ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Δηλαδή Γιώργο φταίει το πικάπ που δεν έχει χαμηλές? Εαν είναι έτσι, τότε με φθηνότερες κεφαλές, δε θα έχουν τύχη καμιά οι χαμηλές συχνότητες??:111:
Λάθος συμπέρασμα θέλεις να βγάλεις!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά! Πριν όμως τα απλοποιήσουμε τόσο, πρέπει να δούμε αν αυτή η DENON βγάζει χαμηλό εκ' κατασκευής και πόσο!

Γιατί αν δεν βγάζει, σωστά στο δικό σου pickup δεν ακούς μπάσο!

Αν το HEYBROOK, με μία κεφαλή που δεν έχει ικανοποιητική έξοδο μπάσου, αποδίδει καλό μπάσο, ε τότε θα πρέπει να είναι μαγεμένο!

:142:

Reaction score
2.248
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

1)Δεν είναι καθόλου μύθος! Γιατί λέει "από τόσο βάρος έως τόσο". Άρα όλες οι περιλαμβανόμενες τιμές βάρους εντός των ορίων, είναι αποδεκτές και αυτές διαμορφώνουν διαφορετικές, κάθε φορά, τιμές ενεργής μάζας!
Ωφείλει όμως να ανακοινώσει μόνο μία τιμή ενεργής μάζας και αυτή, αναγκαστικά, είναι χωρίς την κεφαλή.

2)Σαν ιδανικό σημείο τοποθέτησης αντίβαρου, χωρίς κεφαλή τοποθετημένη, εννοούμε πολύ απλά αυτό που είναι εφικτό για κάθε κατασκευή και που, οπωσδήποτε, είναι το πλησιέστερο προς τον άξονα περιστροφής σημείο. Άρα δεν υπάρχει θέμα συμβιβασμού κατά την μέτρηση για την εξεύρεση της ενεργής μάζας, αλλά, καθαρά και μόνο, μορφής του συγκεκριμένου βραχίονα.

:107:
Caravelle δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό.
Τώρα εάν εσύ θεωρείς την κλίμακα του infinity ενεργού βάρους 3gr να λέει "μπορώ να πάρω κεφαλές βάρους 4-8.5gr και να κανω τραμπάλά" (αυτό λέει) σοβαρή κλίμακα..... δεν έχω να πώ τίποτα άλλο.

Εμένα μου λέει άλλα

Reaction score
11

Επίσης, πως εξηγείται, ότι και στα τρία συστήματα που είχα κατά καιρούς, το ORIGINAL, που σίγουρα είναι, ε, χμ, ανώτερο από το MK 5, έχω πάντα πλούσιο και συναγωνιζόμενο άνετα τα ψηφιακά, μπάσο;

:111:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Λάθος συμπέρασμα θέλεις να βγάλεις!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά! Πριν όμως τα απλοποιήσουμε τόσο, πρέπει να δούμε αν αυτή η DENON βγάζει χαμηλό εκ' κατασκευής και πόσο!

Γιατί αν δεν βγάζει, σωστά στο δικό σου pickup δεν ακούς μπάσο!

Αν το HEYBROOK, με μία κεφαλή που δεν έχει ικανοποιητική έξοδο μπάσου, αποδίδει καλό μπάσο, ε τότε θα πρέπει να είναι μαγεμένο!

Εεεεεε άντε ντε!!!!!! Εσύ είσαι ψαχτήρι, ακόμα να βρείς τα στοιχεία???

Reaction score
11

Caravelle δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό.
Τώρα εάν εσύ θεωρείς την κλίμακα του infinity ενεργού βάρους 3gr να λέει "μπορώ να πάρω κεφαλές βάρους 4-8.5gr και να κανω τραμπάλά" (αυτό λέει) σοβαρή κλίμακα..... δεν έχω να πώ τίποτα άλλο.

Εμένα μου λέει άλλα
Σου μίλησα για κάποιο "φάκελο λειτουργίας", αλλά και για, πολύ εύκολο, πρόσθετο αντιβαράκι.

Τέλος πάντων! Πεθαμένη ιστορία είναι! "Έασον αυτό χαίρειν!"

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPE

Εεεεεε άντε ντε!!!!!! Εσύ είσαι ψαχτήρι, ακόμα να βρείς τα στοιχεία???
Δεν ανακοινώνονται πουθενά!

Σου λέει αυτό κάτι;

Μόνο ο geomiat μπορεί να βοηθήσει...

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

Δεν ανακοινώνονται πουθενά!

Σου λέει αυτό κάτι;

Μόνο ο geomiat μπορεί να βοηθήσει...

Βρε άρχοντα τον έχεις βάλει στο μάτι αυτόν το Geomiat!!!

Αμάν πια!!!! Ο Geovaz δεν μπορεί να μας βοηθήσει??:126:

Reaction score
2.248

Οτι και να πούμε παίδες μένουμε στο ίδιο συμπέρασμα.

-Το πλατό γυρνάει το δίσκο
-Ο βραχίονας βιδώνει την κεφαλή
-Η βελόνα κάνει ΟΛΗ την δουλειά

Αααα ξέχασα.... το phono stage ενισχύει το σήμα

:623:

Αυτά

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Οτι και να πούμε παίδες μένουμε στο ίδιο συμπέρασμα.

-Το πλατό γυρνάει το δίσκο
-Ο βραχίονας βιδώνει την κεφαλή
-Η βελόνα κάνει ΟΛΗ την δουλειά

Αααα ξέχασα.... το phono stage ενισχύει το σήμα

:623:

Αυτά
Γιώργο αφού το πλατό γυρνάει και ο βραχίονας στηρίζει την κεφαλή, πως εξηγείς το γεγονός οτι το Heybrook έχει περισσότερες χαμηλές με την Denon??:126:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5

Βρε άρχοντα τον έχεις βάλει στο μάτι αυτόν το Geomiat!!!

Αμάν πια!!!! Ο Geovaz δεν μπορεί να μας βοηθήσει??:126:
Αφού ο geomiat έχει ίδιο με εσένα pickup και όλα τα απαραίτητα, STANTON, DENON, και έχει κάνει και απ΄ευθείας ακουστική σύγκριση;

Τέλος πάντων!

Ας πάρουμε τον Geovaz, γιατί ο geomiat θα πρέπει να καταλάβει πως δεν τον έχουμε ανάγκη!

Reaction score
401

Delamostre φίλε μου ηρέμησε και απόλαυσε το όμορφο συστηματάκι σου.Περίμενε λιγάκι ακόμη και δωσε λιγο χρόνο στην κεφαλή και περίμενε να σου έρθει το MK2 για να κανεις τις τελειωτικές κρίσεις με το τελικό σου setup.

Η denon είναι πολύ καλη κεφαλή και ίσως δίνει μια εντύπωση λιγότερο φανταχτερου ήχου από άλλες φθηνότερες αλλά τελικά το χαμηλό είναι καλύτερα ελεγχόμενο και πιο αληθινό.
Πχ μια ορτοφον ΟΜ-10 σε ενα 505 που επίσης διαθέτω δίνει πιο "μπάσσο" ήχο αλλά σαφώς χωρίς ελεγχο και χωρίς την σαφήνεια του δικόυ σου συνδιασμού στα μεσσαια και υψηλά.

Τελικα δεν καταφερα να περάσω από έκθεση λογω τρεξιμάτων και πηξήματος...

Καλές ακροάσεις.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Γιώργο αφού το πλατό γυρνάει και ο βραχίονας στηρίζει την κεφαλή, πως εξηγείς το γεγονός οτι το Heybrook έχει περισσότερες χαμηλές με την Denon??:126:
Σταμάτιε δεν τα λέω εγώ αυτά!!!!!!
Απεναντίας λέω εντελώς τα αντίθετα.

Και ξαναλέω πάλι (θα γίνω γραφικός στο τέλος) ότι το σώμα και ο ελεγχος των χαμηλών είναι ιδίωμα του πλατώ και όχι της κεφαλής.

Το heybrook και το κάθε heybrook το έφερα σαν παράδειγμα

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

...μη μου πεις οτι οφείλεται στην καλωδίωση γιατί θα βάλω τα γέλια!
Θα πω και ΄γω την "παρόλα" μου.

Αν το σύστημα που συζητάμε, σαν σύνολο με τον χώρο, έχει μία άνοδο των χαμηλών, κατά μέσο όρο, + 10 db, και η κεφαλή σου έχει στα 20 - 30 hz πτώση 5 db, τότε θα φαίνεται πως έχει πολύ μπάσο, γιατί η άθροιση των δύο παραμέτρων είναι + 5 db!

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει: στο ίδιο σύστημα-χώρο, με όλες τις παραμέτρους σταθερές, δοκιμή άλλης κεφαλής.

(Η ρωτάς κάποιον που το έκανε. Ονόματα δεν λέμε!).

Reaction score
1.817

Delamostre φίλε μου ηρέμησε και απόλαυσε το όμορφο συστηματάκι σου.Περίμενε λιγάκι ακόμη και δωσε λιγο χρόνο στην κεφαλή και περίμενε να σου έρθει το MK2 για να κανεις τις τελειωτικές κρίσεις με το τελικό σου setup.

Η denon είναι πολύ καλη κεφαλή και ίσως δίνει μια εντύπωση λιγότερο φανταχτερου ήχου από άλλες φθηνότερες αλλά τελικά το χαμηλό είναι καλύτερα ελεγχόμενο και πιο αληθινό.
Πχ μια ορτοφον ΟΜ-10 σε ενα 505 που επίσης διαθέτω δίνει πιο "μπάσσο" ήχο αλλά σαφώς χωρίς ελεγχο και χωρίς την σαφήνεια του δικόυ σου συνδιασμού στα μεσσαια και υψηλά.

Τελικα δεν καταφερα να περάσω από έκθεση λογω τρεξιμάτων και πηξήματος...

Καλές ακροάσεις.
Καλησπέρα!!

Το DUAL 505 το έχω κι εγώ ακούσει με την ίδια κεφαλή, τυγχάνει να το έχει ο ξάδερφός μου και αποκόμησα κι εγώ τις ίδιες εντυπωσεις με σένα. Πολύ περισσότερες χαμηλές αλλά στο "περίππου" και χωρίς έλεγχο...

Μπορεί να μην κατάφερες να περάσεις από την έκθεση, αλλά όλοι μας εδώ έχουμε κάνει μια καλή παρέα και σίγουρα αποκομίζουμε καθημερινά τα οφέλη της!:126:

Να σαι καλά και σίγουρα θα τα πούμε κάποια στιγμή κι από κοντά! Εξ άλλου ο κόσμος χωράει στην παλάμη μας!!:446:

Reaction score
11

Επι πλέον υπάρχει και ο εξής "κίνδυνος".

Μη έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων, συνηθίζεις σιγά-σιγά στον ήχο και τον αποδέχεσαι όπως είναι.
Δεν θα το χαρακτήριζα απαραίτητα κακό, αλλά...

:422:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Σταμάτιε δεν τα λέω εγώ αυτά!!!!!!
Απεναντίας λέω εντελώς τα αντίθετα.

Και ξαναλέω πάλι (θα γίνω γραφικός στο τέλος) ότι το σώμα και ο ελεγχος των χαμηλών είναι ιδίωμα του πλατώ και όχι της κεφαλής.

Το heybrook και το κάθε heybrook το έφερα σαν παράδειγμα
Δηλαδή πχ ένα Rega θα είχε καλύτερο χαμηλό από το ΜΚ5??

Reaction score
1.817

Επι πλέον υπάρχει και ο εξής "κίνδυνος".

Μη έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων, συνηθίζεις σιγά-σιγά στον ήχο και τον αποδέχεσαι όπως είναι.
Δεν θα το χαρακτήριζα απαραίτητα κακό, αλλά...

:422:
Κοίτα να σου πω... Συγκρίσεις εκ των πραγμάτων είναι αναπόφευκτες καθώς υπάρχει και cd το οποίο μάλιστα στις μεσουψηλές είναι για κλωτσιές, τώρα που υπάρχει το πικάπ... Στις χαμηλές όμως τα πάει περίφημα, αν και θα έπρεπε να υπάρχει λίγος έλεγχος παραπάνω..

Μα.... που είσαι Geomiat????????????????????????? Eχουμε στρώσει χαλιά εδώ πέρα αλλά εσύ.........:136:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

Ωχ-ωχχχ! Βλεπω το Σταματη οπως παει να αλλαζει πλατω!!:143:
:116: Τι λες τώρα?????? Εδώ μάθαμε πολλά πράγματα!! Το πλατώ δεν το αλλάζω, δεν το αλλάζω, έτσι για να σκάσετε όλοι σας!!!:142:
Ασε που τώρα μπήκε και στο πάνθεον της ιστορίας!!! (Μ' αρέσει κι όλας το άτιμο!!)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale