ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ATHENS PRO AUDIO

Reaction score
677
Re: Απάντηση: ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ATHENS PRO AUDIO

Αν δείτε το σαλόνι μου (υπάρχουν μπασοπαγίδες, απορροφητικά πάνελ, skyline στην οροφή)
ή θα θέλετε όλοι την ίδια γυναίκα ή θα την ανακηρύξετε προστάτιδα των απανταχού του hi-end και θα τις πάρετε μέτρα για ... άγαλμα !

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ATHENS PRO AUDIO

Αν δείτε το σαλόνι μου (υπάρχουν μπασοπαγίδες, απορροφητικά πάνελ, skyline στην οροφή)
ή θα θέλετε όλοι την ίδια γυναίκα ή θα την ανακηρύξετε προστάτιδα των απανταχού του hi-end και θα τις πάρετε μέτρα για ... άγαλμα !
αντε βαλε καμοια φωτο ντε.

το σαλονι οχι τη γυναικα.:107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.951
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ATHENS PRO AUDIO

Μα... η μεγαλύτερη απόδειξη θα είναι η βελτίωση που θα είναι ακουστή με το αυτί. Για ήχο μιλάμε.
...
... ο οποίος, ως αντιληπτικό απόκτημα, είναι ασαφής, και επομένως η βελτίωση θα είναι ακουστή μόνον από εγκέφαλο -όχι αυτί- που γνωρίζει τί ψάχνει. Έτσι δεν είναι;

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

... ο οποίος, ως αντιληπτικό απόκτημα, είναι ασαφής, και επομένως η βελτίωση θα είναι ακουστή μόνον από εγκέφαλο -όχι αυτί- που γνωρίζει τί ψάχνει. Έτσι δεν είναι;
Οι υπόλοιποι θα αλλάζουν μηχανάκια για τα επόμενα 20 χρόνια. Δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ ...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
υπαρχουν απειρα καλουδια, αλλα εμφανισιμα αλλα οχι. εχει για ολους.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Εκανε κανείς μετρήσεις τελικά?:107:
Ξυλο εφαγε?:114::116:

Reaction score
1.269
Έχοντας διαβάσει τα όσα αναφέρθηκαν σε αυτό το ποστ ήθελα να ρωτήσω μερικά πραματάκια γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ να βελτιώσω ηχητικά το χώρο μου:

1) Όλοι οι χώροι επιδέχονται βελτίωση,υπό οποιεσδήποτε συνθήκες;
Συγκεκριμένα,εγώ έχω ένα δωμάτιο 4x4 και ένα 5.1 Home Cinema,αρκετά δυνατό για το δωμάτιο αυτό.Υπάρχει περίπτωση αφού το "μετρήσει-βελτιώσει" ο τεχνικός να μου πει οτι λόγω συνθηκών δε θα δω τρομερή διαφορά;

2) Τα απορροφητικά υλικά πρέπει να είναι επώνυμα,ακριβών οίκων (vicoustic) ή μπορώ να κάνω δουλειά και με απλά υλικά πχ izitherm,το οποίο να το ντύσω με ύφασμα στο χρώμα τοίχου;

3) Πριν ξεκινήσει η διαδικασία μέτρησης ενός χώρου,τοποθέτησης με απορροφητικά,είναι δυνατόν να γίνει μία πρόχειρη επίδειξη του πως θα ακούγεται ο χώρος ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ώστε να ξέρω αν αξίζει να πληρώσω την όλη ιστορία;πχ να κρεμάσει ο τεχνικός 3-4 βασικά απορροφητικά σε κάποια κραυγαλαία σημεία ώστε να δω πως αλλάζει ο χώρος;

4) Ενοχλητικά εμπόδια όπως η τάβλα του γραφείου μου,η ντουλάπα μου που κουδουνίζει όποτε βλέπω το Αλιεν τι κατάληξη έχουν;Ντύσιμο με απορροφητικά,πέταμα απο το παράθυρο ή δεν ξέρω εγώ τι;

5) Ένας χώρος που βελτιώθηκε έχει πολύ μεγάλη διαφορά ή αν είναι δύσκολος μπορεί και να μην αλλάξουν πολλά;

6) Αν ντύσω ΟΛΟ το δωμάτιο με απορροφητικά υλικά (φτηνά) και μετά από πάνω γυψοσανίδα και μετά να ερχόταν ο τεχνικός θα μου έβγαζε λιγότερες αλλαγές-κοστολόγια;

7) Υπάρχει κάποιος συνφορουμίτης που έφερε τέτοιο συνεργείο να μας πει εντυπώσεις;Το πιο σημαντικό!

Reaction score
5.672
Διάφορα θα δεις σίγουρα οτι δωμάτιο και να έχεις .
Το πρόβλημα πάντα είναι η κοστολογιση της διάφορας,διότι εγω για πχ μπορεί να δώσω όσα χρήματα κοστίσει και άλλος να θεωρεί πανάκριβες ακόμα και το κόστος των μετρήσεων .

Να δώσεις ένα κόστος α και να αφήσεις μέσα την ντουλάπα να κουδούνιζει το θεωρώ παράλογο .
Οσο για το 6 εαν έχεις σκοπό να φέρεις κάποιον για μετρήσεις είναι πεταμένα χρήματα ...

Reaction score
2.566
1.Όλοι οι χώροι επιδέχονται βελτίωση, άλλοι περισσότερο και με μεγαλύτερη ευκολία κι άλλοι λιγότερο και με μεγαλύτερη προσπάθεια και κόστος. Εσύ πχ. ήδη ξεκινάς αρνητικά έχοντας έναν τετράγωνο χώρο που δυσκολεύει τα πράγματα στα χαμηλά και θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τα φέρεις.

2. Και τα επώνυμα απορροφητικά υλικά συνήθως υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα έχουν μέσα, σε fancy πακέτο. Φυσικά και μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα και με μη εμπορικά. Το πλεονέκτημα των μη εμπορικών είναι ότι τα φτιάχνεις για την συγκεκριμένη ανάγκη σου κι έτσι είναι spot on, ενώ κοστίζουν και λιγότερο. Το σοβαρό πλεονέκτημα των εμπορικών είναι ότι φυσικά είναι πολύ πιο εμφανήσιμα συνήθως.

3. Όχι. Πήγαινε σε ένα φροντισμένο χώρο φίλου ή στούντιο και θα πάρεις μια ιδέα όμως. Αυτό με τα απορροφητικά που λες μπορείς να το κάνεις και μόνος σου με πλάκες πετροβάμβακα στα σημεία πρωτης ανάκλασης να δοκιμάσεις έτσι πρόχειρα αν θες.

4. Μέτρα για να μην συντονίζουν, όπως αύξηση του βάρους τους κτλ ή έξοδος από το δωμάτιο.

5. Πάει πακέτο με το ερώτημα 1. Ένας πολύ φροντισμένος χώρος δεν έχει καμία σχέση με τον αφρόντιστο. Αν ήταν πολύ δύσκολος εξαρτάται από τη προσπάθεια που κατεβλήθει.

6. Αυτό που λες, με πετροβάμβακα και διπλή γυψοσανίδα κλπ μπορεί να βελτιώσει την απόδοση στα χαμηλά, αλλά στον δικό σου χώρο που μετά θα έμενε ένα δωμάτιο 3,5Χ3,5 δε ξέρω πόσο καλό θα έκανε...

7. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βάλουν 3-4 πάνελ, θα φέρουν τέτοιο συνεργείο που να κάνει και δομικές αλλαγές? Δύσκολο....

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo