Όταν η ΔΕΗ...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

Να τις ακούσω??

Βασικά, μήπως φταίει το ότι έχω μονοφασικό ρολόι?? Είμαι άσχετος!!
Α φίλε σε θυμάμαι είσαι αυτός με το 802d!!!Ναι ναι...
Καλά αν έχεις μονοφασικό με τέτοιο ηχείο βράστα.Δηλαδή όχι ακριβώς βράστα.Το τριφασικό δίνει την τριπλάσια ισχύ.Άρα εσύ έχεις ας πούμε το 1/3 της δυνατότητας ισχύος που θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα μέσο σπίτι.Θα μου πείς τί μου λές ρε τσαρλατάνο με αυτό?Σου λέω πολύ απλά οτι ανα φάση εσύ μπορείς να πάρεις περίπου 8kw.Και ναί αν διαβάσεις τον πίνακα θα έχει μία ασφάλεια 36Α(κεντρική) οπότε 8KW.Ίσως θα διευκόλυνε αν μας έλεγες τί έχει...Τέλος πάντων ο θερμοσίφωνας(αν τον έχεις ανοιχτό) καίει περίπου 4kw!!!!Η κουζίνα άλλα τόσα!!!!Σκέψου όπου έχεις μπρίζα με φόρτο είσαι καμία 500άρα watt.Άν σκάσουν όλα αυτά μαζί(γλούμπ....!!!!)
Οπότε αν θεωρήσουμε οτι οι ενισχυτές σου είναι 2*400w θα καίνε περίπου απο 20-700(?) watt ανα ενισχυτή.Άρα κάτσε υπολόγισε τα και δές το γιατί έχεις πρόβλημα...

Reaction score
777
Το συζητούσαμε και με τον άλεξ πριν... Τα μηχανήματα αυτά (PSaudio πχ) πως λειτουργούν; Κάνουν ανόρθωση, εξομάλυνση και με ινβέρτερ βγάζουν ξανά εναλασσόμενο στη σωστή τάση και συχνότητα?
Ο άλεξ είμαι εγώ!!!!
Ποιό μοντέλο έχεις ετσι ώστε να δούμε τί κάνει?
Γενικά εχω ακούσει για τέτοια μηχανήματα που κάνουν τέτοια δουλειά...

Reaction score
10

Α φίλε σε θυμάμαι είσαι αυτός με το 802d!!!Ναι ναι...
Καλά αν έχεις μονοφασικό με τέτοιο ηχείο βράστα.Δηλαδή όχι ακριβώς βράστα.Το τριφασικό δίνει την τριπλάσια ισχύ.Άρα εσύ έχεις ας πούμε το 1/3 της δυνατότητας ισχύος που θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα μέσο σπίτι.Θα μου πείς τί μου λές ρε τσαρλατάνο με αυτό?Σου λέω πολύ απλά οτι ανα φάση εσύ μπορείς να πάρεις περίπου 8kw.Και ναί αν διαβάσεις τον πίνακα θα έχει μία ασφάλεια 36Α(κεντρική) οπότε 8KW.Ίσως θα διευκόλυνε αν μας έλεγες τί έχει...Τέλος πάντων ο θερμοσίφωνας(αν τον έχεις ανοιχτό) καίει περίπου 4kw!!!!Η κουζίνα άλλα τόσα!!!!Σκέψου όπου έχεις μπρίζα με φόρτο είσαι καμία 500άρα watt.Άν σκάσουν όλα αυτά μαζί(γλούμπ....!!!!)
Οπότε αν θεωρήσουμε οτι οι ενισχυτές σου είναι 2*400w θα καίνε περίπου απο 20-700(?) watt ανα ενισχυτή.Άρα κάτσε υπολόγισε τα και δές το γιατί έχεις πρόβλημα...

Με τα πάντα κλειστά ήμουν! Μόνο το ψυγείο ήταν ανοιχτό! Τα προβλήματα των παλιών σπιτιών... Τι να κάνουμε, θα το αλλάξουμε σε τριφασικό...
Ναι, είμαι αυτός με τα 802 διαμάντια!!! Και ναι, ακούω δυνατά, οπότε βράζω από το κακό μου! Λοιπόν, 40Α είναι η κεντρική ασφάλεια!!!
(να πω και ότι έχω και το Velo DD18?? Ή θα με πάρετε με τις ντομάτες??? :120: το οποίο εκείνη την ώρα είχε αρχίσει να κατεβαίνει πολύ χαμηλά...)

Reaction score
10

απο το site της PSAUDIO

Voltage In & Voltage Out

THD is just one problem found on the AC line. Perhaps equally important is the actual level of voltage itself. In North America we want t o feed our equipment with pure 120 volts. In Europe and Asia we would like to see a pure 230 volts. What we actually receive from the power company is usually not what we want and the power demands of our equipment make this situation even worse.

To show you what problems you have and how well the Power Plant fixes them, the Premier’s front panel allows you to measure both incoming and outgoing voltage, or you can monitor the difference between the two. If the line voltage is 110 volts, for example, the Power Plant will show an output voltage of 120 and a difference of +10. The +10 is what the Power Plant is adding to the output to keep the voltage steady.

While several of our competitors make long term regulators that either correct these voltage differences slowly (like the AVS 2000) or in jumpy steps like those found in a UPS or transformer based unit, they cannot react quickly when the voltage changes due to power amps and projector demands under real-world conditions. The Power Plant can.

αρα το δικο σου απλα δεν κανει αυτο που πρεπει,....

If the output voltage, as displayed by the front panel meter, shows something other than the nominal
voltage (100 in Japan, 120 in most of North America, 230 in most of Europe and Asia) when the display
is set to monitor the output voltage there are several likely answers as to why. The most likely cause
is the input voltage is too far out of range and the Premier is driving a heavy load. The Premier has a
limited range of regulation it can perform, which is dependant on both how much power it is asked to
deliver and how much voltage difference it must compensate for. Typically this is not a problem, but
under certain load and line conditions, the nominal voltage will not be what is expected. In this case,
the Power Plant is operating within its parameters and connected equipment is still far better off than
if connected directly to the wall.

Και κάπου είχα διαβάσει και ότι αν πέσει κάτω από το 10% σβήνει για προστασία...
Άρα θα βοηθούσε το τριφασικό??

Reaction score
2.236
Δε νομίζω να βοηθούσε ιδιαίτερα το τριφασικό... Εκτός και αν τροφοδοτούσες πχ με μια φάση τον τελικό, μια άλλη φάση το σαμπ, μια άλλη φάση τα υπόλοιπα μηχανήματα κτλ. Αλλά το κόβω λίγο ακραίο! Λογικά το μηχάνημα που έχεις πάρει θα έπρεπε να σε καλύπτει σε υποτάσεις. Καλό θα ήταν βέβαια να μας πει την άποψή του και κάποιος που δεν θα υποθέτει απλά! Κέρκυρα είσαι μέσα στην πόλη ή έξω?

Reaction score
777
Κοίτα αυτό που έπαθες δέν ήταν να σου πέσουν οι ασφάλειες.Επομένως είχες άπλα στην ισχύ.Μάλλον το μηχάνημα δέν άντεξε την ισχύ ή την πτώση τάσης.
Το να βάλεις τριφασικό είναι λίγο περίεργη διαδικασία.Πρέπει να φέρεις καλώδια απο τ ΔΕΗ άρα 1ο πρόβλημα και να αλλάξεις πίνακα 2ο.
Γενικά κάτι απλό θα ήταν να κοίταγες τα εξής.
Πρέπει το μήκος της γραμμής πίνακας-πρίζα να είναι το μικρότερο δυνατό.Προσπάθησε να δείς πώς και σε ποιά πρίζα μπορείς να το συνδέσεις.
Η γραμμή σου συνδέεται σειριακά σε πολλές πρίζες.Κοινώς μπορεί απο την πρίζα του πλυντηρίου να περνάει το στέρεο.Κοίτα το και αυτό.
Γενικά καλό είναι σήμερα όλα τα σπίτια να έχουν τριφασικό.Βέβαια για αρχή ας προσπαθήσεις να το αποφύγεις...Πού μένεις επαρχία?

Γενικά τα προβλήματα του μονοφασικού είναι πολύ απλά.Σε ένα σπίτι που είχα πάει δέν μπορούσαν να ανοίξουν κουζίνα και θερμοσίφωνα μαζί...άστα...τώρα δέν καταλαβαίνω τί κάνει το μηχάνημα που έχεις διότι δέν ανοίγει η σελίδα.
Α 40Α ασφάλεια σημαίνει οτι ΟΛΟ σου το σπίτι μπορεί να πάρει εώς και 9000Watt ισχύ.Δέν είσαι άσχημα ούτε και καλά.Απλά όσο φτάνεις στα όρια ισχύος τόσο η πτώση τάσης θα μεγαλώνει...
Πάντως βρές έναν ηλεκτρολόγο και ρώτα τον τί θέλει.Μπορεί να είναι και φτηνή διαδικασία το τριφασικό.

Ά ξέχασα.Χώρισε τις συσκευές σε πρίζες.Δηλαδή τα 40 Α χωρίζονται σε καμία 5-10 10Α ασφάλειες(περίπου).Σκέψου να έχεις κατα τύχη ενισχυτές και καμία τηλεόραση στην ίδια γραμμή.Βάλε ενισχυτές μόνους,τα άλλα μόνα.Παίξε...Έτσι μπορεί να φύγει καί η πτώση τάσης αλλα καί να ηρεμήσει το μηχάνημα.

Reaction score
777
Δε νομίζω να βοηθούσε ιδιαίτερα το τριφασικό... Εκτός και αν τροφοδοτούσες πχ με μια φάση τον τελικό, μια άλλη φάση το σαμπ, μια άλλη φάση τα υπόλοιπα μηχανήματα κτλ. Αλλά το κόβω λίγο ακραίο! Λογικά το μηχάνημα που έχεις πάρει θα έπρεπε να σε καλύπτει σε υποτάσεις. Καλό θα ήταν βέβαια να μας πει την άποψή του και κάποιος που δεν θα υποθέτει απλά! Κέρκυρα είσαι μέσα στην πόλη ή έξω?
Το θέμα είναι να μοιράσει όλο το σπίτι.Στο τριφασικό απευθείας θα είχε τριπλάσια ισχύ.Οπότε στη μία φάση θα έβαζε την κουζίνα στη δεύτερη θα έβαζε π.χ. θερμοσίφωνα και στην τρίτη το στέρεο.Μετά θα μοίραζε τα υπόλοιπα φορτία στις φάσεις...
Βέβαια αυτά θα τα αποφασίσει ο ηλεκτρολόγος όπως σου είπα...

Φίλε δέ μου λές...βρήκα κάτι specs και λένε
Regenerated AC Power:καλό
Low Distortion Sine Wave:καλό

1500 Watt Output Power:?????????????????????????

Τί ναι αυτό ρε σύ?Πού πας με 1500watt και 2 ηχειάρες με sub?Στα όρια παίζεις...
Τέλος πάντων ας μήν σε ενοχλούμε.Προσπαθησε λίγο να τα χωρίσεις όπως σού πα και εδώ είμαστε...:138:

Reaction score
10
Άλεξ και notiskas, είμαι στην Κέρκυρα στην παλιά πόλη, σε κτίριο που έχει ανεγερθεί πριν το 1900, αλλά τα ηλεκτρολογικά είναι κατακαίνουργια!! ΑΛΛΑ, όλες οι μπρίζες που έχω πάνω τους 2 τελικούς (5x200), το sub (1250), το κομπιούτερ και 11 σποτάκια των 50W το καθένα, είναι στην ίδια ασφάλεια! Αυτό το ήξερα ότι ήταν πρόβλημα, και περιμένω να έρθει ο ηλεκτρολόγος να τα αλλάξει λίγο! Το Power Plant Premier που υποστηρίζει τον pro, το cd, την TV, το BD και έναν ενισχυτή ακουστικών, είναι σε μπρίζα που παίρνει παροχή και το A/C ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟ! Άρα χρειάζομαι από ότι καταλαβαίνω, τριφασικό, και διαφορετική διαρύθμιση στον πίνακα!! ΟΚ!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!

Reaction score
10
Το θέμα είναι να μοιράσει όλο το σπίτι.Στο τριφασικό απευθείας θα είχε τριπλάσια ισχύ.Οπότε στη μία φάση θα έβαζε την κουζίνα στη δεύτερη θα έβαζε π.χ. θερμοσίφωνα και στην τρίτη το στέρεο.Μετά θα μοίραζε τα υπόλοιπα φορτία στις φάσεις...
Βέβαια αυτά θα τα αποφασίσει ο ηλεκτρολόγος όπως σου είπα...

Φίλε δέ μου λές...βρήκα κάτι specs και λένε
Regenerated AC Power:καλό
Low Distortion Sine Wave:καλό

1500 Watt Output Power:?????????????????????????

Τί ναι αυτό ρε σύ?Πού πας με 1500watt και 2 ηχειάρες με sub?Στα όρια παίζεις...
Τέλος πάντων ας μήν σε ενοχλούμε.Προσπαθησε λίγο να τα χωρίσεις όπως σού πα και εδώ είμαστε...:138:

ιιιιιιιιιιχχχχχχχχχχχααααααααααααααααααααα!!!!! Και 1500 W αυτό?? Τότε χρειάζομαι πυρηνικό αντιδραστήρα!!!!!!!:138::138::120:

Reaction score
777
Άλεξ και notiskas, είμαι στην Κέρκυρα στην παλιά πόλη, σε κτίριο που έχει ανεγερθεί πριν το 1900, αλλά τα ηλεκτρολογικά είναι κατακαίνουργια!! ΑΛΛΑ, όλες οι μπρίζες που έχω πάνω τους 2 τελικούς (5x200), το sub (1250), το κομπιούτερ και 11 σποτάκια των 50W το καθένα, είναι στην ίδια ασφάλεια! Αυτό το ήξερα ότι ήταν πρόβλημα, και περιμένω να έρθει ο ηλεκτρολόγος να τα αλλάξει λίγο! Το Power Plant Premier που υποστηρίζει τον pro, το cd, την TV, το BD και έναν ενισχυτή ακουστικών, είναι σε μπρίζα που παίρνει παροχή και το A/C ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟ! Άρα χρειάζομαι από ότι καταλαβαίνω, τριφασικό, και διαφορετική διαρύθμιση στον πίνακα!! ΟΚ!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!
Πρόσεξε...το μηχάνημα έχει output power 1500w.Δέν σου προσθέτει 1500w.Απλά τόσο δίνει το μέγιστο στην έξοδο.Είναι καλό αλλα μήν τα συνδέσεις όλα πάνω σε αυτό γιατί δέν μπορεί να διαχειριστεί πάνω απο 1500w.Επίσης οι πρίζες σε ένα σπίτι συνδέονται μεταξύ τους αν ανήκουν στην ίδια ασφάλεια.Προσπάθησε να τα χωρίσεις.Βάλε τους ενισχυτές σε μία πρίζα.Τα άλλα σε άλλη πρίζα που όμως οδηγείται απο άλλη ασφάλεια!!!!!Εσύ έχεις βάλει σε 16Α ένα κάρο πράγματα!!!!Είσαι σίγουρος οτι η πρίζα του AC είναι σε άλλη γραμμή???
Γενικά χώρισε τα...μήν παίρνεις τόσο γρήγορα αποφάσεις...ακριβές.Τώρα ότι θές κάνε τί να σου πώ.Γενικά το τριφασικό είναι το στάνταρ σε ένα σύγχρονο σπίτι.Αλλα κάτσε να δούμε μήπως φτιάξει αλλιώς...Το πρόβλημα σου κατα πρώτον είναι η πτώση τάσης.Μετά η έλλειψη επαρκούς ηλεκτροδότησης(αφού θα έπεφτε η ασφάλεια στον πίνακα).

Reaction score
10
Δεν μπορώ να καταλάβω, λες και έπεφτε η τάση γιατί την ίδια ώρα άκουγε και ο αποπάνω με σαμπ μουσική στο φουλ... Λες και μου έπαιρνε ρεύμα!! Τώρα δίνει 227-229V input!!!!!!! Αλλά τώρα δεν μου χρειάζεται... ΧΑΧΑ!!! Πάνω σε αυτό έχω συνδέσει μόνο τον προ, το σιντι, την τιβι, και το μπιντι!! Οι τελικοί και το σαμπ ειναι σε άλλη ασφάλεια Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ!!! Παλιά είχα τον 2x200 πάνω στο μηχάνημα, αλλά ένιωθα ότι βογγάει ο ενισχυτής! Ενώ τώρα που τον έχω απευθειας στον τοίχο, έχει άλλον αέρα!

Reaction score
2.236
Δεν μπορώ να καταλάβω, λες και έπεφτε η τάση γιατί την ίδια ώρα άκουγε και ο αποπάνω με σαμπ μουσική στο φουλ... Λες και μου έπαιρνε ρεύμα!! Τώρα δίνει 227-229V input!!!!!!! Αλλά τώρα δεν μου χρειάζεται... ΧΑΧΑ!!! Πάνω σε αυτό έχω συνδέσει μόνο τον προ, το σιντι, την τιβι, και το μπιντι!! Οι τελικοί και το σαμπ ειναι σε άλλη ασφάλεια Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ!!! Παλιά είχα τον 2x200 πάνω στο μηχάνημα, αλλά ένιωθα ότι βογγάει ο ενισχυτής! Ενώ τώρα που τον έχω απευθειας στον τοίχο, έχει άλλον αέρα!
Καλά το ότι είστε πολλοί τρελλοί στην Κέρκυρα το ξέρουμε όλοι, αλλά και δυο με ίδια τρέλλα στην ίδια πολυκατοικία!!!! Πάει πολύ!:143::143:(Φιλικά, ένας εν μέρει Καστελανίτης...)

Reaction score
10
Μπααα, ο άλλος είναι με σαμπ και ηχειάκια από pc... Όταν λες Καστελανίτης, εννοείς από τσου Καστελάνους, μάτια???

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

παρε ή ενα ριτσαρντ γκρεις, ή την κοπια των τσακιριδοαδερφων.Σε προστατευει , και σου ρεζερβαρει ρευμα στο τσοκ του, δουλευει παραλληλα, .Μετα απο εκει πας στο χαος , προσωπικα εχω ενα exact power EP15 χεριασμενο, και ενα ριτσαρντ παλι χεριασμενο.

Reaction score
10
teachertza, χέρι στον πίνακα δεν βάζω... Μπρίζες δυστυχώς δεν έχω σε αυτό το χώρο που να είναι σε άλλη ασφάλεια... Όλες είναι σε μία... Αύριο πρωί πρωί, θα φωνάξω ηλεκτρολόγο για μια αλλαγή στον πίνακα, να αποσυμφωρήσει λίγο τις ασφάλειες... Πάντως ΚΑΙ σήμερα, που δεν έπαιζα μουσική, αλλά έπαιζε ο αποπάνω, είχα χαμηλή τάση, γύρω στα 212V... Ενώ τώρα ας πούμε είναι στα 229!!!!!! Άρα μάλλον φταίει η όλη εγκατάσταση της πολυκατοικίας και μάλλον πάμε για τριφασικό...

Reaction score
1.844
Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

Αν επέλεξες καλό ηλεκτρολόγο (ζήτησε να δεις το πτυχίο του ή άλλες δουλειές του) θα σου βρει τη λύση. Το ρεύμα είναι σοβαρό πράγμα για να το αφήνεις στον "πατριωτισμό" κάποιου "μάστορα". :126:

Reaction score
10

Αν επέλεξες καλό ηλεκτρολόγο (ζήτησε να δεις το πτυχίο του ή άλλες δουλειές του) θα σου βρει τη λύση. Το ρεύμα είναι σοβαρό πράγμα για να το αφήνεις στον "πατριωτισμό" κάποιου "μάστορα". :126:
Όπως στην διαφήμιση? Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ όμως!!! Ειδικά στο ρεύμα, δεν πρέπει να παίζουμε!!!

Reaction score
777
teachertza, χέρι στον πίνακα δεν βάζω... Μπρίζες δυστυχώς δεν έχω σε αυτό το χώρο που να είναι σε άλλη ασφάλεια... Όλες είναι σε μία... Αύριο πρωί πρωί, θα φωνάξω ηλεκτρολόγο για μια αλλαγή στον πίνακα, να αποσυμφωρήσει λίγο τις ασφάλειες... Πάντως ΚΑΙ σήμερα, που δεν έπαιζα μουσική, αλλά έπαιζε ο αποπάνω, είχα χαμηλή τάση, γύρω στα 212V... Ενώ τώρα ας πούμε είναι στα 229!!!!!! Άρα μάλλον φταίει η όλη εγκατάσταση της πολυκατοικίας και μάλλον πάμε για τριφασικό...
Καλά βρε δέ σου πα να βάλεις χέρι στον πίνακα!!!!!!:143:Να παίξεις με τις παροχές σου πα αλλα αφού δέν υπάρχει δυνατότητα....:142::143:

Πές του το πρόβλημα σου και μλάμε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7