ΑΓΟΡΑ Digital ΚΑΛΩΔΙΟΥ

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Για να μην το κουράζω πολύ, η γνώμη μου είναι ότι στα ψηφιακά καλώδια η απόδοση/κόστος είναι σαφέστατα με το μέρος των φτηνών...
Α γειά σου!
Είναι άλλο αυτό όμως και άλλο το ότι όλα παίζουν το ίδιο κλπ κλπ κλπ....
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.373
Reaction score
125.442
Αντώνη τι παθαίνεις όταν ακούς τέτοια πράγματα;

Να βοηθήσουμε βρε αδερφέ...

Κοίτα, χαλαρά... Συμφωνώ πως το θέμα διαφοροποίησης πρέπει να εστιάζεται σε πληροφορίες χώρου στην ηχογράφηση, αλλά και η συχνοτική απόκλιση (που πολλοί χρήστες επιβεβαιώνουν καθημερινά) ίσως να έχει θεωρητική βάση. Εξ'άλλου αν σκεφτείς συγχρονισμένα σφάλματα χρονισμού μπορεί να καταλήξεις και σε phase ή frequency shift. Το ότι δε το ξέρουμε δε λέει και πολλά, σωστά;

Κάπου λες το εξής: "ο πυκνωτής φιλτράρει αφού έτσι είναι ενωμένος και με τις δύο συσκευές". Ξανασκέψου το καλύτερα. Ενώνει γη με γη. (που είναι ήδη ενωμένες με το πλέγμα του κανονικού καλωδίου). Μάλλον για ground loop λόγους υφίσταται.

Και όλα όσα είπες για RF ορθά μεν, για αναλογικά καλώδια δε. Στα ψηφιακά όμως???
Τι σχέση έχουν οι παρεμβολές RF με DAC που δε καταλαβαίνουνε τίποτα ακόμα και σε περιβάλλον PC, τη στιγμή που διαθέτουνε κορυφαία χαρακτηριστικά απόρριψης θορύβων και παρασίτων?

Μιλάμε για ψηφιακό καλώδιο. Η 100% κάλυψη θωράκισης (ανέφικτη βεβαίως) λες να έχει σχέση με τζίτερ?

Σίγουρα μπορείς πάντως να πεις πως αν μηδενίσουμε τα RF που προκαλεί το ίδιο το καλώδιο μπορεί οι υπόλοιπες συσκευές λόγω μειωμένων παρεμβολών να παίξουνε καλύτερα, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι το θέμα μας εδώ και ούτε ο στόχος της επιπλέον θωράκισης του καλωδίου νομίζω. Θεωρητικά την χωρητικότητα του πλέγματος δε τη θέλουμε στο ψηφιακό καλώδιο και την έχουμε σα παρατράγουδο για να κόβουμε τα παράσιτά του να μην επηρεάζουνε τα υπόλοιπα αναλογικά συτήματά μας.

Και μη σμπρώχνεις τον πυκνωτή στα τροφοδοτικά, γιατί σε λίγο θα μιλάμε για μουσακά.... Μη προσπαθείς δηλαδή να δημιουργείς εντυπώσεις με εντελώς λάθος παραδείγματα. Στο θέμα μας παρακαλώ!

Εξ'άλλου το λινκ που έβαλα έχει απαντήσεις σε πολλά από αυτά που λες, ίσως να του ρίξεις μια ματιά κάποτε...
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Σχετικά με τον πυκνωτή φαίνεται ότι έχεις δίκιο απλά κάπου μπερδεύτηκα με τον τρόπο συνδέσεις που ανέφερες.

Τα RF και η ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές από τα τροφοδοτικά δεν ξεχωρίζουν αν είναι DAC η αναλογικά κυκλώματα, απλός από την μια συσκευή περνούν στην άλλη και επηρεάζουν τα αναλογικά κυκλώματα. Για τοjitter και την σχεσι του με την θωράκιση ούτε λόγος να γίνεται. Αλήθεια έχεις σκεφτεί γιατί όταν κάνουμε ψηφιακή έγγραφη CD γιατί δεν μιλάμε για καλώδια? Γιατί εκεί μεταφέρουμε data και χωρίς καμία μετατροπή γράφουμε data.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργώ εντυπώσεις με το παράδειγμα του πυκνωτή αν αυτή η διαφορά δεν προκύπτει από το πλεονέκτημα της οπτικής να μην μεταφέρει παρεμβολές που αποδίδεις την διαφορά.

Στο θέμα μας είμαστε απλός ορισμένοι υποστηρίζουν ότι 2 καλώδια εντός προδιαγραφών δεν προσφέρουν βελτίωση και κάποιοι άλλοι την διαφορετικότητα μπορεί να την μεταφράζουν σαν βελτίωση δεν ξέρω!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.373
Reaction score
125.442
"Για τοjitter και την σχεσι του με την θωράκιση ούτε λόγος να γίνεται."

"όταν κάνουμε ψηφιακή έγγραφη CD γιατί δεν μιλάμε για καλώδια? Γιατί εκεί μεταφέρουμε data και χωρίς καμία μετατροπή γράφουμε data."


Προτείνω να το ψάξεις λίγο... και θα το ξανασυζητήσουμε το θέμα.

Η διαφορετικότητα και η "μετρήσιμη" βελτίωση σε ένα σύστημα πάντως, ιδίως σε τέτοια επίπεδα διαφοράς, είναι πολύ λεπτό θέμα... οπότε το τρώει η μαρμάγκα ....ε-- η υποκειμενικότητα εννοούσα...
 

Μηνύματα
183
Reaction score
0
γιατί δυσκολεύεστε έτσι βρε παιδιά, απλά τα πράγματα, στην επερχόμενη συγκέντρωση στη stepcom ή σε επόμενη φέρνουμε 3-4 καλώδια διαφορετικών τιμών (συμπεριλαμβανομένου και του φθηνότερου δυνατού ) και δοκιμάζουμε , με monitor ηχείο atc και παρουσία Κόγια όπωσδήποτε.
Κι αν θέλετε και καλώδια ρεύματος και ειδικά σε αυτά μία φωτογραφία πριν στα πρόσωπα και μία μετά για να λυθεί το θέμα μία και έξω, αλλιώς θα γράφουμε θα γράφουμε θα γράφουμε θα γράφουμε και πάει λέγοντας.
Αν συμφωνεί ο Αντώνης Χατζηκωνσταντής ας γίνει κι αυτό κάποτε και ο καθείς όπου ετάχθει._

Καλημέρα.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Με την ισοπεδωτική λογική που αντιμετωπίζουν ορισμένοι το θέμα των καλωδίων θα ήθελα να προσθεσω τα εξής :

Οποιος θέλει να ακούει μουσική από το PC του ας το κάνει. Με βάση τη λογική και τη θεωρεία των ηλεκτρονικών, το PC οφείλει να παίζει το ίδιο καλά. Δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με το transport και ταυτόχρονα δεν έχει πολλές καλωδίώσεις.
Εγώ απλά πιστεύω ότι όλα παίζουν ρόλο, ακόμα και η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε σε μία ακρόαση.

Εχω ακούσει διαφορές με όλα τα είδη καλώδίων χαμηλού σήματος. Επίσης με τα καλώδια ρεύματος και τις ασφάλειες του ηλεκτρολογικού πίνακα.

Μην ρωτήσει κανείς από εσάς ποια ασφάλεια ακούγεται καλυτερα γιατί σε απόμενη ακρόαση θα κάνουμε και αυτό το test.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Επίσης την παράλληλη σύνδεση οπτικής ίνας και ομοαξονικού καλωδίου την είχα προσωρινά για να κάνω το test Α/Β.
Σε κανονική ακρόαση συνδέω πλέον μόνο το ομοαξονικό καλώδιο.
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Κόστα αναφέρεις να ψάξω λίγο την σχέση του jitter με την θωράκιση του καλωδίου θα ήταν καλό όταν υποστηρίζουμε κάτι να αναφέρουμε αυτά που γνωρίζουμε έστω και επιγραμματικά και όχι να στέλλουμε κάποιον σε φροντιστήρια.
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.927
Reaction score
3.731
Καταρχήν, για να μην πει κάποιος ότι δεν αναφέρθηκε, το PC δεν οφείλει να παίζει το ίδιο καλά με μια HiEnd συσκευή. Ίσα ίσα έχει πολλά γνωστά και δεδηλωμένα μειονεκτήματα.
Μια ακριβέστερη δήλωση είναι ότι το PC οφείλει να εξάγει εξίσου καλά (αν όχι καλύτερα) ψηφιακό ήχο.

Τώρα αν αρχίσουμε να βάζουμε όλες τις παραμέτρους ενός ακούσματος, μπορούμε να τραβήξουμε μακριά το σκοινί... Όχι μόνο την ποιότητα του αέρα...την πυκνότητά του (να αλλάξουμε υψόμετρο στο σπίτι μας μήπως?) Το εργοστάσιο που παράγει το ρεύμα (αν δεν έχουμε power generator)...ό,τι φανταστεί ο καθένας!
Κάπου οφείλουμε να τραβήξουμε τη γραμμή. Και για εμένα η γραμμή βρίσκεται πριν τα καλώδια ρεύματος και πριν τα ψηφιακά καλώδια, εφόσον είναι δοκιμασμένα και τηρούν τις προδιαγραφές (μου).

Για άλλους η γραμμή είναι κάπου μετά τον ανηχοϊκό θάλαμο, με γεννήτρια ρεύματος απομονωμένη από το δίκτυο, με καλώδια αργύρου περιβαλλοντικά μονωμένα, σε ελεγχόμενες συνθήκες πίεσης, θερμοκρασίας και υγρασίας. Αν το αποτέλεσμα δικαιολογεί τη φασαρία/κόστος, είναι άλλη συζήτηση.
 

Μηνύματα
183
Reaction score
0
τελικά τι ακούμε και γιατί δεν συμφωνείται σε ένα τεστ που προανέφερα;
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.927
Reaction score
3.731
Προσωπικά θεωρώ τη δοκιμή πολύ καλή ιδέα. Για όσους καταφέρουν να παρευρεθούν, είναι η καλύτερη λύση. Κι ας ακούσει ο καθένας ό,τι θέλει...
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Στην Stepcom στις 17/12 θα έχουμε πιστεύω την ευκαιρία να κάνουμε πολλές δοκιμές.
 

Μηνύματα
25
Reaction score
1
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μπήκαν στον κόπο να με διαφωτίσουν σχετικά με την αγορά ενός digital καλωδίου. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω από τεχνικά θέματα
αλλά το συμπέρασμα που έβγαλα διαβάζοντας προσεχτικά τις απόψεις σας είναι το εξής : Να προβώ στην αγορά ενός καλωδίου αναγνωρισμένης στο χώρο εταιρίας π.χ VDH, KIMBER κ.λ.π. χωρίς όμως να δαπανήσω το ποσό που είχα σκοπό(300,00€) αλλά σαφώς λιγότερο (το πολύ 150,00€) κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Τέλος επείδη έιμαι λάτρης των δοκιμών, θα ήθελα να με ενημερώσετε με pm για το test με ψηφιακά καλώδια αν αυτό γίνει.

Καί πάλι ευχαριστώ.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.869
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top