ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΥΠΟ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.354
Συμφωνώ και επαυξάνω στα γραφόμενα του Βασίλη Τσαντουλή.
Τελικά δε μας πολυενδιαφέρει αν το μηχάνημα που αγοράζουμε είναι καλό. Και σαφώς δε μας ενδιαφέρει αν άρεσε στον Kessler..... Μας ενδιαφέρει αν θα παίξει καλά (ή καλύτερα από το προηγούμενο) στο σύστημά μας, στο χώρο μας. Και το "καλά" είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του RDoherty για τα Recommended Components και τις συσκευές στις διάφορες Class. Το να λέει κάποιος (καθόλου μα καθόλου σπάνιο) ότι το τάδε μηχάνημα που αγόρασε είναι στην Class δείνα, είναι απλά μια ανοησία. Όλα είναι παιχνίδια μάρκετινγκ και διαφήμησης και ουδεμία σχέση έχουν με το σπορ.

Για τους παραπάνω λόγους (φυσικά) δεν αγοράζω περιοδικό του (εισαγόμενου ή ντόπιου) ειδικού τύπου εδώ και πολλά χρόνια.

Reaction score
298
Και δεν εξετάζω καν αν η κατάταξη σε Classes είναι σωστή, είτε επί του πραγματικού είτε επί της αρχής. Το επιχείρημά μου ισχύει ανεξαρτήτως αυτών.

Reaction score
3.574
costas EAR said:
Τελικά δε μας πολυενδιαφέρει αν το μηχάνημα που αγοράζουμε είναι καλό. Και σαφώς δε μας ενδιαφέρει αν άρεσε στον Kessler..... Μας ενδιαφέρει αν θα παίξει καλά (ή καλύτερα από το προηγούμενο) στο σύστημά μας, στο χώρο μας. Και το "καλά" είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Δεν έχουν όλοι οι καταναλωτές την ίδια τύχη να δοκιμάζουν μηχανήματα στο σπίτι τους πριν προβούν σε μια αγορά.
Οι περισσότεροι από τα μέλη που μας διαβάζουν δεν έχουν άκρες με τους αντιπροσώπους και τα καταστήματα, όπως έχουν ορισμένοι από εμάς.
Το 95% των καταναλωτών εξοπλισμού Audio/Video ενημερώνεται δια μέσου του ειδικού τύπου ή/και του internet.
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε δοκιμές μηχανημάτων στο σπίτι τους ;
Αυτό, θέλω να πιστεύω, ενδιαφέρει περισσότερο την πλειοψηφία των μελών μας και όχι η κριτική που γίνεται εδώ και μέρες για τα περιοδικά του ειδικού τύπου και στους reviewers.

Η γνώμη μου είναι ότι πρακτικά το μόνο που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε σαν ομάδα είναι να αποθαρρύνουμε κάποιους υποψήφιους αγοραστές να προβούν σε αγορά εξοπλισμού βασιζόμενοι μόνο σε πληροφορίες του ειδικού τύπου. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να δοκιμάζουν μηχανήματα στο σπίτι τους, να κάνουν δηλαδή ένα test drive στο χώρο τους.

Μήπως προετοιμάζεται το έδαφος για κάποιο νέο Ελληνικό περιοδικό που θα φέρει ενδεχομένως την επανάσταση στο Hi-Fidelity ?

Οπως πάντα εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Σε ότι αφορά τον ήχο και τα συστήματα αναπαραγωγής, δοκιμάζω τα πάντα στο χώρο μου πριν προβώ σε μια αγορά. Ευτυχώς ανήκω στην ομάδα των τυχερών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.354
RDoherty said:
Και δεν εξετάζω καν αν η κατάταξη σε Classes είναι σωστή, είτε επί του πραγματικού είτε επί της αρχής. Το επιχείρημά μου ισχύει ανεξαρτήτως αυτών.
Ομοίως. 8)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.354
Είναι γεγονός πως πολλοί αντιπρόσωποι δεν δίνουν εύκολα μηχανήματα για κατ'οίκον δοκιμή.

Είναι όμως ταυτόχρονα γεγονός πως πολλοί αγοραστές δε θεωρούν καν πως υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν τη δυνατότητα ή το δικαίωμα να ακούσουν μια συσκευή στο χώρο τους πριν την αγοράσουν.

Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια, το 96 πρέπει να ήταν, πήγα με ένα φίλο που είχε αυτοκίνητο (δεν είχα) να πάρω κάποια transport για ακρόαση στο σύστημά μου. Προσπαθούσα να ταιριάξω το dac της Goldmund που μόλις πριν από 1 χρόνο είχα αποκτήσει. Μου έκανε λοιπόν τον "ταξιτζή" ένας φίλος μου, με ένα σαραβαλάκι φίατ του μπαμπά του, και γυρίσαμε 2-3 μαγαζιά και φόρτωσα 4 μηχανάκια για συγκριτική ακρόαση. Κάποια στιγμή, κατά τη διαδρομή επιστροφής στο σπίτι, με ρώτησε τι ήταν αυτά που αγόρασα. Του λέω CD Players είναι, και δε τα αγόρασα, τα δανείστηκα να δω ποιό ταιριάζει στο σύστημά μου. Με ρωτάει πόσο κοστίζουν όλα μαζί. Του απάντησα περίπου 6.000.000 δρχ. Κόντεψε να τρακάρει. Τα μηχανήματα που δανείστηκα είχαν υπερδεκαπλάσια αξία από το αυτοκίνητό του! Απόρησε γιατί μου τα δώσαν οι μαγαζάτορες και με ποιά εγγύηση ότι θα τα γυρίσω πίσω! Μου πρότεινε να τα πουλήσουμε και να μοιραστούμε τα χρήματα! Πολύ γέλιο έπεσε εκείνη τη μέρα....

Το θέμα είναι ότι δεν ήξερε πως μπορούσε να γίνει κατ'οίκον δοκιμή. Αυτό ίσως είναι ο πιο σημαντικός στόχος μας, να δείξουμε πως αυτό είναι ανάγκη για τον υποψήφιο αγοραστή, αλλά και υποχρέωση για τον πωλητή.

Reaction score
298
costas EAR said:
Απόρησε γιατί μου τα δώσαν οι μαγαζάτορες και με ποιά εγγύηση ότι θα τα γυρίσω πίσω!
Αλήθεια, με ποιά εγγύηση σ' τά 'δωσαν?

Reaction score
250
Η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων σήμερα ή δανείζουν

μηχανήματα ή στα φέρνουν στο σπίτι για δοκιμή !

Είναι τέτοια η κρίση της αγοράς και τόσο σκληρός ο ανταγωνισμός

που πολλές φορές σε παρακαλούν να δοκιμάσεις τα μηχανήματα τους !

Reaction score
3.574
Αμφιβάλω Βασίλη αν αυτό ισχύει για όλους. Αν είσαι γνωστός κάτι γίνεται, διαφορετικά τρως συνήθως πόρτα. Δίνουν μόνο σε γνωστούς ή γνωστούς γνωστών και εδώ που τα λέμε καλά κάνουν οι άνθρωποι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.354
RDoherty said:
costas EAR said:
Απόρησε γιατί μου τα δώσαν οι μαγαζάτορες και με ποιά εγγύηση ότι θα τα γυρίσω πίσω!
Αλήθεια, με ποιά εγγύηση σ' τά 'δωσαν?

E, έχουμε κι ένα όνομα......

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Αντώνης K. said:
Τα περισσότερα που έχω αγοράσει το έχω πρώτα δοκιμάσει στο σπίτι!
Σε ολους αρεσει η δοκιμη κατ οικον αλλα μετα ολοι θελουν σφραγισμενο μηχανημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.354
Τι λες καλέ? Εγώ κάνω αμάν και πως να πετύχω ένα ανοιχτό, με χτυπημένη συσκευασία, μηχάνημα επιδείξεων με πάνω από 100 ώρες λειτουργίας (ρούμπι) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Τι να πω?
Με αποστομωσες!
Τοσα χρονια πουλαω χαι-εντ (σε μαγαζια ,οχι απ ευθειας)εισαι ο πρωτος που λεει κατι τετοιο!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078
costas EAR said:
Τι λες καλέ? Εγώ κάνω αμάν και πως να πετύχω ένα ανοιχτό, με χτυπημένη συσκευασία, μηχάνημα επιδείξεων με πάνω από 100 ώρες λειτουργίας (ρούμπι) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Είναι επειδής η αστρωσίλα του φέρνει φτάρνισμα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988