ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

...
προτιμώ να αλλάξω χρώμα επιδερμίδας παρά να αλλάξω μυαλά. και τα δυό βέβαια, θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα (ο μαύρος)
:204::204::204:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867

:204::204::204:
τι γελάς ρε, εδώ σου λέω τους βλέπω τους μαύρους γύρω μου και πιάνεται η ψυχή μου, για κλάματα είναι...

λες να θέλω να ξαναλλάξω φυλή, να ξαναγίνω αράπης?:137:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

τι γελάς ρε, εδώ σου λέω τους βλέπω τους μαύρους γύρω μου και πιάνεται η ψυχή μου, για κλάματα είναι...

λες να θέλω να ξαναλλάξω φυλή, να ξαναγίνω αράπης?:137:
Δες το σαν επιστροφή στις ρίζες...:143:
Η Αφρική είναι η μητέρα του σύγχρονου ανθρώπου...:135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867

Δες το σαν επιστροφή στις ρίζες...:143:
Η Αφρική είναι η μητέρα του σύγχρονου ανθρώπου...:135:
κοίτα, είναι θέμα επιλογών. επιλέγω να μην είμαι με τη μητέρα μου. χάθηκαν οι γκόμενες?

προσωπικά μου αρέσουν τα άσχημα ηχεία

κι οι ωραίες γυναίκες

IMG/αυτολογοκρίθηκε/IMG

(δε βάζω ανάλογη φωτό γιατί θα ακολουθήσει πυρκαγιά... παρ'όλα αυτά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867

Όμως αν είχα μεγαλύτερο χώρο ίσως να προτιμούσα κάτι πιο "γυμνό"...
Ενεργό πάντα.
όλα είναι γκρι. όσο μικρότερος ο χώρος τόσο πιο εύκολα αποδέχεσαι στο μάτι το γυμνό, ενώ όσο μεγαλύτερος ο χώρος, τόσο πιο βαρβάτο πρέπει να είναι το γυμνό, οπότε από απλό "γυμνό" καταντάει σκληρό πορνό. :138::137:

Reaction score
777
Πάντως φίλε εσύ που θές να αγοράσεις ηχεία.

Αν σου έδινα μία μικρή συμβουλή για την ώρα της ακρόασης.
Είδα οτι παραπονέθηκες για το αδύναμο μπάσο.Είναι πολύ σχετικό αν αυτό το αδύνατο μπάσο που άκουσες ήταν σωστό η λάθος.Μάλιστα ακόμα χειρότερα αν θές να κινηθείς σε κατηγορίες σοβαρές ουσιαστικά κοιτάς τον αχρωμάτιστο ήχο και ξεχνάς τελείως ότι έχεις συνηθίσει στις ντισκοτέκ.
Οπότε έχεις δύο επιλογές.
Ή θα πάρεις κάτι που θα το ακούσεις και θα σου αρέσει με την προυπόθεση οτι απλά σου αρέσει και δέν είναι σίγουρο οτι είναι καλό.
Ή θα πάρεις κάτι βάση tech specs που θα είναι σίγουρα σωστό αλλα μπορεί να μήν σου αρέσει.
Αν σου έδινα μία εμπειρία θα σου έλεγα οτι τα σοβαρά μεγάλα ηχεία ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που φαντάζεσαι προς τα μπάσα.Έχουν πλήρες ελεγχόμενο χαμηλό και μάλιστα σε ψηλές στάθμες.Αυτό συνεπάγεται οτι δέν μπουμπουνίζει όπως αυτά του Κωτσόβολου δίνοντας μία αίσθηση κενού.Βέβαια αυτό που προσφέρουν σε μέγιστο βαθμό είναι αυτό που ονομάζω όγκος μουσικής.Πραγματικά ένα καλό και μεγάλο ηχείο στο δίνει πάρα πολύ καλά.

Reaction score
4.598

Εσεις δεσποινιδες που προτεινεται τα ενεργα, καντε και καμμια προταση συγκεκριμενη μεσα στο μπατζετ του ανθρωπου και να ειναι και δαπεδου. Γιατι μεχρι τωρα δεν ειδα ουτε μια προταση που να ανταπακρεινεται στις επιθυμιες του. Νομιζω αν καταλαβα καλα ενισχυτης και ηχεια περιπου μεχρι 3.500 ευρω. Αρα τα ενεργα να ειναι αντιστοιχου ποσου και να εχουν τουλαχιστον ενα μετρο υψος, χωρις πατεριτσες :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867

Εσεις δεσποινιδες που προτεινεται τα ενεργα, καντε και καμμια προταση συγκεκριμενη μεσα στο μπατζετ του ανθρωπου και να ειναι και δαπεδου. Γιατι μεχρι τωρα δεν ειδα ουτε μια προταση που να ανταπακρεινεται στις επιθυμιες του. Νομιζω αν καταλαβα καλα ενισχυτης και ηχεια περιπου μεχρι 3.500 ευρω. Αρα τα ενεργα να ειναι αντιστοιχου ποσου και να εχουν τουλαχιστον ενα μετρο υψος, χωρις πατεριτσες :142:
ωραία τα λες, οπότε άντε, βρες και βάλε τιμές στα παραπάνω που πρότεινα.:126:
άντε, κάνε και συ καμια δουλειά...:136:

Reaction score
4.598

ωραία τα λες, οπότε άντε, βρες και βάλε τιμές στα παραπάνω που πρότεινα.:126:
άντε, κάνε και συ καμια δουλειά...:136:
Αφου τα δικα σου ειναι ολα απο μισο μετρο και κατω. Πρεπει να παρει 3 απο αριστερα και τρια απο δεξια και να τα βαλει το ενα πανω στο αλλο για να μοιαξουν με ηχεια περιοπης. Ενταξει λεφτα εχωμεν, και λιγο παραπανω να βγουν δεν πειραζει (κανα 15αρι με κοσαρι το ζευγος).

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Εσεις δεσποινιδες που προτεινετε τα ενεργα, καντε και καμμια προταση συγκεκριμενη μεσα στο μπατζετ του ανθρωπου και να ειναι και δαπεδου. Γιατι μεχρι τωρα δεν ειδα ουτε μια προταση που να ανταπακρεινεται στις επιθυμιες του. Νομιζω αν καταλαβα καλα ενισχυτης και ηχεια περιπου μεχρι 3.500 ευρω. Αρα τα ενεργα να ειναι αντιστοιχου ποσου και να εχουν τουλαχιστον ενα μετρο υψος, χωρις πατεριτσες :142:
Νομίζω πως ο φίλος funkybudha ιεράρχησε τις προτεραιότητές του, και απ' ότι κατάλαβα αυτές δεν περιλαμβάνουν ενεργά ηχεία:

Α και να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας!!
Νομίζω ότι πλέον με αυτά που μου είπατε ξεκαθάρισαν ορισμένα πράγματα στο μυαλό μου. Μάλλον η λύση είναι να βρω 2-3 ηχεία που μου αρέσουν εμφανισιακά, να διαβάσω μερικά reviews, ώστε να αποφύγω να τρέχω να ακούσω μάπα ποιοτικά ηχεία, και μετά να πάρω καναδυό βινύλια για να τα ακούσω και να διαλέξω ΧΩΡΙΣ όμως να δίνω ιδιαίτερη σημασία στην απόδοση των ηχείων στα χαμηλά αφού αυτά θα τα υποστηρίξει το sub...
Εnd of story :107:
Από τη στιγμή που κάποιος γνωρίζει τι ψάχνει, είναι OK.
Αν καταφέραμε να τον βοηθήσουμε έστω και λίγο σε αυτό, τότε πετύχαμε το στόχο μας.

Reaction score
0

Καλα μιλαμε οτι ειστε θεοι! Να πω την αληθεια αν δεν επαιρνα την αποφαση να γραψω στο forum ακομα θα πηγαινα και θα ακουγα ηχεια σε καταστηματα αλλα χωρις να ξερω ουτε τι θελω, ουτε τι επιλογες εχω για αυτα που θελω! Τελος παντων απο οτι καταλαβα δεν ειναι και τραγικα τα πραγματα σιγουρα θα βρω (θα μου βρειτε εννουσα!) μια χαρα λυση! Το λοιπον αυριο μεθαυριο εχω σκοπο να σκαναρω τα σχεδια του σπιτιου για να μου πειτε την αποψη σας για την τοποθετηση πριν δωσω το ok για ηλεκτρολογους-γυψοσανιδες κλπ... Επισης επειδη απο οτι καταλαβα τα λεφτα που σκοπευα να δωσω για το hc (5.1 η 7.1 εσεις θα μου πειτε) δεν φτανουν με την καμια, αποφασισα με βαση αυτα που μου ειπατε να παρω μουσικοδανειο (!) για να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι (εκτος απο την τσεπη μου). Το budget χωρις τον προβολεα το υπολογιζω γυρω στα (η καρδια μου ποναει μονο που το λεω) 5-6 χιλ. Αυτα!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

Καλα μιλαμε οτι ειστε θεοι! Να πω την αληθεια αν δεν επαιρνα την αποφαση να γραψω στο forum ακομα θα πηγαινα και θα ακουγα ηχεια σε καταστηματα αλλα χωρις να ξερω ουτε τι θελω, ουτε τι επιλογες εχω για αυτα που θελω! Τελος παντων απο οτι καταλαβα δεν ειναι και τραγικα τα πραγματα σιγουρα θα βρω (θα μου βρειτε εννουσα!) μια χαρα λυση! Το λοιπον αυριο μεθαυριο εχω σκοπο να σκαναρω τα σχεδια του σπιτιου για να μου πειτε την αποψη σας για την τοποθετηση πριν δωσω το ok για ηλεκτρολογους-γυψοσανιδες κλπ... Επισης επειδη απο οτι καταλαβα τα λεφτα που σκοπευα να δωσω για το hc (5.1 η 7.1 εσεις θα μου πειτε) δεν φτανουν με την καμια, αποφασισα με βαση αυτα που μου ειπατε να παρω μουσικοδανειο (!) για να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι (εκτος απο την τσεπη μου). Το budget χωρις τον προβολεα το υπολογιζω γυρω στα (η καρδια μου ποναει μονο που το λεω) 5-6 χιλ. Αυτα!!
μουσικοδάνειο?δέν το συστήνω αλλα τί να σου πω...αν το θεωρείς καλή λύση...
Πάντως υπάρχουν λύσεις για όλες τις τσέπες...

Reaction score
4.598

Χμμ παθητικα λοιπον. Νεοι προβληματισμοι.

Κατ αρχην ο ενισχυτης. Οι λυσεις δυο. Ενας πολυκαναλος AV τυπου ΟΝΚΥΟ 5007 (νομιζω παιζει και μια αγγελια για Ντενον 4308).
Η αλλη περιπτωση ενας καλος δικαναλος για τα εμπρος και ενας τρικαναλος για κεντρικο και πισω. Η δευτερη παει και για ενα προενισχυτη παλι τυπου ONKYO σαν αυτον που ειχε ο Αρτζι.

Ηχεια τελευταια κυκλοφορουν καλες περιπτωσεις μεταχειρισμενων, απλα θελει υπομονη.

Player ενας Dune η Pop corn μαζι με ενα ντακ τυπου V-Dac Musical Fidelity ειναι μια χαρα.

Παντως νομιζω οτι απο καινουρια μηχανηματα αν κοιταξεις φιλε τα ενισχυτικα και τα ηχεια της XTZ θα μεινεις ικανοποιημενος και με το παραπανω. Και στα σαμπ εχει πολυ καλες λυσεις. Απλα μπες στο σαιτ XTX SE και διαβαζοντας (και βλεποντας, μην ξεχνιομαστε :142:) σιγουρα θα βρεις πραγματα που σ ενδιαφερουν. Μαλλον εχει οτι ψαχνεις, οικονομικα, ποιοτικα και πολυ ομορφα. Δεν ειναι μονοδρομος αλλα αν μη τι αλλο μια καλη αρχη.

Reaction score
1.188

Και στο budget των ενεργών ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνάμε και την αγορά προενισχυτή. Διαφορετικά πώς θα γίνει η επιλογή των πηγών; Ακόμα και μία να ήταν η πηγή, πώς θα γίνει η ρύθμιση της έντασης; Διότι τα ενεργά ηχεία έχουν μέσα τους ΤΕΛΙΚΟΥΣ ενισχυτές και όχι ολοκληρωμένους.
Αρα το κοστολόγιο ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Forget it...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Και στο budget των ενεργών ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνάμε και την αγορά προενισχυτή. Διαφορετικά πώς θα γίνει η επιλογή των πηγών; Ακόμα και μία να ήταν η πηγή, πώς θα γίνει η ρύθμιση της έντασης;...
Έχει απαντηθεί στο παρελθόν.
Περισσότερες από μία φορές.

Θα μας πεις τώρα ποιοι είναι αυτοί που προτείνουν ενεργά ηχεία για τους άλλους δίχως να έχουν οι ίδιοι;

Αμάν πια με τα ενεργά ηχεία! Όλοι προτείνουν ενεργά ηχεία ...αλλά για τους άλλους! Βάζω στοίχημα ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν ενεργά ηχεία στο κυρίως σύστημά τους (όχι στο PC, εκεί όλοι έχουμε ένα ζευγαράκι ενεργά...)
Α, και ακόμα κι αν κάποιοι συμφορουμίτες δεν αγόρασαν ενεργά ηχεία στο παρελθόν (για διάφορους λόγους), μήπως τα προτείνουν σε άλλους γιατί μάλλον τώρα και οι ίδιοι ενεργά ηχεία θα προτιμούσαν (στο στυλ "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα");
Δεν είναι κακό να αλλάζει κανείς γνώμη.
Ιδιαίτερα όταν η αλλαγή αυτή οφείλεται στη γνώση και όχι στα παροδικά γούστα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867

(στο στυλ "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα");
α να γειά στο στόμα σου....

κακό είναι να επιμένουμε στη μ@λ@κία που κάναμε για να μη βγούμε ...μ@λ@κες.

Γιατί ναι, την κάναμε την ....κουτσουκέλα μας.

Τόσα ξέραμε, τόσα κάναμε.

όπως είπες κι εσύ, όλα είναι θέμα γνώσης.

Reaction score
1.188

α να γειά στο στόμα σου....

κακό είναι να επιμένουμε στη μ@λ@κία που κάναμε για να μη βγούμε ...μ@λ@κες.

Γιατί ναι, την κάναμε την ....κουτσουκέλα μας.

Τόσα ξέραμε, τόσα κάναμε.

όπως είπες κι εσύ, όλα είναι θέμα γνώσης.
Αυτό που λες δεν ισχύει διότι οι περισσότεροι "τρελλαμένοι" εδώ μέσα αλλάζουν τα μηχανήματα σαν τα πουκάμισα!
Αν λοιπόν είχαν συνειδητοποιήσει την λεγόμενη μ@λ@κία τι πρόβλημα θα είχαν στην επόμενη αναβάθμιση/ανανέωση του συστήματος να την διορθώσουν και να πάνε στα ενεργά;

Reaction score
1.188

Α, και ακόμα κι αν κάποιοι συμφορουμίτες δεν αγόρασαν ενεργά ηχεία στο παρελθόν (για διάφορους λόγους), μήπως τα προτείνουν σε άλλους γιατί μάλλον τώρα και οι ίδιοι ενεργά ηχεία θα προτιμούσαν (στο στυλ "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα");
Ιδιαίτερα όταν η αλλαγή αυτή οφείλεται στη γνώση και όχι στα παροδικά γούστα...
Μα ο χριστιανός που ξεκίνησε το thread μίλησε για home cinema με 5.1 ή 7.1 ηχεία. Θα τον βάλετε να αγοράσει 5 ενεργά; Αυτό δεν το έχει κάνει ούτε ο πλέον τρελλαμένος εδώ μέσα! :142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.640
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale