ΑΚΡΟΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (ACCUSTIC ARTS)

Reaction score
2
ξεχασα να μοιραστω και μια ασχημη εμπειρια....με το που εφτασα σπιτι μου λεω "ωραια τωρα θα τα συνδεσω παλι ολα και θα ακουσω μουσικουλα.."....βαζω το πλαυερ και εκει που ημουν ετοιμος σκονταφτω στο καλωδειο και σπαει η banana του καλωδιου .....επαθα ψιλοσοκ.....παραλιγο να μην βγαινει και απο τις μπορνες τουν ενισχυτη....παλι καλα το εβγαλα και αυριο ειμαστε για orhpeus audio......τελος παντων.....

Reaction score
3
mixalis kanakakis said:
ξεχασα να μοιραστω και μια ασχημη εμπειρια....με το που εφτασα σπιτι μου λεω "ωραια τωρα θα τα συνδεσω παλι ολα και θα ακουσω μουσικουλα.."....βαζω το πλαυερ και εκει που ημουν ετοιμος σκονταφτω στο καλωδειο και σπαει η banana του καλωδιου .....επαθα ψιλοσοκ.....παραλιγο να μην βγαινει και απο τις μπορνες τουν ενισχυτη....παλι καλα το εβγαλα και αυριο ειμαστε για orhpeus audio......τελος παντων.....
Μιχάλη,είδες τι παθαίνει κάποιος καινούργιος μετά απο ένα ηχητικό σοκ?!!! :)

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
ΜΟΝΤΑΝΑ.Τα θηριώδη ηχεία.
Τα ψηφιακά της ACCUSTIC ARTS στο κέντρο και ο τεράστιος τελικός μπροστά.
Στο δεξιό ρακ,διακρίνουμε επάνω τον πρό που χρησιμοποιήσαμε,τον HOFLANT και απο  κάτω άλλα ενισχυτικά προ και μικρότερος τελικός της Accustic Art.Ολα στο ίδιο χρώμα και ντιζάιν.

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
Πατέρας, (g.kar) και υιός (Χρήστος Νικήτας),ποζάρουν χαρούμενοι για μια αναμνηστική φωτογραφία.
Δίπλα στον υιό,ο έτερος καπαδόκης,δηλαδή ο έτερος συντονιστής της κατηγορίας,Γιώργος Mac.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Παρακαλω πολυ ,μεσα στα πλαισια του δυνατου , ας εχουμε αποψεις απο ολους οσους ελαβαν μερος.
Πολλοι περιμενουν να ακουσουν απο εμας.

Ναι , ναι ΚΑΙ για εσας το λεω κυριε καθηγητα! :wink:

Reaction score
25.271
ρε σεις , ειχατε atc κρυμενο???
και με αφησατε να φυγω???
παντως στην πριβε ακροαση που εκανα πριν ξυπν... ερθουν οι υπολοιποι θα ελεγα απλα οτι το μηχανακι δεν εχει μονο κορυφαια ποιοτητα κατασκευης. σιγουρα θα ηθελα να περασει μια βολτα απο το χωρο μου, ενω ακομα και αν επρεπε να κινηθω σε χαμηλοτερη κατηγορια (οπως οι περισσοτεροι μας αλλωστε) θα με προκαλουσε να κοψω απο αλλου τα εξοδα προκειμενου να μεινει σπιτι μου...

Reaction score
0
Η ΑΠΟΨΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ.
ΤΟ THETA ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ACOUSTIC ARTS ΗΤΑΝ Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ..
ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ .
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ PLAYER ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ MONTANA ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

TA ATC 12 ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΦΥΛΑΞΑΤΕ. :lol:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ

Reaction score
3.468
Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τους αγαπητούς μας φίλους της Ηχοέκφρασης, Ανδρέα Κ. και GIO, για τη φιλοξενία στον χώρο ακρόασης του 4ου ορόφου που είναι ειδικά διαμορφωμένος για ακροάσεις HiEnd συστημάτων.
Ο χώρος είναι αρκετά ευρύχωρος και σε προδιαθέτει ψυχικά ακόμα και για πολύωρες ακροάσεις.
Σε αυτό βοήθησε πολύ και η εισαγωγή του Γ.Κοψ., που με έναν τρόπο μοναδικό μας προετοίμασε για τον σκοπό της ομαδικής ακρόασης των τριών διαφορετικών cd players.

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ο χώρος που ακούμε τη μουσική έχει άμεση επιρροή στην κρίση μας και ειδικότερα στην κρίση που αφορά την υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής της μουσικής και των συστημάτων που την αναπαράγουν.
Επομένως πιστεύω οι περισσότεροι από εμάς είχαν για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να ακούσουν μερικά κορυφαία επώνυμα ηχητικά συστήματα που όλα υπόσχονται με τον τρόπο τους να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις μας.
Το ζητούμενο της συνάντησης ήταν να ακούσουμε κατ’ αρχάς τον συνδυασμό Transport & DAC της εταιρείας Acoustic Arts σε σχέση με άλλα δύο πολύ καλά έως και κορυφαία αντίστοιχα sets άλλων εταιρειών.
Ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να βγει το καλύτερο ηχητικά σύστημα και πιστεύω ότι είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο ειδικά σε αυτή την υψηλή κατηγορία τιμής που ανήκουν όλα τα μηχανήματα που μπήκαν στον πάγκο της δοκιμής.

Είναι λάθος να κρίνουμε την ποιότητα αναπαραγωγής μιας πηγής εάν δεν γνωρίζουμε πως έγινε η ηχογράφηση, ποιος ήταν ο ηχητικός χαρακτήρας των μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στο studio και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το mastering του CD πριν αυτό βγει σε παραγωγή. Σκεφτείτε μόνο τα στάδια επεξεργασίας που πέρασαν όλα τα CDs που ακούσαμε στην Ηχοέκφραση πριν αυτά τοποθετηθούν στο ράφι του δισκοπωλείου.
Θέλω να πω ότι εμείς κρίναμε μόνο το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα και όχι ποιο setup ήταν ακριβέστερο στην αναπαραγωγή του ψηφιακού δίσκου. Είναι αδύνατον να κριθεί η ακριβέστερη αναπαραγωγή του μέσου όταν δεν υπάρχει η πρόσθετη πληροφορία που χρειαζόμαστε από τα αρχικά στάδια της δισκογραφικής παραγωγής.

Αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση ήταν οι διαφορές που άκουσα από τα τρία ψηφιακά setups ήτοι : Acoustic Arts, Resolution Audio, Theta.

Τα δισκάκια ήταν ίδια και θα έπρεπε κανονικά να μην υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους, αφού πολλοί ειδήμονες του χώρου πιστεύουν ότι όλα τα cd players διαβάζουν τα ψηφία 0 και 1 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Δεν είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα. Μάλιστα θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου έτσι και πραγματικά πρέπει από εδώ και στο εξής να έχετε το θάρρος της γνώμης σας και να αντικρούετε οποιονδήποτε επιχειρεί με απλή textbook επιχειρηματολογία να σας πείσει για το αντίθετο.
Θα έλεγα ότι κανένα ακαδημαϊκό βιβλίο δεν προσεγγίζει το θέμα της ψηφιακής αναπαραγωγής του ήχου με τον τρόπο που το προσεγγίζουν κάποιοι επιστημονικοί κύκλοι, ή κατασκευαστικοί οίκοι, ή ακόμα και κάποιοι χομπίστες που καλούνται στο τέλος να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Reaction score
3.468
Ερώτημα 1:

Ήταν όντως καλύτερο και πιο σωστό ηχητικά το set της Acoustic Arts που χρησιμοποιεί  στην αναλογική του έξοδο τους τέλειους για πολλούς τελεστικούς ενισχυτές OPA627 (με λιανική τιμή  $25 έκαστος),  ή το Resolution Audio που δεν ξέρω εγώ τι είδους τελεστικούς ή διακριτά εξαρτήματα χρησιμοποιεί στην έξοδο ?

Ερώτημα 2 :
Γιατί το Audio Resolutions player  ήταν τόσο αναλυτικό και επιθετικό σε σημείο που κάποια στιγμή άρχισε να με κουράζει  ?
Μήπως έτσι γράφτηκε το CD και το player έβγαζε στη φόρα μόνο αυτά που διάβαζε ?

Ερώτημα 3:

Γιατί το Theta ήταν τόσο εύηχο,  αναλυτικό με τη σωστή δόση ανάλυσης χωρίς να ξυρίζει και να κουράζει στα άνω άκρα του φάσματος ?   Μήπως έκοβε κάποια επιπλέον ανάλυση προσπαθώντας να γλυκάνει λίγο το άκουσμα του συμβατικού CD format και να το κάνει να ακούγεται πιο ζεστό στο αυτί μας και ίσως πιο αναλογικό στο αυτί μας ?   Γιατί όμως κάποια στιγμή το Theta άρχισε να μπουκώνει στην χαμηλή και μεσο-χαμηλή περιοχή  ?
Το Theta, με αξία γύρω στα 18-20 χιλιάρικα,  εγώ δεν σας κρύβω, περίμενα το τέλειο άκούσμα ή για να το διατυπώσω καλύτερα, ένα άκουσμα που δεν θα είχα να παρατηρήσω κάτι κακό.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που υπάρχουν  και είναι αδύνατον να απαντηθούν τουλάχιστον από εμάς τους απλούς χομπίστας και γιατί όχι τους ίδιους τους καταναλωτές.
Ο GIO έδωσε όπως πάντα ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μηχανήματα που ακούσαμε με άψογο και επαγγελματικό τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο κάνει και σε όλους τους υποψήφιους πελάτες του. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ορισμένοι άνθρωποι σαν τον GIO δεν μπορούν να το κάνουν με λάθος τρόπο.  Είναι δηλαδή πιο εύκολο για αυτούς να κάνουν το σωστό από την αρχή  παρά κάνουν το λάθος.
Είμαι σίγουρος ότι με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται σε όλους όσους επισκέπτονται τον 4ο όροφο για HiEnd της Ηχοέκφρασης.

Πάντως μόνο σαν απλοί χομπίστες ή  καταναλωτές , οφείλουμε να κρίνουμε τα αποτελέσματα της ακρόασης που είχαμε, αλλά πάντα και με κάποια επιφύλαξη, λόγω των δυσκολιών που ανέφερα παραπάνω.

Δεν είναι δυνατόν να απαιτείται σήμερα ένα χρηματικό ποσόν της τάξης των 20.000 ευρώ για να μπορούμε να ακούσουμε σωστά την αναπαραγωγή ενός ψηφιακού δίσκου.  Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πολύ σύντομα, 1-2 χρόνια , την ποιότητα που πήρατε από το Acoustic Arts, το Resolution Audio και το Theta θα μπορούμε να την αποκτήσουμε με ένα χρηματικό ποσό που θα είναι μικρότερο από τα 1.000 ευρώ.

Ήδη τα όρια της πληροφορίας που  μπορούμε να καταχωρήσουμε σε έναν συμβατικό ψηφιακού δίσκου PCM έχουν ξεπεραστεί από την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία . Είναι κρίμα να προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε τον ήχο μια συμβατικής ψηφιακής πηγής, που διαβάζει τα δισκάκια στα 44/16, με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε καλές ηχητικές εντυπώσεις στους υποψήφιους αγοραστές.

Αφού για παράδειγμα μας άρεσε τόσο πολύ το Acoustic Arts, γιατί δεν βάζουμε και εμείς τους ίδιους τελεστικούς ενισχυτές που χρησιμοποιεί στο τελικό του αναλογικό στάδιο και στον δικό μας προενισχυτή, αλλά αντί αυτού μας αρέσει να βάζουμε προενίσχυση με λάμπα διπλοτρίοδο της δεκαετίας του 50 ?

Όλα αυτά που ανέφερα επιβεβαιώνονται και στην πράξη. Η πράξη μας θέλει να προσπαθούμε να ταιριάξουμε μεταξύ τους διαφορετικά μηχανήματα που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε διαφορετικές σχολές καθώς και σε διαφορετικές εποχές. Το μοναδικό κριτήριο είναι το τελικό άκουσμα να μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση του ζωντανού και ρεαλιστικού ταυτόχρονα ακούσματος που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα μας ικανοποιεί ψυχικά και δεν θα μας κουράζει.
Ειδικά το τελευταίο αποτελεί  αντικείμενο μελέτης διαφόρων επιστημονικών και μη φορέων. Η επιστήμη που δίνει αρκετές λύσεις στα βασικά ερωτήματα, που αφορούν την σχέση της ανθρώπινης φύσης και της ακουστικής, ονομάζεται ψυχοακουστική.

Ο καλύτερος σύμβουλος για την κρίση μας είναι η ίδια μας η ψυχή και όχι τόσο η ψυχή των άλλων.
Βέβαια σε όλα τα ψυχικώς υγιή άτομα υπάρχουν πολλές ομοιότητες και γι αυτό το λόγο οι  απόψεις μας τις περισσότερες φορές συγκλίνουν.

Μετά το τέλος της ακρόασης ο Ανδρέας Κ. μας πήγε σε ένα συμπαθητικό ταβερνάκι στην πλατεία Υμηττού και περάσαμε πολύ όμορφα.
Και επειδή όλοι όσοι ήρθαν στο ταβερνάκι τα παίρνουν, ο Ανδρέας πλήρωσε και τον λογαριασμό. Μόνο ο MAC θέλησε να πληρώσει τα δικά του, για να μην βγει βρώμα, αλλά δεν τον άφησε τελικά ο Ανδρέας να πληρώσει.   
Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και με κάποια μέλη του φόρουμ μας που δεν είχαμε ξανασυναντήσει.  Χάρηκα που τους γνώρισα και από κοντά.

Ένα θέμα της συζήτησης ήταν και τα κρυογεννητικώς μεταλλαγμένα προϊόντα ήχου.
Πολύ high συζήτηση. Οι χαϊεντάδες της συμφοράς, εμείς δηλαδή, έχουμε προχωρήσει την επιστήμη του ήχου πολύ πιο μπροστά από άλλες επιστήμες ή ακόμα και την επιστήμη της εικόνας.
Ο Ανδρέας Κ. μας υποσχέθηκε ότι θα έρχεται μαζί μας στις συναντήσεις της HiEnd κατηγορίας και μάλιστα μας είπε ότι θα παίξει και με τα καλώδια ρεύματος σους βιντεοπροβολείς .Μέχρι τώρα έπαιζε μόνο με τη φωτεινότητα, τα χρώματα και τα contrasts των βιντεοπροβολέων .

Κατόπιν έπρεπε να φαμε και το γλυκό μας και ορισμένοι τα μπαλάκια τους.
Στη Δωδώνη περάσαμε πολύ όμορφα με πλούσια συζήτηση και πολλά γλυκά  Εκεί  μάθαμε επίσης  τι σημαίνει να είναι κάποιος συντονιστής σε μία κατηγορία σε ένα φόρουμ και το πόσο βαριά δουλειά είναι τελικά η δουλειά του συντονιστή.

Reaction score
1.379
Δεν ημουν προχθες στην ακροαση...

... αλλά εχω ακουσει στον ιδιο χωρο τα TD12 με προ +τελικο (τον μεγαλο) + CDP της Accustic Arts. To αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο. Δυναμη, ησυχια, αναλυση και μουσικοτητα. Απο τις ελαχιστες φορες που δεν μπορουσα να βρω κατι αρνητικο και ενα εξ ολοκληρου τρανζιστορ συστημα (χωρις βινυλιο) μου αρεσε τοσο πολυ.

Gio

Reaction score
185
Κατ΄αρχας να πω οτι δεν εχω αποψη για το τι ακουστηκε γιατι την ωρα που καποιοι εκαναν το χομπυ τους εγω ημουν αναγκασμενος να παλευω για το μεροκαματο :lol:
Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι χαρηκα πολυ που γνωρισα 2-3 καινουργιους φιλους που δεν ηξερα και ελπιζω οτι στην επομενη ακροαση θα μπορω να συμμετεχω και εγω οπου και οποτε γινει αυτη.

Απλα θελω να διευκρινησω οτι η τιμη του σετ Accustic Arts  για τους φιλους του AVSite δεν ειναι 10.000
Οι σωστες τιμες ειναι 3000 € για το transport και 4000 € για το DAC , η 6500€ εαν αγοραστουν πακετο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Εκεί μάθαμε επίσης τι σημαίνει να είναι κάποιος συντονιστής σε μία κατηγορία σε ένα φόρουμ και το πόσο βαριά δουλειά είναι τελικά η δουλειά του συντονιστή.

Δεν αφήνεις τα χαζά να έρθεις να βοηθήσεις? :wink:

Reaction score
3.468
Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:
Εκεί μάθαμε επίσης τι σημαίνει να είναι κάποιος συντονιστής σε μία κατηγορία σε ένα φόρουμ και το πόσο βαριά δουλειά είναι τελικά η δουλειά του συντονιστή.

Δεν αφήνεις τα χαζά να έρθεις να βοηθήσεις? :wink:
Και σαν απλό μέλος, όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει πολλά.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Μετά μία μικρή αδιαθεσία του PC ας ανατρέξω λοιπόν στην ακρόαση του Σαββάτου.

Αφού θέσαμε το σύστημα ακρόασης και με σχετική επιτυχία, καταρρίπτοντας άλλον ένα μύθο που δεν είναι παρά ο αρχέγονος, μην κρίνεις πριν ακούσεις, τα ενισχυτικά με τα ηχεία που είχαμε στη διάθεση μας έφεραν εις πέρας το έργο τους λαμβανομένων πάντα των συνθηκών και περιορισμών μίας ακρόασης εν τω μέσω 15 ζευγαριών ηχείων, τετραπλών ρακ σε οριζόντια και κάθετη ανάπτυξη, περιορισμό μηκών καλωδίων κλπ κλπ κάναμε την για άλλη μία φορά διδακτική ακρόαση μας προσθέτοντας εμπειρίες στο προσωπικό μας παζλ ακροάσεων.

To ακριβές σταθερό setup ήταν:
Προενισχυτής HOVLAND HP100,
Ενισχυτής      SPHINX PROJECT24
Ηχεία            MONTANA XP
καλώδια        CARDAS
και τα ψηφιακά μας:
Accustic arts drive1 transport
Accustic Arts dac mkIII
Resolution Audio Opus 21
Theta digital dac Generation VIII
Theta digital Carmen dvd transport (αναγκαστικά).

Σαφώς και υπάρχουν διαφορές μεταξύ ψηφιακών πηγών όπως σχεδόν σε οτιδήποτε παρεμβαίνει στη πορεία ενός ηχητικού σήματος.

Οι όποιες άκουστικές εμπειρίες και γνώμες είναι καθαρά προσωπικές και αποτελούν μία στιγμιαία αποτύπωση ήχου σε συγκεκριμένο χώρο, σεταπ, ιδιομορφίες που προανέφερα, αριθμό συμμετεχόντων, θέση ακρόασης κλπ μεταβλητά στοιχεία. Ενώ σε καμιά περίπτωση δεν έγινε η "ανώριμη κόντρα" ή δοκιμή που κάποιοι ίσως νόμιζαν ή αντιπαράθεση, απλώς μια παράθεση ακουστικών εμπειριών με 3 συγκεκριμένα τραγούδια επαναλαμβανόμενα και από τα 3 ψηφιακά σύνολα.

Το σετ της Accustic Arts ήταν αναμενόμενο των προσδοκιών, εξαιρετική κατασκευή στιβαρή, λιτή και καλαίσθητη. Το τρανσπορτ αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να παραμείνει για πολλά χρόνια σε πολλά συστήμτα χαιφιντελάδων που αρέσκονται σε λύσεις τύπου transport+dac+digital interconnect. Το διακιολογεί και η τιμή του, αφού ένα τέτοιο τρανσπορτ δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις.
Ο συνολικός ήχος της A.Arts ήταν για εμένα καλύτερος του αναμενόμενου, με ρυθμό ζωντάνια, παρουσία και έντονα δυναμικά κοτραστ ειδικά στα δύσκολα μεταβατικά και χωρίς ποτέ να μπερδεύει όργανα ή ότι άλλο σε όσες δύσκολες συνθήκες κι αν το υποβάλλαμε.
Μετά ήρθε η σειρά του resolution audio opus21, το οποίο ανταποκρίθηκε πολύ καλά αλλά εμφανώς πιέστηκε σε δύσκολα περάσματα και ήταν κουραστικό για τους περισσότερους σε αυτά. Πλην όμως σε κατώτερη κατηγορία τιμής με άφθονη ανάλυση και ισορροπία.
Τελευταίο μπήκε το Theta που μας ταλαιπώρησε για να κλειδώσει με το A.A drive1 και τελικά αναγκαστήκαμε να επιστρατεύσουμε το Carmen.
Εδώ τα πράγματα κατά την άποψη μου "εξωραίστικαν" όμως η φυσικότητα που πήραμε με ξεκούραστο ήχο και επαρκή ανάλυση μας κέρδισε όλους. Ήταν εμφανής μία εξομοίωση με αναλογικό ήχο και θα έλεγα ότι ήθελες να ακούς για ώρες, αυτό που λένε και στα περιοδικά πιο μουσικό, χωρίς να έχει το απόλυτο του Accustic Arts. Όμως είμαι σίγουρος ότι αν έιχαμε το τρανσπορτ της AA θα παίρναμε πιο σωστό αποτέλεσμα, θα είχαμε δηλαδή περισσότερα επίπεδα δυναμισμού σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω και ίσως και ακόμη καλύτερο έλεγχο των χαμηλών συχνοτήτων που δεν φημιζονται τα dvd transport.

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι πληρώσεις παίρνεις (που δεν ισχύει πάντα) αλλά μας βοήθησε να το εξακριβώσουμε αυτό το "μεγάλο monitor" σύστημα που στήσαμε. Βέβαια σε άλλο χώρο, άλλα μηχανήματα, άλλα καλώδια,..........μπορεί να είχαμε διαφορετικά συμπεράσματα. Το εντυπωσιακό για άλλη μιά φορά ότι οι διαφορές ήταν εύκολα αντιληπτές και ιδιαίτερα εμφανείς για όλους ακόμη και για τους αμύητους ή τους νεοεισερχόμενους.

Το μουσικό μέρος αποτελείτο από επιλογές των Gypsy Soul της εταιρείας Narada (και επειδή πήρε φωτιά το τηλέφωνο, το βρίσκετε εύκολα στο http://www.amazon.com/gp/product/B0..._1/102-6268059-2691317?_encoding=UTF8&s=music), το γνωστό Hotel California-Eagles από XRCD και το επιλογή του Yamamoto από το Autumn in Seattle (XRCD).

Ακούστηκαν μετά και τα Martin Logan Vantage, ATC 12 καθώς και πολλή άλλη μουσική αλλά πλέον επήλθε και ο κορεσμός και η ευχαρίστηση από το πρώτο μέρος ακροάσεων, η παρέα φανταστική για άλλη μιά φορά και συνέχισε με άφθονο κέφι και έντονα μεταβατικά  σε ταβέρνα και καφέ.

Αντε και καλό Πάσχα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος