ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

Reaction score
0
Εδώ και 2-3 εβδομάδες με το μόνο που ασχολούμαι στον ελεύθερο χρόνο μου είναι να κοιτάω ηχεία και να ρωτάω, ΜΠΑΣ και καταφέρω επιτέλους να πάρω κάτι καλό για το καινούριο μου σπίτι (τα ηχεία θα μπουν σε εναιο χώρο σαλονι-τραπεζαρία-κουζίνα περίπου 45 τ.μ. αλλά η κύρια θέση ακρόασης θα έχει απόσταση από τα ηχεία περίπου 3-3.5 μ.)
Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι έχω φθάσει σε αδιέξοδο! Γιατί??
Γιατί από ότι έχω καταλάβει στην κατηγορία τιμής μιας σειράς που ας πούμε τα δυο μπροστινά έχουν 2000 Ευρώ, δεν υπάρχει κάτι που να με καλύπτει τόσο ηχητικά (ειδικά από άποψη έντασης) όσο και εμφανισιακά (καινούριο σπίτι γαρ).
Άσε που είναι μεγάλο πρόβλημα η συννενόηση με τους πωλητές των καταστημάτων HiFi... Ρε παιδιά έχω σχεδόν πειστεί ότι θα πάω να κοπανήσω ένα σκασμό λεφτά (για τα δεδομένα μου) και μετά θα πρέπει να ακούω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ένταση. Συγγνώμη κιόλας είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν ότι ένας πελάτης ακούει τόσο jazz, soul και ορχηστρικα ΑΛΛΑ και ηλεκτρονική μουσική?? Δηλαδή όλοι μου είπαν ότι ξέρεις τα hifi δεν είναι για ηλεκτρονική μουσική, οπότε θα πρέπει να πάρεις επαγγελματικά!! Έλεος δηλαδή! Εκτός και αν είναι αλήθεια, τι να πω?? Καλά λύση δεν υπάρχει???
Είχα πάει να ακούσω τα CANTON 890 DC επειδή μου άρεσαν πολύ εμφανισιακά και μου είπε ο τύπος ότι στο χώρο μου πρέπει για να καλύψω τις ανάγκες μου να βάλω τέσσερα τέτοια για να παίζουν όλα μαζί όποτε γουστάρω να ακούω δυνατά (αντί δηλ πλαινά μικρά να βάλω αντίστοιχα δαπέδου και πίσω) και επιπλέον να πάρω και επαγγελματικό sub! δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται υπερβολή...Δεν θέλω να το κάνω club το σπίτι, τόσο δύσκολο είναι να βρω ένα ηχείο να παίζει σε ένα καλό βαθμό ΟΛΑ τα είδη μουσικής και παράλληλα να έχω καθαρό γεμάτο και ωραίο μπάσο??
Υ.Γ. αυτή η απαξία των πωλητών για την electronica έχει αρχίσει να μου τη δίνει στα νεύρα! Άσε που όλοι το παίζουν ότι ακούνε μόνο ποιοτική jazz και άμα τους κάνεις καμιά συζήτηση μερικοί δεν ξέρουν την τύφλα τους...
P.S. Συγγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον κάνει τον κόπο να διαβάσει τον πόνο μου!! :107:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596
Η ασχετοσυνη των πωλητων...................

Φιλε, πηγαινε και ακου και ενα σετ Κλιπς και αν σου αρεσει παρτο.
Απο εντασεις θα εισαι καλυμενος παντως.
Τα καντον τελικα τα ακουσες? σ' αρεσαν?
Εγω δεν τα εχω ακουση αλλα πρεπει να παιζουν καλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.756
Απάντηση: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

αυτή η απαξία των πωλητών για την electronica έχει αρχίσει να μου τη δίνει στα νεύρα! Άσε που όλοι το παίζουν ότι ακούνε μόνο ποιοτική jazz και άμα τους κάνεις καμιά συζήτηση μερικοί δεν ξέρουν την τύφλα τους...
πέστα χρυσόστομε! :126:

ΙΜΗΟ δες κατά JBL μεριά. :144:

Reaction score
140
Στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις για ηχείο δαπέδου να δεις-ακούσεις οπωσδήποτε τα usher cp 6371
Αισθητικά δεν παλευονται από άλλα , βέβαια γούστα είναι αυτά

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τα ειχα ακουσει στην μακαριτισα laserland πριν 4-5 χρονια.
Ωραιο ηχειο για τα λεφτα που ζητα.

Reaction score
0

JBL και KLIPSCH ε?? Ούτε που τα είχα μπει στη διαδικασία επειδή γενικά είχα αντιληφθεί μια γενικότερη απαξία για αυτούς τους κατασκευαστές (ειδικά για τα KLIPSCH)...Του στυλ ότι παίζουν δυνατά και χάλια!
Τέλος πάντων αν και από ότι βλέπω το μόνο που θα έβαζα σπίτι μου είναι το JBL TL260BQ, αλλά είναι ολίγον τι ακριβό όπως βλέπετε!
http://www.skroutz.gr/products/show/3284934
Όσο για το usher cp 6371, μπήκα στο site της εταιρείας και μου το εμφανίζει στα μοντέλα που δεν είναι πια σε παραγωγή...Οπότε τζίφος!

Reaction score
0

Να κάμω τώρα και μια ερώτηση ως αδαής και ενώ έχω διαβάσει όλα τα νήματα περί db, ευαισθησιών και watt και από όλα :119:
Το λοιπόν ήθελα να ρωτήσω αν η χρήση του sub κατά την ακρόαση μουσικής είναι κατά κάποιο τρόπο "μη επιτρεπτή" επειδή τσακίζει την ποιότητα. Αυτό το ρωτάω επειδή σχεδόν (για να μην πω όλοι) όσοι ρώτησα μου είπαν ότι η μουσική πρέπει να ακούγεται αποκλειστικά από δύο ηχεια.
Ναι και εγώ μαζί τους αλλά τι γίνεται όταν ανεβαίνουν τα db και αλλάζει και ο ήχος της μουσικής (δηλ. αν αντί για τζαζ κ ορχηστρικά βάλω πιο ιδιαίτερα είδη μουσικής... electronica, drum n bass, dubstep)??
Εγώ από αυτά που άκουσα κατάλαβα ότι σε σχεδόν όλα τα ηχεία στα 2000 Euro που άκουσα στα χαμηλά ακούγονται για να μην πω ψεύτικα, ανεπαρκή... Ακόμα και όταν τα db δεν είναι ανεβασμένα, τα χαμηλά δεν τα νιώθω σωστά. Τώρα μάλλον λογικό με τα γουφεράκια των 6.5''-7''...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.756

Το λοιπόν ήθελα να ρωτήσω αν η χρήση του sub κατά την ακρόαση μουσικής είναι κατά κάποιο τρόπο "μη επιτρεπτή" επειδή τσακίζει την ποιότητα.
η μουσική πρέπει να ακούγεται αποκλειστικά από δύο ηχεια.
βλακείες.

(κι είμαι στις καλές μου) :142::143::135:

Reaction score
0

βλακείες.

Περιγραφικότατος :107:

Y.Γ. καμιά πρόταση τότε να συνοδεύσω τα CANTON 890 DC που σκέφτομαι να πάρω? (αν και μπορεί να υπάρχουν και πιο ωραία ηχεία, αλλά στα λεφτά που θέλω να δώσω από αυτά που είδα μέχρι τώρα νομίζω ότι είναι ότι πιο ωραίο, χωρίς να υστερεί σε ποιότητα μουσικής)...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

βλακείες.

Βρέ σύ , πές του παιδιού ,τι χρειάζεται για να ''παίξε'' σωστά με το sub.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.756

Βρέ σύ , πές του παιδιού ,τι χρειάζεται για να ''παίξε'' σωστά με το sub.
τίποτα δε χρειάζεται βρε, αφού με τα ηχεία αυτής της κατηγορίας τιμής ο χρήστης έχει απέραντο κενό κει κάτω, είναι "φυσική" η αποκοπή των κυρίως ηχείων!

απλά να βάλει όσο χαμηλά μπορεί τη συχνότητα αποκοπής του σαμπ και να γυρνάει τη φάση μέχρι να έρθει σωστά με τα κυρίως ηχεία, δηλαδή (για να το κάνω εύκολο) εκεί που ακούγεται πιο δυνατά είναι πιο σωστά.

Για πιο εξτρίμ καταστάσεις, χρειάζεται να κροσάρει τα κυρίως ηχεία να μη παίζουν χαμηλά καθόλου, κάτι που μπορεί να κάνει με τον av-ενισχυτή που έχει, πανεύκολα.

Όμως, πάω και στοίχημα πως δε θα ακούσει κανείς διαφορά...:143::138::137:

όλα είναι στο μυαλό.

Τα αυτιά (ακόμα και τα χρυσά) είναι υπερεκτιμημένα.

οι ηχογραφήσεις των μουσικών (που ακούμε) είναι (οι 9,99 στις 10) εντελώς για τα μπάζα.

μπανάκι μανάκι....

Reaction score
3.989

Επειδής έχω μια ψυχολογία με τα Ελλήνικος θα σούλεγα να δείς μτχ Αίολο της Audio Spectrum ή το Callos της spl. Kαι τα 2 βέβαια είναι βάσης, το callos θα το βρείς 1500Ε περίπου και οδηγείται άνετα με μικρό λαμπάτο. Ο Αίολος λίγο ακριβώτερος κ θέλει καλά ρεύματα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

Η ασχετοσυνη των πωλητων...................

Φιλε, πηγαινε και ακου και ενα σετ Κλιπς και αν σου αρεσει παρτο.
Απο εντασεις θα εισαι καλυμενος παντως.
Τα καντον τελικα τα ακουσες? σ' αρεσαν?
Εγω δεν τα εχω ακουση αλλα πρεπει να παιζουν καλα.
Τα canton (τα 870) τα άκουσα, αλλά δεν μπορώ να κρίνω, γιατί αν και είχα πάει με δικό μου βινύλιο να ακούσω, δεν υπήρχε πικαπ στο κατάστημα, οπότε άκουσα cd δικά τους. Αυτά λοιπόν που μου έβαλαν ακουγόντουσαν μια χαρά, αλλά και πάλι νομίζω ότι δεν μπορώ να κρίνω χωρίς μέτρο σύγκρισης!! :140:
Τέλος πάντων, όπως και στα υπόλοιπα ηχεία που άκουσα το πρόβλημα στα χαμηλά υπήρχε για τα πιο απαιτητικά είδη μουσικής. Τώρα ίσως τα 890 που έχουν μεγαλύτερα γουφερ το λύνουν κάπως το θέμα...
JBL και KLIPSCH θα πάω να ακούσω αν και νομίζω για μένα η λύση είναι να βρω δύο ηχεία καλά και ποιοτικά που να γουστάρω πολύ εμφανισιακά και να βάλω και ένα πολύ ποιοτικό sub για να είμαι καλυμμένος.
Τώρα τα sub πάλι είναι άλλο μυστήριο...Δεν ξέρω ίσως εγώ είμαι περίεργος αλλά πολλές φορές μου φαίνεται οτι πολλά sub, ασχέτως db που παίζουν/RMS που είναι/ενισχυτών και δε συμμαζεύεται, είναι πολύ χάλια ποιοτικά και παραμορφώνουν το τραγούδι... Ακούγεται π.χ. ένα συνεχές βουητό (πως είναι όταν περνάνε τα φτιαγμένα αμάξια με τα μπλε νέον φώτα ένα πράγμα :119: ) ...

Reaction score
150
Re: Απάντηση: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

τίποτα δε χρειάζεται βρε, αφού με τα ηχεία αυτής της κατηγορίας τιμής ο χρήστης έχει απέραντο κενό κει κάτω, είναι "φυσική" η αποκοπή των κυρίως ηχείων!

απλά να βάλει όσο χαμηλά μπορεί τη συχνότητα αποκοπής του σαμπ και να γυρνάει τη φάση μέχρι να έρθει σωστά με τα κυρίως ηχεία, δηλαδή (για να το κάνω εύκολο) εκεί που ακούγεται πιο δυνατά είναι πιο σωστά.

Για πιο εξτρίμ καταστάσεις, χρειάζεται να κροσάρει τα κυρίως ηχεία να μη παίζουν χαμηλά καθόλου, κάτι που μπορεί να κάνει με τον av-ενισχυτή που έχει, πανεύκολα.

Όμως, πάω και στοίχημα πως δε θα ακούσει κανείς διαφορά...:143::138::137:

όλα είναι στο μυαλό.

Τα αυτιά (ακόμα και τα χρυσά) είναι υπερεκτιμημένα.

οι ηχογραφήσεις των μουσικών (που ακούμε) είναι (οι 9,99 στις 10) εντελώς για τα μπάζα.

μπανάκι μανάκι....

Το πρόβλημα Κώστα είναι ότι easier said than donε!

Έφαγα ατελείωτες ώρες για να βρω αυτό το δυντά της φάσης με το αυτί αλλά δεν έχει καμία σχέση με το να στο κάνει το σωστό εργαλείο.

Το Audyssey MultiEQ-XT ασχέτου EQ Curve κάνει καλή δουλειά στο θέμα φάσης και level matching αλλά δεν είναι τέλειο αλλά νομίζω καλύτερο από το σκέτο αυτί γιατί υπολογίζει το delay σε σχέση με τα υπόλοιπα ηχεία.

Αν βάλεις κι ένα έξτρα sub EQ (SMS-1 ή Audyssey) τότε εκτός κι αν έχουν πρόβλημα τα sub θέλει προσπάθεια για να μην καταφέρεις να ενσωματώσεις τα sub τέλεια με τα ηχεία.

Για το φίλο που ανησυχεί έχω να πω ότι, λόγω χώρου και τοποθέτησης ηχείων σε αυτόν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμβιβαστεί είται στο θέμα Bass Respones ή στην στερεοφωνική εικόνα και γενικότερα στο θέμα απόκρισης των μεφουψηλών. Οπότε είναι καλύτερα να στήσεις τα ηχεία σου με γνώμονα την καλύτερη απόδοση των υψηλών και μετά να κόψεις εκεί που πρέπει για να "χώσεις" το σαμπ.

Και σε τελική ανάλυση εκτος πολύ ακριβών και συγκεκριμένων εξαιρέσεων, ένα καλό sub το οποίο έχει ενσωματωθεί ΣΩΣΤΑ στο σύστημα θα αναπαράγει καλύτερα τις χαμηλές από οποιοδήποτε μεγάφωνο τις κατηγορίας τιμής που κοιτάς και ΟΧΙ μόνο.

Και χαζομάρες τύπου αυτό το sub είναι μουσικό κι εκείνο όχι είναι ένας από τους μύθους που κυκλοφορούν στο υπερπέραν. Ένα καλό sub τα παίζει ΟΛΑ σωστά και τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα. Το κλειδί είναι η ενσωμάτωσή του στο σύστημά σου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

σε βρισκω σωστο ,
περιεργο δεν ειναι ?:143:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

σε βρισκω σωστο ,
περιεργο δεν ειναι ?:143:

αμάν! Κι εγώ νόμιζα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε μαζι με την επόμενη έλευση του κομήτη του Χάλεϊ ή καμιά βροχή μετεωριτών!

Μωρέ λέτε να βγούμε απο την κρίση!:137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ba το πολυ πολυ να ερθουν τουμπα οι πολοι , και να εχουμε κανα τσαφ.Κατα τα αλλα το οντισι δεν επεμβαινει σε πολλα πταματα που αφορα το σαμπ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.718
Νεότερο μέλος
Nickk