποιώ είναι μιά φτηνιάρικη λαβίδα 35 χρόνων.
Την αγαπώ την κουρέλα.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.881
Έτσι:

View attachment 391690

Ξεκίνησα την μόνη εργασία απ' όλα αυτά που μου δίνει χαρά. 😍 Το Ντολμαδάκι ήρθε για λίγο να το παίξει ότι ενδιαφέρεται και σε 10 λεπτά εξαφανίστηκε.

Το πρόβλημα με τα εμποτισμού τον χειμώνα είναι πως θέλουν μιάμιση μέρα μέχρι να τραβήξουν και να τα γυρίσεις οπότε η δουλειά έφαγε 6 μέρες για 3 χέρια. :cry:

View attachment 391691

View attachment 391692

Την Πέμπτη τρυπάει ο φίλος μου (είπαμε γιατί), βάφω τρύπες, βιδώνω ίνοξ καρόβιδες, ποδαράκια που ποτέ δεν είχαν και ΤΕΛΟΣ!

kthxbai. ;)
Μπραβο αγορινα μου τελειο το αποτέλεσμα !!! Τα χαιρετίσματα μου στο ντολμαδακι !!!

daharis666

Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
86.211
Έτσι:

View attachment 391690

Το πρόβλημα με τα εμποτισμού τον χειμώνα είναι πως θέλουν μιάμιση μέρα μέχρι να τραβήξουν και να τα γυρίσεις οπότε η δουλειά έφαγε 6 μέρες για 3 χέρια. :cry:

View attachment 391691

View attachment 391692

kthxbai. ;)
Αν ήμανε γλάρος…θα σου έριχνα μισής εβδομαδας γλίτσα την ώρα που τα καμάρωνες :laugh:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
80.231
Αν ήμανε γλάρος…θα σου έριχνα μισής εβδομαδας γλίτσα την ώρα που τα καμάρωνες :laugh:
Πόσα μυγάκια κολλούσαν μέχρι να στεγνώσει...
Πόσες πινελιές μέχρι να φύγουν ή να τα αναμίξω στη μπογιά... :biggrin:

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.441
Α, αφού ξεκίνησα με τις μπογιές έβαψα μερακλίδικα τα 70 χρόνων εργαλεία τζακιού των παππούδων μου που είχα αφήσει στην αποθήκη κι είχαν γίνει πουτ@να από σκουριά. Και λίγο γκαζόν έβαψα...
ωραια και μερακλιδικα ολα, καμια μερακλοσυνη στο ht εκανες ;; :whistling:

Reaction score
1.651
Έτσι:

View attachment 391690

Το πρόβλημα με τα εμποτισμού (stains) με διαλύτη τον χειμώνα είναι πως θέλουν μιάμιση μέρα μέχρι να τραβήξουν και να τα γυρίσεις οπότε η δουλειά έφαγε 6 μέρες για 3 χέρια. :cry:

View attachment 391691

View attachment 391692

kthxbai. ;)
Αστάρι έβαλες ? Τα ξύλα να πεις του μάστορα τα έκανε σαν τα μουτρα του. Απορώ που σου πήρε και λεφτά για τέτοια δουλειά. Για τελικό στάδιο προστασίας θα σου πρότεινα το minwax Polycrylic Protective . Δεν είναι φτηνό αλλα όπως έχουμε πει η φτήνια τρώει τον παρά. Θα σου κανει απόσβεση σε μερικά χρόνια μιας και στο μεταξύ θα έχεις περάσει 32 χέρια εμποτισμού και αλλα τόσα για βερνίκια...αντε βρε καλορίζικα

melina

Cargo 200
Reaction score
47.434
Εδώ δεν γράφουμε για τους μερακλήδες;

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
178.175
Members
38.783