ΑΛΛΑΓΗ ΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ TECHNICS SL-1710

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

Ασχολούμε χρόνια με τα LP'S και γενικότερα με την μουσική, αλλά δυστυχώς δεν το κατέχω και πολύ με τα hi fi.
Είχα ένα παλιό απλό πικαπ TECHNICS και έναν απλό ενισχυτή τα οποία πρόσφατα παραδώσαν πνεύμα, έτσι σκέφτηκα να διαθέσω ένα ποσό για πικαπ, ενισχυτή και ηχεία.
Πρόσφατα μου έδωσε ενας φίλος ένα πικαπ TECHNICS SL-1710 στο οποίο θέλω να μου πείτε την γνώμη σας διότι όποιον και να ρωτήσω δεν το ξέρει. Και λέω να του αλλάξω κεφαλή και δεν ξέρω τι θα ήταν το καλύτερο? Το Budget είναι γύρω στα 150ευρώ.

Ευχαριστώ,

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: ΑΛΛΑΓΗ ΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ TECHNICS SL-1710

The SL-1700 offers the famous Technics direct drive system with the added convenience of semi-automatic operation.

Once the tonearm is manually positioned over the lead in grooves, the automatic mechanism will lower the tonearm onto the record when the lever is flicked, and automatically return it to the arm rest at the completion of play. The unit is then automatically shut off.

This handy feature frees the user from rushing to the turntable at the end of record play and also saves wear on your stylus.

At any time during play, flicking the stop lever will cause the tonearm to automatically lift up and return to the arm rest.

Specifications

Type: semi-automatic turntable

Drive method: direct drive

Motor: servo DC motor (mk1), brushless DC motor (mk2)

Platter: 330mm (mk1), 332mm 2kg (mk2)

Speeds: 33 and 45rpm

Wow and flutter: 0.025% WRMS

Rumble: -73dB (mk1), -78dB (mk2)

Tonearm: universal s-shaped tubular arm

Effective length: 230mm

Overhang: 15mm

Offset angle: 21.5 degrees (mk1), 22 degrees (mk2)

Weight: 8.8kg (mk1), 10kg (mk2)
Aπό Vinylengine
To 1710 είναι ίδιο με διαφορετικό χρώμα.

Reaction score
61

Μέσα στις φωτογραφίες πάνω σε τραπέζι με το τραπεζομαντηλο είναι και ο δικός μου "θρύλος" SL bd 3 συγγενής του δικού σου,τώρα βέβαια είναι στα χέρια του φίλου Σταύρου απο την Αργυρουπολη.

Reaction score
54

Καλησπέρα σε όλους,

Ασχολούμε χρόνια με τα LP'S και γενικότερα με την μουσική, αλλά δυστυχώς δεν το κατέχω και πολύ με τα hi fi.
Είχα ένα παλιό απλό πικαπ TECHNICS και έναν απλό ενισχυτή τα οποία πρόσφατα παραδώσαν πνεύμα, έτσι σκέφτηκα να διαθέσω ένα ποσό για πικαπ, ενισχυτή και ηχεία.
Πρόσφατα μου έδωσε ενας φίλος ένα πικαπ TECHNICS SL-1710 στο οποίο θέλω να μου πείτε την γνώμη σας διότι όποιον και να ρωτήσω δεν το ξέρει. Και λέω να του αλλάξω κεφαλή και δεν ξέρω τι θα ήταν το καλύτερο? Το Budget είναι γύρω στα 150ευρώ.

Ευχαριστώ,
Denon dl 160 (και για πιο φτηνή dl 110)

Reaction score
29.547

Μια χαρά είναι η 160 μην ακούς τον delamostre.
Εκτός και δεν σου κάθεται καλά.Στην τιμή της είναι απο τις πιο τίμιες κεφαλές mc.

Reaction score
1.815

Εγώ δε θα ξαναμιλήσω άλλο γιατί βλέπω ..."κολλήματα"!:116:
Μια κι έξω θα το πω μιας και δε θέλω να στεναχωρήσω θιασώτες και εραστές:
"Η DL-160 είναι μια πολύ καλή κεφαλή γι αυτούς που αγαπούν την DENON".
END OF ADVICE!

Reaction score
0

Ρε παιδιά για το πικαπ λέω αν να το π'αρω ωσ καλό η όχι, όχι για την κεφαλή. για τον MANOS λέω που λέει τυχεράκια και τα λοιπά. ειρωνικά το λέει για το πικαπ? ποιός ξέρει.

Reaction score
1.815

Xτύπα το αλλύπητα το πικάπι, μια χαρά αστέρι είναι!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Οχι βρε ,καθόλου ειρωνικά δεν το είπα.
Ενα 1200 ημιαυτόματο είναι .
Αξιόπιστο και πολύ καλό στην κατηγορία του.

ryk

Reaction score
925

Εγώ πάλι με την Ortofon 2M red δεν έχω κανένα παράπονο...
Αν έχεις ένα ταπεινό σύστημα και όχι χιλιάδων ευρώ, δεν νομίζω ότι θα δυσαρεστηθείς!
Φιλικά!
Κυριάκος

Reaction score
1.127

Συμφωνώ και επαυξάνω για τις denon.είχα και τις δύο κεφαλές.Θα σου πρότεινα την denon dl 110 μιας και οι διαφορες με την 160 είναι ελάχιστες.επίσης και με phono mm παιζουν πολύ καλά για το αντίτιμο που ζητάνε.

Reaction score
0

Για πάμε τώρα στο θέμα του ενισχυτή! όπως είπα στην αρχή θα διαθέσω κάποια χρηματα για ηχεία και ενισχυτή. έχω καταλήξει στα εξής: Ηχεία - Chario Constellation Delphinus
ενισχυτή - 1)Marantz PM5004 2)Yamaha A-S500 Black

τι λέτε?

Reaction score
2.248

Καλησπέρα
Εάν πάρεις τον Maratz διάλεξε κεφαλή ΜΜ με έξοδο 2.2mV plus. Για τον Yamaha πάλι ΜΜ από 3mV plus.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis